|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 02 11, 13:51. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » NE555N kontaktu reiksmes ir variklio performinimas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 5 iš 5 Pereiti prie Atgal 1, 2, 3, 4, 5 |
|
 |
NE555N kontaktu reiksmes ir variklio performinimas |
Parašytas: 2009 06 01, 00:20 |
|
|
|
|
| Gal galetumet padet pritaikyt street dyno naudot su vieno cilindro dvitakciu karbiuratoriniu varikliu. Siuo atveju motoroleriui. Kokia butu pilna schema i laptopo mic nuo babinos? Buciau labai dekingas |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 06 02, 21:36 |
|
|
|
|
| del 4i1 ismetimo kolektoriaus (buvo 4>2>1) ir naujo padidinto diametro (60 vietoj 50mm) ismetimo dasidejo 12Nm @ 4400rpm ir 4% galios. Sukimo momento kreive panasi tik aukstesne nuo vidutiniu iki aukstu sukiu, taip ir buvo projektuota. Isiurbimo kolektoriaus dar nepadariau, dabar kiti reikalai uz menesio padarysiu. Kaip suprantu tas "neteisingas" isiurbimo kolektorius vistiek neleidzia pilnai uzboostinti variklio nes yra per ilgi vamzdziai. Kuro valgo tiekpat. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 06 05, 22:32 |
|
|
|
|
Na cia jus ir svaigstat su performinimais. Toks zaidimas su vamzdziu ilgiais yra tik laiko ir pinigu svaistymas. Nori galios - mauk turbina arba kompresoriu. bus pigiau ir greiciau. O visa ta softa gali mesti i siuksledeze. Tai tik gryna teorija ir daugiau nieko. Niekada nesuzinosi savo variklio tiksliu parametru neatlikes daugiatukstantines ekspertizes, kai variklis yra isardomas , nuskanuojamos visos detales ir kompiuteriu sumodeliuojamas atgal. Kai yra tiksliai zinoma isiurbimo kolektoriaus vamzdzio vidines sieneles struktura, kiekvienas liejinio griovelis ar kauburelis. Tik tuomet galesi suskaiciuoti tikslius parametrus ir charakteristikas, ir tik tuomet galesi bandyti naudoti kazkoki softa skaiciavimams atlikti. Du indentiski(teoriskai) varikliai surinkti toje pacioje gamykloje gali tureti iki 30% skirtingas charakteristikas.
Nori galios su 10:1 suspaudimu, mauk turba, kuri pus 0.2-0.4bar pilk 98 benza, pavelink degima keliais laipsniais prie slegio ir aukstesniu sukiu. gausi nuo 40% iki 100% papildomos galios .
Nori daugiau? deforsuoji varikli iki 7.5:1 arba 8.5:1 ir puti nuo 0.8 iki 2bar ir gauni nuo 200% iki 400% galios.
Tai ne teoriniai paskaiciavimai , o realus faktai isbadyti asmeniskai
variklis be elektroninio ipurskimo (buvo mechaninis) uzmovus turbina ir deforsavus varikli, puciant 1.4bar is 90Ag miesto auto virto 220Ag monstru. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 06 06, 19:17 |
|
|
|
|
| todel kad reikia intercoolerio, vamzdziu, alkuniu, turbos, pajungti tepala i ir is turbos, alternatyvaus ECU, kuris matuotu ora, liamda zonda ir dar begale daciku ir ipurkstu atitinkam kuro kieki, jau nekalbu kiek yra darbo. Visa tai kainuoja ne 1000, o minimum 6000lt, mano masinos rinkos verte 3000lt. Rezultate gausiu sudrozta sankaba, sulauzyta pavaru deze ir padidejusiais kuro sanaudas. Dabar man sueda 7,4L duju 100km vaziuojant trasoj ~100. Kam man tos problemos. Kai bus laiko geriau perdarysiu i elektrine 100-150kW, o dabar tik siaip eksperimentuoju. Esu padares afigiena vaziuokle tai masinai, taigi reikia kad ir variklis atitiktu. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 02 12, 17:56 |
|
|
|
|
| Enshteinas rašo: |
Idomu ar autorius dar judejo ta linkme per beveik 3m.  |
Nu ir atkasei seniena
Ne esu ziaurus tinginys, taip ir nebaigiau isiurbimo, bet daba jau turiu TIG svarke, tai gal kada metu begyje prisiversiu suvirinti tuos vamzdzius is visoiu siuksliu nes tikrai nekisiu dideliu pinigu i + kelias kumeles.
Man keisciausia yra tas kad as privirinau aliuminizuotus vamzdzius nuo pat galvos flanco ir jie po siai dienai sveiki, tai turbut rodo tik tai kad variklyje gana gerai sudega viskas ir neismetama daug nesudegusio, ar perkarstu ismetimo duju. O desine koja mano tai tikrai is sunkesniuju
Is savo ideju igyvendinu maziau nei 1% per tingejima zinoma, arba del projektu brangumo. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |