|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 11, 22:29. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Įvairūs » Siuntinys is ebay
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Siuntinys is ebay |
Parašytas: 2013 01 23, 23:52 |
|
|
|
|
| vytautas55 rašo: |
| E.L.O. rašo: |
O kaip būtų, jei muitinei ir paštui atsakyti, kad eikit jūs nx, man už tokią sumą tos prekės nebereikia-susikiškit ją ten, kur netelpa?  |
Yra keletas variantu ir tokiu atveju. |
Ne iš įkirumo- šiaip įdomu(turbūt ne man vienam)  |
|
|
|
|
|
 |
Siuntinys is ebay |
Parašytas: 2013 01 23, 23:55 |
|
|
|
|
| TomasK rašo: |
| Tai ten jau ju beda, pardavejas parduodamas preke jau ji ivertina ir sumoka. Prie ko cia as turiu moket savo valstybei pirkdamas ne is lietuvos? |
Tomai, eik miegot, kol visai nusišnekėt nepradėjai.
Kuo skiriasi prekė iš Kinijos kurią parduoda Maxima ir už kurią tu neburbėdamas sumoki PVM nuo prekės kurią tu gauni tiesiai iš Kinijos ?
Perki - reiškia moki PVM, neperki - nemoki. Tai AKSIOMA. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Siuntinys is ebay |
Parašytas: 2013 01 23, 23:55 |
|
|
|
|
Eksportuodamas as pvm isivertinu, bet saskaitos gavejas gauna bendra saskaita TOTAL, o ne TOTAL +VAT
Kadabgi siame atvejy as esu gavejes is china as netureciau moketi pvm, kadangi pvm jau yra sumoketas kinjoj perkant komponetus ir lituojant plokste.
| Evaldas_S rašo: |
| Na parduodu honkongui, 100lt preke, 21proc pvm. Ji parduodu i Sanchaju. Ar turi teise ji apmokestinti vel Sanchajuj? Kalbu apie pvm. Pvm jau gavo lietuva. |
Tai tu eksportuodamas į Honkongą PVM sumoki ?
Rimtai siūlau keist buhalterį, nes bankrutuosi.
Suprantu, kad buhalterė greičiausiai žmona arba kita giminaitė ir tai padaryt sunku, bet kažką daryt reikia.
Lietuvaičiai visą verslo šaką prasuko dėl sumokėtų mokesčių už išvežtas prekes iš UK susigrąžinimo. |
|
|
|
|
|
|
 |
 |
Siuntinys is ebay |
Parašytas: 2013 01 23, 23:58 |
|
|
|
|
O kaip būtų, jei muitinei ir paštui atsakyti, kad eikit jūs nx, man už tokią sumą tos prekės nebereikia-susikiškit ją ten, kur netelpa?  |
Yra keletas variantu ir tokiu atveju. |
Ne iš įkirumo- šiaip įdomu(turbūt ne man vienam)  |
Labai priklauso kokia vertę nustato muitinė, jei tarkim kaina 80lt ir tu neimi (motyvuodamas, kad nieko nepirkai ir nieko nemokėsi), yra tikimybė, kad jo nesiųs atgal siuntėjui, o paprasčiausiai be mokesčio atiduos. Bet, jei grąžins siuntėjui, manau siuntėjas bus teisus, kad tau pinigų už pirkinį negrąžins, nes jam reiks susimokėti už persiuntimą. |
|
_________________ Panevėžys |
|
|
|
 |
 |
Siuntinys is ebay |
Parašytas: 2013 01 24, 00:04 |
|
|
|
|
| Zajabys. Pagal visas paskutines teorijas gaunasi, kad as pardaviau uz 100lt pardaviau, +21, tai yra 21lt. Tada pagal Evaldo teorija sumoka ir pirkejas, reiskia dar 24 lt (su salyga, kad perpardavejas uz ta pacia suma perdave), sumoj valstybe uzdirba 45 lt. Apsimoka? Kazkas man cia netaip. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Siuntinys is ebay |
Parašytas: 2013 01 24, 00:10 |
|
|
|
|
| Zajabys. Pagal visas paskutines teorijas gaunasi, kad as pardaviau uz 100lt pardaviau, +21, tai yra 21lt. Tada pagal Evaldo teorija sumoka ir pirkejas, reiskia dar 24 lt (su salyga, kad perpardavejas uz ta pacia suma perdave), sumoj valstybe uzdirba 45 lt. Apsimoka? Kazkas man cia netaip. |
Jokia čia ne teorija, tu parduodi už 100lt valstybė prideda 21% , tu gauni 100lt pirkėjas sumoka 121lt , kadangi tu pardavei už 100lt, o gavai 121lt , 21lt'u tau leidžiama laikinai pasinaudoti. Pervedus valstybei tą 21lt, tau lieka 100lt, juk tiek ir norėjai? Kas blogai?
100 norėjai 100 turi, mažai? |
|
_________________ Panevėžys |
|
|
|
 |
 |
Siuntinys is ebay |
Parašytas: 2013 01 24, 00:14 |
|
|
|
|
Jokia čia ne teorija, tu parduodi už 100lt valstybė prideda 21% , tu gauni 100lt pirkėjas sumoka 121lt , kadangi tu pardavei už 100lt, o gavai 121lt , 21lt'u tau leidžiama laikinai pasinaudoti. Pervedus valstybei tą 21lt, tau lieka 100lt, juk juk ir norėjai? Kas blogai?
100 norėjai 100 turi, mažai? |
Viskas tiesa, kadangi imone lengviau pasinaudoti nei fiz asmeniu tai leidzia imonei parduoti uz 121 lt, 21lt valstybei, 100lt imonei. Del to as ir nesiginciju. Viskas daugiau maziau teisinga. Bet diskusija issirutuliojo nevisai link to. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Siuntinys is ebay |
Parašytas: 2013 01 24, 00:54 |
|
|
|
|
Baikit jus su ta muitine, jinai pasto siuntu netikrina ir daiktu nevertina, paprasciausia jeigu deze didele arba pardavejas apdraudzia siuntini ar suraso kad ten kokie vertingi daiktai tai pastas praso atsiusti informacija kiek tas dalykas kainuoja jie net nepradaro tos dezes, nes ta deklaracija buna viduje ideta.
jokiu pasto perlaidu niekas mans nebuvo prases nes tokio dalyko neimanoma parodyti su paypal
jei siuntinio verte 70lt tai drasiai nusiusk jiem ta kaina ir paste nieko moketi nereikes.
Jei susidurei su ta sikrypeliu kompadija FEDEX (anskcisu netesingai apkaltinau EMS) tai jie patys tau paskambins ir maloniai graziu balseiu paprasys susimoketi kelis simtukus. jei daiktas tiek nera vertas tai tai prostitutei prie telefono pasiulyk keliauti dirbti prie stoties ir pirk is kito pardavejo. o to parsyk kad darytu refund arba siustu normaliu pastu.
kaip tai vyskta p[asikaitykite va cia
http://www.kapselis.lt/nesiuskite-siuntiniu-per-fedex-ir-vilniaus-oro-uosta-ir-uab-translaineris/ |
|
|
|
|
|
 |
 |
Siuntinys is ebay |
Parašytas: 2013 01 24, 00:55 |
|
|
|
|
| Jakaz rašo: |
| Digix rašo: |
jei daikto kaina virsyjo kazkokia ten 150lt uma tai tenka moketi pvm
tu gali bandyti meluoti patekdamas kokianors kaina arba tiesiog pasiusti ta paypal saikatos kopija nurodytu adresu.
jokiu muitu ir adminsitravimo mokesciu nera jei usta per normalu pasta, jei tai koks nors ems tai jau uzjauciu tie parazitai man uz muitines dokumentu pildyma 100lt paeme tai dar uz siuntinio laikyma
kad jie kur nusprogtu prakeiti plesikai. niekas niekada nesirinkite EMS pasto. |
pvz aš kai siunčiu,o siusti tenka ir 1.5k,tai per pašta jei užkliūna,tai paskaičiuoja pvm ir paštui 30lt už dokumentų pateikima ar kažka tai tokio,o kiek siunčiau per visokius DHL UPS EMS,eina kiaurai be jokių mokeščių,nežinau ar tai sėkmė ar jie ten kažkaip viska sutvarko,bet siusta buvo 700-1500 ribose |
apsirikau, su pavadinimu ten buvo FEDEX o ne EMS
turbut su fedex dar neteko siusti |
|
|
|
|
|
 |
 |
Siuntinys is ebay |
Parašytas: 2013 01 24, 08:14 |
|
|
|
|
Kaip ilgametis "siuntėjas" iš užsienio galiu pasidalinti patirtim.
Siuntos iš trečiųjų šalių, jeigu prekės kaina+siuntimo išlaidos viršija 22 EUR, apmokestinamos 21% PVM+30 Lt paštui už pateikimą muitinei.
Kai siuntiesi retkarčiais, ir brangesnės siuntos kartais praeina be mokesčių. Kadangi aš siunčiuosi dažnai, esu ant jų "kabliuko" - beveik visada reikalauja mokėjimo sąskaitos išrašo - net siunčiant iš JAV, kur pardavėjai negudrauja ir prideda tikrą pardavimo sąskaitos išrašą.
Užtenka E-paštu nusiųsti PayPal mokėjimo kvito kopiją. Ką nors gudrauti ir "pakoreguoti" skaičiukus nepatariu. Tai bus "išryškinta" mažiau, negu per minutę. Žinoma, jeigu tarnautojai dirba sąžiningai.
Kinai, dažniausiai, užrašo "dovana", arba kokius $20. Bandžiau su muitininkais ginčytis. Man tuoj priminė, kiek tokių "dovanėlių" esu gavęs
Vienas gudrutis pradžioje man buvo pataręs atsakyti, kad sąskaitos neturiu. Gavau 330 Lt vertės siuntą su priskaičiuotais 357 Lt mokesčiais.
Jeigu nėra sąskaitos, jie skaičiuoja pagal svorį ir tarptautinio pašto tarifus. Taip daroma ir tada, jeigu pateikta PayPal sąskaita yra suklastota (pvz., pagal prekės ID neatitinka kaina)
Sumokėjau, o paskui surinkau visus mokėjimo duomenis ir nusiunčiau muitinės šefui. Po pusmečio susirašinėjimų, dalį pinigų - 126 Lt. grąžino.
Galima siuntos neimti ir rašyti skundą dėl mokesčių, bet, neturėdamas sąskaitos, nieko nelaimėsit.
Galima šiaip neimti. Tada siunta bus grąžinta pardavėjui, o tas, išskaičiavęs siuntimo išlaidas, kurios dažnai būna nurodomos gerokai didesnės už prekės kainą, grąžins likutį - kokius $5, jeigu siuntimas kainavo $49  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Siuntinys is ebay |
Parašytas: 2013 01 24, 09:18 |
|
|
|
|
viso sito reikalauja ne muitine o muitines tarpininkas (zmogus dirbantis pagal patenta ir ussidirbantis pinigus is to kad pateikia muitinei dokumenta uz pirkeja) patys galit lygiai taip pat pateikt dokumentus muitinei ir apseit be tarpininko paslaugu, jei manote kad tai reikia daryt.
paypalo miokejimo pateikt neprivalote, jei nenorite NES SIUNTINYS NEKELIAUJA BE DOKUMENTU!!! visi siuntiniai privalo buit pazymeti kas ten yra ir kokia pinigu suma ivertinti, ar ten giftas ar preke ir t.t taip kad muitines tarpininkas visus dokumentus turi. Tarpininkas paprasciausiai tikisi, kad kaina yra sumazinta ir jus uzkibe ant jo kabliuko atsiusite dokumentus su didesne suma, nuo ko jis paskaiciuos mokescius ir savo pelno dali, tai viskas.
man kiek siuncia tokiu laisku as i visus atsakau tiesiai sviesiai, "aik nacui"man tavo paslaugu nereikia, nieko as nepirkau ir nieko nemokejau. cia man dovana.
Juk nesunku draugui padaryt "dovana", o draugas man atsilygina tuo paciu  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Siuntinys is ebay |
Parašytas: 2013 01 24, 09:31 |
|
|
|
|
reali istorija:
siunta is USA, dovana, (juk gali man padovanot ) perkant gali pazymet kad dovana.
Atejo laiskas, dokumentu praso. Kaip as hgaliu pateikt dokumentus jei as nepirkau, ar tureciau lyst i svetima saskaita (man cia kvepia siulymu daryt nusikaltima) menesi laiko pralaike, pagazdino kad issius atgal. man dzin. pardavejui buvo parasyta, kad prekes nera. per valanda pardavejas grazino pinigus(ne man). sekancia diena atkeliavo siunta. nes, amerikonai issatate lietuvos pastui mokejima uz pradanginta siunta. va ir visa pasaka.
p.s uz tuos pinigus kur grazino man nupirko kita panasia dovana, po 2 savaiciu gavau antra panasu daikta. aisku amerikonui uz 2 sumeketa
visa tai galioja jei prekes verte ne didesne kaip 175Lt. jei didesne tada jau sorry, gali but visko.
tarp kitko, prie naujus pirkau truputi prekiu pas kiniecius per ebeju, 6 ar 7 siuntos dingo. jau 3 menesiai ir jau nebesitikiu ju gaut. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Siuntinys is ebay |
Parašytas: 2013 01 24, 09:56 |
|
|
|
|
| kaskas rašo: |
| viso sito reikalauja ne muitine o muitines tarpininkas (zmogus dirbantis pagal patenta ir ussidirbantis pinigus is to kad pateikia muitinei dokumenta uz pirkeja) patys galit lygiai taip pat pateikt dokumentus muitinei ir apseit be tarpininko paslaugu, jei manote kad tai reikia daryt. |
Taip, pašto muitinės tarpininkas deklarantas.lt , bet esmės tai nekeičia - niekas nelaksto į skirstomąjį paštą pateikinėti siuntų muitinei. Vargu, ar kas ir įsileistų.
| paypalo miokejimo pateikt neprivalote, jei nenorite NES SIUNTINYS NEKELIAUJA BE DOKUMENTU!!! visi siuntiniai privalo buit pazymeti kas ten yra ir kokia pinigu suma ivertinti, ar ten giftas ar preke ir t.t taip kad muitines tarpininkas visus dokumentus turi. Tarpininkas paprasciausiai tikisi, kad kaina yra sumazinta ir jus uzkibe ant jo kabliuko atsiusite dokumentus su didesne suma, nuo ko jis paskaiciuos mokescius ir savo pelno dali, tai viskas. |
Dokumentai (Invoce) būna siuntiniuose iš JAV, Kanados. Kinai priklijuoja lipduką CN22 forma , atseit, - deklaracija. Deja, jomis seniai niekas nebepasitiki
man kiek siuncia tokiu laisku as i visus atsakau tiesiai sviesiai, "aik nacui"man tavo paslaugu nereikia, nieko as nepirkau ir nieko nemokejau. cia man dovana.
Juk nesunku draugui padaryt "dovana", o draugas man atsilygina tuo paciu  |
Aš jau parašiau, kas man buvo po tokio atsakymo - sumokėjau daugiau, negu kainavo prekė.
Aišku visko būna - priklauso nuo tarnautojų profesionalumo ir pareigingumo: vienas pažiūri pro pirštus, kitas gali tyčia parodyti savo galią  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Siuntinys is ebay |
Parašytas: 2013 01 24, 11:22 |
|
|
|
|
Tai ir yra "Lietuvos pašto" muitinės tarpininkas. Anksčiau paštas pateikdavo muitinei be jokių mokesčių. Atsiradus tarpininkui, pradėjo imti 15 Lt, o pernai padidino kainą iki 30 Lt  |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |