|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 01 25, 10:17. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » kaip tikrinti su testeriu
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
kaip tikrinti su testeriu |
Parašytas: 2006 08 13, 20:14 |
|
|
|
|
| Heksogenas rašo: |
| aqmas rašo: |
| Darius rašo: |
 |
nelabai suprantu
cia gi suzinosiu kondensatoriaus talpa, oman reik mirgejimo daznio  |
Išsireišk matematiškai f ir vsio menkos problemos man didesnį klausimą kelia Rb kas ten bazės varža kiek dešunta ar varžos varžą katra prie bazės yra?  |
ten b? as galvojau 3.
Nu nzn. Nelabaj as ta schema suprantu.
Jau gal mirksiuka padariai?
eeee, o kaip patikrinti su testeriu ar tranzistorisu geras? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 08 13, 20:26 |
|
|
|
|
 |
nelabai suprantu
Išsireišk matematiškai f ir vsio menkos problemos man didesnį klausimą kelia Rb kas ten bazės varža kiek dešunta ar varžos varžą katra prie bazės yra?  |
ten b? as galvojau 3.
Nusprendžiau laukti rytojaus ir nusipirkti LED'ų jei į žv visai dienai neišvarysi, tranzą kai tikrini reik žinoti koks jis yra pnp ar npn, nustatai rankinėlę ant hFE padėties (tranzų tikrinimas ) ir ten yra šone skylutės ir kiši vieną koją į bazės vietą kitą į emiterio vietą kitą į kolektorias vietą tik pasižiųrėk katroj pusėj kiši nes vienj pusėj būna pnp, o kitoj npn tranzams skirta pasižiūrėk BeveikElektroniko svetainėje rasi tikrai su piešinuku.  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 08 13, 20:28 |
|
|
|
|
| o jei nezinau koks tranzas ir pajungiu atvirksciai? nutiks kas nors blogo ar tik nesamones rodys? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 08 13, 20:37 |
|
|
|
|
 |
nelabai suprantu
ten b? as galvojau 3.
Nusprendžiau laukti rytojaus ir nusipirkti LED'ų jei į žv visai dienai neišvarysi, tranzą kai tikrini reik žinoti koks jis yra pnp ar npn, nustatai rankinėlę ant hFE padėties (tranzų tikrinimas ) ir ten yra šone skylutės ir kiši vieną koją į bazės vietą kitą į emiterio vietą kitą į kolektorias vietą tik pasižiųrėk katroj pusėj kiši nes vienj pusėj būna pnp, o kitoj npn tranzams skirta pasižiūrėk BeveikElektroniko svetainėje rasi tikrai su piešinuku.  |
nuva, tika padariau mirksiuka. Veikia
Dejau 1 k ir 15 k rezistorsiu (isemiau is teliko).
Dariau ant pcb. Pcb takelius braiziau pats nes tu kur buvo saitas duotas netinka, nemirksi.
Imesiu pcb takeliu ir viso mirksiuko foto.
Aciu Heksogenai uz paaiskinimus
O kodel testeryje yra du emiteriai? yra skirtumas i kury kisti?
ir jeigu geras tai ka turetu rodyti?
O kurioj ten vietoj pas ji saite? nerandu, ten tik apie siustuva
Ps. Kas tas žv?  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 08 13, 20:42 |
|
|
|
|
| Sadamas rašo: |
| o jei nezinau koks tranzas ir pajungiu atvirksciai? nutiks kas nors blogo ar tik nesamones rodys? |
as nezinau, bet amn atrodo gali kasnors perdekti |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 08 13, 20:44 |
|
|
|
|
Na ten toks apskritimukas ir vienij jo pusėj tikrinami pnp o kitoj npn tranzai tai žiūri koki turi ir toj pusėj tikrini du emiteriai prie kiekvieno todėl, kad patogiau būtų kitų tranzų neįkiši, nes kitaip išdėstyti B K ir E todėl taip ir padaryta, tai ar žiūrėjai BeveikElektroniko puslapį ten viskas su foto gerai parodytia žv=žvejyba fanatikas esu  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 08 13, 20:47 |
|
|
|
|
Na ten toks apskritimukas ir vienij jo pusėj tikrinami pnp o kitoj npn tranzai tai žiūri koki turi ir toj pusėj tikrini du emiteriai prie kiekvieno todėl, kad patogiau būtų kitų tranzų neįkiši, nes kitaip išdėstyti B K ir E todėl taip ir padaryta, tai ar žiūrėjai BeveikElektroniko puslapį ten viskas su foto gerai parodytia žv=žvejyba fanatikas esu  |
ziurejau, bet ten tik apie ta siustuva ir jo daryma. perziurejau visas nuorodas, nemaciau atrodo nieko nepraleidau is nuorodu
as tai nemegstu zvejoti
SEKMES ZVEJYBOJE  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 08 13, 20:54 |
|
|
|
|
ka turi rodyti jeigu geras ranzas?
o kaip tikrinti kondikus?
be testerio tai as tikrinu taip:
paimu kondika jo - (jeigu tox yra) pridedu prie batkes - , o kita koja prie +, tada trumpai palaikau ir dedu prie liezuvio, jeigu trenkia tai geras, jeigu ne tai blogas
bet taip tik su mazos talpos |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 08 13, 21:23 |
|
|
|
|
http://www.freewebs.com/projektai/fm/tranzistoriai.htm viskas parodyta ir parašyta jei geras tranzas rodys jo stiprinimo koeficientą kuo didesnis tuo geriau , kondus tikrina specialus navarotas, bet ne pas visus testerius jis būna ten matosi ta dalis kairėj foto pusėj , beto kondikai būna dažniausiai sveiki tai tik svarbu žinoti kiek jis F ir koks jis elektrolitinis ar keramikinis.
p.s. Dėkuj už palinkėjimą.  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 08 23, 23:20 |
|
|
|
|
| as prijungiau savo sena rusiska c4324 multimetra i razete nustates ant kintamos itampos 600V ir pas mane skalej rodo 24Voltus, o isviso skalej (~V)yra 30 padalu ar voltu. Kaip cia suprast kaip apskaiciuot reikia? as zinau kad pas mane 220 is razetes iseina bet as noriu isitiknt ir pamatyt tai ant multimetro... |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 08 23, 23:42 |
|
|
|
|
nu čia gal ir ne į temą, bet ko galima nemokėt su testeriu?
ar žymėjimų nesuprast ar ko? šiaip dažnai būna instrukcijos prie testerių ten viskas nuo a iki z arba nuo 0 iki z surašyta..
bet visko geriau mokintis bandymo būdu.. juodas laidas vadinas gnd kišam į gnd skylę raudonas laidas nu į kurią nors jei nustačius ant amperų matavimo rodo nulį, raudoną kišam į kitą skylę.. nu vnz jums paaiškino kaip matuot su testeriu.. jūs man paaiškinkit kaip galima nemokėt kažko matuot su testeriu? nekalbu ten apie tuos super duper testerius su visokiais oscilografais ir panašiai ten jau turbūt pasukt galvą reikėtų.. bet gal instrukcijos neprireiktų  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 08 24, 09:47 |
|
|
|
|
| edvintas rašo: |
nu čia gal ir ne į temą, bet ko galima nemokėt su testeriu?
ar žymėjimų nesuprast ar ko? šiaip dažnai būna instrukcijos prie testerių ten viskas nuo a iki z arba nuo 0 iki z surašyta..
bet visko geriau mokintis bandymo būdu.. juodas laidas vadinas gnd kišam į gnd skylę raudonas laidas nu į kurią nors jei nustačius ant amperų matavimo rodo nulį, raudoną kišam į kitą skylę.. nu vnz jums paaiškino kaip matuot su testeriu.. jūs man paaiškinkit kaip galima nemokėt kažko matuot su testeriu? nekalbu ten apie tuos super duper testerius su visokiais oscilografais ir panašiai ten jau turbūt pasukt galvą reikėtų.. bet gal instrukcijos neprireiktų  |
Aiskyu kad galima nemoketi, jei tas testeris yra senas (84metu) ir dar rusiskas, be jokiu instrukciju ir as ten nieko nesuprantu. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 08 24, 11:16 |
|
|
|
|
| LederHoze rašo: |
| as prijungiau savo sena rusiska c4324 multimetra i razete nustates ant kintamos itampos 600V ir pas mane skalej rodo 24Voltus, o isviso skalej (~V)yra 30 padalu ar voltu. Kaip cia suprast kaip apskaiciuot reikia? as zinau kad pas mane 220 is razetes iseina bet as noriu isitiknt ir pamatyt tai ant multimetro... |
Didžiausią įtampos vertę (600V) padalini iš padalų skaičiaus ir padaugini iš tiek padalų per kiek atsilenkia rodyklė  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 08 24, 21:33 |
|
|
|
|
| Reiskias mano senukas testeris jau atgyvenes, nes viska taip padalijus ir padauginus gaunas i 480V... |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 08 25, 01:26 |
|
|
|
|
| LederHoze rašo: |
| Reiskias mano senukas testeris jau atgyvenes, nes viska taip padalijus ir padauginus gaunas i 480V... |
tai tu cia nustates ant 600V ir tau rodykle atsilenkia daugiau nei per puse skales? gal ne taip paskaiciavai? |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |