|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 05 21, 19:56. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Pareiškimai, padėkos, skundai » Lemona apgaudineja pirkejus
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
Lemona apgaudineja pirkejus |
Parašytas: 2010 08 18, 00:19 |
|
|
|
WoraZ rašo: |
Socrates rašo: |
Evitoj uzsakiau is digikey. Uzsakinejant pardavejas sako tu chia palik uzrases tuos chipus, as tuoj va ateisiu ir uzsakysiu. Nu ok, uzrasiau, palikau. Po 2 sav rasau emeila - neatraso. Nuvaziuoju, stovi direktorius, nieko nesupranta, apie joki uzsakyma nezino, uzstatas mato kad paimtas, skambina tam, kuris turejo uzsakyt, bo kaip supratau atostogose... Nu viska tipo uzhglaiste, kad dabar prekes eina menesi, tipo reciau Nuo shiol is digikey irgi tik per Lemona. |
Labai idomi istorija. Ypac apie uzstatus, nes Evita uzstatu nepraso ir nepriima. O prekes buna, kad ir kas savaite vaziuoja. Labai nuo sezoniskumo priklauso. |
Sorry, Juozeida ten, bet vadinu Evita. Vakar detales atsiemiau. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 08 30, 12:56 |
|
|
|
Susidūriau su kažkokia keistenybe naudojant opampus. RIAA korektoriuje pirmame laipsnyje laikinai stovėjo eilinis niekuo neįpatingas NE5532.
http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/philips/NE_SE5532_A_SA5532_3.pdf
Moving Coil galvos padėtyje, kur didžiulis stiprinimas, atsukus pilnai garsą girdėti šioks toks paties opampo triukšmelis, nelabai baisus, bet vis tiek. Atvažiavo iš anksto numatytas AD8599, su gerokai mažesniais triukšmais pagal datasheetą:
http://www.analog.com/static/imported-files/data_sheets/AD8599.pdf
Pakeičiau, ir didžiausiai nuostabai triukšmai gal 5 kartus didesni! Ir jo kaina ne 3Lt bet 50! Nepaaiškinamas dalykas, sakyčiau gal kokia "poddelkė", bet atvažiavo užlituota firminėj dėžutėj, Farnell ir United States bar kodas. Apžiūrėjau mikruškę par lupą atidžiau - sukėlė įtarimą, kad rutuliukas, žymintis 1 koją taip pat kaip ir užrašai graviruotas lazeriu. Kiek tekdavo matyt, jis būna išspaustas giliau, štampuojant korpusiuką (nors gal ir klįstu)
Dabar, nusivylęs Lemonos brangia mikruške įstačiau pigią NJM2068 ir viskas tvarkoj, triukšmų nebėr. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 08 30, 16:03 |
|
|
|
Žinok tikiu tavimi Man irgi panašus dalykas buvęs yra. O šiaip labai tas burbuliukas nebūtinai įspaustas. Aš turiu originaliu national semi operacinių LM338, tai ten irgi graviruoti jie lazeriu be jokio įspaudimo. Nors tas AD tai pagal datasheetą turi turėti įspaudimą. O šiaip labai didelė tikimybė, kad tas tavo AD yra padielka. Bus ant kokios pigienos 741 uždėtas užrašas kitas ir viskas. JAV tokie padirbinėjimo mastai yra milžiniški Ten praktiškai 40% brangių detalių yra klastotės ir bėda, kad net galingi tiekėjai perka klastotes, kad padidinti savo pelną. Todėl kitą kartą tau reiktų pirkti ne per lemoną, kurie yra tik dar viena subtiekėja ir ilgos eilės, o tiesiai iš "Analog devices" firmos. Kainuos ne tik kad pigiau, bet ir būsi 100% garantuotas kad gavai tikrą daiktą Beja aš jau senai nebenaudoju jokių brangių op ampų, nebent išsiraškau iš senos technikos. Kol kas dėkui dievui, kad nepadirbinėjami NE5532 ir LM338. Pastarasis yra tikrai geras, low noise.
O dabar papasakosiu savo atradimą. Pirkau iš Lemonos po kelis reguliatorius 7812 ir 7912 7812 buvo originalūs ON semi, tai veikė be problemų. Bet vat aš visada juos atrenku, kad būtų vienodos įtampos, tai gavau ablomą. VISI 7912(neigiamieji) buvo ne -12V o -18V Nepatikėjau, tai nuėjau į pardą ir dar vieną. Tas pats... Beja, jie atrodė kaip paskutinė šiukšlė, net ne lazeriu graviruota, o kažkokiais dažais užrašyta, kur stipriai patrynus su nagu nusivalo ir nieko nebesimato
Štai kokios nesamonės prasideda. Net reguliatoriai vos 2Lt kainuojantys jau kopijuojami kitaicų. Net užrašas puikuojasi CHN. Tai reiškia China trumpinys... |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 08 30, 16:41 |
|
|
|
Man įdomu, kokia maždaug turėtų būti toroidinio transformatoriaus ramybės srovė. Pirkau 2*12V ir 240VA. Pamatavus rodo 40+mA. Ar gerai? |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 30, 17:34 |
|
|
|
Citata: |
Aš turiu originaliu national semi operacinių LM338 |
Gal turim omenyje LM833? nes 338 tai įtampos reguliatorius.
O LM833 yra panaši į NJM2068 (šita naujasnė), toks dabar ir pastatytas  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 08 30, 17:41 |
|
|
|
leopard rašo: |
Man įdomu, kokia maždaug turėtų būti toroidinio transformatoriaus ramybės srovė. Pirkau 2*12V ir 240VA. Pamatavus rodo 40+mA. Ar gerai? |
<9,2W tuščios eigos nuostolių tai yra tikrai nedaug. Realiai aktyvinės energijos nuostolių (kuriuos skaičiuoja el. skaitiklis) yra daug mažiau, nes didžioji dalis tų 40mA yra reaktyvinė srovė, kuri tik makaluojasi ten - atgal, bet skaitiklio nesuka. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 08 30, 18:12 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
leopard rašo: |
<9,2W tuščios eigos nuostolių tai yra tikrai nedaug. Realiai aktyvinės energijos nuostolių (kuriuos skaičiuoja el. skaitiklis) yra daug mažiau, nes didžioji dalis tų 40mA yra reaktyvinė srovė, kuri tik makaluojasi ten - atgal, bet skaitiklio nesuka. |
Dėkui |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 09 09, 18:22 |
|
|
|
Contax rašo: |
Aš turiu originaliu national semi operacinių LM338 |
Gal turim omenyje LM833? nes 338 tai įtampos reguliatorius.
O LM833 yra panaši į NJM2068 (šita naujasnė), toks dabar ir pastatytas  |
Oi, taip jūs teisus, netyčia ne taip sumaigiau LM833 iš tiesų turėjau omenyje Na, tai aš tuos naudoju kur išeina, tik kad mano atsargos jau beveik pasibaigė Tai dabar iš kažkokio labai HI-End siųstuvo prisirankiojau kažkokių(tingių tikrinti modelį) operacinių, kurie yra ultra low noise, high frequency and so on... Tai taupau dabar anuos, gal kada ką nors rimtesnio darysiu  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 10 21, 10:58 |
|
|
|
apie lemonos lazerius galiu pasakyti tiek.......daznai pastovus meistrai kurie perka lazerius ,jos nuperka ,ideda ir jei jis neveikia normaliai grazina atgal arba keicia i kita....daznai jeskojau kss lazeriu maciau kad dezutes apciupinetos ir lazeriai buvo ciupineti ir deti...........dabar perku per ebay is vokieciu naujus ...jie dirba gerai ir ne karve kainuoja...sudejau pazistamiems i du nakamichius cd lazeriukus eina jau 2 metus be problemu......vokieciai sudo nemala |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 10 21, 12:54 |
|
|
|
Ar per ebay.de, bet iš kiniečių, ar iš pačios Vokietijos? O šūdą tai vokiečiai mala, ir dar kaip Tiesa, neaišku ar vokiečiai, nes jų tenai ko gero pasidarė mažiau negu turkų, tai gal "suvokietėję" turkai ten labiau malti moka  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 10 29, 13:48 |
|
|
|
ebay.de reikia ziureti pagal pardavejo daug parduotu daiktu skaiciaus,atsilepimus.......ir kad butu firmos skelbimas\yra reklama apie daug ivairiu dalyku pardavima |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 11 16, 06:42 |
|
|
|
Jie aiskina, kad nespeja sekti pasikeitimu savo tiekeju kataloguose.
Neaisku, kas jiems trukdo pasitvarkius operatyviai nukreipti uzklausima savo svetaineje tiesiogiai realiu laiku i tiekeju duombazes, bet deja to nera. |
|
_________________ Elektroje stebuklų nebūna - būna blogi kontaktai!
"Aš čia, gyva!"
(durnyno SHIT'o vardas - Lietuva) |
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 11 16, 11:26 |
|
|
|
Contax,
bet atvažiavo užlituota firminėj dėžutėj, Farnell ir United States bar kodas |
Dabar, nusivylęs Lemonos brangia mikruške įstačiau pigią NJM2068 |
nesuprantu ka tu kaltini, lemona ar farnell? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 11 16, 11:36 |
|
|
|
evas rašo: |
Contax,
bet atvažiavo užlituota firminėj dėžutėj, Farnell ir United States bar kodas |
Dabar, nusivylęs Lemonos brangia mikruške įstačiau pigią NJM2068 |
nesuprantu ka tu kaltini, lemona ar farnell? |
Kaip man tvirtino Farnell LT prieš metus ar pusantrų, kad Lemona yra neoficialus (nelegalus) Farnell atstovas.
Kaip dabar, nežinau. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|