|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 06 28, 21:42. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Akustika » Nedideles koloneles su Seas H1215 ir H1149
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
 |
Nedideles koloneles su Seas H1215 ir H1149 |
Parašytas: 2011 04 10, 19:54 |
|
|
|
|
GSP rašė:....su kuo reguliuoji stiprintuvo įšėjimo galią?......
-------------------------------------------------------------------------------
Geras klausimas,sakyčiau.Bet,manau,aš jus nuliūdinsiu su atsakymu.Aš kol kas dar esu senamadiškas.Bandžiau tapti šiuolaikišku audiofilu (jai taip galima pasakyti),bet visada sugryždavau prie senamadiško naudojimo - garso potenciometro.
Tikrieji rusų audiofilai vienas po kito jau atsisako tos 'prabangos" naudoti garso lygio potenciometrus.Kaip vienas paklausė - tai kaip tu garsą reguliuoji tada?...O gi niekaip - atsakė jam.
Jie taip suderino stiprintuvo kaskadus,kad jau reguliuoti garso nebereikia.
Logikos tame yra.Visi įrašai turi daugiau-mažiau pastovų garso lygį.Kaip ir atkrenta bet koks garso reguliavimas.
Juk gamtoje esančius garsus irgi niekas nereguliuoja,nes viska senai sureguliavo pati gamta ir niekas nesiskundžia,kad gamtoje garso perdaug ar per mažai...
Kaip sako patys rusai - kokybė garso pagerėja.Gal but,bat aš,manau,pasiliksiu prie seno metodo.
Žinoma,gal yra kokių metodų,kaip pereiti prie "reguliavimo" be potenciometro?
Vienas mano pažystamas per dieną surukydavo po 2 pakelius cigarečių.Kai perskaitė kažkokią spec. knygą - tai jau metai,kai neberūko.
Gal but ir čia yra kažkas panašaus - kaip atsisakyti garso potenciometro.
Bet,manau,kad aš jau per daug "senas",kad galėčiau tos "prabangos" atsisakyti...Tegu jaunimas bando tokius dalykus...
Tai tiek apie "prabangą",kurios sunku atsisakyti. |
|
_________________ Gaminys gerai pagamintas. Jei galima geriau pagaminti, vadinasi, jis nebuvo gerai pagamintas. *W.* |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 04 10, 20:10 |
|
|
|
|
| wytuk, tai dabar pasakyk kuo skiriasi potenciometras stiprintuvo iejime ir kuo skiriasi atenuatorius is dvieju varzu prie aukstadaznio? Kaip tu gali girdeti kad atenuatorius pakabintas ant aukstadaznio yra peilis muzikos garsui jei tu muzikos garsa jau pripjauni paciam stiprintuvo iejime? Kaip galima kiaulei galva nupjauti du kartus???? As dar to savo kaime nesu mates kuomet skersdavo kiaules... |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 04 10, 21:00 |
|
|
|
|
Aš tik galiu paiškinti savais žodžiais tą reiškinį dėl tų varžų daliklio.
Logiškai mastant,tikriausiai sutiksite jūs,kad tai du skirtingi "pasauliai" - dinamiko varža plius paprasta varža.Jų įtaka yra skirtinga - varžos plius dinamiko varžos,kuri turi elektrinę varžą ir varžą kintamai įtampai - tai viena priežastis iš galimų.Prie stiprintuvo - vėl viskas kitaip.
"Lendant' dar giliau,manau,surasime ir daugiau galimų priežaščiu.
Kitaip sakant,jei yra jaučiamas skirtumas ir tuo labiau į gerają pusę - tai paiškinti kaip nors jau sugalvotume kaip...
Gal but pradžiai p.Česlovas tars savo mintį tuo klausimu o po to matysim... |
|
_________________ Gaminys gerai pagamintas. Jei galima geriau pagaminti, vadinasi, jis nebuvo gerai pagamintas. *W.* |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 04 11, 09:02 |
|
|
|
|
Viskas viską įtakoja, bet 10dB skirtumo įkakojimus mažint reikia. Nebent
| Citata: |
| aip suderinti stiprintuvo kaskadai, kad jau reguliuoti garso nebereikia. |
|
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 04 11, 10:12 |
|
|
|
|
| pala pala jau cia kazka painiojat. Jei L-pad'a paskaiciuoji tiksliai, jis BUTENT kad neitakoja ad garsiuko suminio impedanco o tuo paciu ir filtro darbo. Jei palikus tik viena varza tada labai itakotu. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 04 11, 15:34 |
|
|
|
|
Paprastai varžos, skirtos sumažintį dinamiko jautrumą,yra dedamos prieš filtrą.Aš,tarkim, nuosekliai dinamikui dedu 0,5...1,0 Om varžą, o pagrindinį jautrumo mažinimą darau prieš filtrą...
Nors variantų esu mates įvairių... |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 04 11, 16:45 |
|
|
|
|
| *Wytas* rašo: |
Paprastai varžos, skirtos sumažintį dinamiko jautrumą,yra dedamos prieš filtrą.Aš,tarkim, nuosekliai dinamikui dedu 0,5...1,0 Om varžą, o pagrindinį jautrumo mažinimą darau prieš filtrą...
Nors variantų esu mates įvairių... |
Pagalvokim, garsiakalbio ekvivalentinė schema yra ne vien tik gryna varža:
O ir garsiakalbio ritės varža tampa induktyvinė aukštuose dažniuose. Prie ko tada suminis impedansas? O ir vielinės varžos principe yra droseliai, nors ir non-inductive, bet tai tik varžos vyniojimo būdas kitoks, kad eliminuotų savo induktyvumą. Aš nematau skirtumo kur L-pad, prieš ar po, tik prieš dar man atrodo ir galingesnių varžų reikės, nei po filtro. |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 04 21, 22:09 |
|
|
|
|
| vsa rašo: |
| http://www.ipix.lt/images/59263443.jpg |
Kas per stipras?  |
|
_________________ Design for yourself, not for other people. Don't be afraid to try something. N.Pass |
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |