|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 30, 15:07. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Akustika » Didelio jautrio AS, offtopic liekanos
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
 |
Didelio jautrio AS, offtopic liekanos |
Parašytas: 2014 02 19, 18:45 |
|
|
|
[quote="tolka"][quote="abidal"][quote="tolka"][quote="abidal"]
tolka rašo: |
abidal rašo: |
Man idomu.
Kokiu draiveriu tokioms pigiu nera? Dvijuostei gal ir nera daug draiveriu 400hz dirbanciu,bet nafiga man to reikia,kas pasake kad cia vienintelis kelias,jei yra kitokiu priemoniu geram garsui siekti?
2.1 , 3 , 4 juostos kame problema? po 100-400euru Pilna geru draiveriu 3 juostom kokio nori jautrumo,bus didesnis,nei Nidu jei noresi... |
Ne taip turi diskusija vykti, turi būti konkretūs pavydžiai ir jų aptarimas, analizė.
Man jūsų nuotaikos ar keliai tiek pat idomūs kiek mano jums, todėl tesiam
pokalbį apie didelio jautrumo AS Prašom pasidalinti savo patirtimis kuriant didelio jautrumo akustiką, minėjote 4 juostas savo namuose, galbūt padėsim jums išsiaiškint kur buvo padarytos klaidos. |
Deja,nesupratau kodel dabar tureciau pulti atvirauti,dar kai taip ilgai buvau ignoruojamas.Ir kodel is kart klaidu taisymas,o ne pasidziaugimas uz zmogu? Klaidas as ir pats zinau..ir jas po laipsniui taisau.
O ekskursijas po garsiakalbiu gamintoju puslapius irgi nepravedinesiu,bet manau esi kazkiek susipazines ir sutiksi,kad 3 juostom pasirinkimas yra kur kas didesnis ir garsiakalbiu tiek daug ,kad vertus demesio sunku visus butu ir isvardinti..
Kazkada gal but prisidesiu prie diskusijos,kai bus nuotaika ir forume atsiras kalba ne vien apie Kinoshita..
Vec7or berods bande klaust apie gerus 8" + 1" pro garsiakalbius sioje temoje - bet atsimuse i siena |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 02 19, 18:52 |
|
|
|
Su Česlovu pažįstami jau ne vienerius metus, tai labai draugiškas žmogus, labai profesionalus akustikos inžinierius!!!
Konfliktuoja su Česlovu šios grupės:
1) Kurių prekybiniai interesai kertasi
2) Kurie nesugeba priimti kritikos ir nesuvokia , kad tik kritika padeda tobulėti, o ne liaupsės
3) Kurie pavydi jo turimos galimybės konstruoti akustiką su aukščiausios kokybės draiveriais
4) Kurie isižeidžia, nes mano, jog Česlovas smerkia VISUS, kurie namie neturi didžiųjų AS su TAD ir nesvajoja apie tokias
|
Jaunuoli, kodel (toki kreipini nauidoju del to jog uz ekrano mygtukus spaudo jaunas, karstligiskas ir savimi pasitikintis jaunuolis. Bent jau nesubrendes, t.y likes siame etape.), kodel skriaudziat Abidal? Ir kuriai gi grupei,jaunuoli priskirtumete mane?
1) Neprekiauju nei didelio didelio jautrio nei tiesinemis sistemomis. Siaip mes su Ceslovu net skirtingai prekyba suprantam kaip savoka. Man prekyba yra gaminiu realizavimas kazkokiais tais kiekiais, uz realias kainas.
2)Kritika as priimu (netgi uz tai pinigus moku-kad kritikuotu) o dabar isijungsiu Tolkos-Jaunuolio rezima-
3) Bijau kad mano finansines galimybes/patirtis praktikoje zenkliai didesnes uz abieju oponentu kartu sudejus (turiu virs 600 skiritngu driaveriu, skiritngu gamintoju, ir o dieve... turiu net dideliu 18 ir 16 coliu Focal Utopia, 15coliuku mazyliu Audiotechnology, Audax, turiu net JBL, daugumos ju jautris virs 96db ,o kaina virs 3000lt, turiu tweeteriu ,kainuojanciu 4500lt/vnt , turiu daug ko,tik del laiko stokos nevardinsiu, gerai ania? Prisegsiu va jautrius Focal Audiom 15WX SE edition garsiakalbius- maza ekskursija, siauras magnetinis plysis, 1 sluoksnio rite (ne SE buna 2) ant kanto, realus jautris- niam niam. )
http://postimg.org/image/kuluukoyh/
4) Sis skirsnis reikalautu atskiros temos, bet tikrai ne delto aiskinomes. Esme zmoniu klaidinimas. Ceslovas samoningai klaidino(ir klaidina) zmones ,o kaip bonusa skatina siaures korejos politika- minimalus individualizmas, asmenines mastysesnos ir potyriu slopinimas. Kai (jei)Tolka uzaugs ,tikiuosi jis supras apie ka eina kalba. O kol kas tik sedet semtis patirties. Ir ne AD galvutes ruporo apkrovime , o bendravimo gairiu apkrovimu savo galvai.
Sis forumas darosi siaurietiskai korejetiskai liudnas-keletas laisviau ir drasiau mastanciu yra slopinami vienos inzinerines minties idejos. Ir as cia ne apie save.
Dar juokingiau kai zmones bando pasislepti uz nauju nicku. Nesu ekstrasensas bet man zmones, skurdus minciu plociu, lengvai nuspejami, kad ir po kokiu niku sleptusi, ar ne Dariau Sidlauskai-Helraiser?  |
|
_________________ Neaktyvus vartotojas |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 02 19, 18:54 |
|
|
|
[quote="abidal"][quote="tolka"][quote="abidal"][quote="tolka"][quote="abidal"]
Deja,nesupratau kodel dabar tureciau pulti atvirauti,dar kai taip ilgai buvau ignoruojamas.Ir kodel is kart klaidu taisymas,o ne pasidziaugimas uz zmogu? Klaidas as ir pats zinau..ir jas po laipsniui taisau.
O ekskursijas po garsiakalbiu gamintoju puslapius irgi nepravedinesiu,bet manau esi kazkiek susipazines ir sutiksi,kad 3 juostom pasirinkimas yra kur kas didesnis ir garsiakalbiu tiek daug ,kad vertus demesio sunku visus butu ir isvardinti..
Kazkada gal but prisidesiu prie diskusijos,kai bus nuotaika, ir atsiras kalba ne vien apie Kinoshita.. |
Jei jums kažkas nepavyko , vadinasi buvo klaidų, todėl pasiūliau mums kartu jas identifikuoti.. Galbūt ištaisyti. Dažnai garsiakalbiais ar kontrukcijomis nusiviliama, nes tebuvo mėgėjiškai pamėginta, bet nepadaryta teisingai.. Jei pavyko - tuo labiau, dalinkites, kelkit ir rodykit, ar bijot kritikos? Ar ne TO jūs čia atėjote i forumą?
p.s. Panašu jau ir 2 kategoriją atitinkat  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 02 19, 18:54 |
|
|
|
tik kiek tos spintos su visais brangiais draiveriais aktuali zmogui cionyksciam va kur klausimas..
Iš esmės geras klausimas.Nežinau kaip čia,bet forume Gramofonas per dieną prisijungia keliolika dalyvių su kausimu:Padėkite nusipirkti koloneles už 1500 lt.
Kaip matot tokiems Kinoshita ar Westlake "pa barabanu".
Bet,kadangi,tačiau jei akiliau pastudijuotu akustikos mokslą arba įsiklausytų ką rašo Česlovas N metų už tuos pinigėlius paimtų ne kokius Monitor Audio bronze o KRK studijinę akustiką.
Deja žmogus pasirenka kreivesnį kelią ko pasekoje greit pirkinys pasirodo skelbimų skiltyje.
Reziumė:Pamaitines buitines akustikos gamintoją ir pats nusvylęs pasirinkimu asmuo vėl iš naujo renkasi naują loterijos biletą.
Ar jis bus laimingas?  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 02 19, 19:06 |
|
|
|
[quote="tolka"][quote="abidal"][quote="tolka"][quote="abidal"][quote="tolka"]
Kazkada gal but prisidesiu prie diskusijos,kai bus nuotaika, ir atsiras kalba ne vien apie Kinoshita.. |
Jei jums kažkas nepavyko , vadinasi buvo klaidų, todėl pasiūliau mums kartu jas identifikuoti.. Galbūt ištaisyti. Dažnai garsiakalbiais ar kontrukcijomis nusiviliama, nes tebuvo mėgėjiškai pamėginta, bet nepadaryta teisingai.. Jei pavyko - tuo labiau, dalinkites, kelkit ir rodykit, ar bijot kritikos? Ar ne TO jūs čia atėjote i forumą?
p.s. Panašu jau ir 2 kategoriją atitinkat  |
As bendrauju ir dalinuosi... tik ne visur ir ne visada.Elektronikoje taip pat nemazai savo patirties perdaviau saziningai kiek galejau. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 02 19, 19:18 |
|
|
|
Dar juokingiau kai zmones bando pasislepti uz nauju nicku. Nesu ekstrasensas bet man zmones, skurdus minciu plociu, lengvai nuspejami, kad ir po kokiu niku sleptusi, ar ne Dariau Sidlauskai-Helraiser? Smile
Labas vakaras Rolandai.Matot aš nesislepiu nes nesu suinteresuotas kažkokiais komerciniais tikslais ar dar kuom.
Mano nikas naujas tik todėl,kad tai kitas forumas,bet jei jums nuo to bus lengviau, taip aš tas pats asmuo.
Ne vienas aš turi skirtingus nickus ir tame problemos namatau.Pvz:Viktoras-Vyciokas.
O gal man numalšinti jūsų skausmą persivadinus Darka?
 |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 02 19, 19:22 |
|
|
|
[quote="Sousa"]
Jaunuoli, kodel (toki kreipini nauidoju del to jog uz ekrano mygtukus spaudo jaunas, karstligiskas ir savimi pasitikintis jaunuolis. Bent jau nesubrendes, t.y likes siame etape.), kodel skriaudziat Abidal? Ir kuriai gi grupei,jaunuoli priskirtumete mane?
|
Jus priskirčiau grupei tų, kurie kuria įvaizdį jog duotoje srityje yra labai gerai išmanantys, manau jūs to siekiate ne vienoje srityje. Deja kas liečia akustiką - tai tėra įvaizdis.
Nežinau ar verta gilintis i psichologines to priežastis, tiek to
Manau forumiečiams šiais laikais sunkoka atskirti grūdus nuo pelų, todėl nemaža dalis jų suklumpa ir pasiklysta jūsų paistalų bei išvedžiojimų pinklėse. Kiek skaitau jūsų rašliavas - dauguma jų tendencingai kursto intrigas ir priveda prie ginčų tad nenuostabu jog silpnesni pasileidžia pavėjui.
Abidal pats yra suaugęs vyras ir manau pats supras kada jį skriaudžia, bei apsigins. |
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2014 02 19, 23:16 |
|
|
|
Jus priskirčiau grupei tų, kurie kuria įvaizdį jog duotoje srityje yra labai gerai išmanantys, manau jūs to siekiate ne vienoje srityje. |
Ir kaip gi as ta ivaizdi kuriu? Tekstais? Prasyciau nuorodu i mano tekstus. Na pvz kur as skelbiuosi tobulinantis begedziu gamintoju gaminius iki devinto dangaus . Arba sakau kad mano koloneles apgroja Grand Utopia EM. Jus bent pacituokite kur as esu parases kad didelio jautrio ruporines sitemos prastai skamba. Kazkodel manau kad tokiu tekstu nerasite.
Bet liuuuuuudna kai zmones be patirties nesupranta kokie jie trumparegiai. Ceslova ,Tolka, Dmitri ir turbut daugeli kitu panasaus mastymo zmones laikau gerais moksliukais, bet be praktines patirties. Panasiai kaip gerai nusiteikes motyvuotas darbuotojas neturintis patirties. Ar tik nebutu taip kad juos apgyvendinus metams kitiems su tom Grand Utopijom ir kokiais Darzteel poziuris is "neimciau uz dyka, geriau jau JBL studio monitoriai uz 6000LT su gainklonu" pasikeistu i "ispudingiausios akimirkos kuokias tik esu patyres"
Suprantu kad biudzetai riboti pas daug ka, ir te neisizeidzia Ceslovas, bet paskaicius kokia brangiausia ir kokybiskiausia komercine aparatura turejo isigijes nejucia pradedi suprasti tokiu minciu ribotumo priezastis. (ir iskart uzbegdamams uz akiu pasakau kad "girdejau pas drauga ar parodoje" nesiskaito) Butent siuo minciu ribotumu nepasizymi nei vienas man pazystamas(nesvarbu kurios tautybes) kurio namie komercine sistema bent uz 50 000USD. Tokie zmones gali migruoti is konkreciu lentynukiu i konkrecius ruporus, is konkreciu ruporu i konkrecius elektrostatus ir tt. Del to kad jie atviri mintimis. Jie zino ko nori, jie zino ka girdi ir jie yra atviri kognityviniems procesams, bei jusliniams dirgikliams- tai ka girdi. Ir (demesio) jie niekada nekisa savo nuomones kitiems. Nes jie vertina kita zmogu kaip taip pat igalu- zmogu ir jo gebejima daryti sprendimus, lemiancius jo gyvenimo kokybe. Liudna kad dauguma zmoniu nuvertina: 1) savo klausa 2) savo galimybes isigyti komercini gamini. Toks zmogus ateina pas visokius "guru" ir linksi galvelemis i pareiskimus kad viis gamintojai blogi, nieko isigyt neiseina, reikia tik (isirasyti savo mokykla- DIY, modifikacijos,studijine, etc) Keistas,man nesuprantamas, obsesyvumas- parodyti kitiems ju kelia.
Hellraiser rašo: |
tik kiek tos spintos su visais brangiais draiveriais aktuali zmogui cionyksciam va kur klausimas..
Iš esmės geras klausimas.Nežinau kaip čia,bet forume Gramofonas per dieną prisijungia keliolika dalyvių su kausimu:Padėkite nusipirkti koloneles už 1500 lt.
Kaip matot tokiems Kinoshita ar Westlake "pa barabanu".
Bet,kadangi,tačiau jei akiliau pastudijuotu akustikos mokslą arba įsiklausytų ką rašo Česlovas N metų už tuos pinigėlius paimtų ne kokius Monitor Audio bronze o KRK studijinę akustiką.
Deja žmogus pasirenka kreivesnį kelią ko pasekoje greit pirkinys pasirodo skelbimų skiltyje.
Reziumė:Pamaitines buitines akustikos gamintoją ir pats nusvylęs pasirinkimu asmuo vėl iš naujo renkasi naują loterijos biletą.
Ar jis bus laimingas?  |
"Akyliau pastudijuotu akustikos moksla.. isiklausytu i Ceslova... paimtu ne kokius nors xxxxxx, o studijinius monitorius.. deja zmogus pasirenka kreivesni kelia...""
Dariau, kur man visa tai girdeta.. ogi tik ka pries minute mano monologe apie ir viena teisinga kelia visiems As visiskai nepykstu ir esu ramus, dziugu kad ir jus jau nebesikarsciuojate. Visu simtu procentu jus palaikau ,ir dziaugiuosi kad radote savo aparatura kuri jus dziugina. Bet leiskime zmonems patiems pasirinkti ka jiems deretu isigyti. Net zymiau maziau subtilioje vaizdineje technikoje as nesu linkes kaimynui irodineti kad jo LED TV vaizda atkuria zymiau prasciau uz mano plazmini TV . Nes tai tik MANO plazminis pries jo LED. Pasakes kad mano technologija geresne zmogui atimciau galimybe ateityje rinktis is kitu LED,kurie geresni uz kitus plazminius. Arba liepciau studijuoti elektronu patrankos veikimo principa (pasak Dariaus, tai butina) Arba bent paseciau mintyse sekla,kuri sudygusi verstu zmogu daryti neadekvacius sprendimus nesivaudovaijant savo galva(sio atveju akimis). Mano svepli, chaotiskia greitakalbe rasyti tekstai ir yra skirti tokiu ukiniku "paseliams". Gero derliaus Biciuliai! |
|
_________________ Neaktyvus vartotojas |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 02 20, 09:30 |
|
|
|
perihellis rašo: |
..Yra kruva geru pro ir kitokiu zemisku garsiakalbiu!..
|
Labai teisingai! kodel snekama apie vienu brangiausiu garsiakalbiu, kai Lietuvelej apie tokius garsiakalbius dauguma gali tik pasvajot..
Lygiai tas pats, kas visa diskusija kalbet apie ferari, kokia ji nuostabi ir galinga masina, ir kas is to???? kuris gi ja gali isigyti? Kalbekim kaip abidal sako apie zemiskus dalykus, ka paprastas zmogelis galetu sau leisti, tada diskusija pasidarytu idomesne, o cia snekat tik apie save, nes jus juk turit tokias koloneles (as nieko pries jei tai butu keli postai apie jas, o cia beveik visuose).
Gal kaip tik zmonem pabandymams pasiulytumet kazka pigesnio su tam tikrom alternatyvom..
P.S. nieko asmenisko. |
|
Paskutinį kartą redagavo Ambient, 2014 02 20, 10:01. Redaguota 2 kartus(ų) _________________ 24 Million seconds. |
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2014 02 20, 20:43 |
|
|
|
šiaip žmogas rašo:.....patapo įdomu kokiais būdais ir keliais tiems laikams galima buvo Tarybų Sąjungoje įsigyti tokį komplektą?.............
-------------------------------------------------------------------------------
Jaučiu, kad jūs esate iš dabartinio jaunimo tarpo. Žinoma, tipinėje radio prekių parduotuvėje tokių ir panašių audio gaminių nebuvo galima nusipirkti. Tam buvo spec. parduotuvės. Tokių parduotuvių pagrindinis privalumas buvo, lyginant su dabartiniais audio salonais. kad visi gaminiai buvo tikro gamintojo. Todėl tais laikais buvai garantuotas, kad perki tikrą daiktą. Šiandien, dėja, daugelis perka tik firmos lipduką....
Kalbant apie anų laikų kainas, tai budavo įvairiai. Vieniems pavykdavo nusipirkti pagal oficialų dolerio/ rublio kursą ( $1 = 0,56 rub.). Kiti mokėdavo turgaus kainomis $1 = 3...5 rub.
Trumpai tiek iš įdomesnių prisiminimų. |
|
_________________ Gaminys gerai pagamintas. Jei galima geriau pagaminti, vadinasi, jis nebuvo gerai pagamintas. *W.* |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 02 20, 23:36 |
|
|
|
*Wytas* rašo: |
šiaip žmogas rašo:.....patapo įdomu kokiais būdais ir keliais tiems laikams galima buvo Tarybų Sąjungoje įsigyti tokį komplektą?.............
Jaučiu, kad jūs esate iš dabartinio jaunimo tarpo. |
Šį kartą nuojauta Jus labai apgavo... |
|
_________________ Tel. Nr. 86045396penki |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 02 20, 23:36 |
|
|
|
*Wytas* rašo: |
Jaučiu, kad jūs esate iš dabartinio jaunimo tarpo. |
Wytas, nežinau kokiais pojūčiais vadovaujatės dirbdamas su aparatūra, ir nežinau kaip dažnai tie pojūčiai jus apgauna, bet mano atžvilgiu Jūsų nuojauta neteisinga. Rašyti "Tarybų Sąjunga" gali tik tas, kuriam šis pavadinimas buvo įprastas, šiuolaikinis jaunimas daugumoje naudoja terminą"Sovietų sąjunga".Tai tik vienas akcentas, kurį įdėmiai skaitant galima "ištraukti" iš mano posto. Tos parduotuvės apie kurias Jūs rašot - "dolerinės" arba "boninės", tik jos nesispecializavo aparatūroje - ten būdavo visokių vakarietiškų prekių, kurių paprastas tarybinis mirtingasis negalėdavo nusipirkti. Visa tai matyta, žinoma, dalyvauta...
P.S. Kad nebūtų insinuacijų, jog apie tų laikų prekybinės sistemos ypatumus tik pasiskaičiau internete, keletas faktų iš "aparatūrinio" mano gyvenimo - pirmas magnetofonas - VESNA 207. Gan egzotiškos tiem laikam išvaizdos aparatas, pirktas "Tauro" parduotuvėje, į komplektą įėjo 2 kasetės: MK60-2 (tuščia) ir įrašyta (jei teisingai pamenu - Marylia Rodovič.). Pirmas juostinis ELFA201-3 - gan nieko prisiminimai (žinoma, įvedus tų laikų konteksto ir mano tuometinio amžiaus pataisas). |
|
Paskutinį kartą redagavo šiaip žmogas, 2014 02 21, 08:08. Redaguota 1 kartą _________________ Pasaulyje pilna kenksmingų dalykų. Vienas jų - aš. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 02 20, 23:55 |
|
|
|
Nei apie draiverius nei apskritai akustika cia kalba jau senokai neina.Konfliktuoja su Ceslovu zmones isimtinai del jo slykstaus charakterio. |
Na, oponento charakteris gal ir ne pats geriausias, gal per daug išdidus bei nevisiems patinka - tačiau, jei nori su juo bendrauti - teks su tuo susitaikyti - arba pakeisti SAVO požiūrį į jo bendravimo manierą (tą bandau taikyti sau asmeniškai, nes man, pradžioj gyvenimo, labai sunkiai sekėsi su oponentu susikalbėti, bet iš Česlovo, kaip ir iš kitų garbių forumiečių galima sužinoti šį tą naudingo, prieinamo, pritaikomo). Kiekvienas turime ir kažką gero daugiau/mažiau - stenkimės tai įžvelgti. Tam tikrų gerų savybių mokausi ir iš *Wyto*.
Tai tiek būtų jeigu trumpai  |
|
_________________ Tel. Nr. 86045396penki |
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |