|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 02 09, 11:57. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » USB šildytuvas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
Re: USB šildytuvas |
Parašytas: 2013 10 01, 22:06 |
|
|
|
|
| luxxl rašo: |
Sveiki, noriu pasigaminti USB šildytuvą, kadangi esu pakankamai žalias, tai turiu keletą klausimų:
Sveiki, sėdint prie kompiuterio rankos dažnai šala, tai sumaniau po stalu ties pelyte priklijuoti plono varinio laido, kad ties pelyte šiltų stalas ir kadangi esu pakankamai žalias, tai turiu keletą klausimų:
Kiek omų turėčiau to laido privynioti? (laido diametro nežinau, bet 1 metro varža apie 0,5ohm)
Koki tranzistoriai tiktų įtampos reguliavimui, kokių papildomų komponentų reikėtų ?
P.S. šildytuvui nereikia didelės galios, maitintimas iš usb, reikia pašildyti vos 100cm^2 plotelį (10cmx10cm) |
nusipirk maža šildytuvą ir nesuk galvos
kaip pvz:
http://www.ebay.com/itm/Mini-Portable-Warm-air-Fan-Warmer-Heater-Winter-Necessary-/261292086772?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item3cd638d5f4
tik kaina jei tenkina apie 30lt |
|
|
|
|
|
 |
USB šildytuvas |
Parašytas: 2013 10 01, 22:22 |
|
|
|
|
| Ant batareiku cia, kaip jis veikia ? |
|
|
|
|
|
 |
USB šildytuvas |
Parašytas: 2013 10 01, 22:29 |
|
|
|
|
| super rašo: |
| Ant batareiku cia, kaip jis veikia ? |
šiaip aprašime yra parašyta:
Size: 125 x 73 x 36mm (L x W x H)
Rated Voltage: AC 220V/50HZ
Power: 200±10%W
200W ant batareiku , gal nelabai tiktu naudoti. |
|
|
|
|
|
 |
USB šildytuvas |
Parašytas: 2013 10 02, 14:18 |
|
|
|
|
Beleką jūs čia šnekat, nieko aš nenoriu pirkti, aš noriu kad pats stalas šiltų ties pelyte, o ne šildytuvų ten kokių, norėčiau tokių tai į senukus po 30 litų kur tie nusipirkčiau  |
|
|
|
|
|
 |
USB šildytuvas |
Parašytas: 2013 10 02, 14:52 |
|
|
|
|
Siamo dvyniai superis ir luxxl bet ištikro tai galvom jie suaugę. Viskas gerai, naudokit varinį dratą duos kaitros kaip reikiant. |
|
|
|
|
|
 |
USB šildytuvas |
Parašytas: 2013 10 02, 15:13 |
|
|
|
|
| Ant batareikų čia, kaip jis veikia? |
- Kam pirkti? geriau paimti seno dulkių siurblio ar senos rusiškos skalbiankės šlangą ir atvesti oro srautą tiesiai nuo karšto CPU! Bus apie 75W!
 |
|
Paskutinį kartą redagavo vvv2, 2013 10 02, 15:16. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
USB šildytuvas |
Parašytas: 2013 10 02, 15:16 |
|
|
|
|
Aš normaliai paklausiau temoje "elektronika žaliesiems" ar tiktų varinis laidas, o tu čia maždaug mane p***avoji, kad durnas, manyčiau pačiam suaugti reikėtų  |
|
|
|
|
|
 |
USB šildytuvas |
Parašytas: 2013 10 02, 15:18 |
|
|
|
|
Aš normaliai paklausiau..  |
- Tai kad klausimas savaime yra iš durnių namų.
p.s.
.. nes ir penktokas paskaičiuotų, kad iš 2.5W galios šilumos nebus, o varinio laido varža labai maža, tektų daug vynioti..
 |
|
|
|
|
|
 |
 |
USB šildytuvas |
Parašytas: 2013 10 02, 16:30 |
|
|
|
|
| vvv2 rašo: |
p.s.
.. nes ir penktokas paskaičiuotų, kad iš 2.5W galios šilumos nebus, o varinio laido varža labai maža, tektų daug vynioti..
 |
Kodel daug vyniot ? Jau 10 viju suviniojus pajungus viskas normaliai buna.Gal autoriui reiketu pagalvot apie kambario sildyma  |
|
|
|
|
|
 |
USB šildytuvas |
Parašytas: 2013 10 02, 16:44 |
|
|
|
|
| vvv2 rašo: |
p.s.
 |
Kodel daug vyniot ? Jau 10 viju suviniojus pajungus viskas normaliai buna.Gal autoriui reiketu pagalvot apie kambario sildyma  |
normaliai kai 0-1omo varža prie 5V ir 0,5A sroves? dėl tavo patarimu kažkam gali keisti tek kompo usb portus kai sroves ribojimas suges pastoviai suveikdamas. |
|
|
|
|
|
 |
USB šildytuvas |
Parašytas: 2013 10 02, 18:04 |
|
|
|
|
| As sakiau det varza pries rite. |
|
|
|
|
|
 |
USB šildytuvas |
Parašytas: 2013 10 02, 18:58 |
|
|
|
|
| Tai tada ta tavo varža ir šils, o ne ritė. Autoriui patarčiau geriau maitinti savo ritę iš tinklo per kokį 12v 50w keitiklį halogeninėms lempoms. Galėsi visą kampą stalo pašildyti. Išgremži stalo apačioje gyvatuko formos griovelį, pakloji ten nichromo vielą reikiamai įtampai ir vartojamai galiai ir užlieji storu glazūros sluoksniu arba epoksidke. Griovelį daryt gilų, nes medžio šiluminė varža didelė. O stalo apačioj halogenų trafą prisuki. |
|
_________________ Nėra geriau už IBM/Lenovo ThinkPad! |
|
|
|
 |
USB šildytuvas |
Parašytas: 2013 10 02, 19:11 |
|
|
|
|
| Beleką jūs čia šnekat, nieko aš nenoriu pirkti, aš noriu kad pats stalas šiltų ties pelyte, o ne šildytuvų ten kokių ... |
Ne pasekmes reikia naikinti, bet priežastis: jeigu šąla rankos, tai vilnonės pirštinės čia bus kaip tik!
Kita vertus, jeigu kraujo apytaka rankose silpna, tai verčiau kreiptis į gydytoją. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |