|
Forumas » Elektronika žaliems » Programavimo pradžia
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Programavimo pradžia |
Parašytas: 2013 03 12, 09:17 |
|
|
|
|
| AlgisL rašo: |
beje, Atmega328 kainuoja pigiau nei Atmega8 netgi Lietuvos pardese, todel del bootloaderio cia suskelei nesamone. |
Ir kur tu čia taip radai? |
|
|
|
|
|
 |
Programavimo pradžia |
Parašytas: 2013 03 12, 09:36 |
|
|
|
|
Aš pramokau programuoti JAVA pirmiausiai. Pagrindus gavau per 3mėnesius. Dabar esmę jau suprantu. Nusipirkau Arduino UNO - labai puiku ir paprasta. Realiai matai ką prograuoji pajungęs kokį LED arba potencą, arba LCD ir pan. Gali programuoti rašydamas programą, arba atsisiųsti papildymą tai pačiai programai ir programuoti dėliodamas blokus, panašiai kaip LEGO Mindstorms žaislą. Pavyzdžiui atrodo va taip pats paprasčiausias programavimnas:
http://www.youtube.com/watch?v=0dx9xsvanNA
Nesigailiu nusipirkęs Arduino, bet atima irgi nemažai laiko. |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
 |
Programavimo pradžia |
Parašytas: 2013 03 12, 09:45 |
|
|
|
|
| Na aš ir sakau, kad Arduino yra tik vaikų žaidimas dėlioti kaladėles, o jame naudojamas bootloaderis tik papildomas galvos skausmas, kuris reikalingas tik išimtinais atvejais. |
|
|
|
|
|
 |
Programavimo pradžia |
Parašytas: 2013 03 12, 09:53 |
|
|
|
|
Arduino besimokant yra labai puikus dalykas. Ieškodamas ir skaitydamas tutorialus http://arduino.cc/en/Reference/HomePage išmoks labai daug pagrindinių dalykų.
Beja, man nepatiko tas blokelių dėliojimas. Programos rašymas pasirodė paprastesnis dalykas O ir pavyzdžių pilnas internetas. |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
 |
Programavimo pradžia |
Parašytas: 2013 03 12, 10:40 |
|
|
|
|
| Ingo rašo: |
| Na aš ir sakau, kad Arduino yra tik vaikų žaidimas dėlioti kaladėles, o jame naudojamas bootloaderis tik papildomas galvos skausmas, kuris reikalingas tik išimtinais atvejais. |
o tu pabandyk ir pamatysi, kad Arduino veikia:
| Kodas: |
MCUCR = (0<<ISC01) | (1<<ISC00);
TIMSK |= (1<<TOIE1); |
ir t.t. pvz veikia ir
uint32_t ticks;
ISR(TIMER0_OVF_vect){
{
ticks++;
} |
arba
void setup(){
DDRB=0xFF;
PORTB=0xFF;
}
void loop(){
delay(1000);
PORTB^=0xFF;
} |
|
|
|
|
|
|
 |
 |
Programavimo pradžia |
Parašytas: 2013 03 12, 13:09 |
|
|
|
|
Visiskai nesutinku, pats pasidariau arduino. Funkciju tikrai pakanka, o pagrindinis geris jame, kad viskas supaprastinta:
Neskauda galvos del fusebitu.
Nereikia labai gilintis i skyryba, ir zenklus.
Nereikia pirkt programatoriu, ir knistis su ponyprog, ar avrdude, nusipirkai ikisai usb kabeli ir naudojies.
Ir as nesupratau kuo tau uzkliuvo bootloaderis.
Vietos jis tikrai daug neuzima, bet uztai nereikia programatoriaus. Del vietos - yra galybe arduino variantu, nereikia pirkt pacio pigiausio su atmega8.
| Citata: |
| beto norint su Arduinu parašytą programą įkelti į kitą mikrovaldiklį, į mikrovaldiklį pirmiausia turėsi irašyti boatloderi, o tam visvien prisireiks papildomo programatoriaus. |
Cia tai totaliai nusisnekejai,
programuojant avr paprastai, tai jau programatoriaus nereikes, ane?  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Programavimo pradžia |
Parašytas: 2013 03 12, 14:37 |
|
|
|
|
Su Arduino aš nedirbu, todėl gal aš ką nors ne taip suprantu, aš įsivaizduoju tokią situaciją:
Žmogus įsigijo Arduino plokštę, susiinstaliavo reikalingą softą, draiverius, prisijungė usb kabeliuka išmoko programuoti.. kol mokinosi ir mirgsėjo ledukais viskas okey trina rankas ir džiaugiasi atėjo laikas sugalvojo pasidaryti savo nedideli projektėlį, nuejo i Lemoną nusipirko Atmega 32TQFP, pasidarė pcb, susilitavo plokštę.. ir čia staiga pasirodo kad dar reikalingas programatorius hex failui ikelti, nusiperka programatorių, prasideda bedos su draiveriais, galu gale su draiveriais viskas susitvarko jungiasi prie savo pasigamintos plokštės, ot velnias neveikia, keletą vakarų prakaituojama, kol iš siaiškina atmega užsirakino.... eina vėl į Lemona nusiperka naują Atmega arba ieško brangesnio programatoriaus kuris šia Atmegą galėtų atrakinti...
Jei kas ne taip, paaiškinkit, o tai tikrai aš nesuprantu to Arduino. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Programavimo pradžia |
Parašytas: 2013 03 12, 14:47 |
|
|
|
|
Su Arduino aš nedirbu, todėl gal aš ką nors ne taip suprantu, aš įsivaizduoju tokią situaciją:
Žmogus įsigijo Arduino plokštę, susiinstaliavo reikalingą softą, draiverius, prisijungė usb kabeliuka išmoko programuoti.. kol mokinosi ir mirgsėjo ledukais viskas okey trina rankas ir džiaugiasi atėjo laikas sugalvojo pasidaryti savo nedideli projektėlį, nuejo i Lemoną nusipirko Atmega 32TQFP, pasidarė pcb, susilitavo plokštę.. ir čia staiga pasirodo kad dar reikalingas programatorius hex failui ikelti, nusiperka programatorių, prasideda bedos su draiveriais, galu gale su draiveriais viskas susitvarko jungiasi prie savo pasigamintos plokštės, ot velnias neveikia, keletą vakarų prakaituojama, kol iš siaiškina atmega užsirakino.... eina vėl į Lemona nusiperka naują Atmega arba ieško brangesnio programatoriaus kuris šia Atmegą galėtų atrakinti...
Jei kas ne taip, paaiškinkit, o tai tikrai aš nesuprantu to Arduino. |
Tai prie ko cia arduino !?! Tipo arduino zmogui praplove smegenis, del to jis uzrakino atmega?
Jei neesi naudojas tai ir nekomentuok
Gerai, toks pavyzdys:
Zmogus sumane pasimokint programuot mikrovaldiklius, nuejo i Lemoną nusipirko Atmega 32TQFP, pasidarė pcb, susilitavo plokštę.. ir čia staiga pasirodo kad dar reikalingas programatorius hex failui ikelti, nusiperka programatorių, prasideda bedos su draiveriais, galu gale su draiveriais viskas susitvarko jungiasi prie savo pasigamintos plokštės, ot velnias neveikia, keletą vakarų prakaituojama, kol iš siaiškina atmega užsirakino.... eina vėl į Lemona nusiperka naują Atmega arba ieško brangesnio programatoriaus kuris šia Atmegą galėtų atrakinti.
Kaip matai sis pavyzdys su arduino nesuristas
 |
|
|
|
|
|
 |
 |
Programavimo pradžia |
Parašytas: 2013 03 12, 15:37 |
|
|
|
|
Na gerai, dar toki atvejį paaiškinkit:
Žmogus įsigijo Arduino plokštę, susiinstaliavo reikalingą softą, draiverius, prisijungė usb kabeliuka išmoko programuoti.. kol mokinosi ir mirgsėjo ledukais viskas okey trina rankas ir džiaugiasi atėjo laikas sugalvojo nuejo i Lemoną nusipirko naują atmegą, įsidėjo kažkokiu budu ją į turimą Arduino ir ... pasirodo niekas nebeveikia. Klausimas kas kodėl ir ką tokiu atveju daryti? |
|
|
|
|
|
 |
Programavimo pradžia |
Parašytas: 2013 03 12, 15:55 |
|
|
|
|
| Autoriui - nusipirk Arduino. Pats užsiimu nemažai, projektų per akis, yra knygų su pvz ir t.t. super dalykas. TIkrai nenusivilsi. O ir projektų galėsi prirašyt tiek, kiek širdis geidžia. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Programavimo pradžia |
Parašytas: 2013 03 12, 16:38 |
|
|
|
|
Žmogus įsigijo Arduino plokštę, susiinstaliavo reikalingą softą, draiverius, prisijungė usb kabeliuka išmoko programuoti.. kol mokinosi ir mirgsėjo ledukais viskas okey trina rankas ir džiaugiasi atėjo laikas sugalvojo nuejo i Lemoną nusipirko naują atmegą, įsidėjo kažkokiu budu ją į turimą Arduino ir ... pasirodo niekas nebeveikia. Klausimas kas kodėl ir ką tokiu atveju daryti? |
Toliau mokytis! Dieve niekas ant lektutės tobulėjimo planu ir instrukcijų nepatiekia. Pleti žinių ratą ir tiek. Pats esu ne viena projektą padaręs su arduino ir perkėlęs ją į savo harware - kai nesigauna ieškai kas negerai ir randi. Nerandi? Gal tada apmastai kad dar reikia pasisukinėti su arduino. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Programavimo pradžia |
Parašytas: 2013 03 12, 17:28 |
|
|
|
|
inkeli ArduinoISP.ino ir laidukais pajunges atmega ja uzprogramuoji... |
|
|
|
|
|
 |
Programavimo pradžia |
Parašytas: 2013 03 12, 20:50 |
|
|
|
|
Tai gal galėtumėt patart kokį tą arduino pirkt? Nes dabar jų kaip šieno...
Ir ar jį nusipirkęs yra šansų sugadinti( ta prasme per kompą ką nors ne taip padaryti?) |
|
|
|
|
|
 |
Programavimo pradžia |
Parašytas: 2013 03 12, 21:23 |
|
|
|
|
| Siūlau Arduino UNO R3. Tokį ir pats turiu. Ne mikrobinis, nereikia akinių kad su(pa)graibytum. Sugadint galima ką nors prie jo netaip pajungiant, bet jeigu nors šiokių tokių žinių elektronikoj yra, tai nėr problemų tada. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |