|
Forumas » Akustika » Gal kas gali padeti??:)
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Gal kas gali padeti??:) |
Parašytas: 2005 12 17, 10:07 |
|
|
|
|
Ir dar, Joda, jei nesutinki, argumentuok (as irgi galiu klysti). dar butu idomu suzinot kur semiesi ziniu
| Citata: |
| Tektų pasiskaitinėt metelių penketą, kad suprastumėt iki galo. |
Gal nuorodu kokiu mesktelk kur matei tai parasyta, ka sakei (tik ne rusišku, sorry)  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 12 17, 10:09 |
|
|
|
|
| Geduxas rašo: |
Joda - tu DURNAS na nepyk bet ash susidariau toky yspudy pagrysk savo nuomone del 70l ir kad baubs... ash taip nemanau, na ir uzgincyk tu dabar mane su yrodymais, tada atsiimsiu zodzius, ir atsiprasysiu  |
Ir kaip turėčiau pagrysti savo nuomonę/ Ar cituodamas tai, kas jau senai parašyta?-bus blogai, nes cituosiu svetimas mintis. Aš galiu remtis tik savo ilgamete praktika, bei tuo, kad viską perskaitydavau vėliau, kai daiktas jau būdavo padarytas. Tik parašyta būna ne viskas taip, kaip gaunasi praktikoj. Arba skaityti nemoku. Taip-aš DURNAS, bet aš padarau ir man veikia. O, kad pataisau žmogų, besiruošiantį klaidas daryti, ar blogai? Tegu įrodinėja tas, kuris nieko nežino, man gi-dzin. Ir daryti taip ar kitaip aš nieko neverčiu. Taip jau mes sutverti, kad tik iš klaidų mokomės. Tai lyg savotiška adrenalino dozė. Ir dar. Padaro žmogelis kažką savomis rankomis, džiaugiasi, o atsiranda gudročių "daugiau pažengusių", kurie visą jo triūsą niekais paverčia, atseit "va pas mane pažiūrėk kaip "skamba"". Tik niekas ten neskamba, tik triukšmo daugiau. Dėl 70 litrų pasakysiu tik tiek, kad "jie" ne geriau "groja" už 20, o tik KITAIP. Išmokit pagaliau atskirti kur "GERIAU' O kur "KITAIP"! Ir dėmesį reikia kreipti ne į dėžės keliamą triukšmą, ne į tai, kas daugiau bobučiu, einančių pakele, išgąsdins, o BENT JAU į dinamiką, arba kitaip-DRAIVĄ! Vėl gi, fizikos neapgausi 30 cm skersmens garsiakalbis-bosas už 6 metrų, berods. Kambaryje atsispindi nuo sienų ir gryžta, o auto.... lauke. Kitas reikalas daryti dėžę, kokią siūliau anksčiau (tik nežinau, kai[p brėžinį įdėt). Tada visa "boso operacija" vyksta jau pačioj dėžėj ir tai galima girdėti su 80...90 proc. naudingumo koeficientu. O paprastas rąstas ar tūpas "grabas" tik pašaipa iš savadarbio daikto. Gan jau visokie "PIONIER" apsijuokę sėdi, bet tai jiems naudinga, nes daugelis remioasi į "vardas" ir "taip daro visi"! O aš durnas ir tegu...  |
|
_________________ Trys viename: 1.Visa nauja-gerai pamiršta sena! 2.Groja ne pinigai, tik be jų irgi negros! 3.Geriau groja,ar tik veikia kitaip?!!. Ir bendrai, JAU groja, ar TIK veikia? |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 12 17, 11:14 |
|
|
|
|
| Ol'School rašo: |
Ir dar, Joda, jei nesutinki, argumentuok (as irgi galiu klysti). dar butu idomu suzinot kur semiesi ziniu
| Citata: |
| Tektų pasiskaitinėt metelių penketą, kad suprastumėt iki galo. |
Gal nuorodu kokiu mesktelk kur matei tai parasyta, ka sakei (tik ne rusišku, sorry)  |
Bėda ta, kad tai , kas geriausia akustikoj, beveik viskas yra rusiškai. Audiomagazin-pagrindas. Ir kiti, grynai moksliniai žurnalai, taip pat rusiški. Gaila, bet padėti ne ką galiu. Dėl filtrų skaičiavimo, tai turbūt tu teisus, aš truputėli šokau aukščiau bambos, neįvertinęs, kad eilinis kūrėjas, neturės tiek praktikos ir teks skaičiuoti. Mat kaip yra; "praėdę nagus" akustikos srityje, nenaudos nežinomų (ypač tai liečia pigius, iki 500 lt.), garsiaklalbių. O žinomiems garsiakalbiams, žinomi ir filtrai. O tavo parašytas terminas "gumbas charakteristikos grafike", Muzikoj nieko nereiškia. Muzikoj yra terminas "muzikalus" ir jokių charakteristikų nepaisoma. Teko matyti kolonas-monstrus, išgrojančias 110 db. garso lygį prie 60 vatų galios (elektrinių-akustinių vatų, pagal jūsų skaičiavimus būtų gal kokių 400...500 vatų), o aukštų garsiakalbėlis vos 1 vato! Rupuriukas, popieriukas Ir ką?! Aukšti (vėl pagal daugelio terminologiją) kuo puikiausi. Tai va, brolyti, aš šiek tiek ne vietoj parašiau, bet teisybę. Filtras visada dedamas standartinis, pagal varžą ir pagal tai, kiek juostų kolona bus, o tik vėliau derinama muzikalumo prasme, bet ne "per daug aukštų-per mažai" ar "minkšti aukšti-skardūs" ar dar bala žino kaip. Beje, akustika-pats sudėtingiausias procesas sistemoj. Tiek pagaminti, tiek aprašyti. Tenka vadovautis daugiau klausa ir nuojauta, mielas žmogau!  |
|
_________________ Trys viename: 1.Visa nauja-gerai pamiršta sena! 2.Groja ne pinigai, tik be jų irgi negros! 3.Geriau groja,ar tik veikia kitaip?!!. Ir bendrai, JAU groja, ar TIK veikia? |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 12 17, 11:23 |
|
|
|
|
Žinių sėmiausi visur.Rusijoj, Anglijoj (Lowter-io gamykla). Na, inžinierium dirbti neteko, tik rinkti šiukšles iš po staklių Bet ir tai nauda. Nesužinojau, kaip daryti tiksliai, bet KAIP NEDARYTI, sužinojau tikrai! Beje, dėl nuorodų. Galiu tik patarti, ko neskaityti, tai GRAMOFONO> Skaityti aišku galima, bet darant nueisit klaidingu-technokratiniu keliu! |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 12 17, 12:38 |
|
|
|
|
joda, teko ir man pabut prie svedijos meistru, kurie sukise kicker'ius vos ne belekaip, deziu matmenis rade instrukcijoj, bet vistiek is akie mazdaug padaro. Zmogus pasako ko jis nori, o audiofilu cia manau vienas, kitas, tad kam pradedanciajam kisti i galvas visokias ten teorijas, jei jis neisivaizduoja tu 30Hz. jam tereikia garso ir kad girdetu dainos zodzius... neispies jis tu kreiviu ir kitu charakteristiku. Paprasciausiai padaryt zmoniskai, o ne kad vienam taske biski kreive pakilo, kaip cia ja dabar islygint ir pan....
o nuorodu tai jei gali imesk, arba atsiusk man i pasta: leopard@email.lt na manau atsiust i pasta moki? tada visiems idesiu ir visi paziuresim. ok |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 12 17, 13:19 |
|
|
|
|
| JODA, tai zinoma kad kitaip, bet tas kitaip buna arba geriau arba taip pat arba blogiau. siuo atveju 70 litru bus kaip tuscia backa jei garsiukui optimalu 20litru nesutinki? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 12 17, 13:37 |
|
|
|
|
Ko jus cia pradejot pestis??Nejaugi nei wienas negali nusileist kitam??
Ir joda kas tau sake,kad as darau masinai deze??Sito dar ir db nesuprantu,zadu padaryt tokia dezute ir ziuresiu kas gausis:
http://pioneer.carclub.ru/subwoofer/ts-wx65.html
Matmenys bus tokie 200*200*460
Ir baikit jus pestis,parasysiu kai padarysiu ir tada galesit diskutuot  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 12 17, 13:44 |
|
|
|
|
| Joda rašo: |
O kažko įrodinėti nesiruošiu, nei laiko turiu, nei kas skaitys. O ir gautūsi romanas!
[/img] |
as skaityciau kai kas paraso kanors su pagrindimu ,tai as skaitau akis isputes ir bandau suvokti ,bet kai rasoma daug ir nieko konkretaus nepasakoma ,na tai pats supranti kaip atrodo ir vat tokie pasakymai 30cm blyno uz 6 m zemas girdisi? kuo tai argumentuotum,t.y. kuo skirsis pvz 60hz bangos sklindancios is 8coliu bosiuko ir 12 ar 15coliu , daznis tai taspats ,bangos ilgis tai taspats,na plotas nuo kurio skiriasi kitas ,bet tai kokia itaka tai turi ? del faziko masinoje tai sutinku,man zymiai smagiau groja bandpass dezes (maziau baubimu ,plius bobuciu negasdinu ant saligatviu )
suprask Joda ,kaip atrodo ,mes cia bandom kazka labiau moksliskai paaiskinti ,tu isirauni ir sakai mazdaug: nenusisnekekit ,60l negerai ,turi buti 20l bet neaiskinsiu kodel,nes tipo tingiu ir ir t.t. bet maciau kad taip kazkur daro  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 12 17, 13:58 |
|
|
|
|
turi garsiakalbi, turi jo duomenis, zinai kur naudosi, ir taip darai kaip tinkamiausia. o jei duomenu nera tai arba matuoji, arba speji is akies. Ir viskas. Bandpass - graziai groja, "bobuciu negasdini" su faziku - gilus zemas, bet didesne deze, uzdara - kietesnis zemas. teisingai pasakiau? ot ir ne! dar priklauso ir nuo garsiuko charakteristiku. Visuomet yra tinkamiausias variantas. |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 12 17, 14:22 |
|
|
|
|
| leopard rašo: |
| Visuomet yra tinkamiausias variantas. |
va cia teisingai pasakiai  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 12 17, 17:12 |
|
|
|
|
Tai wa jau wisos dalys ispjautos,skyles padarytos,liko tik sulituot laidus ir deze suklijuot  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 12 17, 18:48 |
|
|
|
|
| Ko jus cia diskutuojat pats Pioneer'ius siam garsiakalbiui pagal kataloga siulo 9 l deze. O turiui turi itakos viskas net net difuzoriaus plotas nes mazo garsiakalbio SPL irgi mazesnis nei didesniu. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 12 17, 19:59 |
|
|
|
|
| Jei iki Naujų kas nenugalabys ( manęs, žinoma ) tai iškart po švenčių sudėsiu viską ir atsiūsiu e-mailu leopard-ui. Dabar žiauriai nėra kada. Kabinėju palydovines lėkštes, o priešm Naujus ypač didelė paklausa. Neturiu kada prisėsti, nebent naktim... |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 12 17, 21:23 |
|
|
|
|
Tai wa waikuciai sulipinau ta dezute
Gawosi 22.25l Matmenys 225*215*460 ir padariau 2 fazikus,nzn kaip cia su garsu gausis,bet is dizaino puses wisai grazu
Ir galiu pasakyt,kad darbas wykes,laikinai is centro kolonkiu pasiemiau fazikus,dar ne wiskas isdziuwe ir widus nepilnai pabaigtas,truxta sintepono ir kitu faziku,bet groja neblogai,o kai sudzius tai gros dar geriau,aciu wisiem uz info!
Jei wiskas su sita dezute bus ok,tai reix dar wiena tokia pat pasidaryt:)
Jei gausiu fotika butinai parodysiu fotkes:) |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 12 17, 22:51 |
|
|
|
|
joda, ok! laukiu stebuklo per naujuosius! labai zinok idomu bus paskaityt. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |