|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 20, 15:59. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso aparatūra » Playstation 1 kaip CD grotuvas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
Playstation 1 kaip CD grotuvas |
Parašytas: 2013 06 12, 18:41 |
|
|
|
|
| Sauliucka rašo: |
| Neo rašo: |
..., padarysiu cd kopija ir su selektorium pazaides padarysiu isvadas  |
Nepamiršk ir cd vietom sukeist. |
O kam tas dalykas? |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 06 12, 18:44 |
|
|
|
|
..., padarysiu cd kopija ir su selektorium pazaides padarysiu isvadas  |
Nepamiršk ir cd vietom sukeist. |
Cia buvo sarkazmas ar rimtas patarimas? Apie "skirtuma" tarp originalo ir kopijos esu girdejes, bet niekad to neisgirdau. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 06 12, 19:40 |
|
|
|
|
Ne, nu blyn testuotojai ... Čia tiktumėt formulėj 1 pratestuot du variklius, kur vienas iš jų modifikuotas. Tik kurą vienam naudotumėt originalų, o kitam bešvinį iš miesto kuro kolonėlės.
Kam mokėti brangiau, jei rezultatas toks pat - neužsikuria nei vienas
Leiskit spėti: turimuose garso šaltiniuose (nad, pioneer) išėjimo grandinėse "mute" ir kitokie garso primažinimo pribumbasai yra palikti ir neatjungti ?
Na gerai, pasi3,14zdavojau ir gana. Tai buvo ne sarkazmas, bet patarimas. Ir nebūkit kaip mūsų Digixsas, nepulkit ginčytis iki pamėlynavimo, kad kopija nesiskiria nuo originalo. Praktiškai sulyginimo metodu galima nesunkiai "pagauti" skirtumus. Yra ir teorinis skirtumo pagrindimas. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 06 12, 20:07 |
|
|
|
|
Tamsta galetumet nepilstyti is tuscio i kiaura ir i klausima atsakyti glaustai, o ne istorijas rasyneti. Man net pasidare smalsu ar paciam padarius akla testa atskirtum kur originalas, o kur kopija?????
As toki testa esu dares su kolegom, deja tavo dziaugsmui as neisgirdau originalo ar kopijos skirtumo.
Ir kas, kad mano turimuose garso saltiniuose pilna "pribumbasu", ar del to negaliu lyginti ju su PS1??? Gal isvis negaliu klausyti CD, nes netinkama aparatura turiu?
Garso suvokimas subjektyvus dalykas, kas tamstai atrodo "skamba" kitam bloga klausyti ir atvirksciai. Nesuprantu isvis, kodel kliuna mano postas. Norejau isbandyti PS1 kaip grotuva, teliko nuspresti, kiek gerai jis groja. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 06 12, 20:27 |
|
|
|
|
Ir kas, kad mano turimuose garso saltiniuose pilna "pribumbasu", ar del to negaliu lyginti ju su PS1???
Garso suvokimas subjektyvus dalykas... Norejau isbandyti PS1 kaip grotuva, teliko nuspresti, kiek gerai jis groja. |
Sakykim viskas gerai su tais cd klausymais, tik sakyčiau tą PS1 reikėtų lyginti su rimtesniais grotuvais ir tada aptarinėti ar jis kažko vertas kaip cd grotuvas. O tų vienodai prastai grojančių aparatėlių po 40-50lt pilnas skelbiu.lt.  |
|
_________________ Design for yourself, not for other people. Don't be afraid to try something. N.Pass |
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 06 12, 20:29 |
|
|
|
|
Atsiprašau, jei sunervyjau (sunervavau)
Bandykit ir rezultatus paviešinkit
p.s. taip, ir "aklam" teste atskyriau. Ir ne aš vienas. Ir tai nebuvo daugiakartinis pasikartojantis atsitiktinumas. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2013 06 13, 07:34 |
|
|
|
|
| Praktiškai sulyginimo metodu galima nesunkiai "pagauti" skirtumus. Yra ir teorinis skirtumo pagrindimas. |
Gal galetumete tuos teorinius skirtumus paporinti arba duoti informacine nuoroda? Siuo metu tokie zodziai skamba, kaip bobute sake ta ir ana....be argumentu. Kad teisingai nuripinti cd dar reikia nemaza tutoriala pastudijuoti. Kiek man zinoma tai absoliuciai identiska kopija gali padaryti tik Exact Audio Copy programa. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 06 13, 10:05 |
|
|
|
|
| darksky rašo: |
| Gal galetumete tuos teorinius skirtumus paporinti arba duoti informacine nuoroda? |
Asmeniškai nestudijavau, negaliu tikslios informacijos suteikt, bet diskusijose digixsas pats galų gale atkapstė kokį tai straipsnį apie cd formato įpatumus ir pripažino "galimą praktinį skirtumą" pagal teorinį pagrystumą. Man visiškai neįdomu teoriniai išvedžiojimai, bet kad "išbarsto" informaciją - tai faktas. Netgi kompaktą turiu, kur nebedainuoja, bet kriuksi tikrąją ta žodžio prasme. Ir kuo toliau į kraštą - tuo baisiau. Galų gale paskutinėj dainoj "pameta takelį ir pakimba".
Dėl Exact Audio Copy negaliu komentuoti - nebandžiau naujų versijų, bet vienas sakinys verčia susimąstyti: "It works with a technology, which reads audio CDs almost perfectly". Panašiai kaip pusiau sintetiniai tepalai. Ar juose sąlyginai 5%, ar 90% sintetikos - galima abiems prikabinti "almost perfectly" etiketę.
Kadangi esu nepataisomas kokybės skeptikas dėl cd audio laikmenos - tai kažkaip viską užmečiau ir net nesinori vėl su ta "patogia buitine atgyvena" prasidėt  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 06 13, 14:08 |
|
|
|
|
| Skirtumas tikrai yra.Net tarp CD-R "bolvankiu".Kompas - ne audio aparatas, kol signalas praeina per visos plokstes , programos ir t.t.-pasigauna visokiu siuksliu. Originaliu CD gamybos tehnologija visai kitokia , nei CD-R. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 06 13, 16:18 |
|
|
|
|
Butent kad diskusija buvo apie cd galimybes, ar uztenka sios technologijos norint atkurti gerai muzika, o ne apie tikslios kopijos sukurima. Bet net ir toje diskusijoje kai kurie teige, jog norint isnaudot cd galimybes reikia ganetinai brangios sitemos. Vargiai tu pajusi ta isbarstyma ant savo "high-end". Neparasei koks ten kompaktas kur kriuksi, kopija orginalo ar orginalas. Bet ir orginalai buna tiesiog su nevykusiu irasu...
"It works with a technology, which reads audio CDs almost perfectly" na cia gal sis sakinys amerikonams skirtas, kad nesiskustu kai bandys nuripinti sudrozta cd nereik kabinetis del zodziu... Man kaip informatikui uztenka zinot kad informacija niekur neisgaruoja ripinant http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=AccurateRip
vsa, nu taip, yra skirtumas tarp acme ir verbatim. Noname galbut bus ne toks ilgaamzis, gali pasitaikyti brokuota partija (neisiraso) ir pan.
Kokiu dar siuskliu prisigaudo? Tu suvoki kad ten skaitmenka ir kad yra checksum, turinio sulyginimai kopijos ir orginalo. Apskritai paemus tai cd yra atgyvena, kai terabaitiniai hdd kainuoja nedaug. Pasijungi dac ir turi kompaktiska daikta su patogiu muzikos valdymu. Galima groti per wasapi, tada windows ir kitos programos nesikis i dekodavima. Naudot atskira dac maitinima, jei usb netinka. As kai nesu perfekcionsitas audiofilas tai nespjaunu i torentu flac, nes vistiek dauguma ten nuo orginalu nuripinti, pasijunges dac ir man viskas ciki  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 06 13, 18:10 |
|
|
|
|
Neverta temos užverst diskusijom apie technologijas. Geriau palaukim aftoriaus ekskrementų ir jo bandymų rezultatų. Gal žmogui bus priimtinesnis PS1 nei NAD-as ar piponierius
p.s. tik nepulkit įsižeidinėt - jokios ironijos čia nėra. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |