|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 06 09, 22:57. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Principinės elektrinės schemos » Ib metalo detektorius Quazar
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Ib metalo detektorius Quazar |
Parašytas: 2013 06 30, 12:50 |
|
|
|
PauliusA rašo: |
Viskas ko trūksta MD gamyboje - tai Jūsų pačių kantrybė... Siūlau pasižiūrėti video kaip derina IB ritę, taippat kalba ir apie "viengubą" ir "dvigubą" signalą.
|
As ne apie tai kalbejau kuomet md dirba belekaip esant isbalansavimui voltu lygyje arba kai fazes atvirkscios reikiamoms. Tiesiog paeksperimentuok kaip as sakiau su jau subalansuotu/sureguliuotu md
1 signalas plokstuma/ 2 signalai statmenai. |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau paraše. ...Bet uz reklama tai susimokejau  |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 06 30, 13:12 |
|
|
|
Specialiai katik susiradau ir pabandžiau su 1ct yra taip kaip sakai... Gulsčiai vienas trumpas ir greitas signalas, o statmenai du signalai jeigu lėtai pravedi... Jeigu statmenai greitai judini tada pagrybauja arba vienas ilgas arba du trumpi arba vienas trumpas... Anksčiau su monetom per daug neekspermentavau... Bet čia tik su monetom taip, su kitais metalais būna vienas trumpas ir greitas signalas, bet kokiu atveju metalus skiria teisingai...
procesoriaus resursų tikrai trūksta... Reiks kada išbandyti naują krot2-m su AtXmeginiu procesorium... |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 06 30, 13:31 |
|
|
|
PauliusA rašo: |
Specialiai katik susiradau ir pabandžiau su 1ct yra taip kaip sakai... Gulsčiai vienas trumpas ir greitas signalas, o statmenai pagrybauja, kartais vienas ilgas, kartais du trumpi, kartais vienas trumpas... Anksčiau su monetom per daug neekspermentavau... Bet čia tik su monetom taip, su kitais metalais būna vienas trumpas ir greitas signalas, bet kokiu atveju metalus skiria teisingai...
Tai čia kur yra problema ritės balanse ar su fazėm negerai? |
Reikia mosikuoti taip, kad statmeno cento blynas butu lygiagretus D raidziu nugarelems (jei DD rite). Sitas bandymas parodo md greiti. Zinoma priklausoo ir nuo atstumo - per toli bus 1 signalas, per arti - perkrova md, mazdaug is 10 cm tvarka. Galima bandyt greitai mosikuot ir monetos plokstuma, laikant normaliai, bet jeigu md sugeba isduot du signalus laikant moneta staciai ir dar mosikuojant greitai - labai gerai, taip vadinamas "atsistatymo greitis - recovery speed" didelis. Cia pacio md charakteristika, ne rites. O ka duoda "recovery speed" youtube placiai ispasakota
Toks signalas buna plokstiems objektams. |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau paraše. ...Bet uz reklama tai susimokejau  |
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2013 07 04, 21:12 |
|
|
|
Pabaigiau pagaliau žaidimus su DD rite 21_cm (TX-43w-0,45) ir (RX-210w-0,2) ekranuota abi,folga nuo kabelio,kurį naudoju.
Tx srovė 76mA,dažnis-7353hz .Balansas patalpoje apie 130-170 mV,saulėje svyruoja nuo 12mV iki 70-100 mV ,čia pagal detektoriaus parodymus.
Suvedinėjau tik pradžioje TX,RX dažnumus su programa Zmeter,poto į korpusą nuo seno monitoriaus stovo.
Kabelį(KLVMAAM 2x(2+1)x0,4 ) jungtį ir viską pajungiau prie detektoriaus taip kaip bus galutinėje konstrukcijoje ir po truputį apliedinėdamas epoksidine derva suvedinėjau balansą naudodamasis Kvazaro parodymais.
Galutiniai rezultatai viršuje.
Ant stalo lyg ir viskas gerai,panašiai kaip md4u.ru forume....
Kieme ir vejoje daug šiūkšlių ,tai nelabai ką ir suprasi (muzikinė dėžutė),tad šiandien išlekiau prie ežero,nuošalioj vietoj(ganykla,buvus žvejų stovyklavietė) tai tiek negrojo kaip kieme .
Iš radinių: kuolas karvei rišt -apie 25cm(gulsčias) ir smaigai palapiniai įtempti apie 8-10cm,spalvoto neradau,
tai už kasinėjau savo : varinė plokštelė 4x6x0,4 cm max gylis 25cm užtikrintai(giliau gali drasiai prašaut)
5-kapeikos tarybinė max- 10cm .
Gruntas -sodrus juodžemis.
Su priderinimais nežaidžiau,ten jų daug ir visko ten aš dar neperpratęs,ir nebuvo laiko bandyti krūvas variantų.
Tai tokie įspūdžiai iš šios medžioklės(kolkas prastoka) |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 07 05, 15:03 |
|
|
|
Kažko tai gylis mažokas... Manau kaltas suvedimas... suvedus bent jau ant 20mV rezultatas bus akivaizdžiai matomas... Amplitudė patalpoje šeip sau neturi svyruoti jei aplinkui metalų nėra... Gal pas tave problema su pačios ritės standumu... Turi būti toks standumas, kad ritę rankose bandant stipriai palankstyti, amplitudė stovėtų vietoje, kitaip (pagal mano asmeninę nuomonę) ritę laikau prastos kokybės... Pas mane labai tvirta, rankomis neperlauši...
p.s. bandyk keisti kabelį... Aš naudoju du atskirus mikrofoninius kabelius, skirtus aukštiems dažniams ant TX ir RX... kiek žaidžiau geriausiai pasiteisino suvedinėjant ritę... |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 07 05, 15:20 |
|
|
|
na nežinau gylis lividui gavosi panašus kaip ir man, su tokiais gyliais kažko ieškot net neverta pradėt. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 07 06, 01:56 |
|
|
|
Kas liečia gylį ,tai jau taip,maža.
Tikiuosi išsrpęsti,kaip rašiau nežaidžiau su visais barjerais,gruntais,stiprinimais,filtrais ir krūvomis ten esamų nustatymų.
Tik automatu feritas,automatu gruntas,stiprinimas 2,ir pirmyn po ganyklą....
Kas liečia ritės balanso suvedimą :
1.suvedinėjau palaipsniui po truputį užpildinėdamas ep.derva ir su tokia tendencija,kad kylant temperatūrai balansas eitų mažyn.Visam šiam reikalui prasidulkinau pusantros savaitės,net pats stebiuosi savo kantrybe
2. prikonstravau plastmasinį varžtą,kad galėčiau paderint į abi puses.
Mano supratimu prie ritės daugiau nėra ko kabinėtis,ant saulutės 12 mV(su varžtu numušu iki 5-8 mV),ko daugiau iš jos norėt?
O kad plaukioje 100 mV ribose,prietaisas turi suvalgyt,kentėt ir neviduriuot(kaip rašo Andy_F,detektorius normaliai turi dirbti esant ir 700 mV balansui)
Kabelis toks,dvi vytos poros ,kiekviena savam ekrane ir abidvi bendram ekrane ir skirtas jis 2 mBitų srautams ryšiuose,vienintėlis jo blogumas jis viengyslis,tad su lankstymu reikia atsargiau...
Mano subjektyvi nuomonė tokia,kad dar reikės dar ilgokai pasidulkyt su visais tais nustatymais,kol perprasi to kvazaro darbo specifiką įvairiuose gruntuose ir įvairiose situacijose.
Man,kaip nekantriam individui tiktų taip,įjugiai ir pirmyn(kaip su PI) po trasą...  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 07 06, 21:41 |
|
|
|
Galimas daiktas,nesu ekspertas ir didis ieškotojas.
Skaitau,kad kvazaras vidutinis prietaisas,lengvai padaromas ir tik negalvojau kad reikės tiek vargti su ritėm...
Tikiuosi dar rasiu laiko pilnai pažaisti su įvairiais nustatymais ir dar laukia eilės žiedas(suvestas,tik nesulietas derva).
Rezultatus pateiksiu.
P.S.
Ant stalo Terminator_trio veikė kur kas geriau ir tikiuosi prie progos ir jį pabaigti,o dar ir pasirodė Kvazaras_ARM, jau atsirado norelis ir jį išbandyt... |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 07 30, 22:41 |
|
|
|
Aš paskutiniu metu labai rimtai pradėjau galvoti apie 3D spausdintuvą... Kaip būtų patogu, kad ir šiuo atveju, reikia ritės karkaso, paimi ir tiesiog atsispausdini...  |
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2013 08 06, 21:12 |
|
|
|
Pateiksiu trumputę ataskaitėlę:
Pasirodė versija 1.3.6,supūčiau,išlėkiau miškan,gruntas žvyras su juodžemiu.
Su PI MD perėjau aikštelę ,kad nebūtų jokių pašalinių gelažgalių.
Užkasinėjau taikinius(aliumininius radiatorius nuo procų 6x7x2,5 cm),
gyliai 40,30,20,10 cm - pamato visus,atskiria, 40,30 cm gali prašauti,nes suveikia pavėluotai,priklauso kaip mojuosi.
daugokai tuščių pypavimų,mažini stiprinimą,nėra jautrumo,tuščių mažiau.
Monetą ,5 kapeikas pamato,atskiria tik kažkur iki15 cm,jei giliau tai padidinus stiprinimą mato,skiria,bet pypsėjimo krūvos...
Žodiu - reikia prie jo priprast,atšlifuot ir perprasti visus nustatymų niuansus,tada gal ir bus "tolkas"
Mane tie visi navarotai išmušinėja iš vėžių.
Kol kas atidėsiu jį šonan.
Subelsiu ant ARM,bus su kuo palygint...
Prastas iš manęs ieškotojas,įdomiau sulipdyt,
tikiuosi su STM32 nebus tiek tų navarotų,
juo labiau ,kad su rite nereikės dulkintis.
P.S.
Yra dar minčių ,kad reiktų pastorinti kabelį,plokštėje maitinimo grandinę perpurtyt,gal nuo maitalo tie melagingi sudirbimai ,yra dar ką pažiūrėt,bet reikia truputį nuo jo pabėgt,per daug jau užsiciklinta  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 08 07, 16:53 |
|
|
|
Pas mane paskutiniu metu kurmis panašiai taip elgiasi, todėl dabar tūno kampe ir laukia ramesnių dienų būna kad kartais tuščiai papypsi, kambary po stogu veikia idealiai, išneši laukan ir prasideda visokios nesamonės... Na bet šiaip dirbti galima, ir gyliai gerokai didesni pas mane, o maksimaliai iki 1,5m įkabina.
Vieną dieną amplitudė būna vienokia, kitą dieną kitokia... Ilgą laiką sukau kiaušius kame čia reikalas galėtų būti, dabar galutinai įsitikinau, kad visų nesklandumų priežastis yra Saulės magnetinių audrų maksimumas (pikas)... Amplitudė kartais šokinėja net kai ir saulės nėra, žiūrint kokio stiprumo magnetiniai trikdžiai pasiekia žemę. Kažkurį vėlų apsiniaukusį vakara išsinešiau laukan išbandyti, tai veikė idealiai, amplitudė buvo tokia pat žema ir stabili kaip kad ir kambaryje po stogu. IB MD yra labai jautrus prietaisas, todėl gaudo net ir tas saulės magnetines bangas...
Idomu kaip elgiasi gamykliniai IB ieškikliai, kaip pas juos reikalai su amplitudės stabilumu? Po kokio pusmečio manau situacija turėtu pasitaisyti... |
|
|
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|