|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 26, 04:58. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Mokslai » "paprastas" klausimelis.
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 3 iš 3 Pereiti prie Atgal 1, 2, 3 |
|
 |
"paprastas" klausimelis. |
Parašytas: 2012 11 20, 21:09 |
|
|
|
Na rytoi yra geografijos pamoka tai reiks paprasyt, kad pakartotu tiksliai klausima, nes dabar labai nekonkretus klausimas. Cia panasiai, kaip susiduriau su uzdaviniu sprendziant fotona. Saliga nesamoninga ir turiu kelis sprendimo budus ir nzn dabar kuri pasirinkt tai ir cia taspats. Rytoi patikslinsiu klausima. |
|
_________________ Skype: kadras3 |
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 11 21, 01:24 |
|
|
|
ropehunter rašo: |
Bet jis dave uzuomena, kad atsakyma galima ismastyt ziurint i klaseje esancius daiktus kazkokia nesamone cia o ne klausimas  |
Nežinau ar jau gavai atsakymą, bet akivaizdu, kad atsakymas yra šiaurės platumos laipsniai. Kuo arčiau ašigalių, tuo žiema ateis anksčiau. |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 11 21, 19:51 |
|
|
|
Taigi, suzinojau atsakima jis yra zemes asies pakrypimo kampas 23.5 laipsniai. Si priezastis lemia musu metu laiku kaita, bet jo klausimas buvo kas lemia, kad gruodzio 1d. ateis ziema. Buvo tiesiog nekonkretus klausimas ir netikslus. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 11 21, 20:13 |
|
|
|
Taigi, suzinojau atsakima jis yra zemes asies pakrypimo kampas 23.5 laipsniai. Si priezastis lemia musu metu laiku kaita, bet jo klausimas buvo kas lemia, kad gruodzio 1d. ateis ziema. Buvo tiesiog nekonkretus klausimas ir netikslus. |
Va būtent kad nekorektiškas klausimas. |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 11 21, 20:18 |
|
|
|
Na, bet uz tai, kad ejau teisinga linkme jam aiskindamas apie zemes sukimasi ir saule tai prie kontrolinio pridejo viena bala ir gavau 10  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 11 24, 00:59 |
|
|
|
Yra tokia inercijos būsena. Vasarą ilgiausia diena būna birželio 22-ą, bet karščiausios dienos prasideda liepą. Reikia kad ir žemė ir vanduo per kelias dienas įšiltų, todėl oro temperatūra kelias dienas vėluoja, Atvirksčiai yra žiemą. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 11 24, 01:09 |
|
|
|
Iš pradžių taip ir galvojau, kad bus su tuo susiję Būtent Žemės pasvyrimo kampas lemia metų laikus. Žinoma, pirminis klausimas gal ir nekorektiškas, bet niekas neužtrenkė durų pakapstyt giliau
Beje, visi mūsų forumo genijai šįsyk klausimo korektišku neapšaukė, kaip kad būna su vidutiniais greičiais  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 11 24, 20:21 |
|
|
|
Na vienas buvo pasireiskes, kad klausimas nekorektiskas  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 11 24, 22:10 |
|
|
|
Reiktu pagalbos is forumo gudrociu Naujos temos nekursiu paklausiu cia. Yra toks uzdavinukas kurio niekaip neissprendziu net ir su fizikos mokytoja. O jis skamba taip: Garlaivis is tasko A i taska B plaukia upe vienodu greiciu i prieki 3h, atgal 5h. Per kiek laiko tapati atstuma iveiks plaustas?
Plaustas toki pat atstuma gali iveikt tik nupaukes is tasko A iki tasko B ir toliau plaukdamas nuo tasko B kol nuplauks toki pat atstuma, nes pries srove jis negali plaukt. Norint apskaiciuot per kiek laiko jis toki atstuma iveiks man reikia upes tekmes greicio ir to atstumo kuri plaustas isviso iveike per 8h. Bandziau pasirasyt formule S1=S2 ir tada reikstis kam lygus tie S ir gavosi taip (V+Vupes)*t=(V-Vupes)*t bet as nzn nei upes tekmes greicio nei garlaivio.
Gal atsiras kas padetu issprest?
P.s. juk pagal geografijos mokytoja vyrai loginio mastimo daugiau turi nei moterys tai gal forumo gudrociams pavyks iveikti si uzdavinuka? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 11 24, 23:10 |
|
|
|
Reiktu pagalbos is forumo gudrociu Naujos temos nekursiu paklausiu cia. Yra toks uzdavinukas kurio niekaip neissprendziu net ir su fizikos mokytoja. O jis skamba taip: Garlaivis is tasko A i taska B plaukia upe vienodu greiciu i prieki 3h, atgal 5h. Per kiek laiko tapati atstuma iveiks plaustas?
Plaustas toki pat atstuma gali iveikt tik nupaukes is tasko A iki tasko B ir toliau plaukdamas nuo tasko B kol nuplauks toki pat atstuma, nes pries srove jis negali plaukt. Norint apskaiciuot per kiek laiko jis toki atstuma iveiks man reikia upes tekmes greicio ir to atstumo kuri plaustas isviso iveike per 8h. Bandziau pasirasyt formule S1=S2 ir tada reikstis kam lygus tie S ir gavosi taip (V+Vupes)*t=(V-Vupes)*t bet as nzn nei upes tekmes greicio nei garlaivio.
Gal atsiras kas padetu issprest?
P.s. juk pagal geografijos mokytoja vyrai loginio mastimo daugiau turi nei moterys tai gal forumo gudrociams pavyks iveikti si uzdavinuka? |
Na cia riekia sudaryti lygciu sistemėlę. Kitaip tariant reikia surasti srovęs greitį
atstumas tarkim x upes greitis y
taigi x=(v-y)*5 ir x=(v+y)*3
(v-y)*5=(v+y)*3
5v-5y=3v+3y
2v=8y
v=4y
T=x/y=(v-y)5/y=(4y-y)5/y=15y/y=15
Jei klausime turima galvoj, kad tą patį atstumą reiškia, kiek nuplaukė laivas ,o ne nuo A iki B, tai bus 30. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 11 24, 23:13 |
|
|
|
PS jei taip, tai ne tik turite geografijos mokitoją, kuri(s) nemoka reikšti minčių, bet ir nelabai kam tikusį (ią) fizikos mokytoją. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 11 24, 23:30 |
|
|
|
Dekui tau, kad padejei apie lygti visai nepagalvojau, o pasirodo lengviausias budas. Vis bandziau formules isvedinet fizikines  |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|