|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 15, 22:26. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Įvairūs » Ponai ir ponaičiai.
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Ponai ir ponaičiai. |
Parašytas: 2013 08 16, 20:58 |
|
|
|
|
aaa negi as jums trukdau skirstytis-cia tamsta prie manes prisiknisot gerbiamasis kitiems lyg ir neuzkliuvau... |
|
|
|
|
|
 |
Ponai ir ponaičiai. |
Parašytas: 2013 08 16, 21:07 |
|
|
|
|
Matau, kad nebeturi ką pasakyti, tada OK. Dabar tikrai nebekliūsi  |
|
|
|
|
|
 |
Ponai ir ponaičiai. |
Parašytas: 2013 08 16, 21:35 |
|
|
|
|
| kionig rašo: |
Matau, kad nebeturi ką pasakyti, tada OK. Dabar tikrai nebekliūsi  |
kokia zole uzrukei kad taip gerai matai pasakyti visada atrasiu ka-bet ne tamstai
va dar klausimas-kur dingo tamstos mokytojas lietuviu liaudies mokslininkas rvrss? gal palaikot rysius? |
|
|
|
|
|
 |
Ponai ir ponaičiai. |
Parašytas: 2013 08 16, 21:41 |
|
|
|
|
| Kybertarakonas rašo: |
kokia zole uzrukei kad taip gerai matai pasakyti visada atrasiu ka-bet ne tamstai  |
Įsivaizduojamos žolės prirūkiau
| Citata: |
| va dar klausimas-kur dingo tamstos mokytojas lietuviu liaudies mokslininkas rvrss? gal palaikot rysius? |
Nepasakyčiau, kad mokytojas grynai, bet kad įdomesnis pašnekovas už tave tai tikrai Ryšių deja nepalaikom Necekavinu  |
|
|
|
|
|
 |
Ponai ir ponaičiai. |
Parašytas: 2013 08 16, 22:07 |
|
|
|
|
kokia zole uzrukei kad taip gerai matai pasakyti visada atrasiu ka-bet ne tamstai  |
Įsivaizduojamos žolės prirūkiau
| Citata: |
| va dar klausimas-kur dingo tamstos mokytojas lietuviu liaudies mokslininkas rvrss? gal palaikot rysius? |
Nepasakyčiau, kad mokytojas grynai, bet kad įdomesnis pašnekovas už tave tai tikrai Ryšių deja nepalaikom Necekavinu  |
ar cia as su tamsta sneku? |
|
|
|
|
|
 |
Ponai ir ponaičiai. |
Parašytas: 2013 08 16, 22:24 |
|
|
|
|
| ar cia as su tamsta sneku? |
Pofig man, ar šneki, ar ne, jei nenorėtum, tai nieko ir neatrašinėtum  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Ponai ir ponaičiai. |
Parašytas: 2013 08 16, 22:43 |
|
|
|
|
va cia vienas zmogus tikrai turi ka pasakyti.parinkau jo pasisakymus:
Ei, ei, o kas pats būsi Mačiau nusiėmei savo beždžionišką atvaizdą su "ne tancuju"
Tarakone, durniau tu, įdėk tik nuorodas tų foto!
Vat tavo pačio čia debiliškumas ir durnumas pasireiškia. Kaip?
Visų pirma, dėl savo klaidingų teiginių pats ir apsišiki kiekvienoje temoje, o dar ir kitus šūdais drabstai.
Paprastai man irgi tų senų nupezusių diedų aiškinimai neįdomūs
Nu ir tylėk nes tavim neįdomu diskutuot
Tuo labiau visokioms lamoms kaip kybertarakonas
Blin, koks to n00bas tarakone, tai ne tas žodis
Davai nebekelk čia bangų
Krč, kaip su tavim neįdomu, tai bbd
O, tu per daug durnas, kad suprastum kas tau sakoma
Tai turi ką nors į temą pasakyti ar ne? Nes su tavimi tik prasidėk, tai viskas balaganu virsta Jei neturi, tada skirstomės savais keliais.
Matau, kad nebeturi ką pasakyti, tada OK
va su juo ir kalbekis.manau jusu nuomones tikrai sutaps ir tikrai rasit bendra kalba na gal nesivakar-bet ateity tai tikrai-net neabejoju  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Ponai ir ponaičiai. |
Parašytas: 2013 08 16, 22:48 |
|
|
|
|
| zamolskis rašo: |
| lividas rašo: |
...
Paprastai man irgi tų senų nupezusių diedų aiškinimai neįdomūs, ir ypač kai atsifutbolinama tuo, kad neva "aš senas ir nieko nemoku su kompu", o jei nieko nemoki ir nesimokai - tai tiesus kelias į demenciją ir degradavimą=durnius Taip kad nemėgstu kaip teisinasi "aš per senas" ir nelabai man įdomu.  |
Reikia suprast ir mus.
Mūsų smegenėlės nebe tokios imlios,neuronai ir neutronai sunykią,kaip jaunų žingeidžių jaunuolių,kurie vieną kart perskaitė,išgirdo,pamatė ir įsisavino ir jau viską žino.
Mums jau tris ar daugia kartų reikia,o tai ne kiekvienas jau gali,jėgos ne tos,akelės pasilpę ir dar daug visokių kliūčių,taip kad turėkit omenį -sunku mums .
Įdomu mums viskas,tik ne viskas dašyla ,todėl ir sakom "aš per senas" ir nelabai man įdomu." ir jei mes seniai marazmiškai nemekensim -jaunimas neturės ką pyzdavot,diskusijų nebus,žodžiu baisi bėda,nelaimė,forumui chajuk....  |
kiek zinau, mastymo procesa savo kaukolej galima islaikyt aktyvu net iki mirties nuo sukriosimo nuo senejimo procesu jis tiesiogiai nepriklauso. ir ten apie jaunuoliu mastymo isisavinimo greituma isvis paistalai parasyti. mastyt megstantys zmones informacija isisavina zymiai greiciau uz bet koki zalia jaunuoli. ju mastymo mechanizmai buna istobulinti ir dar paremti mastymo patirtim. jie naudoja kelis informacijos analizavimo metodus iskart.
o dirbantiems pagal instrukcija - mastymo pats procesas paprastai asocijuojasi su skausmu galvoje ir tokie daznai ta "skausma" stengiasi slopint. |
Mąstymo procesas ir žinių įsisavinimas labai jau skirtingi dalykai.
Pirmasis vyksta visada,tik kokia kryptimi,kokia kokybe,priklauso nuo kiekvieno atskirai.
O žinių įgijimas priklausys ir nuo informacijos pateikimo:
būdo,-reginiai,garsai,lietimas,uoslė,
formos-rodo ir sako,sako-rodo-bando,ir t.t.
genetikos
ir dar krūvos faktorių.
Infos įsisavinimo greitis priklauso nuo jos reikalingumo tau,o ištobulinti mąstymo mechanizmai,patirtis,analizės metodai nėra tas kriterijus greitesniam įsisavinimui, o kartai turi net atvirkštinį poveikį,nes išanalizavus ir taikant patirtį priimama kaip netinkamas ir blokuojamas.
Ir kiek domėjesis jaunos smegenėlės yra imlesnės ir atviresnės,negu senstelėjusios kiek tai bebūtų skaudu.
Pilkosios masės treningas jau kiti dalykai ir aš kaip statistiškas vidutiniokas negaliu sau to leisti,nes tai atims laiką, kurį praleidžiu su mylimu lituokliu,ir su širdžiai brangiais elektroniniais niekniekėliais...
Beje schema irgi instrukcija ir galvos skausmo man kažkodėl nekelia... tai ir neslopinu  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Ponai ir ponaičiai. |
Parašytas: 2013 08 16, 22:49 |
|
|
|
|
Matai, su tavimi kitaip ir nepadiskutuosi, o aš ir sakiau, kad balaganas gaunasi Tarakone, labai nesisielok jei už durnių palaikiau IKI kito karto! |
|
|
|
|
|
 |
Ponai ir ponaičiai. |
Parašytas: 2013 08 16, 23:00 |
|
|
|
|
Ir kiek domėjesis jaunos smegenėlės yra imlesnės ir atviresnės,negu senstelėjusios kiek tai bebūtų skaudu.
|
nu nereiketu taip jau tu senu smegenu nuvertinti manau jos irgi savaip efektyvios kiek ir jaunos irkyrus tai kad senatveje daznai pablohgeja ju maitnimas ar iskyla kitokiu problemu.
dar nesu senas, bet nepasakycisu kad mano sugebejimai mastyti kiek nors per gyvenima keitesi. |
|
|
|
|
|
 |
Ponai ir ponaičiai. |
Parašytas: 2013 08 16, 23:19 |
|
|
|
|
Matai, su tavimi kitaip ir nepadiskutuosi, o aš ir sakiau, kad balaganas gaunasi Tarakone, labai nesisielok jei už durnių palaikiau IKI kito karto! |
nu jei veteranas taip raso-vadinas sitaip ir yra  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Ponai ir ponaičiai. |
Parašytas: 2013 08 16, 23:33 |
|
|
|
|
| Digix rašo: |
|
nu nereiketu taip jau tu senu smegenu nuvertinti manau jos irgi savaip efektyvios kiek ir jaunos irkyrus tai kad senatveje daznai pablohgeja ju maitnimas ar iskyla kitokiu problemu.
dar nesu senas, bet nepasakycisu kad mano sugebejimai mastyti kiek nors per gyvenima keitesi. |
anksciau as ten pajuokavau ta tema.bet jei jau diskutuoti apie smegenu amziu-siuo atveju senas-manau pirmiausia reiketu apsibrezti nuo kokio amziaus zmogaus smegenis laikot senomis.
o apie isisavinima informacijos kitaip tariant apie atminti-esu sutikes zmoniu kuriems gali kalt kaip nori-praeis savaite ar kelios ir vel turi ikalinet is naujo ta pacia informacija ir taip be galo...kitas svarbus dalykas-tai programavimas turbut teisingiausias issireiskimas butu(na ta termina jau pries kelis desimtmecius kaikas naudojo)-ka vaikystej ikale i galva kzkas(tevai,aplinkiniai,knygos,filmai,radija,tv ir tt),kad tai pakeisti ir zmogui nugaleti paciam save-prireikia milzinisku pastangu,aplinkos pasikeitimo,sukretimu ir panasiai.tai tikrai nekiekvienam ikandamas dalykas jeigu atitinkamu laikotarpiu kazka ikale-pakeisti mastymas bus laaaabai sunku!va cia kaiptik vienas bicas sioje temoje pavyzdziu gali buti -kai kurie visus pastato i viena vieta su alkoholikais,valkatom ir tt.bendrauja su visais kaip su alkoholikais,valkatom ir tt-uzsiduokit sau klausima-kodel sitaip elgiasi?kodel jam tai normalu?kodel jam tai gyvenimo norma? kodel nepakeicia jo mastyma lietuviskas univeras? ir tt... |
|
|
|
|
|
 |
 |
Ponai ir ponaičiai. |
Parašytas: 2013 08 17, 00:21 |
|
|
|
|
Tai ka tu cia sakai daugiau susije su zmogaus filosofija ir charakteriu
nes kalbant apie tai, zmogus gana smarkiai keiciasi sendamas, vaykysteje visi serga ivauraus sunkumo narcisizmo forma, kas suteikia gana daug iniciatyvos kazka darant, o paskui tai dazniausia praeina arba nepraiena.
o del senumo manau senas jau skaitaisi nuo 40 metu kai pragyveni puse gyvenimo. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Ponai ir ponaičiai. |
Parašytas: 2013 08 17, 02:41 |
|
|
|
|
| Digix rašo: |
|
Senesnės pilkosios masės niekas nenuvertina,ji ir veikia kur kas funkcionaliau negu jaunesnės ,dėl sukaupto didesnio informacijos kiekio,gebėjimo jį analizuot ,atfiltruoti ir taikyti pasirenkant optimalius sprendimus.
Visai kitas reikalas informacijos įsisavinimo greitis,efektyvumas kur kas geresnis jaunoms smegenėlėms ,nes grubiai tariant informaciniai kanalai yra švarūs, ne tokie apkrauti,mažiau filtrų,ribotuvų ir todėl infos priėmimo sparta greitesnė.
Su amžium didėjant žūstančių smegeninės ląstelių skaičiui,tuo pačiu silpnėja ryšiai tarp atitinkamų jos centrų iš čia ir viskas prasideda,tipo infa yra,bet rast sunkiau,kažkuris šliuzas užsidarė,reik aplinkui ,o tai ilgiau...,
infą gavau-ne į tą talpą sugrudau ir t.t.
Užburtas ratas,jei kažką gero duoda,tai ir kažką atima ,tik ne iškarto pastebim ,kad kažko jau neturim.
Keisis,keisis gebėjimai mąstyti,gali net neabejot,bet jei manai ,kad nesikeis ir nesikeitė nuo tada kai supratai savajį aš iki dabar ,tada jau kitas atvejis . |
|
|
|
|
|
 |
 |
Ponai ir ponaičiai. |
Parašytas: 2013 08 17, 10:16 |
|
|
|
|
| to lividas- gražiai čia viską dėstai ir teisingai,bet vienapusiškai,nes tavo smegenėlės,kad ir kaip gerai dirba tie kanalai ir erdvės,yra žalios.Kodėl tavo bendraamžiai neranda darbo,nors turi ir žinių ir gebėjimų,ko darbdavys reikalauja-aišku patirties,o apie tai neužsiminei,nes neturi tos patirties ir nežinai kas tai yra,čia ne tu vienas toks,o patirtis ateina tik su metais,priklauso,kaip savo žinias taikysi kasdienybėje.Vokiečių poetas Giotė teisingai pastebėjo,kad teorija,be praktikos,tai sausas medis.Kas blogiausia,ignoruoji tuos,kurie yra daugiau ar mažiau patyrę,dėl to gyvenime gali skaudžiai nukentėti |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |