|
Forumas » Elektronika žaliems » Kondensatorių jungimo būdai
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 3 Pereiti prie 1, 2, 3 Toliau |
|
 |
Kondensatorių jungimo būdai |
Parašytas: 2006 04 05, 18:08 |
|
|
|
|
Žinoma, kad kondikus jungian nuosekliai talpa mažėja formulė 1/c=1/c2+1/c3 ir t.t lygiagrečiai susideda c=c1+c2 stai mano bėda tokia man reik 10uF bet tokį turu tik labai didelis ir senas tai norėčiau du pu 4,7uF sujungti bet jie elektrolitiniai ar tos formulės tinka jiem ir kaip reiktų lygiagrečiau jungti + į vieną pusę - į kitą pusę????  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 04 05, 18:50 |
|
|
|
|
| Darius rašo: |
Praradai viltį per 29 minutes Beje temos pavadinimas su klaidom. |
klaidos nebeina ištaisyti iš to griečio padariau vilties dar nepraradau , bet norėtūsi kuo greičiau dar gal ir į garažą suspėčiau  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 04 06, 13:26 |
|
|
|
|
Iš serijos:
"..tikrai tikrai, aš, aišku, nebandžiau, tačiau tikrai nesigauna.."..  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 04 06, 13:39 |
|
|
|
|
jungiant nuosekliai mazeja kondiku talpa? nepykit, bet man atrodo kitaip. Jungiant nuosekliai dideja kondiku itampa, talpa lieka tokia pat. Jungiant lygiagreciai dideja talpa, o itampa lieka tokia pat. Pataisykit, jei klystu  |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2006 04 06, 14:56 |
|
|
|
|
| xumot rašo: |
jungiant nuosekliai mazeja kondiku talpa? nepykit, bet man atrodo kitaip. Jungiant nuosekliai dideja kondiku itampa, talpa lieka tokia pat. Jungiant lygiagreciai dideja talpa, o itampa lieka tokia pat. Pataisykit, jei klystu  |
Jungiant kondensatorius lygiagreciai, talpa sumuojasi.
Sistemos maksimali itampa buna ta, kuria kuria atlaiko maziausiai atlaikantis kondensatorius, nes ta pati itampa krenta ant visu kondensatoriu.
Jungiant nuosekliai talpa mazeja 1/C = 1/C1 + 1/C2 +...+ 1/Cn.
Del sistemos maksimalios atlaikomos itampos reikia paskaiciuoti. Esme ta, kad sujungus kondensatorius nuosekliai, kruvis suteikiamas tik grandines krastiniu kondensatoriu krastinems plokstelems. Kitose plokstelese buna tik indukuotieji kruviai, moduliu lygus indukuojantiesiems kruviams, bet priesingo zenklo, t.y. visi kondensatoriai isielektrina vienodais krūviais q. Ju itampos apskaiciuojamos taip: U1 = q/C1, U2 = q/C2 ir t.t.
Sios itampos sumuojasi U = U1 + U2 +...+ Un.
Kruvi q nesunku apskaiciuoti suskaiciavus sistemos talpa ir zinant prijungta itampa q = U*C. Pagal tai ir galima pasiskaiciuot maksimalia sistemos itampa.
P.S. Cia aprasiau bendra atveji. Kai kondensatoriai vienodi, viskas labai supaprasteja. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 04 06, 17:25 |
|
|
|
|
diskusijų karas tai jungiant nuosekliai sumažėja ar lieka tapati C?? Kiek aš žinau viskas priešingai kondikams  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 04 06, 17:30 |
|
|
|
|
Man fizikos mokytoja aiskino su kibirais
Jei visi vienodi, tai tiek ir telpa, o jei yra vienas mazesnis, tai jo talpa ir bus per visus likusius kondus. Gal nusneku, bet taip pasakojo.
Nu bandau dar paaiskint.
Yra vieno, dvieju ir trieju litru bambaliai. Juos sujungi vienas po kito su slangele. Kiek juose tilps vandens? Ogi tik 3 litrai, o jei pilsi dauugiau, bek per krastus ten kur yra 1l talpa.
O jei lygiagreciai, tai sudeti viena ant kito kiaurais dugnais, tilps visi 6l.
Nu gal bus aisku, nzn, ukiskai as cia taip, bet manau gan lengvai suprantama  |
|
_________________ Akis už akį, postas už postą!! |
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 04 06, 17:30 |
|
|
|
|
Jungiant nuosekliai talpa sumazeja.
Jungiant lygiagreciai talpa padideja.
Perskaityk dar karta mano post'a. Jei vis dar nepatikesi, tai galiu atsiust ir teorijos siek tiek. Arba pats susirask kokia knyga apie elektrostatika. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 04 06, 17:34 |
|
|
|
|