|
Forumas » Elektronika žaliems » Elektros lizdo ypatumai !
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Elektros lizdo ypatumai ! |
Parašytas: 2012 03 06, 18:40 |
|
|
|
|
| Andriuha rašo: |
| Digix rašo: |
o jei tenka dirbti su faziniu laidu tai galima uzsilipti ant kedes arba bent jau stoveti ant sausu grindu su sausais batais. |
Kazkaip kambari, ant mediniu grindu, pasistacius medine kede ir dar su tapkem sitas bajeris nepraejo  |
tau turbut gamtos densiai negalioja arba paemei ne uz vieno laido arba tavo kede buvo metaline su medine rankena patatyta i bala ant grindu.
man dar niekada del to problemu nekilo nors faktas kad shema sulitavai ijungta i rozete stipriai isgazdina  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 06, 21:40 |
|
|
|
|
| himura rašo: |
| Truputį ne to norėjau paklaust aš suprantu kas bus kai liesi fazę ir nulį ar įžeminima ar aplamai turėsi gerą kontaktą su žeme. Tas man aišku bet norėjau paklaust kitko. Na sakykim elementariai prijungta prie fazės ir nulio elektros lemputė, ji dega, imu viena ranka už nulio kita už įžeminimo, trenks? Ar čia tiesiog nulio varža žymiai mažesnė už mano ir manimi srovė netekės? Ir dar norėjau paklaust trifaziam prietaisam nulis yra tik kaip įžeminimas ir jo neprijungus aparatas vistiek veiks taip? Nes ten kiek suprantu potencialų skirtumas susidaro tarp fazių nes jos perstumtos 120 laipsnių, taip? |
Gal kas pakomentuos, nes taip ir nesulaukiau pilno atsakymo  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 06, 21:45 |
|
|
|
|
| Truputį ne to norėjau paklaust aš suprantu kas bus kai liesi fazę ir nulį ar įžeminima ar aplamai turėsi gerą kontaktą su žeme. Tas man aišku bet norėjau paklaust kitko. Na sakykim elementariai prijungta prie fazės ir nulio elektros lemputė, ji dega, imu viena ranka už nulio kita už įžeminimo, trenks? Ar čia tiesiog nulio varža žymiai mažesnė už mano ir manimi srovė netekės? Ir dar norėjau paklaust trifaziam prietaisam nulis yra tik kaip įžeminimas ir jo neprijungus aparatas vistiek veiks taip? Nes ten kiek suprantu potencialų skirtumas susidaro tarp fazių nes jos perstumtos 120 laipsnių, taip? |
Gal kas pakomentuos, nes taip ir nesulaukiau pilno atsakymo  |
Taip, jei tik apkrovos yra simetriškos. |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 06, 23:48 |
|
|
|
|
| paprastai trifazeje nulis retai naudojamas, bet kai kada buna vieno pusperiodzio lygintuvai, kuriem nulis butinas. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 07, 00:11 |
|
|
|
|
o jei tenka dirbti su faziniu laidu tai galima uzsilipti ant kedes arba bent jau stoveti ant sausu grindu su sausais batais. |
Kazkaip kambari, ant mediniu grindu, pasistacius medine kede ir dar su tapkem sitas bajeris nepraejo  |
tau turbut gamtos densiai negalioja arba paemei ne uz vieno laido arba tavo kede buvo metaline su medine rankena patatyta i bala ant grindu.
man dar niekada del to problemu nekilo nors faktas kad shema sulitavai ijungta i rozete stipriai isgazdina  |
Tai gal nelaikom kitu visiskais debilais? Sakau kaip buvo, ir cia apie pelkes kambari fantazuot nereikia. Prisilieciau ta diena 2 kartus, tai vakare net negera buvo, sirdis kazkaip idomiai dirbo.
Nezinau kiek tai itakos turejo, bet jungiklio vietoj stovejo dimeris, kuris matomai buvo truputi atsuktas. Kadangi apciupinejus laidus faziku nieko neparode, tai nesumasciau atjungt automato. Dabar bent pamoka turiu ir tos klaidos nekartoju..
| dizeliuks2 rašo: |
Prakaitavai?  |
Galimas daiktas, nes berods dar siltasis metu laikas buvo.
| Evaldas_S rašo: |
Yra jautrių žmonių, kurie jaučia labiau. Kiti paprasčiausiai bijo, kad purtys tai juos ir purto labiau. |
Poto kai elektriko karjera vaikysteje pradejau bandydamas pakraut krona tiesiai nuo tinklo, tai baimes nebera  |
|
_________________ Kam man daug žinoti? Jei daugiau žinau, tai daugiau ir užmirštu. O jei mažiau žinau, tai mažiau užmirštu. O jei mažiau užmirštu, vadinasi daugiau žinau. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 07, 00:14 |
|
|
|
|
O ar teisingai suprantu, aš turiu rusiškų automatukų ant jų parašyta 16A ~380v tai tas automatukas prie 380v laikys 16x380=6080w galę? Ojei jį naudosiu prie 220v tai 6080/220=27,63A srovė juo galės tekėt?
Na norėjau paklaust ar teisingai skaičiuoju galę ir ar tai iš galios galima pagal įtampa naudojamą išsiskaičiuot kokią srovę jis laikys? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 07, 02:20 |
|
|
|
|
Tai gal nelaikom kitu visiskais debilais? Sakau kaip buvo, ir cia apie pelkes kambari fantazuot nereikia. Prisilieciau ta diena 2 kartus, tai vakare net negera buvo, sirdis kazkaip idomiai dirbo.
Nezinau kiek tai itakos turejo, bet jungiklio vietoj stovejo dimeris, kuris matomai buvo truputi atsuktas. Kadangi apciupinejus laidus faziku nieko neparode, tai nesumasciau atjungt automato. Dabar bent pamoka turiu ir tos klaidos nekartoju..
|
o kuo reikia laikyti zmones kurie aiskina kazka kas prietarauja gantos desniams?
nu paleitei ta laida ir kas?
kiek supratau jei lietei net du kartus tai nusviestas nuo kedes nebuvai vadinasi nebuvo jokio poveikio. butu pakrate tai nebutum antra karta jo lietes.
o tai kad sirdis idomiai dirbti pradejo neturi nieko bendro su tuo laidu, nes jei tas laidas butu turejes itakos tai tau ne vien sirdis butu blogai dirbusi bet visas kunas butu kaip lazdomis sudayzytas. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 07, 12:00 |
|
|
|
|
| Digix, kazkaip matau esi dar vienas is tu, su kuriais net neverta pradet pokalbio. Ne pirma tema kur irodineji savo tiesas, nes kazkur yra taip parasyta. Sekmes irodinejant toliau, netrukdysiu. |
|
_________________ Kam man daug žinoti? Jei daugiau žinau, tai daugiau ir užmirštu. O jei mažiau žinau, tai mažiau užmirštu. O jei mažiau užmirštu, vadinasi daugiau žinau. |
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 03 07, 13:11 |
|
|
|
|
| paprastai trifazeje nulis retai naudojamas, bet kai kada buna vieno pusperiodzio lygintuvai, kuriem nulis butinas. |
apie ką eina kalba? Juk yra vienfazių apkrovų, kurioms neutralė būtina , Jeigu kalbame apie 400/230V schemą, kuri naudojama LT |
|
Paskutinį kartą redagavo vidas.k, 2012 03 07, 14:05. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 03 07, 13:25 |
|
|
|
|
o kuo reikia laikyti zmones kurie aiskina kazka kas prietarauja gantos desniams?
|
O tu ivertinai tai kad medis nera visiskai sausas, tiek grindys tiek kede, tiek oras ? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 03 07, 16:39 |
|
|
|
|
| vidas.k rašo: |
apie ką eina kalba? Juk yra vienfazių apkrovų, kurioms neutralė būtina , Jeigu kalbame apie 400/230V schemą, kuri naudojama LT |
kalbama pie tokia shema: trifazis lygintuvas
apatine desineje tik be transformatoriaus
tokiai shemai nulinis laidas butinas ir juo tekes 3 kartus didesne srove nei faziniais laidais
 |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 07, 16:42 |
|
|
|
|
| Enshteinas rašo: |
|
O tu ivertinai tai kad medis nera visiskai sausas, tiek grindys tiek kede, tiek oras ? |
taigi as jug ir sakiau kad turi buti sausa. jei dirbo per lietu tai kitas reikalas
bet siuo taveju akivaizdu kad kalbama pie kazkokius ekstrasensorinius poveikius kai du kartus paciupinejus fazini liada ant kurio indikatoriu nerodo itampos po valandos (?) sirdis negerai pasijuto.
todel visi saugokites faziniu laidu jie spinduliuoja bloga energija  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 07, 17:07 |
|
|
|
|
Nors šiaip dažnai nesuprantami man Digix pasisakymai (ir ne dėl to kad jis a su s supainioja), bet šįsyk išties sutinku su juo. Manau tai labiau psichologija. Kai darbai vysta su įtampą turinčiomis dalimis, visalaik būni įsitempęs ir tai normalu tik visiškas idiotas nebijo gauti per nagus Manau tai ir įtakoja. Prie vieno skydo dirbdamas (nors jis ir buvo be įtampos) vis atsirėmęs į aštrų kampą galvodavau, kad krečia, bet taip tik atrodė.
Visa situacija man primena anekdotą:
Susitaupė vyras ir žmona pinigų. Žmona prašo, kad vyras nupirktų krištolinę
liustrą. Iškaulijo. Vyras sėdi prie stalo, geria. Žmona sako:
- Davai, pakabink liustrą. Žiūrėsim ir vyną gersim.
Vyras užlipo ant stalo, kabina liustrą. Pats tik su šeimyniniais
triusikais ir vienas kiaušinis išlindo. Žmona Žiūri ir galvoja:
- Kaži, jei aš per tą kiaušinį sprigtą duočiau.. Ėme ir sprigtelėjo.
Vyras, kad kris nuo stalo su visa liustra. Krištolai tik pažiro į visas
puses. Žmona galvoja:
- Daba užmuš.
Vyras pašokęs:
- Tai kai ble elektra trenkė! Iki pat kiaušių nuėjo. Gerai, kad neužmušė! |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |