|
Forumas » Maitinimo šaltiniai » diskusijos del keitikliu
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
diskusijos del keitikliu |
Parašytas: 2010 11 01, 17:51 |
|
|
|
|
To: O kur ta ramybės srovę matuot, iš akumuliatoriaus į keitiklį ar po tranzų į transformatorių? Turim dvi problemas - keitiklis ir AV160 ant tos pačios plokštės, AV irgi valgo šiek tiek; jei matuoti po tranzų, ar galima pasitikėti testeriu, nes dažnis didelis?
Likę duomenys: šerdis ETD44, dažnis lyg ir 35 kHz, grįžtamas ryšys yra, galima pareguliuoti įtampą plačiose ribose.
--------------------------------------------------------------------------------------
jei nepaslaptis kiek viju viniojai pirminei? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 11 01, 20:36 |
|
|
|
|
| Obuoliukas rašo: |
| jei nepaslaptis kiek viju viniojai pirminei? |
| andriusa rašo: |
| Pirminė 2x4 vijos pas mane. |
Nusiauk akis  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 11 01, 21:52 |
|
|
|
|
| labai atsiprasau,nepastebejau.O gal galit pasakyt kaip tarkim 220V 35khz konvertuoti 220 50hz ? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 11 02, 01:15 |
|
|
|
|
O iš kur imamas toks keistas maitinimas 220 V 35 kHz?
Dėl šerdies, tai ten pusė, visa už 14 Lt  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 11 02, 06:48 |
|
|
|
|
| Nu maitinimas tai kai po keitiklio trafo buna 220V tai ten aukstas daznis(~35Khz) , o norint pajungt buitini prietaisa reikia 50hz |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 11 02, 10:25 |
|
|
|
|
| Nu maitinimas tai kai po keitiklio trafo buna 220V tai ten aukstas daznis(~35Khz) , o norint pajungt buitini prietaisa reikia 50hz |
Sugalvok tu man Pigiai neprasisuksi, yra schemų archyve 220 V 50 Hz bent du keitikliai, ten statosi paprasti dideli geležiniai transformatoriai. Na nebent kas nors duotų nuorodą į keitiklį, panašų kaip parduodamas lemonoj, gana plokščias, tai ten matomai kažkaip kitaip tas įgyvendinta. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 11 02, 13:53 |
|
|
|
|
| viena kazkuri esu pasidares bet galios tai.dejau didziuli trava bet nieko.O negalima kokius tristorius attidarineti 50Hz dazniu?ar tranzus? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 11 02, 14:28 |
|
|
|
|
| viena kazkuri esu pasidares bet galios tai.dejau didziuli trava bet nieko.O negalima kokius tristorius attidarineti 50Hz dazniu?ar tranzus? |
O tu ką, bulkutes gamtoj kepsi? Sakyk ką jungsi ir tada mąstysim.
Galima ir su tranzistoriais, ir su tiristoriais, ir su simistoriais valdyti, bet nemačiau nė vienos schemos, kad nebūtų transformatoriaus išėjime. O transformatorius skirtas darbui 50 Hz dažnyje yra didelis, palyginti su feritiniu, dirbančiu 20 - 100 kHz dažnyje. Tu kiek suprantu nori nuo 12 V akumuliatoriaus keisti į 220 V? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 11 02, 14:53 |
|
|
|
|
| ]O negalima kokius tristorius attidarineti 50Hz dazniu?ar tranzus? |
Būtent taip ir veikia dauguma šiuolaikinių keitiklių bei UPSų. Pirmiausia 12V keičiama į aukšto dažnio, po to transformuojama, po to lyginama, po to tranzistoriais kapojama į stačiakampius impuslus tik tie impulsai būna arba "modifikuota sinusoidė" arba PWM pagalba padaroma "true sine wave".
Ir jokių kilograminių transformatorių, andriusa kažkur pramiegojo dalį gyvenimo. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 11 02, 17:56 |
|
|
|
|
Man atrodo kad dauguma siuolaikiniu prietaisu dirba ir ant 220v nuolatines. Bent namo drele tai tikrai  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 11 02, 17:57 |
|
|
|
|
| nu tarkim turiu 50Hz generatoriu tai kaip man prijunkt tranzus?t.y. ant 220 DC |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 11 02, 17:58 |
|
|
|
|
| jonyys rašo: |
Man atrodo kad dauguma siuolaikiniu prietaisu dirba ir ant 220v nuolatines. Bent namo drele tai tikrai  |
nu jei kokia radijuska su trafu tai nemanau.
O kiek vyniojai antrines?Kad gaut 220V? |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |