|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 30, 14:43. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Elektronika žaliems » padėkite prašau dėl vėjo jėgainės.
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
|
padėkite prašau dėl vėjo jėgainės. |
Parašytas: 2014 01 14, 09:41 |
|
|
|
Laba diena. Esu žalias elektronikoje, bet domiuosi alternatyviąja energija. įsigijau ir sumontavau pas save 500 w vėjo jėgainę, bei nuo jos pasjungiau 2 vnt. 20w led prozektoriu. istaciau foto rele ir taimeri, bei prijungiau prie 140 AH gelinio traukos akumuliatoriaus. taciau matyt per mazai krauna jegaine ir man iskrove akumuliatorių iki "Mirties taško".
KLAUSIMELIS:
Gal kas patars, kokią rėlę ar kažką panašaus galima būtų sumontuoti, kad būtų atjungiamas akumuliatorius, jam išsikrovus iki tam tikros ribos, pvz pasiekus 50% jo talps, ar tam tikrą (10V) įtampą. ir kad sistema veiktų nepakenkiant akumuliatoriams, nes dabar juos iškovė iki 2V... |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 01 14, 10:01 |
|
|
|
valdiklį normalų įsigyk, bus paprasčiau. ir netaip brangu |
|
_________________ Prašau skirti 10 metrų kabelio jaunimo auklėjimui.
Kabelio neturit? tiks ir "lenciugas" |
|
|
|
|
|
Re: padėkite prašau dėl vėjo jėgainės. |
Parašytas: 2014 01 14, 10:16 |
|
|
|
dargri rašo: |
Laba diena. Esu žalias elektronikoje, bet domiuosi alternatyviąja energija. įsigijau ir sumontavau pas save 500 w vėjo jėgainę, bei nuo jos pasjungiau 2 vnt. 20w led prozektoriu. istaciau foto rele ir taimeri, bei prijungiau prie 140 AH gelinio traukos akumuliatoriaus. taciau matyt per mazai krauna jegaine ir man iskrove akumuliatorių iki "Mirties taško".
KLAUSIMELIS:
Gal kas patars, kokią rėlę ar kažką panašaus galima būtų sumontuoti, kad būtų atjungiamas akumuliatorius, jam išsikrovus iki tam tikros ribos, pvz pasiekus 50% jo talps, ar tam tikrą (10V) įtampą. ir kad sistema veiktų nepakenkiant akumuliatoriams, nes dabar juos iškovė iki 2V... |
Keista kad pacios jegaines sistemoje nera apsaugos nuo gilaus akumu isikrovimo.... 2 Voltai akumuliatoriui tikrai i nauda neiseis ! |
|
|
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 01 14, 11:46 |
|
|
|
Laba diena. Esu žalias elektronikoje, bet domiuosi alternatyviąja energija. |
Negaliu susilaikyt nepakomentavęs, bet žalias elektronikoje ir domėjimas alternatyvia energija yra glaudžiai susiję dalykai. Nes tik žalias elektronikoje gali nesuprasti, ant kiek visa tai beviltiška, tiek žiūrint iš ekonominės tiek iš ekologinės pusės.
Ar įsivaizduoji kiek kinietis atmosferos ir vandens užteršė gamindamas tuos akumuliatorius kuriuos sugadinai ? O kiek dar užterš gamindamas naujus kuriuos pirksi vietoj šitų ? Tai neskaitant atliekų perdirbimo. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 01 14, 13:43 |
|
|
|
visur yra zmoniu, megstanciu diskusija nukreipti kazkur nezinia kur... dometis atsinaujinancia energetika man netrukdo buvimas zaliu elektronikoje. del to ir klausiu cia patarimu... ir tyciotis del to nebutina... o gal gali man pakomentuoti, kiek kinietis uzterse gamta, gamindamas komponentus siluminei elektrinei ar sakykime atominei? manau, nelabai gali pakomentuoti... ir tikrai tarsa ne ka mazesne nei gaminant vejo ar saules jegaines... taip kad nereikia komentuoti to, kuo nesi pats uztikrintas. aciu uz demesi. gal gryzkime prie mano klausimu, kas supranta ir zino atsakymus i mano klausima, o ne diskusijas apie tai, ko neismano... |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 01 14, 20:22 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
Laba diena. Esu žalias elektronikoje, bet domiuosi alternatyviąja energija. |
Negaliu susilaikyt nepakomentavęs, bet žalias elektronikoje ir domėjimas alternatyvia energija yra glaudžiai susiję dalykai. Nes tik žalias elektronikoje gali nesuprasti, ant kiek visa tai beviltiška, tiek žiūrint iš ekonominės tiek iš ekologinės pusės.
Ar įsivaizduoji kiek kinietis atmosferos ir vandens užteršė gamindamas tuos akumuliatorius kuriuos sugadinai ? O kiek dar užterš gamindamas naujus kuriuos pirksi vietoj šitų ? Tai neskaitant atliekų perdirbimo. |
Ta prasme beviltiska alternatyvi energija ar beviltiska alternatyvios energijos ir zaliu elektroniku" sajunga? |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau paraše. ...Bet uz reklama tai susimokejau |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 01 14, 20:24 |
|
|
|
Citata: |
ir tyciotis del to nebutina... |
Niekas ir nesityčiojo...
Citata: |
o gal gali man pakomentuoti, kiek kinietis uzterse gamta, gamindamas komponentus siluminei elektrinei ar sakykime atominei? |
Atominė taip pat šiluminė. Be to atmetus branduolinės jėgainės sprogimo pavojų (Černobylio tikimybė šiais laikais tikrai maža) tai yra viena iš "žaliausių" energijos gavimo būdų, jei su atliekomis elgiamasi tinkamai.
Kaip bebūtų gaila tiek saulės tiek vėjo jėgainės nėra labai draugiškos aplinkai, jei ne dėl cheminių taršų, tai dėl triukšmo ir "gražaus" kraštovaizdžio. Gal kai NK padidės saulės jėgainių iki 80proc. bus kita kalba, jei kokio super brūdo į jų sudėtį nedasidės, ar gamybos metu neprireiks.
O tau pasiūlė kaip tavo bėdą spręst. Lietuvoje gali rast tų, kas tau iš EBay užsakys (paklausinėk draugų), arba ieškokis įmonių tuom užsiimančių, padarys pagal užsakymą, sumokėsi solidžiai ir galėsi džiaugtis "nemokama" energija. Arba pats tą apsaugą suchaltūrink, nėra sudėtinga, tik kaip žalias dar porą akumų pakeisi ir tada gal jau veiks.
http://vejojegaines.info/
http://www.vejofabrikas.lt/
Paskambink, paklausk, gal ką pasiūlys. |
|
_________________ Nėra geriau už IBM/Lenovo ThinkPad! |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 01 14, 20:28 |
|
|
|
*Ričardas rašo: |
Kaip bebūtų gaila tiek saulės tiek vėjo jėgainės nėra labai draugiškos aplinkai, jei ne dėl cheminių taršų, tai dėl triukšmo ir "gražaus" kraštovaizdžio. |
Prasau patvirtink si teigini proof linku, idomu. |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau paraše. ...Bet uz reklama tai susimokejau |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 01 14, 20:43 |
|
|
|
Šiaip google...
http://technorati.com/lifestyle/green/article/clean-energy-after-all-is-not/
http://www.americanthinker.com/blog/2009/01/not_so_green_solar_energy.html
http://grist.org/renewable-energy/2011-04-06-solar-scorecard-the-sunniest-solar-manufacturers/
http://ecatreport.com/new-energy-news/green-energy-easy
Iš pastarojo: State inspectors have conducted several inspections of the facility, including on Nov. 28, 2012, when inspectors found 30 55-gallon drums, a 1,500-gallon tank and a 1,000-gallon tank containing cadmium-contaminated water as well as cadmium-tainted glass and wipes. About 90 pallets of solar panels contained unknown hazardous waste.
Ir dar daug visokių nerd'ų blogų, bei kažkokių tai publikacijų, iš mažiau patikimų šaltinių. Čia vėl galima įtarti konspiraciją (visokie urano ir naftos magnatai...) bet ir durniui aišku, kad nei akumai nei saulės baterijos be chemikalų neapsieina (vien į sudėtį, o kiek dar paruošimui, apdorojimui?). |
|
_________________ Nėra geriau už IBM/Lenovo ThinkPad! |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2014 01 14, 21:07 |
|
|
|
Interneto blogai ir panasus dalykeliai nera patikimas dalykas, kadangi paprastai tai autoriaus nuomone. Ta pati paprasciausia wikipedia (angliska) yra labai kompromisinis variantas kokybes/duomenu teisingumo atzvilgiu. Del chemikalu visokiu/sunkiuju metalu isleidimo i aplinka bateriju gamybos metu, ar ismetimo panaudojus tai cia ne pati technologija juk kalta, o patys zmones Aisku kinieciui ne tolkas irengti brangia valymo/nukenksminimo iranga. "Chemija" pasalinti is proceso juk nesunku, viskas jau seniai sugalvota ir tobulinama. Va tokio dalyko kaip CO2, bent siuo metu, taip paprastai neatsikratysi, reiketu technologijas energijai isgauti vertinti pagal tai. Ta pati wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Life-cycle_greenhouse-gas_emissions_of_energy_sources
Matome kad saules energija nera visiskai svari, bet va vejo ir hidro pakankamai arti nulio. Urano atomas yra tarp ju, bet kadangi neatsinaujinantis, nera perspektyvus. |
|
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|