|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 26, 00:50. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Prietaisai, įrankiai, medžiagos » Pigus UV box`as
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Pigus UV box`as |
Parašytas: 2010 10 23, 15:45 |
|
|
|
|
Va, prašau jums mano pvz. Vos 15Lt - tikrai pigiau grybo. Švitinasi apie 15(+-1) minučių. Palaukti niekada nekenkia  |
|
|
|
|
|
 |
Pigus UV box`as |
Parašytas: 2010 10 23, 18:24 |
|
|
|
|
| Ba1tuks rašo: |
Švitinasi apie 15(+-1) minučių. Palaukti niekada nekenkia  |
Rašai tarsi tai būtų minusas. Kuo ilgiau lauki, tuo didesnę paklaidą gali turėti. Pas tave +-1min, pas mane, kadangi švitinimas apie 4,5min, tai paklaida 30 sekundžių jau daro įtaką. Turiu tiksliai laiką nustatyt ir jį stebėt. O tavo atveju galima alaus skarbonkę ir pabaigt gert, jeigu nespėjai. Man tai tik pliusas. |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
 |
 |
Pigus UV box`as |
Parašytas: 2010 10 23, 19:12 |
|
|
|
|
| leopard rašo: |
Švitinasi apie 15(+-1) minučių. Palaukti niekada nekenkia  |
Rašai tarsi tai būtų minusas. Kuo ilgiau lauki, tuo didesnę paklaidą gali turėti. Pas tave +-1min, pas mane, kadangi švitinimas apie 4,5min, tai paklaida 30 sekundžių jau daro įtaką. Turiu tiksliai laiką nustatyt ir jį stebėt. O tavo atveju galima alaus skarbonkę ir pabaigt gert, jeigu nespėjai. Man tai tik pliusas. |
Tai šiaip jo, kartais padeda, kad net +-2 min nieko blogo nekeičia Nebent takeliai siauri labai, o jei standartiniai - 0,8 - 1,5mm, tai dzin tada Tai su šituo manu galima apie 20x15xm padaryt max platą. Su senu vos 15x7cm Tik dėl to ir perdarinėjau  |
|
|
|
|
|
 |
Pigus UV box`as |
Parašytas: 2010 10 23, 19:44 |
|
|
|
|
Maniškė A4 dydžio, tai dar niekad neteko didesnės platos daryt  |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
 |
Pigus UV box`as |
Parašytas: 2010 10 23, 20:03 |
|
|
|
|
| leopard rašo: |
Maniškė A4 dydžio, tai dar niekad neteko didesnės platos daryt  |
Na, man apskritai didžiausia daryta yra 18x12  |
|
|
|
|
|
 |
Pigus UV box`as |
Parašytas: 2010 10 24, 01:54 |
|
|
|
|
Tai papasakokit is kur taip pigiai kompenentus perkat ir idekit foto Idomu gi  |
|
|
|
|
|
 |
Pigus UV box`as |
Parašytas: 2010 10 24, 11:18 |
|
|
|
|
| Socrates rašo: |
Tai papasakokit is kur taip pigiai kompenentus perkat ir idekit foto Idomu gi  |
foto mano puslapyje, linkas parase  |
|
|
|
|
|
 |
Pigus UV box`as |
Parašytas: 2010 10 24, 11:22 |
|
|
|
|
foto mano puslapyje, linkas parase lempos evitoje po 5lt su nuolaida, starteriai seniuose po 1lt, lizdai po 30ct, droselis nuo mokyklos sandeliuko nu****as kiek per galingas, bet dzin. Tai net 15lt nesigauna. |
|
|
|
|
|
 |
Pigus UV box`as |
Parašytas: 2010 10 24, 17:37 |
|
|
|
|
Štai mano UV Box.
http://drpage.bartuva.lt/news.php?extend.58
Dariau prieš pusę metų kažkur. Panaudotos 4x 8W lempos su atskirais elektroniniais balastais.
Šviečiu apie 22 minutes per vaizdą ant popieriaus.
Labai smulkių takelių padaryti nepavyksta.
Turiu keletą įdėjų, dėl ko gali nepavykti smulkūs takeliai:
-stiklas slopina UV, bet tai turėtų įtakoti tik eksponavimo laiką. Kaip ištirti kiek stiklas slopina?
-neteisingai ryškinu su "Kurmiu"
-popierius iškreipia šviesos kelią (gal geriau ant permatomos skaidrės? gal sudrėkinti popierių?) |
|
|
|
|
|
 |
 |
Pigus UV box`as |
Parašytas: 2010 10 24, 20:01 |
|
|
|
|
| Dovydas rašo: |
Turiu keletą įdėjų, dėl ko gali nepavykti smulkūs takeliai:
-stiklas slopina UV, bet tai turėtų įtakoti tik eksponavimo laiką. Kaip ištirti kiek stiklas slopina?
-neteisingai ryškinu su "Kurmiu"
-popierius iškreipia šviesos kelią (gal geriau ant permatomos skaidrės? gal sudrėkinti popierių?) |
sitos UV rusies stiklas neslopina. tolimo UV tau ir nereikia.
popieriaus drekinti nera reikalo.
vienitele problema yra kontrasto trukumas:
ta problema sprendziasi spausdinsnt dvi vienodas permatomas skaidres (arba popieriaus lapus) ir dedant juos viena ant kito.
svitinti tada reikia labai ilgai, jei popierius tai reikes 2 valandas, jei skaidres kokias 20 -30 min
tada rezultatas gaunasi gana geras.
p.s. panaudotasskaidres galima nuvalyti acetonu ir ant ju vel spausdinti is naujo |
|
|
|
|
|
 |
 |
Pigus UV box`as |
Parašytas: 2010 12 06, 18:00 |
|
|
|
|
foto mano puslapyje, linkas parase lempos evitoje po 5lt su nuolaida, starteriai seniuose po 1lt, lizdai po 30ct, droselis nuo mokyklos sandeliuko nu****as kiek per galingas, bet dzin. Tai net 15lt nesigauna. |
o lempom ir starterem lizdu kur radai?evitoj ar senukuose?evitoj kaip tik zadu apsipirkti tai paimciau kokiu nors lizdu bet ieskojau ir nerandu
droseli gal reiks paziuret is dienos sviesos lempu,turiu prilaupes po vieno ofiso renovacijos gal kazka pritaikyti eitu dydis pofik  |
|
_________________ skype-->optical611
Paklausęs durnu gali būt maksimum dieną, o jei neklausi-liksi durnas visam gyvenimui.
Nepadarysi gerų darbų,nepadarydamas blogų..
Protingi žmonės save nuvertina, o kvaili mano, jog yra nuostabūs |
|
|
|
 |
 |
Pigus UV box`as |
Parašytas: 2010 12 06, 18:42 |
|
|
|
|
| Jakaz rašo: |
o lempom ir starterem lizdu kur radai?evitoj ar senukuose?evitoj kaip tik zadu apsipirkti tai paimciau kokiu nors lizdu bet ieskojau ir nerandu
droseli gal reiks paziuret is dienos sviesos lempu,turiu prilaupes po vieno ofiso renovacijos gal kazka pritaikyti eitu dydis pofik  |
Seniuse visko yra, net ir tų pačių lempų, bet ten Philips - po 24Lt - nesveika kaina
To DOVYDAS
Čia ir pas mane problema yra. Aš darau per sviestinį popierių, tai kartais lieka taškelių, iškreipia vaizdą, dėl netolygaus popieriaus storio, nesuspėja peršvitinti iki galo, jei švitini labai optimaliai
Su permatoma skaidre anksčiau dariau - to nebuvo, bet dabar jos jau visai brangios pasidarė, o ir nebegaunu labai pigiai, kaip anksčiau gaudavau...  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Pigus UV box`as |
Parašytas: 2010 12 06, 18:54 |
|
|
|
|
mano kaime tai tik pavadinimas senukai nuejau ir nera lempu.tai lempom lizdu ir nebus,nebent tik starterem
o placiau apie ta popieriu,koks ten geriausias ir kur jo rasti,kaina nelabai svarbu,vistiek manau nebus 10 ar daugiau lt uz lapa  |
|
Paklausęs durnu gali būt maksimum dieną, o jei neklausi-liksi durnas visam gyvenimui.
|
|
|
 |
 |
Pigus UV box`as |
Parašytas: 2010 12 08, 15:12 |
|
|
|
|
kazin kaip su sia plevele http://www.evita.lt/det-1398397-product.html raso tai termo,tai ja gal prilyginti reikia,bet jeigu ant jos atspauzdinus ir svitinti UV ,kazin gautusi?turiu paemes tokia viena, nes savam kaime aplankiau rastines pardavyklas ir niekas nieko neturi,o daugiau nesugalvoju su kuo cia gerai gautusi  |
|
|
|
|
 |
 |
Pigus UV box`as |
Parašytas: 2010 12 08, 22:07 |
|
|
|
|
na va padariau pirma plokste su UV,kaip pirma gavosi idialiai,takeliai matosi dantyti,bet toks ir piesinys rastas intere,zodziu pcb kiek ziurejau nesiskire nuo piesinio spauzdinau ant tos termo pleveles,du atvaizdus lazeriniu printeriu,tuos atvaizdus abu sudejau i kruva ir paslegiau stiklu ant plokstes,svitinau 8min,kazkur 3.5cm atstumu,su dviem 8w lemputem.poto i ryskala viskas isryskejo,o toliau i B327 tirpala,is pradziu atrode kad neesdina,bet poto staigiai nutirpo viskas zodziu liko isgresti skylutes ir susilituoti viska
 |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |
|