|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 19, 07:30. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Įvairūs » Europos krepsinio cempionatas Lietuvoje
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
Europos krepsinio cempionatas Lietuvoje |
Parašytas: 2011 09 16, 23:51 |
|
|
|
|
| vidas.k rašo: |
<.........>
" Niekada nesakykite, kad Lietuvoje nėra darbo. Lietuvoje darbo yra. Lietuvoje nėra UŽDARBIO" |
Tas aforizmas yra iš tikrųjų ironizuojantis. Pvz dar galima pasakyti ir taip: mokytis mokytis ir mokytis - trys nesuderinami dalykai
Tavo teiginys irgi teisingas. Tik man nelabai suprantama uždarbio sąvoka t.y kas Lietuvoje galėtų būti uždarbiu ? T.y liaudiškai tariant chalymas ? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 09 17, 03:46 |
|
|
|
|
siaip tai lietuvoje ir darbo ir uzdarbio yra, reikia tik viska paciam pasimti nes ant lekstutes niekas neduoda.
na galima nebent pasiskusti kad valdzia kaip imanydama trukdo |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 09 17, 11:26 |
|
|
|
|
Dėl tos frazės apie lietuvišką darbą ir uždarbį- tai patikslinsiu, mano direktorius tai pasakė visiškai rimtai, ir tai pasakė mūsų, pavaldinių, atžvilgiu. Šiaip tai ir jis buvo samdomas darbuotojas, bet jo alga buvo tokia, kad kai apie ją sužinojo panašų darbą dirbantys olandai- tai jie apšąlo----- Bet jis buvo DIREKTORIUS, o mes-kas inžinierius, kas sandėlininkė, sekretorė, buhalterė.
O jei konkrečiai, tai aš žiūriu į darbo skelbimus, ir, turėdamas aukštąjį išsilavinimą ir 20 metų darbo patirtį, randu tik kelis skelbimus- na, konkrečiai toks vienas , panašus į kitus- "darbas taros įmonėje, įrengimų priežiųra,kasdien po 8 valandas, alga ant popieriaus -1800 lt". Kituose pasiųlymuose netinku dėl amžiaus- reikia iki 30 metų arba dar kažkas netinka. Kas tai- uždarbis ??
Per Lietuvos nepriklausomybės 20 metų iš čia išvyko apie 700 000 žmonių. Gal ir daugiau išvyko, bet surašymo duomenis pranešė tokius.
Žinoma, Digix tuoj paaiškins, kad jie nevykėliai, ir nesugeba " pasiimti uždarbio". Na, gal ir nesugeba, bet tai koks šimtas nesugeba, na, gal tūkstantis nesugeba, bet ne milijonas----
Tokia realybė, kolegos,ir tas skaičius- MILIJONAS- kalba pats už save------ O kas atvyko į jų vietą ? Gal kiniečiai ,koks milijonas, kurie sutinka pas lietuvį už ryžių saują per dieną dirbti ? O lietuviai verslininkai tuo šventai tikėjo, prieš 15-20 metų, kad taip ir bus----- |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 09 17, 14:23 |
|
|
|
|
kodel manai kad nevykeliu tik koks 100 ar tukstantis, as labiau linkes manyti kad lietuvoje nevykeliu ir yra kokie 2 milionai.
Idomu ar tu sakykim sugebetum taip: kad ateini i kokia istaiga tau sako tavo darbas atnesti pelna o daryk ka nori kaip nori?
sakycsiu mazai zmoniu taip sugeba daugumai reikia tisliu nurodymu ka kur ir kaip daryti.
net pvz nueini pas koki tekintoja sakai man reikia tokios detales kuri turi viena svarbia vieta o visa kita improvizuok kaip nori, jis sako duok brezini pats negaliu sugalvoti nenurodytu ismatavimu.
arba galu gale nuiueini i paruoduotuve sakai duok maziausia grazsta koki turite, vel klausia sakyk koks grazto diametras. sakau nezinau, duok ka turi maziausio. vel kartoja
, kokio reikia diametro.
negi tokie idiotai verti normalios algos? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 09 17, 15:01 |
|
|
|
|
kam dar amzius leidzia - reikia nest is cia kudasiu, kol dar yra legali galimybe, o ne skustis mazais uzdarbiais, politikuot ir laukt geresniu laiku
nes kai ES subyres - o kad ji subyres dabar jau ir arkliui turetu buti aisku - tai cia bus is viso konkreti zhopa |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 09 17, 15:02 |
|
|
|
|
| gnt rašo: |
kam dar amzius leidzia - reikia nest is cia kudasiu, kol dar yra legali galimybe, o ne skustis mazais uzdarbiais, politikuot ir laukt geresniu laiku
nes kai ES subyres - o kad ji subyres dabar jau ir arkliui turetu buti aisku - tai cia bus is viso konkreti zhopa |
subyres viskas ne tik ES, liks nebent kinija |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 09 17, 17:16 |
|
|
|
|
Žinai, sutikčiau su tavim. Tik man atrodo, kad jei nebūtume stoję į ES, tai irgi nieko geresnio nebūtume sukurę, nei dabar turime. Ne ta mes tauta, kad gerą valstybę sukurtume----
O šiaip tai dirbo su manimi vienas žmogus, jis prieš 15 metų nešė muilą į Vokietiją, ten pusiau nelegaliai pragyveno 6 metus, paskui grįžo, jį įkalbėjo giminės. Padirbęs lietuviškame UABe pusę metų, pamatė, kas yra kas savo akimis. Jo pasakymas buvo toks- citata:
"Jei man būtų 20-30 metų, aš iš čia varyčiau neatsigręždamas"
 |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 09 17, 20:39 |
|
|
|
|
nematot sviesiu pusiu!
kai visi veiklesni, protingesni ir gudresni isvaziuos - jusu sansai smarkiai pageres. juk is eiliniu vidutinybiu tapsit genijais tarp likusiu mulkiu
tegu tik vaziuoja, dar paskatint reikia  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 09 17, 22:49 |
|
|
|
|
| Tik man atrodo, kad jei nebūtume stoję į ES |
as ne apie tai
as norejau pasakyti, ta pati, ka ir tu pasakei:
| Citata: |
| Ne ta mes tauta, kad gerą valstybę sukurtume |
pries 20 metu taip pasakiusiam buciau kibes i atlapus
dabar turiu pripazinti, kad buvau visiskas durnius, kad nevalinau is cia, nors ir turejau 100% tokia galimybe  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 09 17, 23:02 |
|
|
|
|
| Tik man atrodo, kad jei nebūtume stoję į ES |
as ne apie tai
as norejau pasakyti, ta pati, ka ir tu pasakei:
| Citata: |
| Ne ta mes tauta, kad gerą valstybę sukurtume |
pries 20 metu taip pasakiusiam buciau kibes i atlapus
dabar turiu pripazinti, kad buvau visiskas durnius, kad nevalinau is cia, nors ir turejau 100% tokia galimybe  |
Žinai, aš irgi būčiau puolęs putotis ir įrodinėti, koks jis neteisus.
Bet mane, kaip ir tave turbūt, realybė per 20 metų "pataisė".
Aš tokios galimybės neturėjau- valinti į Vakarus, bet jos specialiai ir neieškojau. Bat būčiau radęs- "kas ieško, tas randa"---- O jauniems žmonėms tai viena galiu pasakyti- jei neturi labai įtakingų dėdžių ,jei tau nepaliko didelio turto-tai varyk iš čia, ir neabejok. Ir gink Dieve, netikėk valdžios kalbomis---- |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 09 17, 23:34 |
|
|
|
|
| Nelabai malonu įsiterpti į tokį pesimistų bendravimą,bet manau verta,kol Lietuvos biudžetas 12 milijardų litų,o gal ir daugiau,gal klystu,jeigu tau nereikia milijardo,o žymiai mažiau,tol čia galima neblogai gyventi,kaip rašė Digix,niekas ant lėkštutės pinigų,ypač didelių,kas yra pagal Einšteiną,irgi realiatyvi sąvoka,neatneša.Vienam daug 100 litų,kitam mažai ir 100000,o jeigu nesiplėsti,tai yra labai paprastas dalykas,kurį pastebėjo labai protingas anglas Čarlzas Darvinas---išgyvena,ne tie,kurie yra stipriausi,protingiausi irt.t,o tie kurie sugeba prisitaikyti,ar ne taip,Digix |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |