|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 21, 09:23. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » Gimsta 6P3S
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
tema |
Parašytas: 2011 09 01, 20:28 |
|
|
|
|
paskaitinejau as cia ... nesuprantu kodel su tokiom smulkmem zmones uzsiima. Pabandykit kas nors gu74b, gu81, ar galu gale tris sesutes gm70, gu13 ir gk71. Pajusit kaifa, garantuoju.
Beje kazkur maciau kalbas apie 6s33s, ... geriau neprasidekit. Pahabni lempa. Daug prakaito praliejau kol su ja susitariau. Ir bendrai prie jos kiekvienos atskirai reikaliga kantrybe. T.y ne is karto ji eina. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Re: tema |
Parašytas: 2011 09 01, 23:01 |
|
|
|
|
| REMIS PA rašo: |
paskaitinejau as cia ... nesuprantu kodel su tokiom smulkmem zmones uzsiima. Pabandykit kas nors gu74b, gu81, ar galu gale tris sesutes gm70, gu13 ir gk71. Pajusit kaifa, garantuoju.
Beje kazkur maciau kalbas apie 6s33s, ... geriau neprasidekit. Pahabni lempa. Daug prakaito praliejau kol su ja susitariau. Ir bendrai prie jos kiekvienos atskirai reikaliga kantrybe. T.y ne is karto ji eina. |
Įdomu....
ir kur čia su tokiom lempom klausyti? stadione? ar kambary?
na, nebent akustika kokių 80dB...
Pas mane vienas lempinukas 3W, kitas - gal 4, tai su ~ 96 dB akustika negaliu daugiau kaip pusės garso atsukti.. Kambarys ~ 30 kv.m.
Planuoju kažką naujo su 2A3, 45, ar 71 lempomis, nu, iki kokių 2W, daugiau nematau prasmės, garso reguliatorius normaliam klausymui turėtų būti atsuktas ~ 70 proc. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Gimsta 6P3S |
Parašytas: 2011 09 02, 14:23 |
|
|
|
|
| Gruen rašo: |
Sutikdamas su nuomone, jog 6P36S yra puiki lempa, turiu pastebėti, kad nuo 300B ją skiria vienas esminis dalykas - tiesioginis katodo kaitinimas.
Mano asmeniniai pastebėjimai apie tiesioginio kaitinimo lempas (bandytos GM70, 6P21S, GU15) - gana lepios maitinimo grandinėms, bet skambesys nepriekaištingas. Esant galimybei rinktis tiesioginį kaitinimą, taip ir reikėtų daryti, vengti kaitinimo grandinei visokių KRIEN'ų (LM317 visai neblogai), žymiai geriau koks nors senovinis germanio tranzas P217 ar pan. |
O p210 rusiskas patemtu? |
|
_________________ Audiofilija-pavojinga liga.Labai brangi liga,tai ar verta peržiangti šią ribą? |
|
|
|
 |
Gimsta 6P3S |
Parašytas: 2011 09 02, 14:52 |
|
|
|
|
| Citata: |
| O p210 rusiskas patemtu? |
Šituo keliu einant galima toli nueiti
Teko kažkada Pramprojekto bibliotekoje skaityti aprašymą krano elektromagneto, skirto metalo laužui krauti. Tai jame stovėjo 400 lygiagrečiai sujungtų tranzistorių MP26. |
|
|
|
|
|
 |
Gimsta 6P3S |
Parašytas: 2011 09 02, 18:56 |
|
|
|
|
| As irgi siulyciau sugryzti prie 6F5P.....t.y nusileisti ant zemes |
|
|
|
|
|
 |
tema |
Parašytas: 2011 09 04, 07:05 |
|
|
|
|
| tamosius rašo: |
| Gruen rašo: |
Sutikdamas su nuomone, jog 6P36S yra puiki lempa, turiu pastebėti, kad nuo 300B ją skiria vienas esminis dalykas - tiesioginis katodo kaitinimas.
Mano asmeniniai pastebėjimai apie tiesioginio kaitinimo lempas (bandytos GM70, 6P21S, GU15) - gana lepios maitinimo grandinėms, bet skambesys nepriekaištingas. Esant galimybei rinktis tiesioginį kaitinimą, taip ir reikėtų daryti, vengti kaitinimo grandinei visokių KRIEN'ų (LM317 visai neblogai), žymiai geriau koks nors senovinis germanio tranzas P217 ar pan. |
O p210 rusiskas patemtu? |
As radau tai ka senei ieskojau, man tik reikia kad atsirastu ,,genijus,, kuris pasakytu kaip isejimo tr atrodo.
gogolinam stai sita, rasim apie ka kalbu:
altec-lansing-astro-schematic-big
Kas apskaiciuosit tr? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 09 04, 07:09 |
|
|
|
|
| limited rašo: |
Įdomu.... :shock:
ir kur čia su tokiom lempom klausyti? stadione? ar kambary?
na, nebent akustika kokių 80dB...
Pas mane vienas lempinukas 3W, kitas - gal 4, tai su ~ 96 dB akustika negaliu daugiau kaip pusės garso atsukti.. Kambarys ~ 30 kv.m.
Planuoju kažką naujo su 2A3, 45, ar 71 lempomis, nu, iki kokių 2W, daugiau nematau prasmės, garso reguliatorius normaliam klausymui turėtų būti atsuktas ~ 70 proc. |
na cia daugiau del sportinio intereso. Manau kad tos mazosios lemputes iki kraujo yr nutrintos. Neidomu. Vuo se gm70 visai gerai kambary su 97db. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Gimsta 6P3S |
Parašytas: 2011 09 04, 08:03 |
|
|
|
|
As radau tai ka senei ieskojau, man tik reikia kad atsirastu ,,genijus,, kuris pasakytu kaip isejimo tr atrodo.
Kas apskaiciuosit tr? |
Šitas variantas kelia kiek abejonių. Matyt todėl ir nepaplitęs. Jam iš tikro reikia grįžtamojo ryšio, kitaip bus gan nemažas THD. Juk turim du trafus ir tarpe paprastus tranzus netgi ne kartotuvu dirbančius o stiprinančius (nežinau kokiu tikslu). Stiprintuvas Susan Parker motyvais be jokios abejonės dirbtų geriau ir trafas būtų visai primityvus, padaromas per valandą. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Gimsta 6P3S |
Parašytas: 2011 09 04, 09:18 |
|
|
|
|
| Contax rašo: |
Kas apskaiciuosit tr? |
Šitas variantas kelia kiek abejonių. Matyt todėl ir nepaplitęs. Jam iš tikro reikia grįžtamojo ryšio, kitaip bus gan nemažas THD. Juk turim du trafus ir tarpe paprastus tranzus netgi ne kartotuvu dirbančius o stiprinančius (nežinau kokiu tikslu). Stiprintuvas Susan Parker motyvais be jokios abejonės dirbtų geriau ir trafas būtų visai primityvus, padaromas per valandą. |
pirmas tr. manau yr droselis, galetu buti du atskiri dr.. Toki sposa esu mates naudojant 6s45p lempai. O stiprina matomai esant trukumui amplitudes, pries tranzus lempelei tik 20v anode. Ta sh turetu buti labai nestabili.
Ar galetumet savo mintis praplesti ,,Susan Parker motyvais,,. Aciu. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Gimsta 6P3S |
Parašytas: 2011 09 04, 13:44 |
|
|
|
|
| Ar galetumet savo mintis praplesti ,,Susan Parker motyvais,,. Aciu. |
http://www.susan-parker.co.uk/
Ji ten buvo pagaminus tokį ZEUS aparatą, kur transformatoriai įjungti kaip apkrova kartotuve. Tas sprendimas yra žymiai teisingesnis, nei stiprinti paprastais tranzais. Aš esu tokį pakoreguotą maketą surinkęs ir bandęs, veikia tikrai įspūdingai.
Aprašymas ir variantai yra čia: http://audio.ring.lt/hybrid/hybrid.html
Faktiškai aš jo toliau neplėtojau, apsiribojau keliais tais pabandymais, nes nuklydau į Ciuffoli variantą, kuriam nereikia trafų. Bet Parker variantas su trafais turi kai kurių privalumų. |
|
|
|
|
|
 |
 |
tema |
Parašytas: 2011 09 04, 20:12 |
|
|
|
|
| Contax rašo: |
| Ar galetumet savo mintis praplesti ,,Susan Parker motyvais,,. Aciu. |
http://www.susan-parker.co.uk/
Ji ten buvo pagaminus tokį ZEUS aparatą, kur transformatoriai įjungti kaip apkrova kartotuve. Tas sprendimas yra žymiai teisingesnis, nei stiprinti paprastais tranzais. Aš esu tokį pakoreguotą maketą surinkęs ir bandęs, veikia tikrai įspūdingai.
Aprašymas ir variantai yra čia: http://audio.ring.lt/hybrid/hybrid.html
Faktiškai aš jo toliau neplėtojau, apsiribojau keliais tais pabandymais, nes nuklydau į Ciuffoli variantą, kuriam nereikia trafų. Bet Parker variantas su trafais turi kai kurių privalumų. |
Nepelnytai pamirsti geri dalykai. Aciu. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 09 09, 12:55 |
|
|
|
|
Kas apskaiciuosit tr? |
Susiskačiuoti problemų nėra, bet ar verta? Ar toks stiprintuvas tikrai gerai skamba? Matau jis buvo dedamas į radiją ir trafai panaudoti gan nedideli (radijai didelių ir nereik).
Schema tikrai įdomi, tik ar verta prasidėt?
Nors į automobilį tai būtų gan idomus variantas... |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 09 09, 13:53 |
|
|
|
|
| StasysS rašo: |
Kas apskaiciuosit tr? |
Susiskačiuoti problemų nėra, bet ar verta? Ar toks stiprintuvas tikrai gerai skamba? Matau jis buvo dedamas į radiją ir trafai panaudoti gan nedideli (radijai didelių ir nereik).
Schema tikrai įdomi, tik ar verta prasidėt?
Nors į automobilį tai būtų gan idomus variantas... |
Sveiki Stasy,
taip , baigiu isitikinti kad neverta, cia auksciau pasiule idomesniu dalyku. Man reikia kaz ko naujo. Tokiu dar nebandziau, t.y. laukiniai gale su tr. . Pradzia ant lempos ir faz. su tr. cia jau praeitas etapas. Kaz kaip retokai matyti lempiniams galams toki varijanta. Kazi kodel jis retesnis? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Gimsta 6P3S |
Parašytas: 2011 09 09, 18:22 |
|
|
|
|
Pasidalinsiu, kas per savaite pas mene ivyko. Pagaliau supratau koksai vargas yra trafukus vynioti...
Viena baigiau. Kita ipusėjau. Vyniota pirminė 2088vijos Dalinta į 4 sekcijas antrinė 4sekcijos po 69vijas 0,45 laidu. Papildomai damečiau 300viju pirmnei. Nemagnetinis tarpelis 0,05mm. Vyja prie vyjos, net hipnotizuoja.
Bus galimybe gauti oscilografa magnetini tarpeli parinksiu tiksliai pagal stiprintuva, kaip aprašė Contax savo puslapyje. Vienas trafas gamintas apie 8-9valandas..... |
|
_________________ Tikėk formulėmis, tačiau pasitikėk tiktai savo ausimis. 864731477 |
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |