|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 13, 13:01. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » Del automobilinio stiprintuvo ir dar sis tas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
Del automobilinio stiprintuvo ir dar sis tas |
Parašytas: 2014 02 04, 20:55 |
|
|
|
|
Na snd visa diena meginau ieskojau. Ir nekaip sekesi. Na bet ranku nenuleisiu.
Meginau ten ta skemute su 2 komponentais.
http://www.part.lt/img/65454318e1604e2293e9b86a73ec390d777.jpg
Ir kai pajungi isvis jokio garso nebent reikia gerai pagarsinti ,bet nemanau.
Viena kondika pridedu 470uf 25v iskart kazkaip susilpneja ir lyg nebegroja auksti. Na bet cia tik man atrodo arba jie tiesiog nuslopina garsa ir tiek. .
Na is tikro kazin ar apsimoketu pirkti rite uz 99LT na nebent butu mano stipritnuvas geras o db lyg ir yra 400W. Tai dar dasimeti ir padaveta stipra gauni su viskuo manau.
Gal as blogai ta schema jungiu kad man tyla pries audra?  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 02 04, 22:15 |
|
|
|
|
| destyn rašo: |
Na snd visa diena meginau ieskojau. Ir nekaip sekesi. Na bet ranku nenuleisiu.
Meginau ten ta skemute su 2 komponentais.
http://www.part.lt/img/65454318e1604e2293e9b86a73ec390d777.jpg
Ir kai pajungi isvis jokio garso nebent reikia gerai pagarsinti ,bet nemanau.
Viena kondika pridedu 470uf 25v iskart kazkaip susilpneja ir lyg nebegroja auksti. Na bet cia tik man atrodo arba jie tiesiog nuslopina garsa ir tiek. .
Na is tikro kazin ar apsimoketu pirkti rite uz 99LT na nebent butu mano stipritnuvas geras o db lyg ir yra 400W. Tai dar dasimeti ir padaveta stipra gauni su viskuo manau.
Gal as blogai ta schema jungiu kad man tyla pries audra?  |
Pamačiau tavo schemutę ir supratau, kad nieko nebus šitaip.
Tą schemutę reikia jungti iš garso šaltinio (pvz CD player) PRIEŠ STIPRINTUVĄ, bet bijau, kad ir tai sunkiai gausis, nes du komponentai.
Taip pat gali pakeisti nominalus į 10k ir 0.1 uF, nes ne visi grotuvai draugauja su žemaome apkrova.
Jungimas toks:
Grotuvas -> schemutė -> stiprintuvas -> subas.
O kodėl manai kad tavo stiprintuvas 400W (mašininis) blogas?
Su rite paprasčiau žymiai būtų. Jei nepavyks, gausi ritę pirkti. Arba gatavą stiprintuvą subui, jei išeis už tuos pinigus. |
|
_________________ Tel. Nr. 86045396penki |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 02 04, 22:56 |
|
|
|
|
As jungiau ne prie stiprintuvo o prie kazkokios radijos kur yra CD grotuvas ;} Salta lauke biski tai tingejau snd eiti ir testuoti ;] . Ir ten kai eina laidas jau i kolonele dadejau as savo cia kuryba :}. Tai ar mano schemute bloga netaip sujungta ar kazkas kitaip turi buti. Jei netingi tu gali papaisyt kaip mazdaug reiktu su visu stiprintuvu ir kolonele , ir kaip ta schemele jungti. As jauciu kad tau jau ikirejo cia man aiskinti
P.S kai tu parasiai kad pries stiprintuva tai cia kazkur jungti kur ateina garso signalas tai gal butu linijiniai laidai jeigu neklystu. Ir sakau kodel tas anglas toje schemoje mp3 grotuva nupieses . Nu jau kazkiek pagavau kampa dar reiktu panagrineti kas iskur ir kaip ir manau pavyktu  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 02 04, 23:53 |
|
|
|
|
| Jei netingi tu gali papaisyt kaip mazdaug reiktu su visu stiprintuvu ir kolonele , ir kaip ta schemele jungti. |
| ampmod rašo: |
Jungimas toks:
Grotuvas -> schemutė -> stiprintuvas -> subas. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 02 05, 15:48 |
|
|
|
|
Ok jau mazdaug isivaizduoju kaip turetu buti. Pa papaisiau as dar karta ;].
http://www.part.lt/img/7552d2bc1e07bdf80d232ac1f81b01ac769.jpg
Tik ar resistoriai su kondiku gerai pajungti? Ar yra koks skirtumas kai jungi kondika nes isiziurejus i kondensatoriu matos kad vienas sonas baltas ir lyg parasyta kad yra - . Tai turbut taip reikia ji statyti kad laidas kuris eina - reik padaryti kad kondikas butu irgi - kur yra nupiesta. O kai jungi rezista yra koks skirtumas ar ne? Tai db butu tiek . |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 02 05, 19:16 |
|
|
|
|
Na va isbandziau savo kuryba ir likau nustebes Nebegroja aukstu vien tik zemi. Bet kas blogai kad ziauriai reikia atsukti garsa magnetoloi vos ne max gal eitu ir sita ispresti db dar bandysiu ekspermentuoti prijungsiu vien tik kondika ir ziuresiu ar pas pats ar ne ar rezistorius dadeda ka nors . Tai va
Isbandziau prijungti paprastai kondika iskart muzika nebegroja.  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 02 05, 21:09 |
|
|
|
|
Na va isbandziau savo kuryba ir likau nustebes Nebegroja aukstu vien tik zemi. Bet kas blogai kad ziauriai reikia atsukti garsa magnetoloi vos ne max gal eitu ir sita ispresti db dar bandysiu ekspermentuoti prijungsiu vien tik kondika ir ziuresiu ar pas pats ar ne ar rezistorius dadeda ka nors . Tai va
Isbandziau prijungti paprastai kondika iskart muzika nebegroja.  |
Neskubėk, schema jau geriau.
Kur iš magnetolos du pliusus sujungi į vieną, junk per 2 kOm. rezistus.
Kondiką naudok 0.1uF, varžą 10 k.
O kai palieki vien tik kondiką - užtrumpini magnetolos išėjimą kintamam signalui Todėl ir negroja, galėjai sudeginti  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 02 05, 22:00 |
|
|
|
|
| Citata: |
Neskubėk, schema jau geriau.
Kur iš magnetolos du pliusus sujungi į vieną, junk per 2 kOm. rezistus.
Kondiką naudok 0.1uF, varžą 10 k.
O kai palieki vien tik kondiką - užtrumpini magnetolos išėjimą kintamam signalui Todėl ir negroja, galėjai sudeginti  |
O tie 2 komponentai juk nepavojingi kur jungiau su 1uf 50v kondiku ir resistu 1k.
Papiesiau schema mazdaug kaip isivaizduoju tavo nupasakota schema.
http://www.part.lt/img/5dd039e3fb0b79c73612123a31582472951.jpg
Ir iskilo toks klausimukas Cia jau man rodos kitoks kondensatorius jei neklystu 0.1uf o cia varza kondensatoriaus ar resisto? Ir kur cia mazdaug turetu jungtis  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 02 06, 09:23 |
|
|
|
|
Negerai papiešei.
Pradžioj:
Iš vienos tulpės (+) 2 k rezistas
Ir kitos tulpės (+) 2 k rezistas
Tada tuos rezistus, kur lieka laisvi galai - sujungi į bendrą krūvą. Ir tada per 10 kOmų rezistą į 0.1 uF kondiką.
Taip "susumuoji" abu magnetolos išėjimo signalus.
Taip, nominalai keičiasi į "saugesnius", nes neaišku kiek srovės gali duoti tavo magnetolos išėjimas. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 02 06, 14:39 |
|
|
|
|
Labai gerai nupiešei. Tiks ir 0.33 uF tik sužemės nupjovimo dažnis. Kiek bus Hz, gali pasiskaičiuoti, buvau tau nuorodą įkėlęs RC low pass filter skaičiuoklės.
Gal jau išsibandei? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 02 06, 14:43 |
|
|
|
|
| ampmod rašo: |
Labai gerai nupiešei. Tiks ir 0.33 uF tik sužemės nupjovimo dažnis. Kiek bus Hz, gali pasiskaičiuoti, buvau tau nuorodą įkėlęs RC low pass filter skaičiuoklės.
Gal jau išsibandei? |
Ooo tai super katik susiradau 10k varza ir eisiu parsinesiu laideli is masinos ir prilituosiu. Ops pamirsau kad neturiu dar 2k reik susirasti gali buti pvz 2 rezistoriai po 1k ir gautusi 2k is viso?
Ir jeigu as deciau po 1k tik ant kiekvieno + laido o poto 10k ir kondikas ? Nes po 2k rezistu nerandu
Apskaiciavau jeigu deciau po 1k x2 ir 10k butu 12k varza ir 0.33 uf ir gausis apie 35Mhz |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 02 06, 16:41 |
|
|
|
|
Na va isbandziau 40mhz tai likau nustebes ir garsas normaliai groja ir filtruoja aukstus malonu net klausytis. Tik nelabai pagaunu ar kuo maziau mhz tuo auksciau skamba?
Db reikia deze truputi paturbinti mano dezes ilgis 65cm plotis 34cm aukstis 40cm vos eina pakelti. Kazin kiek ilgi daryti ? Galvoju apie 50 kazkur.
Ir dar butu idomu ar sunkiai butu padaryti pvz ant migtuko jame 3 padetys ir pajunges skirtingas padetis keistusi daznis ?  |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |