|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 25, 00:54. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso aparatūra » Jusu garso namine sistema, arba jusu garso koncepcija.
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
mano dabartinė garso sistema yra: |
| mano dabartinė garso sistema yra: |
| Pilnai pagaminta mano paties rankomis.Ji mane tenkina, bet šį bei tą pakeisti norėčiau |
|
41% |
[ 20 ] |
| Kurti viską nuo nulio nematau prasmės, manyčiau, kad protingiau yra pasirinkti pramoninę konstrukciją už bazinę ir ja tubulinti. |
|
29% |
[ 14 ] |
| Manau, kad kolkas dar nesu kompitetingas gamybos srityje, todėl perkuosi. |
|
8% |
[ 4 ] |
| Neturiu nei noro, laiko užsiimti gamyba, nes manau, kad kokybiškam daiktui pagaminti reikia nemažzia tiek bendru, tiek specifinių zynių. |
|
6% |
[ 3 ] |
| Aš pats kaip simfoninis orkestras ir solistas viename, tad man aparatūros nereik. :D |
|
14% |
[ 7 ] |
|
| Iš viso balsų : 48 |
|
|
 |
 |
Jusu garso namine sistema, arba jusu garso koncepcija. |
Parašytas: 2007 10 24, 15:31 |
|
|
|
|
| leopard rašo: |
| O jei iš ąžuolo pasidarius, tai jis jau ir taip sunkus, nereikėtų tokio storio, teisingai? |
stiris absoliuciai nesvarbu, netgi forma forma nera svarbi... varbiauais- kad visa mase butu labai simtriskai pasiskirsciusi mases centro atsvilgiu.
Kitaip galimas bugno precesija, drebejimai ri t.t. zodziu labai daug nepageidautiniu reiskiniu. |
|
_________________ 860346985
Kai kurių dėsningumų supratimas neatleidžia nuo daugelio faktų žinojimo. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 10 24, 15:38 |
|
|
|
|
| Nu jo, O tai abejoju, ar klijuotos faneros masės centras gaunasi tiesiai vidury, paskui jau tai "pašlifuoja" tas guolis, ant kurio stovi... Medinį skritulį gali pastatyt ant centro, ir paskui jau iš apačios, kur nesimato šiek tiek medžio išskobt, ir taip bandyt atstyguot kuo tiksliau. Žodžiu supratau ką norėjai pasakyt. |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 10 24, 15:58 |
|
|
|
|
| storas tai kaip suprantu tam, kad butu kuo labiau inetiškas, ir naikintu motoro virpesius, na kaip kondensatorius maitinime ar pan. |
|
_________________ Kad ir ne reklama, bet skelbimams čia - ne vieta.
Tokį tekstą čia įrašė forumo administracija. Kaip manot dėl ko? |
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 10 24, 18:28 |
|
|
|
|
| amas. rašo: |
| saulele2211 rašo: |
Video magnetofono galvutės variklio guolis tyli kaip žemė mažomis apsukomis. |
iš kur žinai?
bet ašis vistiek yra
reiktu tik prilaikomą dirželio, arba išvis kaip maglevs traukinį  |
Dariau, nes geriau neradau. O su magnetais net ir nesvaikit-nieko neišeis. Jei ir suksis, tai tik atrodys, kad sukasi teisingai. O ir Clearaudio abejoju ar ką pasiekė. Reklama ir nieko daugau. Žmonės mėgsta naujoves todėl ir pinigus didesnius moka. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 10 24, 19:44 |
|
|
|
|
| Dmitrij rašo: |
stiris absoliuciai nesvarbu, netgi forma forma nera svarbi... varbiauais- kad visa mase butu labai simtriskai pasiskirsciusi mases centro atsvilgiu.
Kitaip galimas bugno precesija, drebejimai ri t.t. zodziu labai daug nepageidautiniu reiskiniu. |
ABSOLIUCIAI TEISINGAI
Deja,matau vyrai nelabai demesi kreipia.O be reikalo.Diskas turi but ne tik masyvus,bet ir LABAI TIKSLIAI isbalansuotas.Namu salygom be specialios yrangos to nepadarysi.
Pafas su disbalansa turinciu disku-nu,geriau nerasysiu............ |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 10 24, 19:48 |
|
|
|
|
| gnt73 rašo: |
Deja,matau vyrai nelabai demesi kreipia.O be reikalo.Diskas turi but ne tik masyvus,bet ir LABAI TIKSLIAI isbalansuotas.Namu salygom be specialios yrangos to nepadarysi.
Pafas su disbalansa turinciu disku-nu,geriau nerasysiu............ |
Sorry vyrai, as biski OT:
Pasakysiu as: - tai centrifuga, tinkanti skuzdiu istveriamu apkrovu tikrinimui. . Kojites kur nors prie pat bugno krasto skrusdzioko prilipdai ir paleidi ant 75 greicio precesuoti  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 10 24, 20:04 |
|
|
|
|
| saulele2211, o kaip darei tą ašį ant kurios sukasi? Gal foto turi, ar bent papiešt gali kaip ten maždaug. |
Bent jau aš, dariau pagal šitą pavyzdį: http://www.teresaudio.com/manuals/Bearing_Manual.pdf Kolkas viskas normaliai. Matmenis parinkau pats. Įvorė bronzinė, o pati ašelė nerūdijančio plieno, poliruota.Diametrų skirtumas tarp įvorės ir ašelės, pas mane gavosi, 0,02mm. Tepimui geriau naudoti tirštą tepalą (Solidol), su juo tolygiau ir tyliau sukasi, nei tarkim su automobilių variklių alyva.
Savo disko nebalansavau, nes kai pasigaminau, jis man grojo puikiai. O dabar net neverta, nes turiu kitų idėjų...
Kas dėl disko medžiagos, tai dauguma komercinių gamintojų naudoja organinį stiklą (polikarbonatą, akrilą). Teoriškai turėtų būti geresnis tokio disko svorio balansas, negu medinio. O ir svoris nemažas. Medyje garantuotai skirtingose vietose yra skirtingas medienos tankis, dėl kurio ir gaunasi svorio disbalansas.
PS: turint techninių galimybių ir šiek tiek žinių, manu tikrai galima pasigaminti neblogą pafą.  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 10 24, 20:16 |
|
|
|
|
O kaime, kai turėjau patefoną, jis stovėjo ant kreivų grindų. Tikriausiai tai garso neįtakojo... ir aš manau, kad namų sąlygom galima pasidaryt visai normaliai. |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 10 24, 21:32 |
|
|
|
|
| saulele2211, o kaip darei tą ašį ant kurios sukasi? Gal foto turi, ar bent papiešt gali kaip ten maždaug. |
Nieko aš iki galo nepadariau. buvo tik eksperimentas ir tiek. Per daug sunku šitoj sovietų sąjungoj kažką kokybiško rasti. Arba išbaladotas šrotas arba velnioniški pinigai. Paprasčiausia pasiimk seną vidiką, išsiardyk ir ten taip viskas aišku, kad aiškiau jau nebegali būti.Tik kai ką reikės tekinti, o tai daugeliui problema. Man taip pat. Radau kažką panašaus į tai, ko reikėjo to guolio (teisingiau viso galvos variklio) tvirtinimui, bet kantrybė trūko iš "Š"-"Š" malti, visviena savadarbio neklausysi-gaila adatos Gal jums geriau pavyks. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 10 28, 20:38 |
|
|
|
|
Na, kadangi tema ir apie "garso koncepsija", tai norejau paklausti nuomones ir ispudziu forumieciu, kurie buvo "AudioGourmet 2007" parodoje Vilniuje....
As pats buvau tik trumpam uzsukes (apie 1,5val), tai nebuvo galimybes paklausyt visu sistemu ... Uztaikiau, kai vyko perklausa sistemu virs 15.klt ...
Nebuvau kitose tokio tipo parodose, bet vienas ispudis tai labai stiprus: kai kurie salonai visai nemokejo/nenorejo/negalvojo apie muzikiniu kuriniu parinkima laisvoje perklausoje, t.y. kai salonu atstovai demonstravo pristatomu sistemu garsines savybes leisdami savo pasirinktus muzikinius irasus... Kai kuriu sistemu buvo net BAISU klausytis O kaina......
Tai gal kas buvo ir klause, kaip skamba sistemos privalomoje programoje? Kokie ispudziai? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 10 28, 21:15 |
|
|
|
|
| Ainis rašo: |
Na, kadangi tema ir apie "garso koncepsija", tai norejau paklausti nuomones ir ispudziu forumieciu, kurie buvo "AudioGourmet 2007" parodoje Vilniuje....
As pats buvau tik trumpam uzsukes (apie 1,5val), tai nebuvo galimybes paklausyt visu sistemu ... Uztaikiau, kai vyko perklausa sistemu virs 15.klt ...
Nebuvau kitose tokio tipo parodose, bet vienas ispudis tai labai stiprus: kai kurie salonai visai nemokejo/nenorejo/negalvojo apie muzikiniu kuriniu parinkima laisvoje perklausoje, t.y. kai salonu atstovai demonstravo pristatomu sistemu garsines savybes leisdami savo pasirinktus muzikinius irasus... Kai kuriu sistemu buvo net BAISU klausytis O kaina......
Tai gal kas buvo ir klause, kaip skamba sistemos privalomoje programoje? Kokie ispudziai? |
As buvau.. lygi pat pabaigos .Tikriauau nereikai asakyti, kas man labiauai patiko ? ... pats zinai .... jo, su muzikiniu kuriniu ivairove, tai kazkaip neapgalvotai.. toks jausmas, gad zmones vien tik Jazz'a ir Soul'a klauso... . Bet, manyciau,kad kita karta viskas bus geriau suorganizuota, nors ir si karta tikrai gerai viskas vyko (y)  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 10 28, 21:56 |
|
|
|
|
Del organizuotumo - tai tik del tvarkarascio paskelbimo pikta - kiek supratau tik penktadieni vakare paskelbe... Tai gi suzinojau tik atejes ....
Labiausiai nuvyle Jamo koloneles - atviros, o skamba..... Na, ne mano skoniui, bet tikejaus daugiau. (Gal nedekinga patalpos akustika, bet tas pastovus bruzdesys...). Gaila, kad neteko isgirst TikroGarso sistemos - atrode viliojanciai, tuo labiau, kad kai kuriu Tannoy koloneliu skambesys labai idomus...
Siaip, pagal Kaina/Kokybe man labai patiko Audiokomponentu demonstruota sistema. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 10 28, 22:56 |
|
|
|
|
| Ainis rašo: |
Del organizuotumo - tai tik del tvarkarascio paskelbimo pikta - kiek supratau tik penktadieni vakare paskelbe... Tai gi suzinojau tik atejes ....
Labiausiai nuvyle Jamo koloneles - atviros, o skamba..... Na, ne mano skoniui, bet tikejaus daugiau. (Gal nedekinga patalpos akustika, bet tas pastovus bruzdesys...). Gaila, kad neteko isgirst TikroGarso sistemos - atrode viliojanciai, tuo labiau, kad kai kuriu Tannoy koloneliu skambesys labai idomus...
Siaip, pagal Kaina/Kokybe man labai patiko Audiokomponentu demonstruota sistema. |
Mano subjektyviu supratimu, Tikro Garso stendas galetu darsiai konkuruoti su AN stendu, bet va, CD player'i jie tikrai sudina parinko(Arcam'as kazkoks), bet ju vinilas tikrai maloniai skambejo, nors ispradziu ir nelabai jis patiko, bet veliau labai susizavejau jo skambejimu, ir ypac tas mielas vinilo traskesys mane suzavejo, tiesioog mmmmm (y), .
Man Uudiokomponentu stendas patiko ispradziu, kol vyko laisvas perklausimas, o veliau gi kiek nuvyle del savo truputuka sintetisko skambejimo(aukstieji ir zemieji dazniai pakelti pasirode siek tiek, bet va, as pasnekejau su to stendo vedeju, tai jis maloniai pakviete perklausai i salona, nes del to surmulio neimanoma buvo susikoncentruoti, net uzsimerkes bandziau koncentruotis ties muzika, bet vis kazkoks burundukas kazka burbejo is sono... ypac papyktino abnaglevshi seniai, kurie pernelyg drasiai jauties paradoje, naglai ir labai garsiai kalbejos perklausos metu (n) .), bet pasikartosiu,mano manymu, vyko vertinimas siek tiek neteisingai, nes buvo labai jau skurdus muzikinis zanras . Va, pvz Lyros brangiausias stendas paduso, kai paleido Ramsteinus(bent jau as ta labai gerai pajutau) , nors jis ir neskirtas Ramsteinams klausytis. Bet likau laisvos perklausos metu, vykusios nuo 18.00 valandos, pasiklausyti simfonines muzikos orketro, tai mmmm, mane labai suzavejo jus skambesys, toks jausmas, kad orkestras priesais tave groja, o jei dar tinkama garso lygi butu parinke, tai ir neiseiciau is tenais visia . Esu 99 isitykines, kad labai dideli nuopelnas buvo garso koloneliu. Bet daryti kazkokiu skubotu isvadu nenoriu, nes paradoje neisgirdau stendo, kuri noreciau pilnai isirengti savo namuose, net ir brangiauai Lyros stendas mane nevisai "patenkino" .
manyciau, kad universaliauai stendas buvo "Muzikos magijos" salono, nors toks ir keistokas garselis, bet ir ramsteinus, ir jazz'a su soul'u tikrai gerai atkalbasino .
visikai nepatyko hi-fi pasaulio parinktas stendas, tiesiog baubyne kazkokia gavos , manyciau, tiesiog nelabai rimtai jie paziurejo i sia paroda, arba tiesiog patalpa kazkaip keistai itakojo ..zodziu, idomu buvo . Bet as sau aparaturos is salono tikrai nepirkciau, kad ir milijonerisu buviau .... pats, pats... ir dar karta pats daryciaus.
Ir seip, bendras pastebejimas- kuo daugiau stendo kolonelese buvo jusotu, tuo jos sudiniau skambejo.... mans asmeniskai labai patiko placiajuostis Tannoy'jus ir dvijuostis Lyros AN brangus stendas(ten beje labai idomus rezonuojantis korpusas.. bet tiek to, gal but veliau apie ji pasnekesime)....Visiskai nuliudau, kai nepamaciau nei vieno atvyrojo skydo sistemos su kokiu geru popieriniu gargalu , nes prisilaikau tumpiausio signalo kelio teorijas, o kurpusas- tai paildomas elementas signalo kelyje(kad siek tiek ir zemieji butu susilpnnti,uztat viduriukas nei per naguti nenukentetu)... tad kakziap sioje vietoje as nusivyliau  |
|
Paskutinį kartą redagavo Dmitrij, 2007 10 28, 23:05. Redaguota 2 kartus(ų) _________________ 860346985
|
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |