|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 24, 21:02. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso aparatūra » Reikalingas microfonas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Reikalingas microfonas |
Parašytas: 2016 02 28, 15:12 |
|
|
|
Kažkokie bandymai nesuprantant ką darai man atrodo daug naudos neduos. Ne lengviau tada būtų susirasti kokio kokybiško mikrofoninio stiprintuvo schemą ir pasigaminti priešstiprintuvį? |
|
|
|
|
 |
 |
Reikalingas microfonas |
Parašytas: 2016 02 28, 15:29 |
|
|
|
tas nupieštas juodas su trim kojom tai kaip supratau dar vienas tranzistorius?
Kompiuteryje nustačiau mikrofono level 0, o boost 20db, na tikrai pasitaisė reikalai į gerą pusę.
Folga pastebimai padeda. Perdarysiu ant telefoninio - storesnio laido, sutrumpinsiu kontaktus.
sopkls rašo: |
Kažkokie bandymai nesuprantant ką darai man atrodo daug naudos neduos. Ne lengviau tada būtų susirasti kokio kokybiško mikrofoninio stiprintuvo schemą ir pasigaminti priešstiprintuvį? |
Tikriausiai geriau būtų, ne ten temą sukūriau, reikėjo į žaliems skiltį kelti. Nelabai aš tas schemas perskaitau, o dar kada reikia iš Rusų interpretuoti tai ir gaunasi blynai Bet paskutinis rezultatas tikrai neblogas. Įkelsiu audio pavyzdžius vėliau. Gal kas kokių pasiūlymų turit, nes dabar bus versija 3? Visa krūva viršuje mano neatsakytų klausimų gal kas atsakys..  |
|
|
|
|
 |
 |
Reikalingas microfonas |
Parašytas: 2016 02 28, 15:38 |
|
|
|
Easystar rašo: |
tas nupieštas juodas su trim kojom tai kaip supratau dar vienas tranzistorius? |
ne, ten paderinimo rezistorius |
|
|
|
|
 |
Reikalingas microfonas |
Parašytas: 2016 02 28, 16:33 |
|
|
|
vytautas55 rašo: |
ne, ten paderinimo rezistorius |
taip jau dariau, geriausias garsas kai 2.3k omų. |
|
|
|
|
 |
 |
Reikalingas microfonas |
Parašytas: 2016 02 28, 18:21 |
|
|
|
sopkls rašo: |
Maitinimui reiktų naudoti atskirą bateriją, triukšmų mažiau bus.
|
Su level 20 ir boost 20 labai padorus garsas, realiai prikišus prie drabužių girdisi širdies plakimas
http://vocaroo.com/i/s1L7pE73gcBa
Jei level 100 ir boost 0 girdisi cypimas
http://vocaroo.com/i/s0CwLQxbuCJp
Šitą versiją mikrofono drąsiai galiu naudoti skaipui ar dar kam, bet su gopro tai nekažką. Aišku gal 2 kartus geriau nei integruotas, bet šiek tiek cypia,foninis garsas yra ir neina pareguliuoti nieko.. Nebent kaip siūlė palikt potenciometrą, bet nerimta, manau reikia, kad būtų maitinimas išorinis.
Išsiaiškinau kad žiauriai svarbu ekranuoti su folija, aš net kištuką 3.5mm izoliavau,apvyniojau folija ir vėl izoliavau. Reikės iš kempinės pasidaryt pop filtrą  |
|
|
|
|
 |
Reikalingas microfonas |
Parašytas: 2016 02 29, 19:05 |
|
|
|
kas bus kai loptopas ar kitas įrenginys duoda 3V, o aš dar su baterija užmaitinsiu 2V?
 |
|
|
|
|
 |
Reikalingas microfonas |
Parašytas: 2016 02 29, 19:38 |
|
|
|
Stiprintuvo išėjime stovi tam skirtas kondensatorius, kad nuolatinės neperduotų nei į vieną pusę. |
|
|
|
|
 |
Reikalingas microfonas |
Parašytas: 2016 02 29, 20:37 |
|
|
|
Šitą mikrofoną drąsiai galiu naudoti skaipui, bet su gopro tai nekažką. Aišku gal 2 kartus geriau, bet cypia foninis garsas. |
- privalai viską sumontuoti į 1*1*1 cm kubiką ir tą kubiką įdėti į folijos pilną ekraną, prijungtą prie žemės!
p.s.
.. kad nebūtų "trumpinimų", rekomenduoju folijos vidinę pusę apklijuoti storu transformatoriniu popieriumi arba lietuvišku kokybišku laikraščiu.
p.s.2
.. aišku negali likti jokių atvirų laidų, išėjimas iš "kubiko" tik ekranuotu kabeliu!
p.s.3
.. o! dar pastebėjau, kad neteisingai sulitavai schemą! Kur radai lygegrečai mikrofonui pajungtą kondiką? TIKRINK VISKĄ!
 |
|
|
|
|
 |
 |
Reikalingas microfonas |
Parašytas: 2016 02 29, 22:40 |
|
|
|
Dėkui,
hmm 1cm3
Darysiu Dabar neturiu nei varžų, kondikų, tranzistorių. O kam viską sukišti taip arti?
vvv2 rašo: |
..į folijos pilną ekraną, prijungtą prie žemės!" |
Nesupratau šitos vietos:? Kur tą folija prijungti prie kokios vinies?
..tik ekranuotu kabeliu! |
Kokį rekomenduotumėte naudoti? Ar tiesiog telefoninį į folgą apsukti kelis kartus?
..kad nebūtų "trumpinimų", rekomenduoju folijos vidinę pusę apklijuoti storu transformatoriniu popieriumi arba lietuvišku kokybišku laikraščiu." |
Kaip atrodo trasformatorinis popierius, kur jo gauti? Dėl trumpinimų naudoju karštus klijus ar tinka?.
Dėl schemos litavimo kai jungiu kondiką 100mF 16V tarp varžų ir "žemės" girdisi tik žemi tembrai, atjungus viskas ok, nors video klipe tampa mikrofonas jautresnis, pas mane gaunasi atvirkščiai. Hmm nebent kažkur kitur kažką prichimičinau. |
|
|
|
|
 |
 |
Reikalingas microfonas |
Parašytas: 2016 02 29, 22:46 |
|
|
|
- "žeme" aš pavadinau bendrą laidą, nereikia vinies į įšąlą kalti!
- kabelis sovietinis telefoninis netinka, tiktų nuo audio kabeliukų.
- maži gabaritai mažiau "gaudo" visokius trigdžius.
- izoliacijai tinka bet kas, tame tarpe ir klijai, nors man įtartina, ar briaunos klijų nepradurs?
- tas elektrolitinis 100mkF kondensatorius nereikšmingas, jo ir nėra paskutinėje schemoje, Aš kalbu apie kondensatorių prie pat mikrofono, tu juo nušuntavai signalą! O reikėjo nusekliai įjungti, kad atskirti nuolatinę įtampą!
 |
|
|
|
|
 |
 |
Reikalingas microfonas |
Parašytas: 2016 02 29, 23:19 |
|
|
|
Po biškį, judam pirmyn..
kabelis sovietinis telefoninis netinka, tiktų nuo audio kabeliukų. |
Laidas tai ne sovietinis, lietuviško turiu varinio.
Ar daugiagyslis turi būti? Kaip dėl to ekranavimo laidų? Galiu naudoti nuo scart>tulpės.
- Aš kalbu apie kondensatorių prie pat mikrofono, tu juo nušuntavai signalą! O reikėjo nusekliai įjungti, kad atskirti nuolatinę įtampą!
 |
A nu taip šita vieta trečiam variante ne visai pagal schemą, čia dariau pagal šitą video
https://www.youtube.com/watch?v=6wMJ7Q6fmuM
Schema praktiškai identiška, o va rezultatai skiriasi.. Ar visitiek manot kad tas 1mF kondikas maišo? |
|
|
|
|
 |
 |
Reikalingas microfonas |
Parašytas: 2016 03 01, 10:42 |
|
|
|
Po biškį, judam pirmyn, šita vieta trečiam variante dariau pagal šitą video. Ar manot, kad tas kondikas maišo? |
- manau maišo, rekomenduoju "nepersistengti" ir daryti klasikinę schemą pagal "ketvirtą" variantą, kuris stabilizuoja mikrofono įtampą sėdant baterijai.
p.s.
.. čia stiprinimas nedidelis, todėl kompijuteryje reikia leisti pradinį mikrofono stiprinimą. Norint gauti šiek tiek didesnį stiprinimą, galim grįžti prie elektrolitinio kondiko:
 |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|