|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 01 29, 04:26. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Elektronika žaliems » pcb su lygintuvu
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 4 Pereiti prie 1, 2, 3, 4 Toliau |
|
|
pcb su lygintuvu |
Parašytas: 2013 11 26, 15:26 |
|
|
|
Sveiki , perdege mano uv lempa , tai turiu daba pcb daryti kitu budu , nusipirkau normalu kreidini popieriu , atsispausdinau takeliu su lazeriniu spauzdintuvu , nusveiciau stiklotekstolita su smulkiu svitriniu , su acetonu nuvaliau ir pisti nelimpa tas popierius nei biski , ka blogai darau ? gal per mazai nusveiciau , netas popierius ar acetonas netinka ??!! o gal lygintuvas permazai karscio duoda ? |
|
|
|
|
|
pcb su lygintuvu |
Parašytas: 2013 11 26, 15:42 |
|
|
|
O takeliai kokio storio, gal padarius storesnius liptu. |
|
|
|
|
|
pcb su lygintuvu |
Parašytas: 2013 11 26, 15:50 |
|
|
|
Tai man isvis popierius neprilimpa ka jau kalbeti apie takelius... |
|
|
|
|
|
pcb su lygintuvu |
Parašytas: 2013 11 26, 16:27 |
|
|
|
Reikėjo visų pirma pasieškot senos temos ir ten rašyt. Panašu, kad lygintuvas per mažai kaista. Be to popierius ir neturi lipt, turi toneris prilipt, popierius laikosi tik dėl tonerio. Aš acetono nemėgstu, naudoju spiritą, arba smulkia plieno vilną ir išvis niekuo daugiau nevalau. Tik po šveitimo stengiuosi pirštais neliest vario. Šiaip daugiau pakaitink, visą plokštę įšildyk, nosimi lygintuvo pavedžiok. |
|
_________________ Nėra geriau už IBM/Lenovo ThinkPad! |
|
|
|
|
pcb su lygintuvu |
Parašytas: 2013 11 26, 17:37 |
|
|
|
Nu kai storesni takeliai lengviau limpa. |
|
|
|
|
|
pcb su lygintuvu |
Parašytas: 2013 11 26, 18:12 |
|
|
|
Kažkiek prikepa tas popierius, geriau kad neprikeptų, bet jau kaip pasiseka čia. Nustatyk dar tonerio kiekį didesnį printinant, printing preferences "heavy 90-105 g/m^2" (čia pas mane HP laser jet'o) ar kažkokie panašūs nustatymai. |
|
|
|
|
|
pcb su lygintuvu |
Parašytas: 2013 11 26, 18:55 |
|
|
|
dekui jum labai , atsispausdinau sy syki parduotuveje takelius , tekstolita nusveciau plieno vilnele , ir nuvaliau spiritu , ir fsio viskas labai grazei prikibo , tikrai neblogos kokybes takeliai gavosi , turbut pasiliksiu ant sio metodo nes jis zymei pigesnis ... ) |
|
|
|
|
|
pcb su lygintuvu |
Parašytas: 2013 11 26, 20:36 |
|
|
|
|
|
|
|
|
pcb su lygintuvu |
Parašytas: 2013 11 26, 21:31 |
|
|
|
Nereikia nieko šveisti ir valyti acetonu ir viskas tada prilips. As su lygintuvu darau ir viskas gerai būna. Atspauzdinu ant reklamos kokios nors su lazeriniu printeriu iškarto su lygintuvu prilyginu prie plokštės ir viskas gerai būna, prilimpa puikiai. Nieko nereikia šveisti ar valyti, jeigu nauja plokštė. |
|
|
|
|
|
pcb su lygintuvu |
Parašytas: 2013 11 26, 21:51 |
|
|
|
super rašo: |
Kokioj parduotuvei spausdini ? |
Edvonyje cia taurageje
Citata: |
Nereikia nieko šveisti ir valyti acetonu ir viskas tada prilips. As su lygintuvu darau ir viskas gerai būna. Atspauzdinu ant reklamos kokios nors su lazeriniu printeriu iškarto su lygintuvu prilyginu prie plokštės ir viskas gerai būna, prilimpa puikiai. Nieko nereikia šveisti ar valyti, jeigu nauja plokštė. |
Na sy syki naudojau sena oksidavuse plata , tai reikejo gana gerai pasveisti , jo kai nusipirksiu nauja reikes pameginti. |
|
|
|
|
|
|
pcb su lygintuvu |
Parašytas: 2013 11 26, 22:03 |
|
|
|
nedarau nieko miniatiūrinio,tai man "proso" metodas pats greičiausias.Dabar tam naudoju medžiagas iš http://www.coolcomponents.co.uk/prototyping/pcb-fabrication .Gaunasi visada puikiai.Na ne per 8 ,ar 15 min.,kaip reklamuoja,bet per pusvalandį plokštė gatava.Spausdinant ant kreidinio,ar paprasto poieriaus,patariu jį prieš tai jį nutepti plonai skystu muilu (aš naudojau šampūną) ,išdžiovinti jį,išlyginti ir tada spausdinti .Tada nelieka beveik prilipusių popieriaus plaušelių.Jei priprosinus yra mikroporų,galima prieš ėsdinant plokštę patepti riebalais (naudojau sviestą) ir nušluostyti servetėle.Didesniuose plotuose riebalai nusišluosto,o mikroporose lieka.Kokybė kelis kartus pagerėėja. |
|
|
|
|
|
|
pcb su lygintuvu |
Parašytas: 2013 11 26, 23:15 |
|
|
|
Vikis rašo: |
nedarau nieko miniatiūrinio,tai man "proso" metodas pats greičiausias.Dabar tam naudoju medžiagas iš http://www.coolcomponents.co.uk/prototyping/pcb-fabrication .Gaunasi visada puikiai.Na ne per 8 ,ar 15 min.,kaip reklamuoja,bet per pusvalandį plokštė gatava.Spausdinant ant kreidinio,ar paprasto poieriaus,patariu jį prieš tai jį nutepti plonai skystu muilu (aš naudojau šampūną) ,išdžiovinti jį,išlyginti ir tada spausdinti .Tada nelieka beveik prilipusių popieriaus plaušelių.Jei priprosinus yra mikroporų,galima prieš ėsdinant plokštę patepti riebalais (naudojau sviestą) ir nušluostyti servetėle.Didesniuose plotuose riebalai nusišluosto,o mikroporose lieka.Kokybė kelis kartus pagerėėja. |
Idomus idomus varijantas da tokio negirdejau , reikes ismieginti , idomumo delei rezultata patalpinsiu cia. |
|
|
|
|
|
|
pcb su lygintuvu |
Parašytas: 2013 11 26, 23:26 |
|
|
|
Vikis rašo: |
Mhm, net sudominai. Sakai skystu muilu..? Ganėtinai logiškai skamba, reiks išbandyt. |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|