|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 02 02, 01:48. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Maitinimo šaltiniai » Laboratorinis maitinimo šaltinis
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
Laboratorinis maitinimo šaltinis |
Parašytas: 2015 01 06, 13:19 |
|
|
|
Kaip sopkis rašė ATX tinka puikiai traktorių akumuliatoriams krauti ir kitiems dalykams prie ūkio: nichromą kaitinti, apšvietimą pajungti ir tt. O kur reikia srovę riboti ir iki 100mA tai ATX netinka.
Bet čia priklauso grynai kur naudoti žadi. Beje esu pastebėjęs. kad laboratorinio >20V ir >3A retai reikia. |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
|
Parašytas: 2015 01 06, 13:49 |
|
|
|
Electromen rašo: |
Turiu pasidares is atx 0,1-5A 1-50V , kas per fokusai? |
Turiu ir aš pasidaręs, bet nedžiugina. Tinka visokioms grubioms ir skaitmeninėms schemoms, o audio aparatams, ypač su radio traktu netinka visiškai. IMHO. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2015 01 06, 14:01 |
|
|
|
As irgi tiru perdaryta atx ir naudoju kai reikia dideles sroves, jei reikia silpnesnio maitnimo tai naudoju transformatorini su buck stabilizatoriumi.
linijinis stabilizatorius praktiskai nesamone, nes velniskai kaista ir sroves labai mazai
kalbant apie 0-30v 5A maitinimo bloka tai cia jau pecius o ne maitnimo blokas bus
ziurint i cia pateikta konstrukcija, man labai abejotina ar jinai gali normaliai vekti, nes tranzistoriai ant mizerno radiatoriaus kuris isvis ikistas taip kad oro konvekcijos nera, ir dar visa tai dezes viduje uzdaryta. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2015 01 06, 14:07 |
|
|
|
Normaliai suprojekuotas 30V ir daugiau nei 1A išėjimo linijinis visada daromas su komutuojamom antrinėm apvijom, tai pečiaus nebus. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2015 01 06, 14:27 |
|
|
|
sopkls rašo: |
Normaliai suprojekuotas 30V ir daugiau nei 1A išėjimo linijinis visada daromas su komutuojamom antrinėm apvijom, tai pečiaus nebus. |
Cia tai jau gana sudetingas gaunasi. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2015 01 06, 15:24 |
|
|
|
Hm, možna nesunkiai pervyniot man tą trafą į sakykim bent dvi apvijas 15V ir 30V, o tada kišt kokią atmegą ir per rėles komutuot, gal net ir įtampą ne potencu valdyt, o per SAK'ą, be kaip sakėt čia jau gerokai sudėtingiau ir nelabai verta, kadangi kaip minėjot daug srovės retai prireikia, tai aš planuoju daryti savo maistą taip, kad 3A režimu galėtų dirbti saugiai, o kas virš 3A tik ne daugiau minutės pratestavimui. Nesinori radiatoriaus milžiniško...
Kaip bebūtų abi schemos tenkina, kai baigsiu gal pasidalinsiu rezultatais. |
|
_________________ Nėra geriau už IBM/Lenovo ThinkPad! |
|
|
|
|
Parašytas: 2015 01 06, 15:33 |
|
|
|
as tai siulyciau daryti taip kaip as: 30v transformatorius + buck keitiklis
tokiu atveju ant mazu itampu gaunam labai daug sroves and didesniu itampu nelabai daug bet ir nera butina |
|
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2015 01 07, 00:46 |
|
|
|
As per daug nesivarginau shemos net neturiu viskas pajungta pagal mikroshemos aprasyma
net nebeatsimenu kokia mikroshema tikslai naudojau (lm2679 ar LM2575?) bet atrodo kad LM2575 shema tokia
http://circuit-diagram.hqew.net/Variable-Power-Supply-Using-Switching-Regulator-CIRCUIT-(LM2575HV)_21555.html
sitos mano shemos trukumas kad sroves istempia nelabai daug apie 2 max
jei nori iki 5 A galima naudoti kitokia mikroshema kuri tuti net sroves stabilizacijos funkcija
stai shema
http://forum.ixbt.com/post.cgi?id=attach:48:10:928:1
reikes tik 2 potenciometru: vienu nustatai itampa kitu srove, bet kaina biski didesne lemonoje vietoje 1 lt 20 lt kainuoja
transformatorius mano maitinimo bloke gana mazas is galingo tinklo adapterio skirto kazkokiam cannon printeriui maitnti visa MB surinkau per biski daugisu nei valanda nesivarginau net pcb daryti tas keleta detaliu prilitavau tiesiai prie mikroshemos koju oriniu montazu |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2015 01 11, 18:06 |
|
|
|
Na jo, antroji schema superinė... Diodas patinka, ir kondikai nemaži, net mF... Bet esmę pagavau, reiks pasiskaitinėt dar pagalvot. Kol dar korpuso negavau, neišeina pcb darytis, neaišku kas kur kaip tilps...
Ačiū visiems. |
|
_________________ Nėra geriau už IBM/Lenovo ThinkPad! |
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |