Elektronika.lt
 2025 m. gruodžio 23 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2025 12 23, 21:06. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Mikrovaldikliai » DS18B20 prie atskirų pin'ų.
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume

Puslapis 33
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 DS18B20 prie atskirų pin'ų.
PranešimasParašytas: 2010 03 20, 20:38 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
vitukas1
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Edzma rašo:
Visdelto renkuosi varianta - davikliai ant atskiru pin"u. Kodel ? Taip tikiuosi isvengti man neiveikiamo (nei dabar, nei ateityje) priskyrimo...Manau daug paprasciau tiesiog uzklausti davikli ir pasiimti T is jo, nei juos ieskoti / nuskaityt kiekvieno koda / priskirti / issaukti....Mikrovaldiklio pinu gaila ? Sociai ju.
Manau 1wire principas geras, kai devaisu skaicius limituoja MC pinu skaiciu..
O dar prisiskaiciau apie pamiehus tarp davikliu, kai ant vienos synos ju galybes..

Nu nereikia taip save nuvertinti, ne šventieji puodus lipdo. Jeigu Jūsų projekte nebus kokių nors įrenginių kurie bus valdomi procesoriaus, tada sutinku kad galima panaudoti laisvus pin'us. Bet lietuviai sako , kad apetitas atsiranda bevalgant. Kai pasiseks termometras su keletu daviklių, pvz. buto ar gyvenamo namo, iš karto kils noras jį papildyti kokiom, nors tik Jums reikalingom funkcijom kaip paprasčiausia aukštos ar žemos temperatūros signalizacija, LCD informacijos išvedimui, keletas mygtukų norimų temperatūrų nustatymui, ir t.t. ir pan. Ir iš tos atliekamų pin'ų gausos gali atsirasti ir trūkumas. Pradžiai gali nedaryti jokių priskyrimo procedūrų įjungus termometrą funkcija <find_devices()> juos kiekvieną kartą į RAM "surinks" ta pačia tvarka beliks tik pašildant po vieną išsiaiškinti kuris kurioje vietoje yra, ir sustatyti į pagal programą jiems skirtas vietas. Patobulinęs programą (papildęs priskyrimo procedūra) tiesiog pasinaudosi ICSP ar kokiu nors bootloader'iu jos įkėlimui į procesorių.
PranešimasParašytas: 2010 03 20, 20:53 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Edzma
Senbuvis
Senbuvis
JOnis rašo:
.. kiekvienam davikliui atskiras kabelis, proce vistiek teks junginet prievada.
Pas mane kabeliu galybe name, jokiu bedu su davikliais, iki 32 ant vieno kontakto galima jungt
Taip, del to ir sakau, kad jei davikliu galybe ,1Wire gerai. Bet jei davikliai 3-4, ir nutole 2-3 m...ar verta vargt.
PranešimasParašytas: 2010 03 20, 21:03 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Edzma
Senbuvis
Senbuvis
vitukas1 rašo:
...

Nu nereikia taip save nuvertinti, ne šventieji puodus lipdo. Jeigu Jūsų projekte nebus kokių nors įrenginių kurie bus valdomi procesoriaus, tada sutinku kad galima panaudoti laisvus pin'us...
Valdyt kazkoki irengini....1-2-3 pinai ,ir gana.
Matai ,mano variante, kas liecia 1wire, sedziu prie kompo 3 savaites internete vien siuo klausimu nuo ryto iki vakaro. DS18B20 pdf"a perskaiciau galybe kartu, atrodo dasunta, kaip ten viskas vyksta (reseta,prisistatymas,rasymas ,skaitymas.....timing labai svarbu..), ale riekia kazka parasyt, priplaukem...Su sintaxe problemos. Atrodo verti interneta, kodu galybes.. Mad visi turi savo stiliu-parasymas skirtingas..Labiausiai ir biesina, kad nera rasoma BUTENT TAIP IR NE KITAIP. Pvz...pinus aprasyt gali n...iolika budu. Ir visur kaip taisykle skirtingai. Zodziu C kalba aukstaitiskai,zemaitiskai,dzukiskai,suval....... Evil or Very Mad
PranešimasParašytas: 2010 03 21, 19:31 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
vitukas1
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Čia labai svarbu dirbti kuo nuosekliau "step by step". Aš dariau taip: pasiėmiau internete programos pavyzdį su vienu DS18B20 ir 2X16 LCD. Programą pasileidau Proteus'e truputį pakeitęs pagal savo turimą MCU, ir LCD include perskircčiau pin'us, kad darant PCB nereikėtų daug vargti. Po kiekvieno žingsnio programą kompiliuoju ir paleidžiu Proteus'e. Kai susitvarkau su visais mano projekte reikalingais informacijos surinkimu ir išvedimu, rašau savo programa, kuri atlieka tai kas man reikalinga. Ir tam reikia labai nedaug keletas IF, ELSE IF, ELSE ar ciklai su FOR ar WHILE pagal reikalą. Kai prijungiau antrą DS18B20 teko susipažinti su masyvais, vidiniu EEPROM taip labai mažais žingsneliais ir iriuosi į priekį. Patarčiau ir Jums daryti taip pat. "Paleidot" tik vieną LCD jeigu pasiseka išvesti kokius nors simbolius eiti prie sekančio "etapo" pvz. mygtukų skenavimas, kad patikrinti ar einama teisingu keliu po kurio nors mygtuko išvest tik jam priskirtą tekstą ir t.t. Tam nereikia net lituoklio įjungti. Pradžiai galima ir LCD nejungti užteks ir Proteus'o virtualaus terminalo.
PranešimasParašytas: 2010 03 21, 22:31 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Edzma
Senbuvis
Senbuvis
Tai as panasiai ir darau, tik ne su Proteus, salia kompo breadbordas su atmega16,LCD2x16.....AVR ISP programeris. Kazka kode keiciu/kompiliuoju/programuoju. Ir iskart matau rezultata. Tik va su info internete slabokai. Turiu omeny ivairove :tas skirta baskomui, tas winavr,anas codevision....o dar parasyta tai asm, tai dar koki biesa....Butu vienas kompiliatorius,viena kalba ,bejokiu ivairoviu, tas labiausiai ir pjauna. Nu bet turim ka turim, ritames po biski... Wink Butu kokie kursai su protingu destytoju, eitu kaip is pypkes. O dabar rankioji po trupini ir lipdai, ir neaisku ,ar teisingu eiliskumu. Gal as is antro galo mokaus.. Laughing
Tais laikais,kai mokiaus KPI, kompai buvo tumbackos dydzio, o monitoriai sviete tik zaliai.... Laughing Deste tada Fortrano pagrindus....tik neaisku ar patys destytojai ji suprato...tai ko tiketis is musu...
PranešimasParašytas: 2010 03 22, 00:54 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Edzma
Senbuvis
Senbuvis
Se tau kad nori..Realiai veikiancia schema (DS18B20) sumodeliavau Proteuse....neranda davikliu... Laughing
PranešimasParašytas: 2010 03 22, 13:43 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
A&V
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Edzma rašo:
Se tau kad nori..Realiai veikiancia schema (DS18B20) sumodeliavau Proteuse....neranda davikliu... Laughing

Pullup rezistorius sudejei?

PranešimasParašytas: 2010 03 22, 16:10 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
vitukas1
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Edzma rašo:

Tais laikais,kai mokiaus KPI, kompai buvo tumbackos dydzio, o monitoriai sviete tik zaliai.... Laughing Deste tada Fortrano pagrindus....tik neaisku ar patys destytojai ji suprato...tai ko tiketis is musu...

Kai aš mokiausi tai "kiečiausias kompas" buvo aritmometras "Feliks" Laughing Laughing
O Proteus'as ir man kartais "grybauna" tik aš naudoju PIC. Niekaip Proteus'e nenori modeliuotis PIC'o TMR1, nors tas pat kodas realiame MCU veikia taip kaip ir turėtų. Tik mano sistema gal kiek kuklesnė PC su MPLAB IDE->USB į RS232 laidas iš Lemonos->ICD2-> PIC'as su visais LCD, DS18B20 ir t.t.
PranešimasParašytas: 2010 03 27, 19:06 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Andus
Naujokas
Naujokas
Kokiu atstumu galiu jungti DS18S20 nuo mikrokontrolerio, sakykim jei man reikalingas atstumas 10m, kokiomis priemonemis galiu tai igyvendinti?
PranešimasParašytas: 2010 03 27, 19:53 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Edzma
Senbuvis
Senbuvis
Andus rašo:
Kokiu atstumu galiu jungti DS18S20 nuo mikrokontrolerio, sakykim jei man reikalingas atstumas 10m, kokiomis priemonemis galiu tai igyvendinti?
Jokiom, kiek zinau. Naudojant FTP 5 CAT kabeliuka, berods iki 300 m kazkur rase...
PranešimasParašytas: 2010 03 28, 08:36 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
vitukas1
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Andus rašo:

Pas mane paprasčiausias 3 gyslų laidas 4 metrai. Paimk ir pabandyk ten niekas nesuges, manau tik klaidų tikimybė didesnė. Prie to pačio man įdomu kaip su apsauga nuo perkūnijos, nes pas mane dabar dalis CAT5 kabelio atvirame lauke?
PranešimasParašytas: 2011 01 24, 12:43 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Edzma
Senbuvis
Senbuvis
JOnis rašo:
Zinodamas adresus gali kietai pririsinet. Gali pasidaryt pririsimo procedura, kai pajungi pirma kazkuri, ivygdai pririsima paspausdamas migtuka, tada jungi sekanti, ir jei sistema mato pirmaji sekanti risa sekanciu numeriu ir t.t.
Daryt kieta davikliu pririsima neteisinga ideologija, ned davikli gali reikt pakeist
Ir kas tada darosi ? Atsiranda naujas ROM, kurio nera eeprome..tada galima nuskaityt nauja atsiradusi rom ir irasyti i atminti tuo adresu, kuriuo buvo priristas senasis. Rolling Eyes Ar as ko nors nesuprantu ?
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Pereiti prie Atgal  1, 2, 3

Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

Sveiki ir ekologiški maisto produktai

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

„Mokslo sriuba“

www.matuok.lt - Interneto spartos matavimo sistema

Programuotojas Tautvydas – interneto svetainių-sistemų kūrimas

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas

FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods,
FS25 Maps
ATS Trailers
American Truck Simulator Mods, ATS Trucks, ATS Maps
Must have farming mods
Farming simulator modhub, Best farming simulator mods
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Ets2 mods, Ats mods, Beamng drive mods
allmods.net
„MokslasPlius“ – mokslui skirtų svetainių portalas
www.mokslasplius.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
LTV.LT – lietuviškų tinklalapių vitrina
www.ltv.lt/technologijos/
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
Mokslo festivalis „Erdvėlaivis žemė“
www.mokslofestivalis.eu