|
Forumas » Elektronika žaliems » Dėl PIR judesio jutiklio ir magnetinio kontakto
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
 |
Dėl PIR judesio jutiklio ir magnetinio kontakto |
Parašytas: 2013 03 14, 09:17 |
|
|
|
|
| AC/DC rašo: |
| jau įsikirtau, kad grandinė nutraukiama tik sveikus tamperiui, o grandinė tampa N.O. O kai sumuojasi varžos, srovė sumažėja ir taip įšaukia aliarmą, bet grandinė lieka N.C? |
Vaidass jau parase viska ka reikia zinoti:
| Citata: |
tavo atveju:
jeigu grandine nutraukta- gedimas
jeigu grandinej 2.2k- normali busena
jeigu grandinej 9k- aliarmas |
Dvi varzos suteikia papildomo saugumo, nes sistema zino ar daviklis sudirbo ar tamperis, dar kazkokiu budu gali atpazinti du daviklius ant vieno laido, bet nepamenu kaip...
Taip varzos tikriausiai riboja srove is ko centrales apie situacija ir sprendzia.
Bet kam tau reikia gilintis i centrales veikima iki tokio lygio? Cia jau visiskai nenaudinga info. Ka dabar pradesi klausineti ka daro visi tie elementai ant centrales? |
|
Paskutinį kartą redagavo ddaarius, 2013 03 17, 17:38. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 03 14, 09:56 |
|
|
|
|
| Citata: |
Dvi varzos suteikia papildomo saugumo, nes sistema zino ar daviklis sudirbo ar tamperis, dar kazkokiu budu gali atpazinti du daviklius ant vieno laido, bet nepamenu kaip...
|
norint kad "ant" vieno laido atpazintu du daviklius reikia junkti ATZ (pletimo) funkcija, taip bus matomos kaip atskiros zonos, zinoma centrales zonos dauginasi is dvieju, papildoma varza butina |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 03 16, 23:58 |
|
|
|
|
| Babajuss rašo: |
| jau įsikirtau, kad grandinė nutraukiama tik sveikus tamperiui, o grandinė tampa N.O. O kai sumuojasi varžos, srovė sumažėja ir taip įšaukia aliarmą, bet grandinė lieka N.C? |
Na aš nesigilinsiu į pedagogikos procesą, tik mane labai nervuoja naudojamos sąvokos NO NC. Įsikalk į galvą NO NC reiškia Normally Open/Closed. Tai yra relės ar kito velnio pradinė (išeities) būsena. Taigi jei grandinė nutraukiama taip ir sakyk, kad grandinė nutraukiama arba sujungiama, užtrumpinama ar dar kitaip. |
Visiškai pritariu (tiesiog mano mintys vos ne paraidžiui parašytos ).
Kas įdomiausia, kad nenorėdami atrodyti prasčiokais (t.y., neišsiversdami paprastų terminų į lietuvių kalbą), patys susipainioja su tais terminais.
ddaarius'ui: nepriskirk kito forumiečio (vaidass'o) nuopelnus man.  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2013 03 17, 17:40 |
|
|
|
|
| Valdulis rašo: |
| Babajuss rašo: |
Na aš nesigilinsiu į pedagogikos procesą, tik mane labai nervuoja naudojamos sąvokos NO NC. Įsikalk į galvą NO NC reiškia Normally Open/Closed. Tai yra relės ar kito velnio pradinė (išeities) būsena. Taigi jei grandinė nutraukiama taip ir sakyk, kad grandinė nutraukiama arba sujungiama, užtrumpinama ar dar kitaip. |
ddaarius'ui: nepriskirk kito forumiečio (vaidass'o) nuopelnus man.  |
Nepastebjau , pamaciau kad is v raides ir reitingas panasus  |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|