|
Forumas » Elektronika žaliems » Problema su VU METER
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Problema su VU METER |
Parašytas: 2013 08 31, 12:43 |
|
|
|
|
| Treehop rašo: |
| Naujų potenciometrų išvadus žinau kuo puikiausiai, bet su tais rusiškais tai... |
Tai kad ne vien rusiškų toks išdėstymas yra...
Būna ir dar keisčiau: nėra jokios vizualios lokalizacijos, kur kuris išvadas, ir tik mažas vieno iš kontaktų pažymėjimas
 |
|
|
|
|
|
 |
Problema su VU METER |
Parašytas: 2013 08 31, 12:46 |
|
|
|
|
| Valdulis rašo: |
Tai kad ne vien rusiškų toks išdėstymas yra...
Būna ir dar keisčiau: nėra jokios vizualios lokalizacijos, kur kuris išvadas, ir tik mažas vieno iš kontaktų pažymėjimas
 |
Nelengviau šiaip testeriu pasimatuoti kur kuris išvadas, vietoje to kad žinynuose ieškoti ar gūglinti belenkiek laiko? |
|
|
|
|
|
 |
Problema su VU METER |
Parašytas: 2013 08 31, 12:47 |
|
|
|
|
Tai pagal tave supratau kad keičiant R1 galima pabandyti padidinti jautruma? |
|
|
|
|
|
 |
Problema su VU METER |
Parašytas: 2013 08 31, 12:48 |
|
|
|
|
| sopkis rašo: |
| Nelengviau šiaip testeriu pasimatuoti kur kuris išvadas, vietoje to kad žinynuose ieškoti ar gūglinti belenkiek laiko? |
Nuo nuotaikos ir aplinkybių priklauso... Vienas būdas kitą tik papildo.
Čia jau truputį per žiauru: nuo paprastos abėcėlės prie kinų rašto  |
|
|
|
|
|
 |
Problema su VU METER |
Parašytas: 2013 08 31, 13:03 |
|
|
|
|
| Valdulis rašo: |
Čia jau truputį per žiauru: nuo paprastos abėcėlės prie kinų rašto  |
Mano pasiūlyto "kinų rašto" su normaliu aprašymu studijavimas tikrai lengvesnis nei 29 puslapių datašyto skaitymas, kuriame susigaudyti kur kas sunkiau. |
|
|
|
|
|
 |
Problema su VU METER |
Parašytas: 2013 08 31, 14:05 |
|
|
|
|
Pirmame poste esanti schema niekam tikusi. Pirmiausia, rezistoriai prie LED'ų nereikalingi, kadangi pati mikroschema riboja srovę LED'ams. Antra, jautrumo reguliavimas neteisingas.
Čia mano paties išbandyta ir puikiai veikianti schema:
 |
|
_________________ Džiaugiuosi tuo, ką turiu! |
|
|
|
 |
Problema su VU METER |
Parašytas: 2013 08 31, 14:19 |
|
|
|
|
| xumot rašo: |
Pirmame poste esanti schema niekam tikusi. Pirmiausia, rezistoriai prie LED'ų nereikalingi, kadangi pati mikroschema riboja srovę LED'ams. Antra, jautrumo reguliavimas neteisingas.
Čia mano paties išbandyta ir puikiai veikianti schema:
 |
Įdomu xumot, labai idomu, ir sakai kad ji veikianti? Kiek matau paprasta, visi mikroschemos kontaktai iš eilės (nuostabu! ) Tik ar mano turima mikroschema LM3914 čia tinka? |
|
Paskutinį kartą redagavo Treehop, 2013 08 31, 15:08. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
Problema su VU METER |
Parašytas: 2013 08 31, 14:26 |
|
|
|
|
| Taip pat dar vienas klausimas: dėl kokių priežasčių dabar mano naudojama LM3914 galėtu sugesti? Ką reiktu užtrumpinti? |
|
|
|
|
|
 |
Problema su VU METER |
Parašytas: 2013 08 31, 20:37 |
|
|
|
|
Naujų potenciometrų išvadus žinau kuo puikiausiai, bet su tais rusiškais tai...[/quote]
Tai kad visu potencu varza reuguliuogas tarp vidurinio ir bet kurio soninio, prie ko cia zymejimas ? |
|
|
|
|
|
 |
Problema su VU METER |
Parašytas: 2013 08 31, 22:04 |
|
|
|
|
| super rašo: |
Naujų potenciometrų išvadus žinau kuo puikiausiai, bet su tais rusiškais tai... |
Tai kad visu potencu varza reuguliuogas tarp vidurinio ir bet kurio soninio, prie ko cia zymejimas ?[/quote]
Zymejimas tai nieko, bet kaip tu atskirsi potenciometro kojas kai jos isdestytos taisyklingame trikampyje, ir nera jokio atskaitos tasko? Nebent su testeriu. |
|
|
|
|
|
 |
Problema su VU METER |
Parašytas: 2013 08 31, 22:27 |
|
|
|
|
| super rašo: |
Tai kad visu potencu varza reuguliuogas tarp vidurinio ir bet kurio soninio, prie ko cia zymejimas ? |
Dėl to kad yra logaritminiai, tiesiniai potenciometrai ir norint kad potenciometras veiktu pagal nustatyta funkcija, bei kad parametrai kistu teisingai sukant pagal laikrodžio rodykle, juos ir reikia sujungti teisingai pagal išvadu numeracija.
kaip kad čia potenciometro išėjimas nuo pasukimo kampo:
atkreipk dėmesį į log ir antilog:
 |
|
|
|
|
|
 |
Problema su VU METER |
Parašytas: 2013 08 31, 22:40 |
|
|
|
|
| Taigi, manau kad jau issiaiskinta su tais pot'ais, gal dabar galite atsakyti i mano paskutinius pateiktus klausimus? |
|
|
|
|
|
 |
Problema su VU METER |
Parašytas: 2013 08 31, 23:06 |
|
|
|
|
| Treehop rašo: |
| Taip pat dar vienas klausimas: dėl kokių priežasčių dabar mano naudojama LM3914 galėtu sugesti? Ką reiktu užtrumpinti? |
nuo maitinimo neteisingo pajungimo, +- maitinimo jungimo prie ne tam skirtu išvadu. Del specifikacijoje pateiktu parametru nesilikimo, per dideles įtampos užmaitinimo, netinkamo paduoto signalas ir t.t |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |