|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 10 24, 23:22. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » Patarimai dėl tda7294 mikroschemos
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Patarimai dėl tda7294 mikroschemos |
Parašytas: 2004 07 28, 00:08 |
|
|
|
|
ar galetu sutiltinus dvi mikroshemas jungt 300 watu subwooferi ar neisleks i ora tos mikruskes.
P.S. maitinimas nesvarbu |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2004 07 28, 00:25 |
|
|
|
|
gal kad miego jau noriu nuotaikso nera, bet kiek galima to paties klausinet? kodel naujokai visai neskaito senu temu forumo? poto gaunasi taip - ateina naujas zmogus, ir beveik kiekvienakart tiepatys klausimai. forumas taip ir kartojasi kaip laiko spirale kokia... simtakart sneketa, kad stiprintuvai nesprogineja nuo koloneles galingumo. junk nors ir xxx kW tik ziurek kad varza butu bent 4 omai.
uch......  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2004 07 28, 00:33 |
|
|
|
|
nu nesinervok taip ner man laiko skaityt tokiu romanus tai sakai kad nesudegs stipriakas (as tik paklausiau)  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2004 07 28, 13:34 |
|
|
|
|
"...ner man laiko skaityt tokiu rom.."
Geras poziuris i foruma - toks sakyciau pagirtinas Dar pasvaidyk tokiu genialiu ideju ir tikrai "sulauksi" pagalbos
Sekmes! |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2004 07 28, 14:23 |
|
|
|
|
Prie 1W stiprintuvo galima jungti nuo 1W iki milijono W galios garsiakalbį, prie 100W stiprintuvo ne mažiau 100W, nors galima ir mažesnio jei specialiai bus apribotas stiprintuvo galingumas - priekyje papildomai stovės įtampos daliklis. T.Y su 100W stiprintuvu padavus niminalią įėjimo įtampą gausis tiek kiek reikia - 20w, 40 W ir t.t.
bet man nesuprantamas visų pradedančių noras - stiprintuvas 1000W, o po to problemos kaip padaryti. Klausimas kur klausysit tokia galia, nebent pas jus akustika 70db. jau buvo rašyta kad padidinus jautrumą 3 db reikės 2 kartus mažesnio galingumo norint sukurti vienodą slėgį. kai daro A klasės mažos galios stiprintuvus (5-10W) kolonėles daro 100 db jautrumo - kambaryje garso pilnos akys ir ausys + kokybė. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2004 07 28, 17:22 |
|
|
|
|
diodas nepyk . cia per stipriai pasakiau siap as visus pranesimus perskaitau kurie mane domina ar nedomina bet kai nuostolis pradedanciajam 45 litai tai norisi uzmirsti kad nesumastyciau vel pasidaryti taciau viens pazystams nor wooferi jungti prie galingo stipriako tai tenka vel prisiminti ta tema o anksciau ja sekiau iki 3 puslapio kol pasidariau sau veikianti tai daugiau informacijos nebereikejo.
vinor nu pazystams manes paprase taigi man uz darba pinigus moka nu o mano neskmes buvo pradedanciojo as ta mikroshemos pajungimo shema moku atmintinai |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2004 07 28, 18:38 |
|
|
|
|
kaip tu tas mikruskes serei?
ka naudojai tarp radiko ir mikres?
kokia plata naudojai?
negali buti,kad jos taip dega neis to |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2004 07 29, 11:38 |
|
|
|
|
sory, nemaciau
nu nzn, tas tavo keitimas is vienpole i dvipole nelabai geras budas. geriau tipinis dvipoles itamposgavimas. siaip toms mikrems maitinima reikia ipatingai saugoti, nes jos jautrios matinimo pokyciams, ypatingai kai dingsta vienas polius, patarciau atskirti radika nuo mikres zerucio gabalu, nes gai buti taip kaip man karta buvo: ant radiko stovejo dvi mikres, kurios buvo neizoliuotos nuo radiko, pats montazas buvo jovalas, netycia nukrito ant radiko mases laidas - ir pasipyle liepsnos ir dumu kamuoliai. galvojau nusisausiu, 44lt isleke nafik (tada kai mikres buvo po 22lt)... |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2004 07 29, 11:44 |
|
|
|
|
| man irgi panasiai buvo, tik speju kad nutruko mases laidas, tai mikre gabaliukais islakste, visi griauciai matesi. bet jos visai fainai sprogsta, gasiai ir liepsnele balta tokia kaip zaibo nedidelio;) o dar norejau del izoliacijos tarp radiatoriaus paklaust - dabar lemonom pardavineja tarpines tokias, bet jos gumines! sako dar geriau uz zeruti, bet jau taip itartinai man jos atrodo, nusipirkau kelias tranzam irf530 bet nezinau ar nereik ajt nuo senu tranzu lupinet zerucio? kai ikais ar nesusisvils ta guma? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2004 07 29, 17:23 |
|
|
|
|
| su tomis gumomis geriau neprasideti, karta sau montavau TDA stiprintuva ir naudojau tas gumas tai laike puse velnio, kita karta dariau pazystamam toki pati stiprintuva irgi su gumom, ir poto stiprintuvas ne velnio neveike, nezinojau kas jam atsitiko, kol nepalieciau mikres - ana buvo karsta, pirsta nusideginau, o radiatorius saltas. iki to palietimo spejau sudegint pora mikriu. tai nuo to laiko su gumomis neprasidedu. zerucio yra jis pigus ir mano nuomone geresnis uz tas gumas |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2004 07 30, 14:05 |
|
|
|
|
Tos gumos - tai silikonines tarpines. Siaip jos geresnes tuo, kad yra lankscios ir atsparios, o zerutis daznai skyla, susidaro visokie mikroitrukimai. Tik pirma karta girdziu, kad galingas mikroschemas su tarpinem izoliuoja.. Mikroschemoms turi buti labai geras ausinimas o visokios tarpines tik prastina ji  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2004 07 30, 18:58 |
|
|
|
|
o ant senu tranzistoriu yra plevele labai trapi . zinau kad zerutis berods lituokliuse buna tarp apviju , o jis visai ne permatomas o blizgantis . o del maitinimo tai ant telikinio trafo buvau suviniojes 1.2mm vielos po 32 voltus ant kiekvienos rites prijungiau kaip priklauso kondensatoriu orginalu koks jis seniau ten buvo visks tvarkoi buvo . ikisau i 220 palaikiau ijunges koki 20 sekundziu kad ims kaist tas laids kur i 220 ikisau kondensatorius irgi pradejo pustis trafs irgi neblogai uzkaito . va tokio daliko as nesupratau cia gal perdaug antriniu uzviniojau
meciau ta trafa i sona persivyniojau 10.8cm2 serdies didumo transformatoriu su 0.5mm storumo antrine tai kai 2 garsiakalbiai s50 ir viena s30 90 litru talpos dezeje pakisti po lova tai bildejo kambarys nesvariu garsu. pritrukes pasiemiau velgi ta transformatoriu is televizoriaus ir pasidariau vienpoli delto tos mano kolonkes garsiakalbiai nebeturejo kur judet nes pasieke buvo savo eigos maksimuma. |
|
|
|
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |