|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 09 22, 00:10. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » KLAUSYMAI ne Y temą
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
KLAUSYMAI ne Y temą |
Parašytas: 2011 05 22, 15:23 |
|
|
|
hotter rašo: |
Evaldas_S rašo: |
1kom varžą reikia jungti tarp tranzo bazės ir 5 mikroschemos kojos. Visa kita gerai. Tranzas pvz. BD140 |
Na atrodo taip:
Aciu reiks bandyt ar veikia ryt nusipirksiu tranzistoriu. |
A varža 100k tarp 5 ir 7 kojų kur dingo? |
|
|
|
|
 |
KLAUSYMAI ne Y temą |
Parašytas: 2011 05 22, 21:53 |
|
|
|
Maksiukas rašo: |
Tos varžos nereikia, ji trukdys, iš +12V per emiteris bazė, per 1k varžą ir 100 k varžą srovė tekėtų į +5V ir tranzistorius būtų pusiau atidarytas.
Nebent ta varža dar kam nors reikalinga, tada nežinau, šitam autoriui būtų per sunku išaiškinti ir aš neapsiimu to daryt. |
|
_________________ If nobody hates you you're doing something boring |
|
|
|
 |
 |
KLAUSYMAI ne Y temą |
Parašytas: 2011 05 23, 23:15 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
Maksiukas rašo: |
Tos varžos nereikia, ji trukdys, iš +12V per emiteris bazė, per 1k varžą ir 100 k varžą srovė tekėtų į +5V ir tranzistorius būtų pusiau atidarytas.
Nebent ta varža dar kam nors reikalinga, tada nežinau, šitam autoriui būtų per sunku išaiškinti ir aš neapsiimu to daryt. |
Aciu, veikia! Na siektiek mirkcioja pries isijungiant ledams bet cia visos schemos problema tikriausiai.
Man tik idomu ar tas krienas nekais kaip nors? kazkur buvau prisiskaites kad jie labai kaista... Ar masinos akumuliatorius per daug amperu neduos schemai?
Gal dar butu ideju kaip primazinti tu led (Švytinti lanksti juosta 12V karpoma 3xLED3528 SMD 2.5cm raudona) ryskuma, nes per ryskiai sviecia, uztektu kokia varza nuosekliai idet? pvz: 220k |
|
|
|
|
 |
 |
KLAUSYMAI ne Y temą |
Parašytas: 2011 05 24, 05:59 |
|
|
|
Tai visur elektros grandinėj tinka Omo dėsnis.tranz valdymui Ik=Išd=B Ib.(priklauso nnuo tranz stipr koef ir baz sroves).Elementarūs pagrindiniai dalykai neatlikti"lektronikų" namų darbuose...Omo dėsnis ,varža ir maitinimo įtampa,aritmetika reikalinga Ib paskaičiavimui. |
|
|
|
|
 |
KLAUSYMAI ne Y temą |
Parašytas: 2011 05 24, 15:13 |
|
|
|
Citata: |
Gal dar butu ideju kaip primazinti tu led (Švytinti lanksti juosta 12V karpoma 3xLED3528 SMD 2.5cm raudona) ryskuma, nes per ryskiai sviecia, uztektu kokia varza nuosekliai idet? pvz: 220k |
Su 220k ji net nešvies, nebent norėjai pasakyt 220r.
P.S. Kaip manot kiek tiesos šitoj schemoj. Negi tikrai taip paprasta nuo 12v maitinti 4w CFL ? Man tokia nuojauta kad švies neryškiai. (čia 555, trafas 220V į 6v. Ir dar ten rašo kad geriau butu su 220 į 10V. Nesuprantu kodėl geriau, jeigu išėjimo įtampa bus mažesnė.
 |
|
|
|
|
 |
KLAUSYMAI ne Y temą |
Parašytas: 2011 05 25, 06:39 |
|
|
|
Schema yra veikianti ,bet kai nėr pasakyti R1,R2,C2 nominalai nieko negalima teigti apie gen.dažnį ir transformatoriaus tinkamumą. Žmogelis nekerta ir neduoda reikiamos informacijos. |
|
|
|
|
 |
KLAUSYMAI ne Y temą |
Parašytas: 2011 05 25, 13:30 |
|
|
|
Schema yra veikianti ,bet kai nėr pasakyti R1,R2,C2 nominalai nieko negalima teigti apie gen.dažnį ir transformatoriaus tinkamumą. Žmogelis nekerta ir neduoda reikiamos informacijos. |
Oi pamiršau parašyt
C2 0.01uf
R1 1K
R2 2.7K |
|
|
|
|
 |
KLAUSYMAI ne Y temą |
Parašytas: 2011 05 25, 17:26 |
|
|
|
kokiu budu padengt takelius ant platos ? gal kokiu minciu turit? |
|
|
|
|
 |
KLAUSYMAI ne Y temą |
Parašytas: 2011 05 25, 17:53 |
|
|
|
kokiu budu padengt takelius ant platos ? Confused gal kokiu minciu turit? |
Čia ta prasme kad nesioksiduotu? Jei taip, tai gali aplituoti: Aplituoji kuo ploniau takelius arba tiesiog pamėtai lydmetalio šen bei ten, o tada išlitavimo juostele surenki perteklių ir gražiai sulygini viską. Arba gali kanifolijos ištirpinti spirite ten kažkokiam (nžn nes nebandžiau) ir nudažyti juo. |
|
|
|
|
 |
KLAUSYMAI ne Y temą |
Parašytas: 2011 05 25, 17:59 |
|
|
|
Jei dėl oksidacijos tai galima ir laku padengti. |
|
|
|
|
 |
KLAUSYMAI ne Y temą |
Parašytas: 2011 05 25, 18:02 |
|
|
|
Taip, bet bus labai kvapnu, jei reiks ka perlituot  |
|
|
|
|
 |
KLAUSYMAI ne Y temą |
Parašytas: 2011 05 25, 18:12 |
|
|
|
Jo. Bet mano manymu, geriausias būdas yra takelių aplitavimas.  |
|
|
|
|
 |
KLAUSYMAI ne Y temą |
Parašytas: 2011 05 25, 18:18 |
|
|
|
Dažniausiai ir aš platas tik aplituoju, nebent žinau, kad ji bus didelėje drėgmėj. Tada kaip taisyklė dengiu laku. |
|
|
|
|
 |
KLAUSYMAI ne Y temą |
Parašytas: 2011 05 25, 18:40 |
|
|
|
Valtra103 rašo: |
Jo. Bet mano manymu, geriausias būdas yra takelių aplitavimas.  |
Dengti lydmetaliu visiškai nebūtina nebent pastorinti ten kur teka didesnė srovė. Aš dar padengiu ten kur truputi pakoroduoja esdinant. |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |