|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 11 16, 18:28. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Galingi tiristoriai (SCR)
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
Galingi tiristoriai (SCR) |
Parašytas: 2014 03 22, 20:55 |
|
|
|
|
Sveiki. rašau į žalių skyrelį, nes klausimas gerokai žalias
Klausimas - koks turi būti ryšys tarp tiristoriaus (angl. SCR) valdymo elektrodo ir katodo? pagal nupiešta sandūrą turėtu būti įtampos kritimas kaip ant diodo.
Klausimas iškilo, kadangi turiu 3 galingus tiristorius:
2 iš jų tarp gate ir cathode rodo ~18 omų, trečias nerodo jokio ryšio. Nepaisant to, ijungus juos į testavimo grandinę (maitinam 12v, komutuojam lempa, gate elektroda trumpam pajungiam per 100 omų varža) visi trys veikia kuo puikiausiai. Gate elektrodu tekanti srovė visiem trim +- panaši.
Taigi klaisimas, kuris/kurie tiristoriai blogi? galbūt nė vienas nėra blogas, tačiau kodėl vienas tiristorius matuojant testeriu nerodo varžos? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Re: Galingi tiristoriai (SCR) |
Parašytas: 2014 03 22, 21:19 |
|
|
|
|
| dusiata rašo: |
| kodėl vienas tiristorius matuojant testeriu nerodo varžos? |
Pirmiausia reikia suprasti, kad ne varžą ten rodo, ommetru gali patikrinti p-n sandūrą, bet tai nėra varža. Tikrinant diodo tikrinimo režime (kai multimetras tokią turi) matuojamas įtampos kritimas ant p-n sandūros. Kai multimetro varžos matavimo režime įtampa ant gnybtų yra mažesnė už p-n sandūros įtampą multimetras nieko nerodo (tiksliau rodo begalybę), nes srovė neteka. Skirtingų p-n sandūrų įtampa gali skirtis, todėl jei multimetro įtampa ties riba vienur varžą rodo kitur ne. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 03 22, 21:51 |
|
|
|
|
Kad rašau žalių skyrely, tai nebūtinai reiškia, jig esu visai žalias
Patisklinu: ant varžos matavimo režimo du rodo 18 omu, kitas nieko. gerai, tebūnie čia papuola ant ribos kai sandūra praleidžia ar nepraleidžia. tačiau tas pats vyksta ir ant diodo natavimo režimo, o šis režimas kiek man žinoma tiekia pastovia srovę ir matuoja itampos kritimą ant gnybtų.
Taigi kolkas neatsakyta į mano klausimą dėl blogų/gerų tiristorių, ir kaip jie gali paveikti valdymo grandinę. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 03 22, 22:18 |
|
|
|
|
| Nu tai greiciausiai beveik pramustas tristorius. Pagalvok kas bus, jei ta pacia itampa pajungsi ant 18omu varzos vietoj tristorio ? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 03 22, 22:50 |
|
|
|
|
Superi prasau ignoruok mano klausimus.
beje, pamirsau pamineti, jog tie 2 tiristoriai 18 omu rodo abiem kryptimis. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 03 22, 23:04 |
|
|
|
|
Na būtų smagiau kalbėtis jei išduotum kokie tie tiristoriai. Jei po to kai sužinosim šią paslaptį mūsų nereikės sušaudyti (kaip filme Johny English) |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 03 22, 23:13 |
|
|
|
|
| Sorry. Galejau tai padaryt is karto. Tiristoriai siemens BStL61 20. Naudojami senoviniam TIGe (svarkej). radau informacijos jog galiguose tiristoriuose buna katodas ir gate sujungti varza, kad padidinti atsparuma trukdziam. Tokiu atveju galima daryt isvada kad ta varza nudegus. Bet tada testeris rodytu itampos kritima ant sanduros. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 03 23, 00:39 |
|
|
|
|
Pats ignoruok savo klausimus. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 03 23, 07:53 |
|
|
|
|
| super rašo: |
| Pats ignoruok savo klausimus. |
Tau pasakyta - išnyk.
| Sorry. Galejau tai padaryt is karto. Tiristoriai siemens BStL61 20. |
Negausiai info apie juos internete, negausiai .
| Citata: |
| radau informacijos jog galiguose tiristoriuose buna katodas ir gate sujungti varza, kad padidinti atsparuma trukdziam. |
Įmanomas variantas. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 03 23, 14:00 |
|
|
|
|
Kad rašau žalių skyrely, tai nebūtinai reiškia, jig esu visai žalias
Patisklinu: ant varžos matavimo režimo du rodo 18 omu, kitas nieko. gerai, tebūnie čia papuola ant ribos kai sandūra praleidžia ar nepraleidžia. tačiau tas pats vyksta ir ant diodo natavimo režimo, o šis režimas kiek man žinoma tiekia pastovia srovę ir matuoja itampos kritimą ant gnybtų.
Taigi kolkas neatsakyta į mano klausimą dėl blogų/gerų tiristorių, ir kaip jie gali paveikti valdymo grandinę. |
Taip ir yra . Teko pačiam susidurti. Su testeriu skambinasi visai ne pn struktūra, bet grynai varža,abiem poliarumais vienoda, .Kiek teko konsultuotis, ta varža specialiai padaroma, kad pakelti atsparumą trikdžiams.
Kadangi tavo SCRas nerodo varžos, bandyk bandymo schemoje palaipsniui didinti valdymo srovę, kol atsidarys. Palygink tas sroves su kitais 2 SCRais. Gal tikrai varža nudegė, bet tai tik spėjimas. atskiruose SCRuose tos varžos gerokai skiriasi, ir tai naujų SCRų, taigi kaip ir viskas normalu |
|
|
|
|
|
 |
 |
|
 |
|
 |
Google paieška forume |