|
Forumas » Elektronika žaliems » Šilumos išgavimas.
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 3 iš 3 Pereiti prie Atgal 1, 2, 3 |
|
 |
Šilumos išgavimas. |
Parašytas: 2015 01 13, 20:47 |
|
|
|
|
| a1girdas rašo: |
| Citata: |
| karbidas ir negesintos kalkės |
trečią kartą rašau:
KARABITAS |
Karabitas taip vadinamas kalcio karbidas naudojamas virinimui CaC2
Niekada negidrėjau, kad negesintas kalkes, tai yra kalcio oksidą CaO, vadintu karabitų. |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
Šilumos išgavimas. |
Parašytas: 2015 01 13, 20:49 |
|
|
|
|
| Karabitas taip vadinamas kalcio karbidas naudojamas virinimui CaC2 |
nuorodą ant bačkos prašom. ar ne tik bus du skirtingi produktai vienodai vadinami? visai galimas atvejis, beje
| Niekada negidrėjau, kad negesintas kalkes, tai yra kalcio oksidą CaO, vadintu karabitų |
hm ... gal ir patikėsiu ... nežinau. Kaip kiti forumiečiai, ar tiki tuo? |
|
|
|
|
|
 |
Šilumos išgavimas. |
Parašytas: 2015 01 14, 00:05 |
|
|
|
|
siaip "karbidas" ar "karabitas" yra CaC2 , o negesintos kalkes, kalcio oksidas Ca0. bet is abeju su vandeniu issiskiria taspac sudas - kalkes bet dujos kurios pasigamina - skiriasi. karbido atveju - sprogios  |
|
|
|
|
|
 |
Šilumos išgavimas. |
Parašytas: 2015 01 14, 00:22 |
|
|
|
|
taip, patvirtinu kad karabitas yra CaC2 o kalkes CaO
bele karabito kaina gal 100 karut didesne nei kalkiu ir jo jau prekyboje ko gero nebera.
Tiesa negesintom kalkem reaguojant su vandeniu neisskiria jokios dujos tiesiog smairkiai uskaista ir gali uzvirti vanduo.
kalbant i tema, siek tiek silumos galima sugeneruoti islydytu natrio acetatu , jis nesunkiai regeneruojamas. tiesiog pakaitinus o kristalizacija galima inicijuoti kokia nors kibirkstimi arba smugiu |
|
|
|
|
|
 |
Šilumos išgavimas. |
Parašytas: 2015 01 14, 00:23 |
|
|
|
|
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
|
|
|
 |
Šilumos išgavimas. |
Parašytas: 2015 01 14, 10:37 |
|
|
|
|
Šiek tiek ne į temą, bet sudominot su tuo karabitu. Digix, sakėt, kad karabito kaina net 100 kartų didesnė už kalkių?? Ar juos dar kas nors superka? Tokiu atveju būtų džiugi naujiena draugui, pas jį metosi ~50kg karabito, tiesa, nežinau, ar jis yra grynas, ar su kokiom nors priemaišom, ir kiek nuo to skiriasi kaina/kokybė. Bet dar šiais metais su juo žaidėm, deginom iššiskyrusias dujas, truputi ir pasprogdinom..  |
|
|
|
|
|
 |
Šilumos išgavimas. |
Parašytas: 2015 01 14, 10:54 |
|
|
|
|
| xs4run4sx rašo: |
| Ar juos dar kas nors superka? |
Nx jo niekam šiais laikais nereikia, nes suvirintojui 100 kartų paprasčiau iš Aga nusipirkt acetileno balioną nei dulkintis su acetileno generatoriumi. Ir apskritai su acetilenu dabar mažai kas virina. |
|
|
|
|
|
 |
Šilumos išgavimas. |
Parašytas: 2015 01 14, 12:26 |
|
|
|
|
| Evaldas_S rašo: |
| xs4run4sx rašo: |
| Ar juos dar kas nors superka? |
Ir apskritai su acetilenu dabar mažai kas virina. |
Žiūrint kurioje srityje.. |
|
|
|
|
|
 |
Šilumos išgavimas. |
Parašytas: 2015 01 14, 12:41 |
|
|
|
|
| žiūrint pagal procentaliai pagal virinimų apimtį. |
|
|
|
|
 |
Šilumos išgavimas. |
Parašytas: 2015 01 14, 13:01 |
|
|
|
|
| TomasK rašo: |
| Žiūrint kurioje srityje.. |
Aš kalbėjau apskritai. Anksčiau tų sričių buvo daug, o dabar jų mažėja ir mažės, nes atrandami greitesni ir pigesni sujungimo būdai. Metalinius vamzdžius vandentiekyje ir šildymo sistemose jau beveik pamiršom, dujotiekyje (magistraliniame) pamiršom. Pamiršim ir kitur. |
|
|
|
|
|
 |
Šilumos išgavimas. |
Parašytas: 2015 01 14, 19:54 |
|
|
|
|
sveiki, ir vel as cia, As tikrai nedingau, tesiog kaip visi normalus zmones turiu veiklos ir darbo, tad per dienas nesedziu prie pc kaip kaikas.
Jus neturedami ka veikti tai gal ir sedite per dienas prie pc. (ne visi)
Dekui uz informacija, radau keleta alternatyvu is pasiulytu. aciu tiems kurie suprato ir kazka pasiule, o jus su savo komentarais ne i tema, eikit i delfi ir ten rasinekite.
Tai ka visiems gero vakaro.
Pagarbiai... |
|
|
|
|
|
 |
Šilumos išgavimas. |
Parašytas: 2015 01 14, 20:03 |
|
|
|
|
| tu tikriausiai nežinai kas yra brainstorm'as. |
|
|
|
|
 |
Šilumos išgavimas. |
Parašytas: 2015 01 14, 22:24 |
|
|
|
|
| Valiau, nepatingėk pasidalinti kurios alternatyvos tau labiausiai tiko ir kodėl. Kad kitą kartą atsiradus besidominčiam Šilumos išgavimu, galėtume iškart pasiūlyti teisingus sprendimus. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |