|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 02 18, 06:36. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Fotorezisto ryškinimo ir ėsdinimo problemos?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Fotorezisto ryškinimo ir ėsdinimo problemos? |
Parašytas: 2007 10 07, 15:59 |
|
|
|
|
| Nežinau. Man atrodo kaškas pas tave su ryškalu blogai. Aš imu stiklinę, pripilu šilto vandens, ištirpinu šaukštelį NaOh ir ryškinu toje pačioje stiklinėje. Kampe plokštės būna pragrešta skilutė, tai aš tame ryškale tabaluoju kol tarpai tarp takeliu raudoni pasidaro. Retkarčiais švelniai patrinu fotorezistą pirštu. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 10 07, 16:05 |
|
|
|
|
| o tau nenusitrina nepašviestos vietos taip tabaluojant? Aš tai stiklinėjs kurios V=250ml dedu arbatini šaukšteli NaOH ir pato viską supilu į lėkštę į kurią įmetu PCB ir laikau kol pamėlynuoja apšviestos vietos ir jas nutrinu su minkštu teptuku. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 10 07, 16:17 |
|
|
|
|
Pirmadieni gal gausiu stiklo tekstolito dengto fotorezistu ir skaidrę nusipirksiu atsispauzdinsiu ir pradėsiu eksperementuoti. Su tuo ryškinimu ir švitinimu(kaip geriau ar vienguba ar dviguba skaidrė). |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 10 07, 19:05 |
|
|
|
|
| su dviguba yra truputį blogiau, nes visų pirma jas sunku sudėti tiksliai viena ant kitos. o kita problema yra tai, kad viršutinė skaidrė yra jau pakankamai toli nuo plokštės ir atsiranda pusšėšėliai - apie plonus takelius nėr nė kalbos |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 10 07, 19:17 |
|
|
|
|
| Neišradinėk dviračio. Atsispausdini ant skaidrės (būtinai nustatymus teisingus nustatyk) dedi toneriu į PCB (nieko niekur neklijuoiji ir pns.) ir švytini prispaudęs stiklų kokiu 13 min. Turi būti atspausdinęs veidrodinį vaizdą ant skaidrės. Daryk viską TAIP PAT kaip sakau ir viskas gausis! |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 10 10, 13:59 |
|
|
|
|
Hi, nusipirkau ir as skaidre rasaliniui. zymiai geriau gaunasi negu su jau minetu sikpopierium, takeliai issiryskina greiciau ir geriau. dabar reiks ekspermentuot su FeCL3.
P.S. man gali kilti klausimu del jo paruosimo. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 10 11, 18:17 |
|
|
|
|
Kaip paruosti FeCl3? ant 125g pakelio parasyta lenkiskai ar latviskai, nesuprantu visko. Tik galvoju kad i 0.5l vandens subert visa pakelio turini.
Kiek kartu su siuo tirpalu galesiu esdinti plokstes (mazdaug 10x10cm ir mazesnes)? Ar pasigaminta tirpala isipilti i atskira inda ir taip esdinti?
Dekui. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 10 11, 18:32 |
|
|
|
|
| Aš darau taip į indą įpilu kokius 5mm vandens arba dar mažiau(reikia tik tiek, kad PCB apsemtų kai įdėsi) ir dedu FeCl3 gabaliukus kuo daugiau tuo greičiau nuės ir jame gali ėsdinti tol kol ėda, kai nebeėda įdedu dar FeCl3 gabalų, svarbu, kad būtų kuo mažiau vandens tada gaunasi didesnė koncentracija. Beje aš tą indą dedu į kitą indą su karštu vandeniu tai greičiau nugraužia. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |