Elektronika.lt
 2025 m. liepos 25 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2025 07 25, 19:33. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Akustika » Kokius kondensatorius naudoti
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume

Puslapis 1515
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3 ... 13, 14, 15
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 Kokius kondensatorius naudoti
PranešimasParašytas: 2014 07 21, 09:04 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Česlovas
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
*Wytas* rašo:

Jūsų žiniai toks jngimas yra naudojamas tik širpatrėbiniame gaminyje. Tuo tarpu tikrai aukštos klasės gaminiuose naudojamas mano jungimo metodas.
Vienas iš tokių gamintojų yra AUDIO NOTE...su DAC - AD1865N-K
Trumpai tiek.

Oscilografu esu tikrinęs, kad toks jungimas tikrai iškraipo signalą. Kalbu apie tai, kad Audio Note SAK išėjime visi signalai (tikrinau ir 1kHz sinusinį signalą) tampa laiptuotas, lygiai toks, kokį išmatavo Stereophile.
Taigi, su Audio Note tipo įrenginiais mes ne atkuriame muziką, o pradedame ją konstruoti. Arba - iš GAS nuriedame į meną, kuriame pačią muziką. Ir diskusija apie tai turėtų būti nebe šio forumo objektas...

Gal *WYTAS* atvirai pasidalins savo patirtimi?
PranešimasParašytas: 2014 07 21, 14:20 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
ampmod
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Česlovas rašo:

Oscilografu esu tikrinęs, kad toks jungimas tikrai iškraipo signalą. Kalbu apie tai, kad Audio Note SAK išėjime visi signalai (tikrinau ir 1kHz sinusinį signalą) tampa laiptuotas, lygiai toks, kokį išmatavo Stereophile.
<..>
Gal *WYTAS* atvirai pasidalins savo patirtimi?

Užbėgdamas į priekį, remiantis *WYTO* metodika, manau, atrašys taip:

"muzikinis signalas - tai nėra sinusas iš generatoriaus. Trumpai tiek"

*Wytai*, toks atsakymas mus netenkins, prašau, sugalvokite originalesnį ir labiau inžineriškai pagrįstą atsakymą.

PranešimasParašytas: 2014 07 21, 14:41 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Česlovas
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
ampmod rašo:

Užbėgdamas į priekį, remiantis *WYTO* metodika, manau, atrašys taip:
"muzikinis signalas - tai nėra sinusas iš generatoriaus. Trumpai tiek"

*Wytai*, toks atsakymas mus netenkins, prašau, sugalvokite originalesnį ir labiau inžineriškai pagrįstą atsakymą.

Pastebėjimas teisingas, bet tuomet aš atsakysiu - sinusinis signalas taip pat yra dalis muzikos. Ne tik švilpavimas, bet ir aukštesnės fleitos natos arba sintezatoriaus garsai, praktiškai yra sinusinis signalas.

Arba mūsų forumas tik pliurpalai ir priemonė laikui leisti, arba mes į bendravimą žiūrime pagarbiai. Mano nuomone, mažiau patyrusių skaitytojų klaidinimas yra vagystė.
PranešimasParašytas: 2014 07 21, 20:19 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
*Wytas*
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
Česlovas rašo:...sinusinis signalas taip pat yra dalis muzikos. Sintezatoriaus garsai, praktiškai yra sinusinis signalas.
----------------------------------------------------------------------------------
Jūs visiškai esate teisus. Tačiau mums reikėtų susitarti vienu klausimu - ką mes norime girdėti galutiniame rezultate, tipinį muzikinį garsą ar kartu kiek galima ( CD formato rėmuose) tikrovišką muzikinių instrumentų sukurtą garsą.
Čis aš visada kalbu apie "gyvų" muzikos instrumentų garsą, nes juos galima visada palyginti ir tikrumą įvertinti.
Tuo tarpu elektroninių instrumentų to padaryti neįmanoma. Todėl norint rimtai įvertinti savo audio sistemą - reikia naudoti tik "gyvų" muzikos instrumentų garantuotus įrašus.
Kai aš tuo metu tuos dalykus tirinėjau, tai man muzikos garso pagerėjimas ( tikrumas, jei galima CD formate taip sakyti) buvo labai didelis....
Bet, kaip sakoma, lazda turi du galus. Jei klausant per gamyklinės versijos sistemą - geri ar prasti CD įrašai grojo daugiau, mažiau vienodai, tai po pertvarkos - geri grojo labai gerai, o prasti žiauriai prastai.Todėl apie 60...70% įrašų turėjau išmesti.
Todėl darant CD grotuvų pertvarką aš visada užsakovą informuoju apie pasekmes...
Česlovas rašo:....su Audio Note tipo įrenginiais mes ne atkuriame muziką, o pradedame ją konstruoti.
-----------------------------------------------------------------------------------
Kiek man žinoma - muziką kuria, konstruoja muzikantai.Kai kurie įrašymo studijų garso režisieriai šiek tiek pagadina, o gaminami mums audio gaminiai beveik galutinai pribaigia...

ampmod rašo:....*Wytai* sugalvokite labiau inžinierišką pagrįstą atsakymą...
------------------------------------------------------------------------------
Kadangi visi mano paskelbti teiginiai yra paimti iš mano ilgametės praktikos ir visi praktiškai patikrinti ir užsakovų patvirtinti - tai kažką dar pridėti kaip ir nėra ko....
Tai tiek šiam kartui.
----------------------------------------------------------------------------------

PranešimasParašytas: 2014 07 21, 20:48 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
vinor
Senbuvis
Senbuvis
Durnius priejo prie klaviaturos, pabarskino klavisus ir galvoja kad tapo protingu - pasirodo tuo parode savo smukimo laipsni.
PranešimasParašytas: 2014 07 21, 22:16 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
ampmod
Senbuvis
Senbuvis
*Wytas* rašo:
tikrovišką muzikinių instrumentų sukurtą garsą.

Gerb. Wytai, kad Jums būtų aiškiau, aš nelysiu į sinusus ar FFT ir pasakysiu paprastai. Netgi ir tikrų muzikinių instrumentų įrašytas garsas išeinantis iš Jūsų nurodyto Audio Note - bus "laiptuotas" ("muzikinis signalas" turės laiptelius - kurių natūralus instrumentas neturi ir neturėjo), t.y. iškraipytas. Kodėl apie tai nutylite?

PranešimasParašytas: 2014 07 21, 22:44 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
300b
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
Genijus "elektronikos forumo" tur but uzbanino Google ir kad nesupranta kas tai yra CD ar Red Book 16/44 standartas ir kiek tai turi naudingos informacijos.Tai pat kaip dirba skaitmeninio filtro algoritmas prie dinaminio signalo -greiciausiai is viso sunku isivaizduoti(tai gan sudetingiau negu is telefono matricos istraukti 40 megapikseliu fiksuoto vaizdo-kur neitakoja abdirbimo laikas-nors vaizdo kokybe vis tik priklauso nuo matricos kokybes,o ne marketinginiu parametru)

https://www.google.com/search?q=Non-oversampling+Digital+filter&oq=Non-oversampling+Digital+filter&aqs=chrome..69i57&sourceid=chrome&ie=UTF-8

http://www.dspguide.com/ch14.htm
PranešimasParašytas: 2014 07 22, 10:02 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Česlovas
Senbuvis
Senbuvis
*WYTAS*:
Citata:
Čis aš visada kalbu apie "gyvų" muzikos instrumentų garsą, nes juos galima visada palyginti ir tikrumą įvertinti.

Palyginti instrumentus su įrašu beveik neįmanoma. Nepavyks atkartoti grojimo, bus skirtingos klausymo sąlygos, lyginsime operatoriaus apdorotą įrašą ir t.t. Matyt tai žinodamas, prelegentas mus stumia į rinkodaros pelkę, kurioje tikisi mus paskandinti...
Turime lyginti ne tikrą muziką, o studijoje įrašytą signalą su mūsų atkurtu signalu. Studijose nenaudojami Audio Note ar panašūs signalą iškraipantys įrenginiai, todėl studijinio CD grotuvo ar SAK išėjime esantį spektrą reiktų lyginti su *WYTO* sugadinto (modifikuoto) įrenginio signalo spektru.

Citata:
Tuo tarpu elektroninių instrumentų to padaryti neįmanoma. Todėl norint rimtai įvertinti savo audio sistemą - reikia naudoti tik "gyvų" muzikos instrumentų garantuotus įrašus.

Vėl paprieštarausiu - būtent elektroninių instrumentų signalų palyginimas yra paprastas! Sintezatoriaus išėjimo signalo spektras turi būti toks pat, kaip atkūrimo sistemos SAK išėjime.
PranešimasParašytas: 2014 07 22, 10:15 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Kamo
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Čia yra gan įdomios medžiagos apie "skaitmeninę" muziką :
http://www.dddac.com/dddac1794.html
Autorius dalinasi ne tik idėjomis, bet ir schemomis bei kai ką pamatuoja.

PranešimasParašytas: 2014 07 22, 16:49 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
VEC7OR
VIP narys
VIP narys
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje ICQ numeris
Man idomu is kur visa ta paranoja del oversamplinimo ?
Ir kas su tais filtrais ??

PranešimasParašytas: 2014 07 22, 21:02 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
*Wytas*
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Česlovas rašo:...palyginti instrumentus su įrašų beveik neįmanoma.Nepavyks atkartoti grojimo, bus skirtingos klausymo sąlygos...
--------------------------------------------------------------------------------
p.Česlovai, jūs kartais mane labai stebinate savo parašytomis mintimis.Tarkim šiuo atveju - koks skirtumas kur muzikantas gros su savo akustine gitara kažkokį kūrinį - tualete ar kur kitur. Visur ir visada girdėsime tikrą garsą, nes tikresnio garso išgirsti neįmanoma...
Jei per testuojamą audio sistemą aš negaliu išgirsti daugiau, mažiau tikro instrumento garso - toliau "žaisti" kaip ir neverta
------------------------------------------------------------------------------------
....būtent elektroninių instrumentų signalų palyginimas yra paprastas....
---------------------------------------------------------------------------------
Šį kartą jūs labai tiksliai pastebėjote. Tačiau yra vienas BET. Jeigu jūs naudosite elektroninių instrumentų atliekamus muzikinius kūrinius, tai paprastai dauguma audio sistemų groja daugiau,mažiau normaliai. Tačiau, jei panaudosite normaliai įrašyta vinilo įrašą - labai greitai galite išgirsti sistemos nesugebėjimą normaliai atkurti "gyvų" instrumentų sukurtą kūrinį...
ampmod rašo:.....netgi ir tikrų muzikinių instrumentų įrašytas garsas iš nurodytos Audio Note - bus "laiptuotas"...
------------------------------------------------------------------------------------
Visų pirma jums reikėtų labai atydžiai skaityti mano tekstus ir jokių problemų nebeliktu. Aš visada parašau, kai kalba eina apie naudojimą CD įrašus, kad išgirstas muzikos garsas daugiau, mažiau normalus yra tik CD formato rėmuose. Kažko tikėtis daugiau, net teoriškai neįmanoma...
Tai tiek šiam kartui.

Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

Sveiki ir ekologiški maisto produktai

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

„Mokslo sriuba“

www.matuok.lt - Interneto spartos matavimo sistema

Programuotojas Tautvydas – interneto svetainių-sistemų kūrimas

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas

FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
FS25 Mods
FS25 Harvesters, FS25 Tractors Mods, FS25 Maps Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods,
FS25 Maps
ATS Trailers
American Truck Simulator Mods, ATS Trucks, ATS Maps
Football Training Kit
Football Training Equipment, Football Skills, Football Training
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Ets2 mods, Ats mods, Beamng drive mods
allmods.net
„MokslasPlius“ – mokslui skirtų svetainių portalas
www.mokslasplius.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
LTV.LT – lietuviškų tinklalapių vitrina
www.ltv.lt/technologijos/
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps