|
Forumas » Elektronika žaliems » Dėl "zaperio"
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Dėl "zaperio" |
Parašytas: 2013 08 24, 12:01 |
|
|
|
|
| Treehop rašo: |
Šiaip, kad pajusti ką daro elektra ( kaip trenkia ir t.t.), dar mano draugas norėtu irgi pamatyti tokį daigčiuką.
|
Užsiiminėsi tokiais dalykais? http://www.youtube.com/watch?v=3cG4HAkcYpU
| Citata: |
Aš netoks apie koki pagalvojai, aš visai netikiu kad kaškokie "zaperiai gali išgydyti visas ligas . |
A, nu tada atsiprašau, nes pats pavadinimas "zaperis" jau turi mano atžvilgiu neigiamą reikšmę, kuri susijusi su šarlatanais, pseudomedicina ir pnš.  |
|
|
|
|
|
 |
Dėl "zaperio" |
Parašytas: 2013 08 24, 12:07 |
|
|
|
|
Sita norejau gamint, bet nezinau ar cia gera schema. Siaip, youtubej yra pasidariusiu, tai veikia.
Trafukas, tai tipo 6V, kur buna garso stiprintuvuose. 1k:8R reiskia, kad pirmines varza 1kOm, o antrine 8 Om, tik tiek issiaiskinau. Siaip, raso tinka ir kitokie trafukai, tik tada bbz kokia ta itampa ten gausi. |
|
|
|
|
|
 |
Dėl "zaperio" |
Parašytas: 2013 08 24, 12:23 |
|
|
|
|
[quote="kionig"]
Šiaip, kad pajusti ką daro elektra ( kaip trenkia ir t.t.), dar mano draugas norėtu irgi pamatyti tokį daigčiuką.
|
Užsiiminėsi tokiais dalykais? http://www.youtube.com/watch?v=3cG4HAkcYpU
Nu mano konstruojamasis daiktas, kelis kartus silpnesnis
Beto, tai gal kas turite, arba zinote kur gauti-pakeisti tranzistorius 42028BD? |
|
|
|
|
|
 |
Dėl "zaperio" |
Parašytas: 2013 08 24, 12:32 |
|
|
|
|
Helpo - man atrodo kad trafo ten ne varžos duotos, o vijų skaičius. Pirminė 1000 vijų, antrinė 8. Tu jį turi jungti atvirkščiai. Pagal varžą gali nebent nustatyti kur kokia apvija - didesnė varža tavo antrinė.
Treehop - Digix juk patarė tau - 42028BD keiti į mje13001 ar mje13003 iš taupiosios lemputės (žiūrint kokie ten įdėti, nes tau reikia aukštos įtampos nedidelės galios BJT). |
|
|
|
|
|
 |
 |
Dėl "zaperio" |
Parašytas: 2013 08 24, 12:52 |
|
|
|
|
| sopkis rašo: |
Helpo - man atrodo kad trafo ten ne varžos duotos, o vijų skaičius. Pirminė 1000 vijų, antrinė 8. Tu jį turi jungti atvirkščiai. Pagal varžą gali nebent nustatyti kur kokia apvija - didesnė varža tavo antrinė.
Treehop - Digix juk patarė tau - 42028BD keiti į mje13001 ar mje13003 iš taupiosios lemputės (žiūrint kokie ten įdėti, nes tau reikia aukštos įtampos nedidelės galios BJT). |
Ar šitas tiktų http://lemona.lt/index.php?page=item&i_id=55889? Tik keista kad jis turi 4 kojas (gal ten ne ta nuotrauka) . |
|
|
|
|
|
 |
Dėl "zaperio" |
Parašytas: 2013 08 24, 12:59 |
|
|
|
|
| Treehop gal tu nieko nedaryk nes ne tik silpna galva bus bet dar ir nusitrenksi. |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
Dėl "zaperio" |
Parašytas: 2013 08 24, 13:11 |
|
|
|
|
| Babajuss rašo: |
| Treehop gal tu nieko nedaryk nes ne tik silpna galva bus bet dar ir nusitrenksi. |
Nu ir ko jau taip piktai? |
|
|
|
|
|
 |
Dėl "zaperio" |
Parašytas: 2013 08 24, 14:01 |
|
|
|
|
Nes kažką gaminant būtų gerai kad jau turėtum bent šiokį tokį elektronikos žinių bagažą. Nes dabar tu kievienam teisingam atsakymui sugebu du bereikalingus perklausimus sugalvoti. |
|
|
|
|
|
 |
Dėl "zaperio" |
Parašytas: 2013 08 24, 14:11 |
|
|
|
|
Nes kažką gaminant būtų gerai kad jau turėtum bent šiokį tokį elektronikos žinių bagažą. Nes dabar tu kievienam teisingam atsakymui sugebu du bereikalingus perklausimus sugalvoti. |
Nu, paklausiau ar tas tranzistorius tiks tik todėl, kad būčiau įsitikinęs visu 100%. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Dėl "zaperio" |
Parašytas: 2013 08 24, 16:25 |
|
|
|
|
| Helpo - man atrodo kad trafo ten ne varžos duotos, o vijų skaičius. Pirminė 1000 vijų, antrinė 8. Tu jį turi jungti atvirkščiai. Pagal varžą gali nebent nustatyti kur kokia apvija - didesnė varža tavo antrinė. |
Gali but, nesigincysiu, nes kai ieskojau, tai galejo ir kito forumo narys suklysti, o, kad atvirksciai jungti, tai tikrai, nes reikia, kad itampa isdidintu. Tik atsimenu jie ten perka kazkokius 6V garso transformatorius ir tipo pirmines varza 1000, o antrines - 8. Ir ten kiek skaiciau, visi ju iesko, nueina i pardes su tokiu 1k:8R uzrasu, tai pardavejai tik peciais patrauko ir nieko negal padet. Tai dar buvo linkas i elektronine parde, kurioj toks trafukas yra, bet jau seniai sita daikta atmetes gaminti, nes kiek pas save turiu trafuku nedideliu, tai visu itampa didesne nei 6V ir del to, tikriausiai, man isejime itampa gautusi daug kartu mazesne ir jauciu zaibuko nebuto.  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Dėl "zaperio" |
Parašytas: 2013 08 24, 18:57 |
|
|
|
|
Nu padarai maza tarpuka tarp aukstos itampos laidu ir buna zaibukas. nu tas stun gun taip ir daro. Kai auksta itampa, tai, matyt, pramusa ora ir gaunas mini zaibukas. Tik cia su tuo trafuku mistika, nelabai noriu det belekoki, nes kaip visada - nieko nesigaus. Ta itampa butu galima manau su daugiau diodu ir kondiku isdidint, bet nezinau. Kai as naujokas elektronikoj, tai gal ir nereikia.  |
|
|
|
|
|
 |
Dėl "zaperio" |
Parašytas: 2013 08 24, 19:20 |
|
|
|
|
| Zaibukas gali but ir paprasta kibirstis kai laidai beveik liecias.Kintama itampa galima padidint 4 kartus o gal ir daugiau su itampos daugintuvu. |
|
|
|
|
|
 |
Dėl "zaperio" |
Parašytas: 2013 08 24, 20:07 |
|
|
|
|
| O kaip manai, su mano pasiulyta schema pavyks išgauti bent kokia kibirkštį? |
|
|
|
|
|
 |
Dėl "zaperio" |
Parašytas: 2013 08 24, 20:53 |
|
|
|
|
| Pirma schema manau nieko gero, atrodo kad schema kurta is detaliu pakluvusiu po ranka.Siaip uztenka keliu tranzus, arba su mikre iseitu dar paprasciau.Reikia schemos su kuria butu galima isgaut ko didesni dazni. Kibirstis priklauso nuo tuo kokia itampa ir trafa naudosi. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |