Elektronika.lt
 2025 m. birželio 10 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2025 06 10, 04:52. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Energetika ir elektrotechnika » Energetikos informacinės sistemos
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume

Puslapis 11
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 Energetikos informacinės sistemos
PranešimasParašytas: 2014 01 01, 15:27 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Babajuss
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Sveiki, kolegos

Nežinau, ar teisingas pavadinimas, bet paaiškinsiu

Truputi priešistorės į temą, ką aš noriu gaminti arba tik pasikonsultuoti.
Taigi dirbu tokį darbą. Darau matavimus ir rašau protokolus. Pagrinde kabelių izoliacijos, pereinamų kontaktinių varžų, įžeminimo ir kiti matavimai. Be to darau markiruotes kabeliams.

Aišku didžiąją dalį darbo esu automatizaves su exel ir tt bet vieningos sistemos nėra.

Taigi noriu paklausti ar yra kokia panaši sistema tokiems darbams?

Nes aš noriu kažką panašaus susikurti su web sąsaja. Tikslas būtų ne tik protokolams, bet ir į ateitį žiūrint gal integruoti į kokias kitas sistemas.

Aš pats pradedu rūpintis nemažu objektu o schemų nėra. Taigi savo sistemą panaudočiau ir žinių kaupinui apie savo objektą.

Sistema būtų daug maž tokia.

Į duomenų bazę pradžiai susivesti:
1. spintas, skydus, tarpines dėžutes ar galinius įrenginius. (veliau galima pridėti ir sumontuotos įrangos lenteles kad tokioms kaip nuotekio relems ar automatams irgi galima būtų rašyti protokolus) galima paeiliui vesti ne viska iš karto o paskui lipdant sistema pasidarys pilna.

2. kabelius ir visuos duomenis apie juos tai yra jie sujungtu jau esamus taškus

3. Galvoju apie kabelių importavima iš kabelinio žurnalo ar kazkas pan., bet čia jau veliau jei reikėtų

O pati sistema atliktu tokius veiksmus:
1. Spintų, skydų pavadinimų rašymas. galima spausdinti ant lipnaus popieriaus. taip pat galima ir spausdinti automatukams, nuotekio relems ir tt.

2. Kabelių markiruočių generavimas iš esamų duomenų

3. Protokolų rašymas.

4. Na gal dar kažkokių vienlinijinių schemų primityvus braižymas.

Na dar tik tokius apmąstymus darau ir galvoju su jumis apsitarti, ar verta tokį dalyką daryti?

Be to būtų patogu tarkim atlikinejant matavimus iškart pildyti protokola su android aplikaciją. Bet čia irgi tik ateičiai.

Tai va tokiu dalyku padarius galim abūtų ir pasidalinti, o jei būtų noras tai ir komercalizuoti. Bet kažkaip jaučiu kad poreikio didelio nebūtų. O va man pačiam tai neišsisukti, nes mano objekte su dokumentacija yra tragiški reikalai.

PranešimasParašytas: 2014 01 01, 15:34 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
zamolskis
Senbuvis
Senbuvis
biurokratas blyn darba optimizuoja Very Happy
PranešimasParašytas: 2014 01 01, 16:59 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Babajuss
Senbuvis
Senbuvis
biurokratas neoptimizuotų jei nebūtų poreikio arba būtų visa dokumentacija palikta nuo seno.

PranešimasParašytas: 2014 01 01, 17:15 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Alexx
Veteranas
Veteranas
Manau tikrai apsimoketu kurti tokia sistema... kai ives masine rozeciu ir lempeckiniu jungykliu patikra ir markiravima Rolling Eyes ..Jai nera rozetkes paso su patikra...reiskia negali i ja kaisioti nei pirstu nei utiugo Laughing
PranešimasParašytas: 2014 01 01, 21:18 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Babajuss
Senbuvis
Senbuvis
Alexx rašo:
Manau tikrai apsimoketu kurti tokia sistema... kai ives masine rozeciu ir lempeckiniu jungykliu patikra ir markiravima Rolling Eyes ..Jai nera rozetkes paso su patikra...reiskia negali i ja kaisioti nei pirstu nei utiugo Laughing

pagal tave reikia padaryti sistema ir duoti įstatymo priėmėjams pinigų įstatymo idėjai:D

PranešimasParašytas: 2014 01 01, 21:21 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Alexx
Veteranas
Veteranas
Babajuss rašo:
Alexx rašo:

pagal tave reikia padaryti sistema ir duoti įstatymo priėmėjams pinigų įstatymo idėjai:D

Na va.. viska pats gerai supranti... ne mazas vaikas juk Mr. Green
PranešimasParašytas: 2014 01 02, 11:14 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Babajuss
Senbuvis
Senbuvis
Juokas juokais, bet man įdomu. Kaip elgtųsi tarkim žmogus paskirtas būti atsakingu už elektros ūkį įmonėje, kur nelikę jokios informacijos apie esamą padėtį.

Nuo ko pradėti? Very Happy

Žinau čia yra tikrai protingų ir netgi manau su panašia situacija susidurusių žmonių. Tai galvoju gal kas pasidalins tokia patirtimi.

PranešimasParašytas: 2014 01 02, 11:31 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Evaldas_S
Veteranas
Veteranas
Babajuss rašo:
Žinau čia yra tikrai protingų ir netgi manau su panašia situacija susidurusių žmonių. Tai galvoju gal kas pasidalins tokia patirtimi.
Tokioje pat kaip tavo situacijoje nusibraižiau įmonės (tai buvo tuometinis telekomas) magistralinių tinklų schemą ir susidariau Excellines skydų (vartotojų) lenteles kurias galima pildyti kokia nori info. Lentelės atsiverdavo paspaudus nuorodą ant schemos darytos su MS Visio (tą patį galima padaryt ir su Autocad)
Aišku, jei teisingai suprantu mano atveju visas tas ūkis sudarė gal 1 % nuo to kiek tau reikia, bet nelabai įsivaizduoju ką dar galima prigalvot. Aišku panaudojus Visual Basic ir kokį Access ten velnias žino ko galima prikurt, bet tai užims marias laiko ir.... ar to reikia ? Premijos už tai patikėk negausi Smile
Praktika rodo, kad visi tokie išradimai veikia tik pastoviai prižiūrimi ir tobulinami, o tam dažniausiai pritrūksta entuziazmo.
PranešimasParašytas: 2014 01 13, 23:02 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
a1girdas
Senbuvis
Senbuvis
Evaldas_S privargo su ne tam skirtais įrankiais, bet principas toks.
tiesa, jeigu iš pradžių: taip, tokią sistemą verta pradėti materializuoti. Ne tik kad turėsi pradinę, užuomazginę dokumentaciją, bet bedarant išaiškės ir daugiau galimybių ir galimų klaidų ir gims naujos idėjos.
e-plan'as naudojamas elektrotechnikai. Bet ar aš ten jame kažko neperpratau, ar man pakliuvo kreivai pavogtas, bet man jis pasirodė esąs tik mspaint su linijų pavadinimais ir mazgų atributais. Gal ten dar kažko trūko, neturiu, ko pasiklausti.
A-CAD'as. Na, apie jį patylėsiu. Dirbau kažkada, Logstrupo projektavimo sistemą užsileidau, na, bet ne veltui Robertas McNeel'as iš autoDesk'o pabėgo.
Pats naudoju tokį monstrą Mentor Graphics PADS9.5. Nenusipirkus pilnas funkcionalumas baigiasi po mėnesio, bet galima naudoti nepilnu funkcionalumu. Palaikymas visai neblogas - tiesiog asmeniškai atsako į klausimus. Paketas žiauriai ne pagal paskirtį ir gerokai gliūčnas ir žiauriai nedraugiškas. Bet:
1. su dokumentacijos sistematizavimu tvarkosi puikiai
2. sulygina schemas automatiškai
3. sudaro BOM'us, net listu'us.
4. tiek skriptindamas, tiek paprastesnėmis priemonėmis gali savo tipo BOM'us ir netlist'us sudarinėti.
5. lengvai skriptinasi. yra skriptų wizard'ai, kurie veda už rankutės step-by-step ką nori padaryti ir per kelis pasinaudojimus imi ir skirptini savarankiškai
6. palaiko programavimą (tik klausiausi per seminarą ir mačiau pavyzdžius, bet dar sau nebandžiau)
7. ir be skriptinimo ir be programavimo iškart tinkamas naudoti.
Sukandi dantis dėl jo gliukų ir nedadielkų ir gauni puikų rezultatą. Dirbi susikaupęs ties komponentais ir jų sujungimais, o visokį išdėliojimą dokumentacijos šūsnyje daro programa. Kitaip tariant - kas yra kompiuterinis darbas, tą galima šiam paketui ir palikti.
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą

Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

Sveiki ir ekologiški maisto produktai

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

„Mokslo sriuba“

www.matuok.lt - Interneto spartos matavimo sistema

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas

FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods,
FS25 Maps
ATS Trailers
American Truck Simulator Mods, ATS Trucks, ATS Maps
Football Training Kit
Football Training Equipment, Football Skills, Football Training
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Ets2 mods, Ats mods, Beamng drive mods
allmods.net
„MokslasPlius“ – mokslui skirtų svetainių portalas
www.mokslasplius.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
LTV.LT – lietuviškų tinklalapių vitrina
www.ltv.lt/technologijos/
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps