|
Forumas » Elektronika žaliems » ZVS driveris
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
ZVS driveris |
Parašytas: 2013 03 20, 10:24 |
|
|
|
|
| Man siaip idomu, sakote, "dirbau" su siuo reikalu. Kam jus naudojat ta auksta itampa apart pasizaidimo? |
|
|
|
|
|
 |
ZVS driveris |
Parašytas: 2013 03 20, 11:46 |
|
|
|
|
Na aišku, dėkui visiems už atsakymus, tikrai padėjote, bandysiu pasigaminti  |
|
|
|
|
|
 |
ZVS driveris |
Parašytas: 2013 03 20, 13:13 |
|
|
|
|
| ddaarius rašo: |
| Man siaip idomu, sakote, "dirbau" su siuo reikalu. Kam jus naudojat ta auksta itampa apart pasizaidimo? |
CHA CHA CHA Va, geras klausimas kuris buūtent ir atsakė, kodėl man kaito kondikai. Naudojau laisva eiga, t.y. be transformatoriaus. O tokiu atveju gaunam ne ką kitą, kaip primityvų ir paprastą indukcinį kaitinimą. Nors nežinau, ar yra skirtumas bus trafas ar ne.. |
|
|
|
|
|
 |
 |
ZVS driveris |
Parašytas: 2013 03 20, 16:19 |
|
|
|
|
Taigi pasidariau šį draiverį pagal šią schemą:
http://imageshack.us/f/532/zvsparts.jpg/
Viską sujungiau teisingai, vietoje zener diodų naudojau tokius:
http://lemona.lt/index.php?page=item&i_id=45128
Pardavėjas sakė, jog jie visiškai nieko nesiskiria...
taigi, pabandžiau išbandyti. Pajungęs maitinimą 12v, gaudavau kibirkštį tarp maitinimo šaltinio laidų, tačiau niekas neveikė, amperus rodanti rodyklė akimirksniu šoka iki pat galo... maitinimo šaltinis max amperu gali duoti 12A.
Tai kas čia galėtų būti blogai? Nieko nebesuprantu...  |
|
|
|
|
|
 |
ZVS driveris |
Parašytas: 2013 03 20, 16:24 |
|
|
|
|
Diodų tarp tos schemos kur yra susikirtimas X nesujungiau, ar taip ir turi būti? gal įkelti savo draiverio nuotrauką, gal ką pamatysit?  |
|
|
|
|
|
 |
ZVS driveris |
Parašytas: 2013 03 20, 22:19 |
|
|
|
|
Perskaičiau, bet tikrai nežinau kas gali būti, noriu susitvarkyti bet nežinau ką daryti... Pagal mane reikia keisti tuos diodus kuriuos nurodžiau anksčiau į zener diodus 12v...  |
|
|
|
|
|
 |
ZVS driveris |
Parašytas: 2013 03 20, 23:12 |
|
|
|
|
Gal ir perskaitei, bet ar supratai?
Ten apie tuos stabilitronus aiškiai parašyta, kam jie reikalingi, ir kokie jie turi (gali) būti.
Taip pat ir apie ričių vyniojimo kryptį, ir apie oro tarpelį transformatoriuje (pasitikrink, kokį transformatorių naudoji, jo duomenis internete ar kur nors kitur).
Ar lauktranziai nesitrumpina? Ar aušinami?
Ar maitinimui naudoji akumuliatorių, ar kokį kintamos/nuolatinės įtampos lygintuvą?
Ar tikrai viskas teisingai sujungta? |
|
|
|
|
|
 |
 |
ZVS driveris |
Parašytas: 2013 03 21, 16:20 |
|
|
|
|
| Valdulis rašo: |
Gal ir perskaitei, bet ar supratai?
Ten apie tuos stabilitronus aiškiai parašyta, kam jie reikalingi, ir kokie jie turi (gali) būti.
Taip pat ir apie ričių vyniojimo kryptį, ir apie oro tarpelį transformatoriuje (pasitikrink, kokį transformatorių naudoji, jo duomenis internete ar kur nors kitur).
Ar lauktranziai nesitrumpina? Ar aušinami?
Ar maitinimui naudoji akumuliatorių, ar kokį kintamos/nuolatinės įtampos lygintuvą?
Ar tikrai viskas teisingai sujungta? |
Rites vyniojau viena kryptimi, dėl oro tarpelio transformatoriuje nežinau.
Tranzistoriai prijungti prie vieno radiatoriaus, na netrumpina.
Maitinimui naudoju akumuliatorių pakrovėją 12-24v 12A.
Štai nuotrauka, gal ką užmatysit:
http://imageshack.us/photo/my-images/577/imag0078f.jpg/  |
|
|
|
|
|
 |
 |
ZVS driveris |
Parašytas: 2013 03 21, 17:01 |
|
|
|
|
Tranziukai ant bendro radiatoriaus neizoliuoti?  |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau paraše. ...Bet uz reklama tai susimokejau  |
|
|
|
 |
ZVS driveris |
Parašytas: 2013 03 21, 17:34 |
|
|
|
|
| didshirshis rašo: |
Na ne , ar tai ir gali būti bėda? Turbūt viska sudeginau per žioplumą, bet tikrai maitinimą tik mili sekundei prilietęs buvau, pamačiau, kad niekas nesigauna, tai ir nebejungiau...  |
|
|
|
|
|
 |
ZVS driveris |
Parašytas: 2013 03 21, 17:40 |
|
|
|
|
| Griaustinis rašo: |
Na ne , ar tai ir gali būti bėda? Turbūt viska sudeginau per žioplumą, bet tikrai maitinimą tik mili sekundei prilietęs buvau, pamačiau, kad niekas nesigauna, tai ir nebejungiau...  |
Turi buti izoliuoti arba geriausiai ant atskiru radiatoriu. Vidurine tranzo koja "drain" yra tas pats kas jo nugarele, jeigu jos neizoliuotos gaunasi trumpas tarp abieju tranzu "drain". |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau paraše. ...Bet uz reklama tai susimokejau  |
|
|
|
 |
 |
ZVS driveris |
Parašytas: 2013 03 21, 17:46 |
|
|
|
|
Turi buti izoliuoti arba geriausiai ant atskiru radiatoriu. Vidurine tranzo koja "drain" yra tas pats kas jo nugarele, jeigu jos neizoliuotos gaunasi trumpas tarp abieju tranzu "drain". |
Ačiu, einu dabar išbandysiu kaip kas veikia su izoliuotu...  |
|
|
|
|
|
 |
ZVS driveris |
Parašytas: 2013 03 21, 17:57 |
|
|
|
|
Taigi izoliavau tranzistorių ir viskas veikia puikiai ačiu visiems už pagalbą, tikrai labai padėjote  |
|
|
|
|
|
 |
ZVS driveris |
Parašytas: 2013 03 21, 18:01 |
|
|
|
|
Taigi izoliavau tranzistorių ir viskas veikia puikiai ačiu visiems už pagalbą, tikrai labai padėjote  |
Saunuolis.
Bet, manau, visdelto geriausia deti atskirus radiatorius. Ju dideliu nereikia, degtuku dezutes dydzio per akis. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |