Elektronika.lt
 2025 m. gruodžio 25 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2025 12 25, 17:34. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Prietaisai, įrankiai, medžiagos » Litavimo stotele vs lituoklis
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume

Puslapis 45
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3, 4, 5  Toliau
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 Litavimo stotele vs lituoklis
PranešimasParašytas: 2011 04 07, 02:37 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
str
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Prieš porą savaičių pabandžiau dviejomis replėmis užlenkti sena antgalį, gražiai gavosi, bet išimti antgalio negalėjau. Arba palenkiau kur negalima, arba ant kaitinimo elemento užvyniota aliuminio juostelė prikepė.
Bijojau stipriau traukti, kad nesulaužyti kaitinimo elementą, tai nudildžiau patį galą, prie kurio nelipo lydmetalis, ieškodamas giliau esančio vario. Iš pradžių lydmetalis lipo tik prie varinės dalies, bet po kelių valandų litavimo ir visa nudildyta vieta pasidengė lydmetaliu.

Bet vistiek ieškau, kur nupirkti tokį pat lituoklį,kad galėčiau naujus reikiamos formos antgalius užsilenkti.
PranešimasParašytas: 2011 04 07, 05:29 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RVRSS
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Digix rašo:
ei ilenksi ar bent ibresi pati gala tai itruks pavirsiaus metalizavimas ir antgaliui per keleta dienu (o gal ir valandu) mirtis.

gal ir ne pasaulio pagaiga antgalio gyvenimo pabaiga irgi nelabai malonus ivykis Smile

Tai gal tada geriau aplamai per keleta sekundziu antgali numarinti, kad nesikankintu vargselis! Razz

Idomiai cia pavarei.
Na bent jau supratau kad turejai galvoje ne bet koki o taip vadinama nedeganti antgali, kuris virs vario padengtas dar ir gelezies sluoksniu.
Tai va, pas mane toks atlaiko priklausomai nuo litavimo aktyvumo kazkur apie metus +/-50%, o po to kai galu gale ta gelezis prasitrina ir toliau lituojant po ja pradeda pamazu tirpti varis ir todel tenka periodiskai nudrozineti antgali kad palaikyti jo teisinga forma jis iki kol visai susidevi atlaiko dar kelis menesiu aktyvaus litavimo.
Kelios dienos - tai cia nebent intervalas tarp dvieju gretimu jau praktiskai varinio (ne tik gilumoje bet ir pavirsiuje) antgalio formos taisymu, kiekviena tokia operacija sutrumpina antgali keliom desimtosiom mm.

"Aš čia, gyva!"
(durnyno SHIT'o vardas - Lietuva)
PranešimasParašytas: 2011 04 07, 05:34 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RVRSS
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
str rašo:
... nudildžiau patį galą, prie kurio nelipo lydmetalis, ieškodamas giliau esančio vario. Iš pradžių lydmetalis lipo tik prie varinės dalies, bet po kelių valandų litavimo ir visa nudildyta vieta pasidengė lydmetaliu.

Keista, kur jis ten atseit nelimpa?
As antgaliuose netgi su padengimu nezinau tokios vietos, tiesiog ant gelezinio pavirsiaus jei jis kazkur dar nebuna padengtas lydmetaliu kartais tenka kiek daugiau pavargti kad padengti, bet tai vieni niekai palyginti su pvz. bandymu bent kiek panasiai kokybiskai aplituoti greitapjuvio plieno graztus.

str rašo:
Bet vistiek ieškau, kur nupirkti tokį pat lituoklį,kad galėčiau naujus reikiamos formos antgalius užsilenkti.

Tai cia koki butent? Confused

"Aš čia, gyva!"
PranešimasParašytas: 2011 04 07, 06:22 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
str
Senbuvis
Senbuvis
Anksčiau aptartą, bet duota nuoroda jau neveikia.
RVRSS rašo:
Stai jums ir lituoklis Smile , ir reguliuojama termostabilizacija Very Happy (dar karta akcentuoju abejojantiems - ne galios, o butent temperaturos Cool stabilizacija!) viename flakone Razz , keraminis kaitinimo elementas Surprised , kaina irgi keliskart mazesne nei paciu pigiausiu stoteliu, apie mase-gabaritus is vis tyliu:

http://www.rcl.lt/index.php?id=2&lang=lt&begin=0&acc=show&fid=507&pcode=ILIT60KR&pmode=&frame=3

Tiesa, as ji nusipirkes dar pries pradedamas dirbti pasikeiciau Embarassed antgali i kita panasu (pirkta Evitoj uz 2.5 lt), nes originalus antgalis turejo per dideli laisvuma ir buvo itarimas del prasto jo siluminio kontakto su kaitinimo elementu. Rolling Eyes
(ta savo uzdeta antgali tai dar net ir ant silumai laidzios pastos pasodinau Cool )
PranešimasParašytas: 2011 04 07, 06:30 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RVRSS
Senbuvis
Senbuvis
A, tai tas!
As irgi jau seniai suku galva, kuo ji pakeisti, po to kai RCL-e jis pradingo.
(nes bandyti lauzyti gerai prikepusiu jau sutrintuose antgaliuose kaitinimo elementu kolkas nesinori)
Matyt, teks paciam darytis zemos itampos reguliatoriu prie pardavime vis dar esanciu kaitinimo elementu nuo litavimo stoteliu, ir jungti per trafa.
O gaila, su anuo gatavu lituokliu ar bent jau jo tiesiai i 220V jungiamu kaitinimo elementu butu paprasciau, reiketu tik pasodinti ant jo antgali per termopasta.

"Aš čia, gyva!"
PranešimasParašytas: 2011 04 07, 09:39 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
AutoBoomsas
Naujokas
Naujokas
RVRSS rašo:
... (abiem atvejais labai sveika butu ideti papildoma plono metalo tarpine tarp serdies ir kaitinimo elemento) ...

Kuo toliau į mišką, tuo daugiau medžių. Smile
Šerdis - tai lituoklio angalis?
Kam dedama plono metalo tarpine, kad su laiku nepridegtų atgalis prie kaitinimo elemento?
Tai galėtų būti koks nors gabaliukas (poveržlės) nerudijančio plieno?
Geriau kada lituoklyje kaitinimo elementas yra keramikinis?
Padėkit išsiaiškinti. Labai dėkingas.
PranešimasParašytas: 2011 04 07, 15:24 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
RVRSS rašo:
Digix rašo:
ei ilenksi ar bent ibresi pati gala tai itruks pavirsiaus metalizavimas ir antgaliui per keleta dienu (o gal ir valandu) mirtis.

gal ir ne pasaulio pagaiga antgalio gyvenimo pabaiga irgi nelabai malonus ivykis Smile

Tai gal tada geriau aplamai per keleta sekundziu antgali numarinti, kad nesikankintu vargselis! Razz

Idomiai cia pavarei.
Na bent jau supratau kad turejai galvoje ne bet koki o taip vadinama nedeganti antgali, kuris virs vario padengtas dar ir gelezies sluoksniu.
Tai va, pas mane toks atlaiko priklausomai nuo litavimo aktyvumo kazkur apie metus +/-50%, o po to kai galu gale ta gelezis prasitrina ir toliau lituojant po ja pradeda pamazu tirpti varis ir todel tenka periodiskai nudrozineti antgali kad palaikyti jo teisinga forma jis iki kol visai susidevi atlaiko dar kelis menesiu aktyvaus litavimo.
Kelios dienos - tai cia nebent intervalas tarp dvieju gretimu jau praktiskai varinio (ne tik gilumoje bet ir pavirsiuje) antgalio formos taisymu, kiekviena tokia operacija sutrumpina antgali keliom desimtosiom mm.

suprantama kad kalbu apie nedegancisu antgalius
deja pratinti man niekada to antgalio neteko, pagrindinie ju nuzudymo metodas yra ilenkimas.

jei antgali bandai paspausti su jega kad atlenkti kokia detales koja arba netycia su juo trinkteli i ka nors jis kartais sugeba mikroskopiskai ilinkti o tada po keliu dienu pamatai kad antgalio sone yra didziule slyle. kas man jau keleta kartu nutiko.

viena karta pavyko kazkaip pradurti pati gala tai tada po menesio preikyje liko tik tuscias gelezinis kevalas be vario, uzpildytas lydmetaliu.
PranešimasParašytas: 2011 04 07, 20:20 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RVRSS
Senbuvis
Senbuvis
Teisingai Digix-ai, tik as dar patikslinsiu, kad tai ka pats vadini ilenkimu o as prasitrynimu kazkodel kaip taisykle neatsiranda antgalio ekploatacijos pradzioje kol jis dar naujas ir velgi kaip taisykle neisvengiamai atsiranda mazdaug po metu - abiem atvejais litavimo darbai taigi ir tikimybe kazkur per daug "palenkti" yra is esmes vienoda, taigi, todel as esu labiau linkes priskirti antgalio metalizacijos pazeidimo priezasti jo ilgalaikiam "trynimui" o ne vienkartiniams bandymams "ilenkti".

Beje, del "didziules skyles po keliu dienu" - tai aisku priklauso nuo temperaturos, jei pats pastoviai lituoji su per karstu lituokliu (o dauguma musu lituoklio pilotu butent taip ir daro), tada gal tai ir galejo atsitikti per keliais dienas (as tai labai idemiai stebiu lituokllio temperatura ir visada operatyviai nureguliuoju tik tiek, kiek reikia), bet as ne kiek ne maziau esu linkes manyti, kad galejai tiesiog praziopsoti tikraji metalizacijos pazeidimo momenta - pradzioje to jau is tikruju esancio pazeidimo dar gana ilga laika beveik nesimato, ir netgi netiketas ir jau akivaizdus "ilenkimas" gali buti ne busimo pazeidimo priezastis, o tik pasekme to, kad mechanine apkrova lenkiant jau tenka pavirsinei metalizacijai po kuria jau yra tustuma susidariusi po seniau ivykusio ir nepastebeto pazeidimo (metalizacijos prasitrynimo).

Kai kuriuose savo lituokliuose su keraminiais kaitinimo elementais, kur mano megstamas plokscias antgalis fiziskai netelpa ir tenka deti apvalu, as esu jo pati smaigali atsargiai nudrozes iki kol ten tik-tik pasimato varis (nes kitaip tas buves grynai plieninis smaigalys gerokai pablogina silumos perdavima i litavimo vieta, kas dirbant dauguma darbu su normalaus kalibro lituokliu trukdo daugiau nei nedidelis antgalio smaigalio pastorejimas) t.y. kol is po gelezies pasirodo rausvas taskiukas keliu desimtuju mm diametro, tai va toks nedidelis pazeidimas kol kas jokiais antgalio isdegimais nepasireiske (o nudrozta buvo jau daugiau nei pries metus), pagrinde manau todel, kad lydmetalis (kuriame ir istirpsta su laiku varis aukstoje temperaturoje) laikosi daugiausia antgalio sone o ne jo smaigalyje.

"Aš čia, gyva!"
PranešimasParašytas: 2011 04 07, 20:46 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RVRSS
Senbuvis
Senbuvis
AutoBoomsas rašo:
Kuo toliau į mišką, tuo daugiau medžių. Smile
Šerdis - tai lituoklio angalis?

Taip.
Senais laikais taip buvo beveik visada, o ir dabar dar labai daznai tas "ant-galis" dedasi i lituoklio vidu (t.y. ne "ant" o "i"), todel manau visai logiska vadinti toki antgali serdimi.
O stai ant keraminio kaitinimo elemento antgalis dedasi jau tikrai is virsaus, todel siuo atveju teisingiau ji ir vadinti antgaliu o ne serdimi.

AutoBoomsas rašo:
Kam dedama plono metalo tarpine, kad su laiku nepridegtų atgalis prie kaitinimo elemento?
Tai galėtų būti koks nors gabaliukas (poveržlės) nerudijančio plieno?

Kad pagerinti silumos perdavima tarp kaitinimo elemento ir antgalio.
(jau kartojuosi)

AutoBoomsas rašo:
Geriau kada lituoklyje kaitinimo elementas yra keramikinis?
Padėkit išsiaiškinti. Labai dėkingas.

Hm, tai o argi sioje temoje dar nebuvo apie visa tai rasyta?

"Aš čia, gyva!"
PranešimasParašytas: 2011 04 08, 02:15 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
RVRSS rašo:
Teisingai Digix-ai, tik as dar patikslinsiu, kad tai ka pats vadini ilenkimu o as prasitrynimu kazkodel kaip taisykle neatsiranda antgalio ekploatacijos pradzioje kol jis dar naujas ir velgi kaip taisykle neisvengiamai atsiranda mazdaug po metu - abiem atvejais litavimo darbai taigi ir tikimybe kazkur per daug "palenkti" yra is esmes vienoda, taigi, todel as esu labiau linkes priskirti antgalio metalizacijos pazeidimo priezasti jo ilgalaikiam "trynimui" o ne vienkartiniams bandymams "ilenkti".

tai paiskink kodel tada man keli antgaliai nusibaige iskart po to kai as lituokliu ardziau sena PCB ir panaudojau ji kaip lauztuva detaliu kojoms atlankstyti(kojos gana plonos)

kitu atveju sugedo po to kai netycia trinketelejau i stala.
o nesant tokiu avariju laikydavo neribotai. kai kada po kelis metus o po tokiu ivykiu nusiabaigdavo net beveik nauji.

Citata:
Beje, del "didziules skyles po keliu dienu" - tai aisku priklauso nuo temperaturos, jei pats pastoviai lituoji su per karstu lituokliu (o dauguma musu lituoklio pilotu butent taip ir daro), tada gal tai ir galejo atsitikti per keliais dienas (as tai labai idemiai stebiu lituokllio temperatura ir visada operatyviai nureguliuoju tik tiek, kiek reikia), bet as ne kiek ne maziau esu linkes manyti, kad galejai tiesiog praziopsoti tikraji metalizacijos pazeidimo momenta - pradzioje to jau is tikruju esancio pazeidimo dar gana ilga laika beveik nesimato, ir netgi netiketas ir jau akivaizdus "ilenkimas" gali buti ne busimo pazeidimo priezastis, o tik pasekme to, kad mechanine apkrova lenkiant jau tenka pavirsinei metalizacijai po kuria jau yra tustuma susidariusi po seniau ivykusio ir nepastebeto pazeidimo (metalizacijos prasitrynimo).

tiesiog labai jau daug sutapimu ir antgalio mirtis visai neusijusi su jo amziumi ar trynimu skaiciumi.

o lituoklis pas mane reguliuojasi pats, magnetiniu principu. Deja temperaruros npaderinsi

Citata:
Kai kuriuose savo lituokliuose su keraminiais kaitinimo elementais, kur mano megstamas plokscias antgalis fiziskai netelpa ir tenka deti apvalu, as esu jo pati smaigali atsargiai nudrozes iki kol ten tik-tik pasimato varis (nes kitaip tas buves grynai plieninis smaigalys gerokai pablogina silumos perdavima i litavimo vieta, kas dirbant dauguma darbu su normalaus kalibro lituokliu trukdo daugiau nei nedidelis antgalio smaigalio pastorejimas) t.y. kol is po gelezies pasirodo rausvas taskiukas keliu desimtuju mm diametro, tai va toks nedidelis pazeidimas kol kas jokiais antgalio isdegimais nepasireiske (o nudrozta buvo jau daugiau nei pries metus), pagrinde manau todel, kad lydmetalis (kuriame ir istirpsta su laiku varis aukstoje temperaturoje) laikosi daugiausia antgalio sone o ne jo smaigalyje.

itariu kad tavo atgalis jau beveik tusciaviduris pamegink ta taskiuka pabaksnoti plona vielute, manau sulys i antgali gana giliai.

man taip jau yra buve gana ilgai litavau tokiu geleziniu kevalu net nepastebedamas..
PranešimasParašytas: 2011 04 08, 06:49 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RVRSS
Senbuvis
Senbuvis
Digix rašo:
tai paiskink kodel tada man keli antgaliai nusibaige iskart po to kai as lituokliu ardziau sena PCB ir panaudojau ji kaip lauztuva detaliu kojoms atlankstyti(kojos gana plonos)

kitu atveju sugedo po to kai netycia trinketelejau i stala.
o nesant tokiu avariju laikydavo neribotai. kai kada po kelis metus o po tokiu ivykiu nusiabaigdavo net beveik nauji.

Na tai matyt todel, kad rankos tavo kreivos ir nemoki atsargiai atlankstyti islituojamu detaliu! Razz
Kitu atveju - matyt kazkur nesekmingai prisipirkai brokuotu antgaliu.

Digix rašo:
tiesiog labai jau daug sutapimu ir antgalio mirtis visai neusijusi su jo amziumi ar trynimu skaiciumi.

Be abejo, jei tycia lauzysi ir dar brokuota antgali tai taip ir bus.

Digix rašo:
o lituoklis pas mane reguliuojasi pats, magnetiniu principu. Deja temperaruros npaderinsi

Tai cia labai durnas tavo lituoklis, ir dar ko gero bus brangus siaubingai!
(galejai iskart duoti nuoroda, kad zinotume, ko nereikia pirkti)
Maniskiam tai integruotas i korpusa elektroninis reguliatorius su GR is termodaviklio - ne absoliuciai preciziskas aisku, nes termodaviklis visgi isdestytas salia spirales o ne litavimo vietoje, bet ir kitose litavimo stotelese su keraminaiis kaitinimo elementais analogiskai padaryta, o sito kaina ne ~150lt kaip tu stociu o maziau nei 40!
(todel stai ir dusaujam abu su str, kad dabar ju jau nera RCL-e)

Digix rašo:
itariu kad tavo atgalis jau beveik tusciaviduris pamegink ta taskiuka pabaksnoti plona vielute, manau sulys i antgali gana giliai.

man taip jau yra buve gana ilgai litavau tokiu geleziniu kevalu net nepastebedamas..

Na del sventos savo ir tavo ramybes taip ir patikrinsiu kaip siulai, bet dideles sensacijos nesitikiu, nes jei butu kaip sakai, tai lituojant puikiai jaustusi, kad smaigaliui po kuriuo jau butu istirpes gerai silumai laidus varis akivaizdziai truktu karscio, o taip nera.
Pasikartosiu, kad vario tirpimui reikia ne tik aukstos temperaturos, dar svarbiau yra butinas kontaktas su pakankamu islydyto (t.y. aktyvaus!) lydmetalio kiekiu, ir jei su karstu variu skystas lydmetalis kontaktuoja nepastoviai t.y. ne visa laika kai lituoklis (tegu ir karstas) stovi idetas i dekla (tuo metu kaip minejau lydmetalis susikaupia ne paciame antgalio smaigalyje o jo sone kur metalizacija nepazeista) o tik konkreciai litavimo veiksmo metu tai ir masisko vario tirpimo nebus.

Beje Digix-ai, o kaipgi tada pagal tave yra lituojama lituokliais su iprastais variniais antgaliais (ir dazniausiai be jokiu reguliatoriu) - ten pagal tave irgi atseit kas kelias dienas ar netgi valandas tenka keisti sudegancius antgalius?
Keista, pas mane kai kurie tokie galingesni ir reciau naudojami lituokliai jau ne viena desimtmeti su tais paciais antgaliais tarnauja.
(daugumoje jie netgi nera keiciami, arba pagal konstrukcija arba praktiskai)

"Aš čia, gyva!"
PranešimasParašytas: 2011 04 11, 14:11 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
str
Senbuvis
Senbuvis
Ar šitas lituoklis ne toks pats.
http://www.rcl.lt/index.php?id=2&lang=lt&acc=show&term=ilit50&pcode=ILIT50&pmode=&frame=3
PranešimasParašytas: 2011 04 11, 22:25 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RVRSS
Senbuvis
Senbuvis
Deja ne, sito paprastas istatomas i vidu apvalus antgalis (paveiksle beveik matosi), taigi ir kaitinimo elementas ne keraminis. Sad

"Aš čia, gyva!"
PranešimasParašytas: 2011 04 11, 22:43 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
kionig
Veteranas
Veteranas
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
O kokia jie maždaug medžiaga būna padengti ? Kažkas turėtų būti panašaus į cinką ?
PranešimasParašytas: 2011 04 11, 22:46 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
kie zinau antgakliai padengiami geleziu, nes jis netirpsta lydmetalyje bet gelezies siluminis ir elektrinis laidumas turbut kaip plastmases jei lyginsi su variu. Laughing
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Pereiti prie Atgal  1, 2, 3, 4, 5  Toliau

Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

Sveiki ir ekologiški maisto produktai

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

„Mokslo sriuba“

www.matuok.lt - Interneto spartos matavimo sistema

Programuotojas Tautvydas – interneto svetainių-sistemų kūrimas

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas

FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods,
FS25 Maps
ATS Trailers
American Truck Simulator Mods, ATS Trucks, ATS Maps
Must have farming mods
Farming simulator modhub, Best farming simulator mods
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Ets2 mods, Ats mods, Beamng drive mods
allmods.net
„MokslasPlius“ – mokslui skirtų svetainių portalas
www.mokslasplius.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
LTV.LT – lietuviškų tinklalapių vitrina
www.ltv.lt/technologijos/
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
Mokslo festivalis „Erdvėlaivis žemė“
www.mokslofestivalis.eu