|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 01 21, 14:46. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Elektronika žaliems » Kaitrinių lempų jungimas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
|
Kaitrinių lempų jungimas |
Parašytas: 2013 12 16, 12:45 |
|
|
|
Sveiki, užsimaniau susikonstruoti šviestuvą naujiem namam iš daug kabančių visokio dydžio kaitrinių lempų.
Noriu paklausti, ką reikia riboti srovę ar įtampą, kad kaitrinės siūlelis sakykim tik pašiltų, o ne labai šviestų, nes sakykim iš viso bus 20 lempų krūvoj ir norėčiau, kad kokios 4-5 šviestų normaliai, dar kokios 5-7 šiaip kabėtų ir kokias 5-7 padaryt, kad tik siūlelis būtų šiltas ir arba truputėlį šviestų. Aš esu kažkada ardęs tą šviesos reguliatorių tai ten man regis stovėjo potencas ir kondikas.
Tikiuosi suprantamai paklausiau.
|
|
Paskutinį kartą redagavo Jaunuolis, 2014 01 03, 12:46. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
|
Parašytas: 2013 12 16, 12:53 |
|
|
|
vienintele tau ikandama iseitis jungti 2 ar daugiau lempu nuosekliai |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2013 12 16, 12:55 |
|
|
|
dusiata rašo: |
vienintele tau ikandama iseitis jungti 2 ar daugiau lempu nuosekliai |
Ir kaip pats nepagalvojau apie tai |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 01 03, 12:48 |
|
|
|
Sveiki, jungdamas lempas nuosekliai susiduriu su problema, tokia, kad pirmoji lempa užsidega iš tarkim trijų nuosekliai pajungtų, o kitos ne. Ar čia gali būti kaltas galių skintumas? Nes lempos sujungtos 60w 100w 300w nuosekliai. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 01 03, 13:15 |
|
|
|
Jaunuolis rašo: |
Sveiki, jungdamas lempas nuosekliai susiduriu su problema, tokia, kad pirmoji lempa užsidega iš tarkim trijų nuosekliai pajungtų, o kitos ne. Ar čia gali būti kaltas galių skintumas? Nes lempos sujungtos 60w 100w 300w nuosekliai. |
Marš fizikos mokytis. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 01 03, 13:50 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
Marš fizikos mokytis. |
Na ir pasiūlei...Užsimanė mat kad šiuolaikinis Oniukas fiziką mokytusi, Fui.. Žolės parūkyt pakviestum |
|
_________________ Kaip gerai miegojai supranti tik tada, kai Tave pažadina.
tel. 8 687 93662 |
|
|
|
|
Parašytas: 2014 01 03, 13:59 |
|
|
|
Marš fizikos mokytis. |
Mielai eisiu paieškot informacijos, tik užveskit ant kelio, kad nepradėčiau plavinėt tarp nereikalingų dalykų. Spėju vidurinėj nemokė šių imantrybių, nors jeigu ir mokė, man įdomiau buvo chemija |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 01 03, 14:21 |
|
|
|
Mielai eisiu paieškot informacijos, tik užveskit ant kelio, kad nepradėčiau plavinėt tarp nereikalingų dalykų. Spėju vidurinėj nemokė šių imantrybių, nors jeigu ir mokė, man įdomiau buvo chemija |
Vidurinės mokyklos fizikos kursas apie nuoseklų jungimą. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 01 03, 15:30 |
|
|
|
Na, kad nuosekliam jungime srovės stipris toks pats, tai žinau, tačiau norit pasakyt visad srovė tekės tokia, kokios reikia silpniausiai lempai uždegti? Jeigu taip, tada gal galit paaiškint kodėl taip yra? |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 01 03, 16:04 |
|
|
|
Na, kad nuosekliam jungime srovės stipris toks pats, tai žinau, tačiau norit pasakyt visad srovė tekės tokia, kokios reikia silpniausiai lempai uždegti? Jeigu taip, tada gal galit paaiškint kodėl taip yra? |
Srovė tekės tokia kaip senelio Omo dėsnis sako. |
|
|
|
|
|
|
Re: Kaitrinių lempų jungimas |
Parašytas: 2014 01 03, 21:55 |
|
|
|
Sveiki, užsimaniau susikonstruoti šviestuvą naujiem namam iš daug kabančių visokio dydžio kaitrinių lempų.
Noriu paklausti, ką reikia riboti srovę ar įtampą, kad kaitrinės siūlelis sakykim tik pašiltų, o ne labai šviestų, nes sakykim iš viso bus 20 lempų krūvoj ir norėčiau, kad kokios 4-5 šviestų normaliai, dar kokios 5-7 šiaip kabėtų ir kokias 5-7 padaryt, kad tik siūlelis būtų šiltas ir arba truputėlį šviestų. Aš esu kažkada ardęs tą šviesos reguliatorių tai ten man regis stovėjo potencas ir kondikas.
Tikiuosi suprantamai paklausiau.
|
turi kombinuoti nuoseklu ir lygiaigretu jungima i nuoseklia grandine junk vienodos galios lempas. o i lygiagrecia grandine junk kokias tik nori lempikes
arba nusipirk reguliuojama jungikli jomis keisk apsvietima kaip tik nori
kito kelio nera
i nuoseklia grandine gali jungti nedideles galios lempu skirtuma. pvz 60ir 40 watu arba 60 ir 75 watu tada vienos svies stipriau kitos silpniau cia galioja omo desnis o nuo jo niekur nedingsi. vienisntelis tau kelias sedeti junginetai ivairiom kombinacijosm ir TIK ISJUNGUS ITAMPA. kitaip nusitrenksi. elektros srove nesirenka vienodai musa visius tiek protingus tiek zioplius |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 01 04, 11:27 |
|
|
|
Citata: |
šviestuvą naujiem namam iš daug kabančių visokio dydžio kaitrinių lempų. |
Čia labiau panašu į bordelį, o ne naujus namus.
Kaitrinės lempos ne pats taupiausias būdas namams. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 01 04, 14:30 |
|
|
|
kionig rašo: |
Autoriau, kur tokį apšvietimą naudosi? |
Kambaryje, viskas būtų daug paprasčiau, jeigu būtų gaminami reguliatorius ir perjungėjas viename, nes dabar pasidariau prie lovos perjungėją, kad galėčiau patingėt ir nesikelt išjungt šviesos prie durų, tačiau noriu, kad būtų galima šviesą kambaryje įjungti "jaukiu" rėžimu, jeigu dedu reguliatorių, perjungėjas praranda prasmę.
Žiūrovas rašo: |
Kaitrinės lempos ne pats taupiausias būdas namams.
|
Man asmeniškai taupančios arba LED lempos, nepatinka. Jų šviesos spektras visai kitoks, o tai mano kambarys, aš jame noriu jaukumo. Šiuo atveju į taupymą nėra atsižvelgiama.
Visame name bus taupančios lempos, tai aš savo kambary sutaupytą energiją sunaudosiu |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 01 04, 14:39 |
|
|
|
Žiūrovas rašo: |
Citata: |
šviestuvą naujiem namam iš daug kabančių visokio dydžio kaitrinių lempų. |
Kaitrinės lempos ne pats taupiausias būdas namams. |
jo, jei jau norisi archaninio stiliaus geirus iskart zvakemis apsisviesti |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |