|
Forumas » Autoelektronika » ABS "apšvietimas"
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
ABS "apšvietimas" |
Parašytas: 2015 08 15, 09:10 |
|
|
|
|
| Jakaz rašo: |
| ,jeigu garantuoji,kad gamintojas į tavo modelį jo nemontavo,jo nėra gamykliškai,o ne pašalintas kažkieno,tuomet galima pašokdinti TA vyrukus.bet tam irgi reikia turėti tvirtus kiaušus. |
Nereikia labai tvirtų kiaušų, tik aš abejoju ar surasi nors vieną 2002 m japonišką auto kuris neturėtų ABS.... |
|
|
|
|
|
 |
ABS "apšvietimas" |
Parašytas: 2015 08 15, 09:12 |
|
|
|
|
| Evaldas_S rašo: |
| ,jeigu garantuoji,kad gamintojas į tavo modelį jo nemontavo,jo nėra gamykliškai,o ne pašalintas kažkieno,tuomet galima pašokdinti TA vyrukus.bet tam irgi reikia turėti tvirtus kiaušus. |
Nereikia labai tvirtų kiaušų, tik aš abejoju ar surasi nors vieną 2002 m japonišką auto kuris neturėtų ABS.... |
tai apie tai ir kalba  |
|
_________________ skype-->optical611
Paklausęs durnu gali būt maksimum dieną, o jei neklausi-liksi durnas visam gyvenimui.
Nepadarysi gerų darbų,nepadarydamas blogų..
Protingi žmonės save nuvertina, o kvaili mano, jog yra nuostabūs |
|
|
|
 |
 |
ABS "apšvietimas" |
Parašytas: 2015 08 15, 10:42 |
|
|
|
|
Visų pirma, ABS veikia lygiagrečiai su esama stabdžių sistema, ir net jei ji (ABS) neveikia, tai niekaip neįtakoja saugiam mašinos eksploatavimui.
Kaip čia buvo minėta, kai kuriuose automobiliuose net galima atjungti tą ABS, nes čia labiau komforto, o ne eismo saugumo funkcija.
Tačiau TAS'e, kaip ir visur kitur Lietuvoje (po to, kai ji buvo įkišti į tą jevrokolchozą), galioja būtent tie jevrokolchoziniai įstatymai, ir (kol kas) nieko čia nepadarysi: automobilis turi atitikti visus gamintojo nurodytus reikalavimus...
Tokios jevrokolchozo realijos
Man buvo pasitaikęs toks TA reikalas: ABS indikacija (lemputė skydelyje) tai dega, tai nedega; net važiuojant kartais savaime užsidega/užgęsta. Tikrinant realiu laiku (važiuojant keliu, prisijungus kompiuteriu prie diagnostikos) diagnostinė programa jokių sutrikimų nerodė. Priešingai, ji rodė, jog ratai sukasi vienodu greičiu, staigiai stabdant irgi parodoma, kas vyksta, ir t.t. Vadinasi, ABS veikia normaliai (diagnostikas tai patvirtino). Išvada: gedimas tik pačioje lemputės valdymo grandyje.
Tačiau tokios lemputės reakcijos TAS'o darbuotojui ir pakako: prietaisų skydelyje dega indikacija dėl vienos iš automobilyje esančių sistemų gedimo... (panašiai toks įrašas atsirado TA lape, nes tokią priežastį nurodė operatorius savo delninuke; o jis tiesiogiai sujungtas su visos TAS kompiuterių sistema visoje Lietuvoje).
Kadangi aiškintis to, ko nėra, man nebuvo jokio noro, tai užtaikęs momentą, kuomet ta lemputė ilgą laiką elgėsi normaliai (įjungus degimą įsijungdavo ir užgesdavo po kelių s.), mašina TA praėjo be jokių bėdų...
O ta lemputė ir dabar elgiasi taip pat, kaip ir iki tol: tai dega, tai ne
ABS elgiasi adekvačiai (nors aš ir važinėju taip, kad kuo rečiau reikėtų spaudyti stabdžių pedalą; kas irgi taip ekonomiškai važinėja, tas supras, apie ką aš čia). |
|
|
|
|
|
 |
 |
ABS "apšvietimas" |
Parašytas: 2015 08 15, 10:59 |
|
|
|
|
Tinoje genda galiniai ABS davikliai. Po diagnostikos, rankines ar komp.
aisku kuris. Galiu padet. 868713967 |
|
|
|
|
|
 |
ABS "apšvietimas" |
Parašytas: 2015 08 15, 12:00 |
|
|
|
|
be reikalo užsipuolėt žmogų
ABS skirtas blondinėms, kurios iškilus pavojui spaudžia stabdžius iki dugno ir suka vairą iki galo
kadangi dabar pasaulyje tokių vairuotojų pakankamai didelis procentas - ABS deda beveik į visas iš eilės mašinas
patyręs ir nepametantis galvos vairuotojas be ABS mašiną sustabdys greičiau, nei su ja
ant gruntinio kelio ar sniego ABS prailgina stabdymo kelią, todėl jau pradedami dėti jungiklis "off-road" ABSo išjungimui
A June 1999 National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) study found that ABS increased stopping distances on loose gravel by an average of 27.2 percent. |
|
|
|
|
|
 |
 |
ABS "apšvietimas" |
Parašytas: 2015 08 16, 09:16 |
|
|
|
|
| gnt rašo: |
ABS skirtas blondinėms, kurios iškilus pavojui spaudžia stabdžius iki dugno ir suka vairą iki galo
patyręs ir nepametantis galvos vairuotojas be ABS mašiną sustabdys greičiau, nei su ja |
Sakai skirtas blondinėms, bet pas sutinki kad nuspausti stabdžius iki dugno negerai...
Tačiau kritiniu momentu, žiemą,, ant suvažinėto sniego, kai "neblondinas" pasibaido policijos ir kerta per stabdžius prie perėjos kad praleistų vieną bobutę, kuri stovi priešingoje gatvės pusėje, o gatvės viduryje dar įrengta ir saugumo salelė, ABS tampa labai neblogas dalykas.
Taip, šito prireikia gal tik kartą per penkis ar dešimt metų (kaip ir draudimo), bet kai prireikia - būna visai malonu kad toks dalykas yra ir veikia. |
|
_________________ Design for yourself, not for other people. Don't be afraid to try something. N.Pass |
|
|
|
 |
 |
ABS "apšvietimas" |
Parašytas: 2015 08 16, 20:37 |
|
|
|
|
| techinei apziurai reikia- ne veikiancio abs,o, o kelias sekundes degancios lemputes! juo labiau jie abs,o net patikrinti negali. |
|
|
|
|
|
 |
ABS "apšvietimas" |
Parašytas: 2015 08 16, 23:31 |
|
|
|
|
| obalys rašo: |
Tačiau kritiniu momentu, žiemą,, ant suvažinėto sniego, kai "neblondinas" pasibaido policijos ir kerta per stabdžius prie perėjos kad praleistų vieną bobutę, kuri stovi priešingoje gatvės pusėje, o gatvės viduryje dar įrengta ir saugumo salelė, ABS tampa labai neblogas dalykas. |
normalus vairuotojas važiuodamas apledėjusiu keliu per stabdžius iki dugno nekerta
ir tuo labiau nesibaido policijos
o durno ABSas neišgelbės, jis ras kitų būdų nusiverst nuo kelio |
|
|
|
|
|
 |
 |
ABS "apšvietimas" |
Parašytas: 2015 08 17, 18:19 |
|
|
|
|
Idomi diskusija....
TA reikalavimai vos ne su kiekviena diena keiciasi, TODEL- bent jau nesi tupas pirkejas- uz nedegancia ABS lempute perkant auto gali koki 100EUR nuderet,(jei yra ir neveikia) pastebet jis yra ar nera tikrai nesunku, dabar jau - posle draki kulakami ne masut...Ta lempute reik uzdegt ir durnint cia visus neturint elementaraus supratimo manau nera protingas sprendimas. Pasidarysiu pats, bet kokiu 20-30EUR nemokesiu(nors pats nesuprantu) irgi nelogiska. Teko matyt ne viena desimti pakurentu skydeliu ar dar pravodkes, vien del uzsispyrimo ir vadinamo-durniai jus-AS cia viska pats!!!
Dar kitas niuansas- technikoriu yr visokiu- lygiagreciai pajungsi-praspirs, per ilgai degs irgi...Tiesa taip buvo su AIRBAG... |
|
|
|
|
|
 |
ABS "apšvietimas" |
Parašytas: 2015 08 18, 22:27 |
|
|
|
|
nu kui znaet,ar TA centre nuima laika,abs lempikes zibejimui ,abejoju kazkaip,nes jei net neturi galimybes patikrint veikimo... |
|
|
|
|
|
 |
ABS "apšvietimas" |
Parašytas: 2015 08 24, 16:20 |
|
|
|
|
| šiandien praėjau technikinę, jokių ten tiltų, mikrochemų ir t. t. du laidai..... reziumė apie 180eu +anot autoserviso meistro, bereikalo keičiau vairo traukes antgalį nes buvo geras. ko pasekoje dar ir suvedimą reikia daryti, ir tai jau ne pirmas atvejis kai be reikalo kažką keičiu dėl technikinės... |
|
|
|
|
|
 |
 |
ABS "apšvietimas" |
Parašytas: 2015 08 24, 17:09 |
|
|
|
|
| paused rašo: |
| šiandien praėjau technikinę, jokių ten tiltų, mikrochemų ir t. t. du laidai..... reziumė apie 180eu +anot autoserviso meistro, bereikalo keičiau vairo traukes antgalį nes buvo geras. ko pasekoje dar ir suvedimą reikia daryti, ir tai jau ne pirmas atvejis kai be reikalo kažką keičiu dėl technikinės... |
tai vėlgi tai tik tavo problema,ne mūsų... |
|
Paklausęs durnu gali būt maksimum dieną, o jei neklausi-liksi durnas visam gyvenimui.
|
|
|
 |
ABS "apšvietimas" |
Parašytas: 2015 08 24, 18:04 |
|
|
|
|
aš rašau kuo baigėsi .
Lietuvos problema-manęs tai neliečia.
tu čia jautiesi turintis šeimą kalbi už visus? artistas .....  |
|
|
|
|
|
 |
ABS "apšvietimas" |
Parašytas: 2015 08 24, 18:38 |
|
|
|
|
| paused rašo: |
aš rašau kuo baigėsi .
Lietuvos problema-manęs tai neliečia.
tu čia jautiesi turintis šeimą kalbi už visus? artistas .....  |
galiu ir nekalbėti,ateis ir pasisakys už save,jeigu aš žinau,kad mano antgaliai ar pan,tvarkingi ir nekliba,tai aš tuoj pat paprašau man parodyti/įrodyti,kad jie kliba ir blogi,o tamstai matau ką prirašys ta ir keisi... |
|
|
|
|
 |
 |
ABS "apšvietimas" |
Parašytas: 2015 08 24, 18:55 |
|
|
|
|
| o tamstai matau |
nevadink manęs tamsta nes jei pratęsim pokalbį, daeisim iki pašol na...i. Aš nematau prasmės bendrauti sau žmogumi kuris sėdi patenkintas savo "urve" ir .. ne mano kiaulės , ne mano pūpos. Tau tik pamąstymui...(jei sugebi) . Pabandyk įvyti žiurkę į kampą ir pažiūrėk kas bus. Linki to ir "einam". Aš tikrai bijau , kad greitai , esant tokiu tavo bei daugumos požiūriu , "mano problemos" taps "tavo problemomis" ir manau tu bei panašus sąvymilos į tave tuo nebus patenkinti.
ps.Nesitikiu , kad suprasi apie ką aš čia.. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |