|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 08 03, 01:48. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Akustika » Su MICHAILU LEONTJEVU (Filosofas apie GAS) offtopic.
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
Su MICHAILU LEONTJEVU (Filosofas apie GAS) offtopic. |
Parašytas: 2014 02 10, 19:00 |
|
|
|
Česlovas rašo: |
...
...O jei M.L. tekstai tikrai varo iš proto, galite šio skyrelio nematyti.
|
Nesigaus... Cia kaip ir susaldintu sutirstintu pienu- atidarai bonkute, ir negali sustoti : Prisiminiau anekdota:
Citata: |
Кошка рассказывает своим подругам:
- Представляете, вчера идй по соседнему двору, вдруг меня поймали местные коты и изнасиловали.
Сегодня снова иду по этому двору - меня опять поймали и изнасиловали. Сегодня снова иду по этому двору - меня опять поймали и изнасиловали. Завтра опять пойду... |
|
|
_________________ 860346985
Kai kurių dėsningumų supratimas neatleidžia nuo daugelio faktų žinojimo. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 02 10, 19:24 |
|
|
|
vsa rašo: |
P.Česlovai-dar ne nusibodo ? Gal reikia kreiptis pas medikus ? (logorrhea = речевое недержание). |
Na visai manau čia ne temą rašote. Šiaip geriau skaitau Česlovo rašytus tekstus nei superio durnus klausimus. |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 02 27, 17:25 |
|
|
|
<..>Kategoriškumas rodo neišsilavinimą. Jei jums pavyks susitikti tikrai išsilavinusių žmonių, jūs pamatysite, kad tarp jų nėra kategoriškų. Išsilavinę žmones nebūna kategoriški ne dėl dvasios grožio, o dėl to, kad kategoriškumas trukdo tobulėti ir užkerta kelią naujom žiniom.
Kategoriški žmonės dažnai apsikvailina. |
Na šito, Česlovai, gal nereikėjo cituoti, nes pagal daugelio oponentų ir bičiulių pasisakymus, galima suprasti, kad Kategoriškumas - tai didelis akmenėlis į Jūsų, Česlovai, daržą. |
|
_________________ Tel. Nr. 86045396penki |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 02 27, 17:56 |
|
|
|
AMPMOD:
Citata: |
Kategoriškumas - tai didelis akmenėlis į Jūsų, Česlovai, daržą. |
Moksle ar inžinerijoje "kategoriškumą" galima įvertinti objektyviai. Netgi pamatuoti jį. Akustika, kaip ir klasikinė fizika yra determinuotų sąvokų ir reiškinių "kategorškas" mokslas. Kadangi šioje srityje randuosi ne vieną dešimtmetį, gal mano kategoriškumas gali būti vertinamas švelniau - "išmanymu"? Žinoma, kalbu tik apie tai, apie ką viešai parašau. Akustikos mokslo visumos giliai joks vienas žmogus išmanyti negali, bet tikriausiai ne apie tai dabar šnekame.
M.L. parašė apie kategoriškumą, kuris dažnai Tėviškėje yra šalia išmanymo, forumiečių žinios paviršutiniškos, fragmentuotos. Būtent toks kategoriškumas redaktoriaus lūpomis anuomet vyravo Gramofone. Čia gal tiktų ir tokia "liniuotė": esu radioelektronikos inžinierius, o redaktorius krimto visai kitokius, ne inžinerinius mokslus.
Ką redaktorius nuolatos skaitytojams įrodinėjo galite perskaityti pats, bet aš tuos dalykus seniai supratau - tai neišmanymas ir komerciniai interesai. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 02 28, 09:48 |
|
|
|
M.L. parašė apie kategoriškumą, kuris dažnai Tėviškėje yra šalia išmanymo, forumiečių žinios paviršutiniškos, fragmentuotos. Būtent toks kategoriškumas redaktoriaus lūpomis anuomet vyravo Gramofone. Čia gal tiktų ir tokia "liniuotė": esu radioelektronikos inžinierius, o redaktorius krimto visai kitokius, ne inžinerinius mokslus. |
Kalbant apie kategoriskuma ir liniuotes...
Perskaicius antra karta ML ir Ceslovo mintis man lieka neatsakytas klausimas
1)Ar yra tiesiogine priklausomybe tarp subjektyvaus zmogaus skambesio suvokimo ir objektyviu garso atkurimo prietaisu matavimu? Jei tokia egzistuoja, kodel sie pasiekimai dar neidiegti siuolaikineje pazangioje visuomeneje? Atsakyma zinau, bet ar visi inzinieriai- biciuliai pasirenge priimti atsakyma toki koks jis yra?
Taip pat turiu klausima Ceslovui Kiek gi istyrete akustiskai zmoniu, kol tokiu isvadu priejote. Ar teko kada pasisodinti ~ 5 vienodo amziaus, sveikatos bukles zmones , ir leidziant ~90db garsumu 100Hz-15kHz "slenkanti" tona paprasyti skaleje suzymeti menama garsuma,ir daznio sukeliamus pokycius? Kaip gi as buvau nustebes pirmus kartus kai vieni kolegos ramiai sedejo prie 5khz kai kitam "is skausmo pasipylke is audu kraujas(W)"
Arba kodel tokio pat intensyvumo signala leidziant per skirtingus ausktadaznius (silko,keramikos ir berilio) gaudavau skirtingus rezultatus-skirtingas veido israiskas ir skirtingai pazymetas skales 10baleje sistemoje. Visi AD buvo pajungti jusu, Ceslovai megstamu aktyviniu 24db/oct krosoveriu @2kHz - darbiniame leidziamu dazniu diapazone ju visu iskrapymai buvo "nykstamai mazi" (CP)
Cia gal tikru tokia "liniuote"- kad visgi kai kuriu forumieciu akustikos zinios labai mazai susijusios su praktika. Ar nebus taip kad uztikrintai aprasinejamas kiausinio luskto dauzimo procesas, ne karto gyvenime neridenus velykinio margucio? |
|
Paskutinį kartą redagavo Sousa, 2014 02 28, 09:54. Redaguota 1 kartą _________________ Neaktyvus vartotojas |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 03 04, 10:04 |
|
|
|
vsa rašo: |
"Sita tema apie akustika " - ne , cia grafomano M.L. rezervatas. |
VSA galiu nuraminti - M.L. tekstai baigiasi.
Gaila, žinoma, nes nebėra kas taip sklandžiai mokėtų mintis dėstyti... |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 03 05, 11:41 |
|
|
|
Sauliucka rašo: |
Niekaip nesuprantu: čia autorių iš "gramofono" forumo išmetė ?  |
Jei teiraujatės manęs, tai Gramofone buvau blokuotas, o dabar - galutinai išmestas "be teisės kada nors sugrįžti". Tik dėl to visiškai neliūdžiu  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 03 05, 13:07 |
|
|
|
...
Jei teiraujatės manęs, tai Gramofone buvau blokuotas, o dabar - galutinai išmestas "be teisės kada nors sugrįžti". Tik dėl to visiškai neliūdžiu  |
Ar nenorėtumėt tamsta pasiprašyti ir šio forumo administracijos tokio paties statuso čia ? Padarytumėt neapsakomą paslaugą, tikriausiai visiems šio forumo dalyviams. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 03 05, 17:47 |
|
|
|
Sauliucka rašo: |
Ar nenorėtumėt tamsta pasiprašyti ir šio forumo administracijos tokio paties statuso čia ? Padarytumėt neapsakomą paslaugą, tikriausiai visiems šio forumo dalyviams. |
O kodėl? Man asmeniškai Česlovas nieko blogo nepadarė, o priešingai - nuoširdžiai stengiasi padėti visiems, kas nuoširdžiai domisi. |
|
_________________ Tel. Nr. 86045396penki |
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|