|
Forumas » Elektronika žaliems » TDA 7294 problema su žemu dažniu
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
 |
TDA 7294 problema su žemu dažniu |
Parašytas: 2013 06 11, 07:29 |
|
|
|
|
| Ačiū už patarimus, šiaip tai aš prieš įlituodamas varžas permatuoju ir spalvas sutikrinu, bandžiau įejime padidinti kondensatoriaus c2 nominalą, nėra skirtumo, šios schemos autorius ir taip jau pastatęs signalo įejime didesnio nominalo kondensatorius, nei principinėje schemoje mikroschemos datasheete, signalą imu dėl palyginimo tiesiogiai iš aktyvios kompiuterinės kolonėlės stiprintuvo išėjimo po kurio ta pati kolonėlė groja visai pakenčiamai, jei galingumo šiek tiek daugiau būtų, garsas tikrai neblogas, be iškraipymų didelių garsiai neklausant, bet panorėjau turėti garso "atsargos". Man tai atrodo, kad varžos neturėtų turėti didelės įtakos stiprintuvo dažninėms charakteristikoms. Jei neturėčiau akivaizdaus palyginimo, gal ir galvočiau, kad normaliai veikia tas stiprintuvas, bet palyginus, nesinori per jį klausytis, įspudis, kad kolonėlė žymiai sumažėjo ir vietoje medinės tapo kartoninė. Po kelių dienų bandysiu antrą kanalą sulituoti, pradžioje panaudosiu minimaliai detalių, palaipsniui prikabinant papildomas, žiūrėsiu koks efektas. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 06 11, 08:30 |
|
|
|
|
| fubs rašo: |
tikrinant varžas patarčiau kažkiek įsimint spalvinį žymėjimą, labai supaprastina bet jau trečią juostutę  |
Laiminguolis O ką man daryti, kai ne visus atspalvius skiriu? Tenka kiekvieną varžiukę matuoti, vis prisimenant, kaip būdavo gerai su rusiškomis varžomis, kai skaičiukais buvo parašyta
| Citata: |
| signalą imu dėl palyginimo tiesiogiai iš aktyvios kompiuterinės kolonėlės stiprintuvo išėjimo |
Tai negalima atmesti atvejo, jog tos kompiuterinės apskritai turi didelį kritimą žemuose dažniuose ir to kompensavimui aktyviniame kolonkės išėjime žemi gerokai užkelti.
Patartina stiprintuvą bandyti su normaliomis kolonėlėmis. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 06 11, 08:53 |
|
|
|
|
| aš kompiuterinės kolonėlės garsiakalbių išvis nenaudoju, tik patį aktyvų stiprintuvėlį, per kurį pajungiu normalią kolonėlę ir tuo pačiu surinktą stiprintuvą, taigi, signalas tas pats, iš kompiuterinės kolonėlės stiprintuvo išėjimo. Buvo mintis, kad jei stiprintuvėlis neužkrautas maža varža (kolonėlės), o pajungtas į įejimą surinkto stiprintuvo, tai neduoda žemų, pabandžiau iš to pačio kanalo ir kolonėlę ir surinktą stiprintuvą pajungti, tas pats rezultatas ir normaliai užkrovus stiprintuvėlį. Tiesa, gal žinot kokią nemokamą garsų generatoriaus programėlę, dėl įdomumo pažiūrėčiau, kokie dažniai nukertami. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 06 11, 10:52 |
|
|
|
|
| Contax rašo: |
Laiminguolis O ką man daryti, kai ne visus atspalvius skiriu? Tenka kiekvieną varžiukę matuoti, vis prisimenant, kaip būdavo gerai su rusiškomis varžomis, kai skaičiukais buvo parašyta
|
na nesakau, bet man atsirinkt iš krūvos tai žymiai patogiau jei jau matos ar tai juoda ruda raudona oranžinė ar geltona juostytės galima bent preliminariai žinot ar tai omai ar kiloomai. Nesakau, kartais ir tos spalvos labai neryškiai matos.
Rusiškos kokias esu naudojęs tai užstrigo minty tokios rusvos spalvos. Aha ten tikrai su užrašu buvo
Autoriui, dar pasidėk trumpam į šoną viską ir negalvok, kad ten viskas teisingai sulituota. Pabūk pusdienį kokį poto grįžk ir viską nuosekliai patikrink, gal kur ko nepastebi tiesgiog, nes bent man tai būna taip jau vos ne įsitikinęs kai kelintą kart tikrini: "aha šitsa gerai, tas gerai tikrinau, tas irgi gerai" bet pasirodo būna ir negerai kas nors  |
|
_________________ Bandau praplėst žinias |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 06 11, 16:21 |
|
|
|
|
| fubs rašo: |
tikrinant varžas patarčiau kažkiek įsimint spalvinį žymėjimą, labai supaprastina bet jau trečią juostutę  |
O jei zmogus daltonikas?Kas tada?Lieka tik testeriu matuot |
|
_________________ Nori būti laimingas visą gyvenimą - būk sąžiningas žmogus.
Tomas Fuleris |
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 06 11, 20:30 |
|
|
|
|
| robertas5444 rašo: |
| Man tai atrodo, kad varžos neturėtų turėti didelės įtakos stiprintuvo dažninėms charakteristikoms. |
užuot taip spangęs - verčiau pasiskaitinėk literatūros apie radioelektronikos pagrindus
| Citata: |
| Tiesa, gal žinot kokią nemokamą garsų generatoriaus programėlę, dėl įdomumo pažiūrėčiau, kokie dažniai nukertami. |
http://www.nch.com.au/tonegen/index.html |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 06 11, 22:08 |
|
|
|
|
| paseileji pirsta ir prilieti juo trecia koja.jei burzgia ta kartoji eidamas shema i kaire iejimo grandine iki paties iejimo ,jei ne labai idemiai paziuri c3 .. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 06 12, 17:54 |
|
|
|
|
| Nenoriu kurti naujos temos, tai rašau čia. Man reikėtų įtampos keitiklio iš 12v, tarkim į TDA 7294 (25v), gal kas pasiūlytumėt kokį variantą? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 06 12, 19:01 |
|
|
|
|
Ir aš nenoriu kurti naujos temos, tai rašau čia. Kur Pumpėnose galima į padangas azoto prisipūst ?
 |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 06 12, 19:59 |
|
|
|
|
| arman rašo: |
| Nenoriu kurti naujos temos, tai rašau čia. Man reikėtų įtampos keitiklio iš 12v, tarkim į TDA 7294 (25v), gal kas pasiūlytumėt kokį variantą? |
Stai.Bet abejoju,kad sugebesi padaryt
http://cxem.net/sound/amps/amp18.php |
|
_________________ Nori būti laimingas visą gyvenimą - būk sąžiningas žmogus.
Tomas Fuleris |
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 06 12, 22:19 |
|
|
|
|
| arman rašo: |
| ... reikėtų įtampos keitiklio iš 12v, tarkim į TDA 7294 (25v), gal kas pasiūlytumėt kokį variantą? |
Jau tuomet paprasčiau būtų pasidaryti su TDA1562... |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 06 18, 12:58 |
|
|
|
|
| as nematau prasmes sitoje temoje isvis.. surinkimo klaida ir ja issprest tegali autorius, jei to nesugeba to niekas uz ji nepadarys.. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 06 18, 15:23 |
|
|
|
|
Tai va. Surinkau antrą kanalą. Groja geriau. Ir pagaliau radau priežastį! Ta pati kolonėlė, kai stovi ant stalo kambario kampe, išduoda žemų žymiai daugiau, negu pastatyta ant to pačio stalo, tik kambario centre, sunku patikėti:
Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |