Elektronika.lt
 2025 m. spalio 25 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2025 10 25, 12:49. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Akustika » Egzotinė akustika
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume

Puslapis 23
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3  Toliau
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 Egzotinė akustika
PranešimasParašytas: 2013 02 28, 22:29 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
GSP
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
keista kaip niekas situ nepaminejo http://www.bolzanovilletri.com/ dizainas tokio tipo kolonelems IMHO tobulas. Stovejo Muzikos Magijoj, deja taip ir nepaklausiau, tad komentuoti susilaikysiu.
 Egzotinė akustika
PranešimasParašytas: 2013 03 02, 11:41 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Profix
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
klausiau situ bolzano villetri palangoj, galiu pasakyt atkurimas tikrai specifinis. atrodo lyg garsas sklistu ne is kolonkiu o tiesiog aplink jas. buvau keistai nustebes. stereo rezimas tikrai geras, bet scenos jauciu nelabai eitu pajust Smile buvo dar ir suba pajunge tai lygiai tas pats, jokios lokalizacijos, uzsimerkes net nepasakytum kad jis apskritai groja, tuo labiau kur jis yra.. gali but dar kad padejo pati patalpa, nes komplektas stovejo vidury pakankamai dideles sales, todel atspindziu nebuvo. paklausyciau dar jei kada butu proga Smile
 Egzotinė akustika
PranešimasParašytas: 2013 03 02, 12:28 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
šiaip žmogas
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Dėkui visiems už nuomones, pasistengsiu kai ką paaiškinti: mano paskaičiavimai labai paprasti - gamintis kolonkes už 3000 ir daugiau, mano nuomone verta tik tokiu atveju, jei tai žada būti kažkas ekstraordinaraus, kitu atveju, jei daryti paprastus "tower'ius", tikrai neverta net prasidėti, nes galima gan nesunkiai nusipirkti už tokią sumą rimto gamintojo kolonkes, kurių pats gamindamas vis tiek neperspjausi... Juolab, kad maždaug 15 kv./m kambaryje, mano nuomone reikia kažkokio netradicinio sprendimo, nes kolonėlių buvo išbandyta nemažai, o naudos iš to nedaug. Elektronika normali, buvo bandyta visai kitose patalpose (didesnėse) - groja, ir dar kaip...
 Egzotinė akustika
PranešimasParašytas: 2013 03 02, 13:22 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
GSP
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Citata:
tikrai neverta net prasidėti, nes galima gan nesunkiai nusipirkti už tokią sumą rimto gamintojo kolonkes, kurių pats gamindamas vis tiek neperspjausi...

va sioj vietoj klysti visu tukstanciu procentu
 Egzotinė akustika
PranešimasParašytas: 2013 03 02, 13:59 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
šiaip žmogas
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
GSP rašo:
Citata:
tikrai neverta net prasidėti, nes galima gan nesunkiai nusipirkti už tokią sumą rimto gamintojo kolonkes, kurių pats gamindamas vis tiek neperspjausi...

va sioj vietoj klysti visu tukstanciu procentu

Nežinau, gal ir klystu, bet mano patirtis rodo ką kitą. IMHO - Perkant naudotas - už tokią sumą galima labai rimtą akustiką nupirkti. (Pirkti, žinoma, reikia už LT ribų, bo lietuvaičiai gerokai užsimeta), kas šiem laikam jokia problema. O jei ir perkant LT, kai galima paklausyti, galima pasiimti labai neblogus daiktus. Mano karti patirtis rodo kaip tik tokią situaciją.
 Egzotinė akustika
PranešimasParašytas: 2013 03 02, 16:25 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
gnt
Veteranas
Veteranas
šiaip žmogas rašo:
gamintis kolonkes už 3000 ir daugiau, mano nuomone verta tik tokiu atveju, jei tai žada būti kažkas ekstraordinaraus, kitu atveju, jei daryti paprastus "tower'ius"

3000 tai ir yra minimali suma, už kurią gali susipirkti reikiamus komponentus būtent paprastiems toweriams: paprastus, bet jau gana normalius garsiakalbius, filtrų detales ir pora lapų plokštės
šponui ir lakui jau gali ir neužtekt Very Happy
Citata:
galima gan nesunkiai nusipirkti už tokią sumą rimto gamintojo kolonkes

kokio?
RRR? . .
 Egzotinė akustika
PranešimasParašytas: 2013 03 02, 18:14 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
šiaip žmogas
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Prieš gerus metus stipriau ieškojau, tikrai buvo galima paimti TANNOY, JAMO, WAFERDALE, KEVEK tikrai neblogas kolonkes... Paaiškinsiu - man yra tekę klausyti kaip groja Hi End' inės kolonkės ir tipo nepatenkančias į šitą klasę, pajungtas nuo to pačio stipriklio (turėjau pažįstamą salone Piteryje) pasakysiu atvirai - aš skirtumo nepajutau... Ir tai turint omenyje, kad grojo vinilas, patalpa buvo pritaikyta perklausoms ir t.t. Taigi štai taip...
 Egzotinė akustika
PranešimasParašytas: 2013 03 02, 22:10 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
darksky
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
gnt rašo:

3000 tai ir yra minimali suma, už kurią gali susipirkti reikiamus komponentus būtent paprastiems toweriams: paprastus, bet jau gana normalius garsiakalbius, filtrų detales ir pora lapų plokštės
šponui ir lakui jau gali ir neužtekt Very Happy

Uztenka 2 gabalu viskam, jei jau irankius turi http://img838.imageshack.us/img838/9378/samata.png
Uz 3k galima jau ir su labai gerais scan-speak 18W8531G darytis. Buciau dares pastaraji, bet kai reikejo dar irankius kai kuriuose susipirkti, tai likau prie pigesnio varianto.
Apskritai tai tiesos jo zodziuose yra. Labai daug vargelio su kolonkiu darymu. Man kaip zaliam reikejo kruva informacijos perskaityti. Po to reikia tureti darbui patalpa ir butu gerai siurblys kuris nusiurbia mdf dulkes, nes kitaip dulkem tu kosisi. Po to but gerai pasimatuot daznumines, impedancus. Daznuminei reiks geros garso kortos, mikrofona pirktis arba gamintis. Ir tuom vargeliai nesibaigia. Tada iskyla problemos del zemu dazniu pamatavimo tam nepritaikytoje patalpoje. Man idomu kaip tarkim GSP pamatuoja savo kolonkiu daznumine realia (be kambario itakos). Taip kad susumavus vargeli, gal vis del to, jei pas zmogu nera laiko, nelabai ir verta gamintis. Optimaliausias variantas manau kokio diy'erio gatava gamini pirkti.
 Egzotinė akustika
PranešimasParašytas: 2013 03 02, 22:54 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
gnt
Veteranas
Veteranas
darksky rašo:

Uztenka 2 gabalu viskam, jei jau irankius turi http://img838.imageshack.us/img838/9378/samata.png

aš dviejų juostų akustikos nepripažystu, 3 juostos yra minimumas
išskyrus variantą, kai plačiajuostis garsiakalbis "paremtas" iš apačios atskiru žemadažniu
Citata:
Uz 3k galima jau ir su labai gerais scan-speak 18W8531G darytis.

labai geras - reliatyvi savoka
pagal mane, tai labai gerų garsiakalbių pora kainuos ne mažiau įvardintos sumos, o reikia nepamiršti, kad tų porų reikės ne vienos
Citata:
Labai daug vargelio su kolonkiu darymu.

žiūrint, kokie pas tave prioritetai
jei svarbiausia "gamyklinė" išvaizda - tada taip, reikia turėt staliaus dirbtuvęs su įranga, ir patirties

man svarbiausia - garsas
aš ne stalius ir tokiu niekada nebūsiu, tai ir dėl išvaizdos labai nesuku galvos
Citata:
Optimaliausias variantas manau kokio diy'erio gatava gamini pirkti.

pradedančiajam optimaliausias variantas - atkartot 1:1 žinomą ir gerai užsirekomendavusį projektą
 Egzotinė akustika
PranešimasParašytas: 2013 03 02, 23:37 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
šiaip žmogas
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Matot, gerbiamieji, garso girdėjimas, o tuo labiau jo kokybė mano nuomone labai individualus reikalas , todėl akustinės sistemos kokybės, o tuo pačiu ir garso kokybės klausimu asmeniškai aš mastau labai primityviai: IMHO yra 3-jų rūšių (galima suskirstyti smulkiau, bet nemanau, kad temos rėmuose verta) klausytojai :
1) Bi tik kas nors zyzia - kažkas girdisi iš kolonėlių ir gerai;
2) Komfortiško garso mėgėjai - garsas turi skambėti taip, kad būtų malonu klausytis, t.y., kad " skambėtų maloniai ausiai";
3)"Sąžiningo" garso mėgėjai - tie, kuriems turi skambėti taip, kaip koncerto salėje, ar taip, kaip buvo padarytas įrašas ir niekaip kitaip ( mano požiūriu tai kaip tik ir yra ortodoksalūs Hi End'o mėgėjai).
Kadangi save priskiriu 2-ajai kategorijai, tai manau galima sau leisti pakoreguoti garsą ir su ekvalaizeriu, todėl ir ar kolonkės bus su Hi End'iniais garsiakalbiais, ar su rusiškais man absoliučiai vienodai, jei tai skambės normaliai...

[quote="darksky"]
gnt rašo:

...... Optimaliausias variantas manau kokio diy'erio gatava gamini pirkti.

Dėkui už nuomonę, bet diy'erio gaminio aš tikrai nepirksiu, bo įdomu pačiam pasikrapštyti, juolab, kad tiek reikiamų įrankių, tiek patalpas turiu... Taigi visgi, manau bus bandoma gamintis "omnidirectional" akustiką.
 Egzotinė akustika
PranešimasParašytas: 2013 03 02, 23:58 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
darksky
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
Dirbtuves (patalpos) reikalingos del kalnu dulkiu atsirandanciu apdirbant mdf. Todel sprendimai tokie: perkiesi siurbli ir jungi nusiurbima dulkiu arba uzsidedi respiratoriu ir frezuoji tusciose dirbtuves, arba jei turi nuosava nama keliauji i lauka frezuoti. Dar yra variantas frezuoti ne tusciose patalpose, bet tada turesi linksmaus darbo nuvalant dulkes nuo daiktu. Nereik buti staliumi, as to ir nesakau, tiesiog pavardinau problemas, kurias kazkaip teks spresti kai pradesi gamintis savo pirmasias koloneles.
 Egzotinė akustika
PranešimasParašytas: 2013 03 03, 11:49 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Egis64
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Į vieną kišenę brėžinį, į kitą-... ir eini pas pažįstamą stalių. Kokios frezos, kokios dulkės ?...
 Egzotinė akustika
PranešimasParašytas: 2013 03 03, 12:30 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
leopard
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje MSN Messenger
Šiandien kolonėlės kainuoja 3000 litų, po kelių metų jos kainuos 1500 litų (pusę kainos), Bet ne problema, nes kai kurioms kolonėlėms galima pasikeisti originalius garsiakalbius be problemų. Tie garsiakalbiai po tų kelerių metų kainuos 30 litų. Tai kokia reali tų kolonėlių kaina tada?

Kažkaip laukiu laukiu kol garsiakalbiai atpigs, bėga metai, nu bet nepinga anei vienas modelis. Kol galiausiai gamyba baigiasi ir nauji modeliai juos pakeičia. Po kelerių metų palaidas garsiakalbis kaip kainavo, sakykim, 200 litų, taip ir kainuoja labai panašiai. Neskaitant akcijų, kuomet atsiuntimas per šventes nemokamas ar pan. O va firminių kolonėlių garsiakalbiai pinga iki šroto kainos - apie 30 litų (beja jie net ir pilna kaina nekainuoja 200 litų kolonėlėse apie 3000 litų).

Konkretus pavyzdys - Proson kolonėlės.

PranešimasParašytas: 2013 03 03, 14:23 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
obalys
Senbuvis
Senbuvis
šiaip žmogas rašo:
2) Komfortiško garso mėgėjai - garsas turi skambėti taip, kad būtų malonu klausytis, t.y., kad " skambėtų maloniai ausiai"

Aš irgi iš tų...

šiaip žmogas rašo:
Kadangi save priskiriu 2-ajai kategorijai, tai manau galima sau leisti pakoreguoti garsą ir su ekvalaizeriu, todėl ir ar kolonkės bus su Hi End'iniais garsiakalbiais, ar su rusiškais man absoliučiai vienodai, jei tai skambės normaliai...

O va čia tu pievas parašei. Visiškas. Radiotechnika niekada grojimu neprilygs kokiems Scan-Speak, nebent labai pasistengsi ir su kokiu ekvalaizeriu SS skambėjimą pritempsi iki RRR lygio.
Sakyčiau tu paprasčiausiai "negirdi", todėl vienodai kokios kolonėlės groja ir kaip tą garsą koreguoti.
Žinoma yra dar viena žmonių katerogija - kai esi biednas ir žinai kad nepavyks įpirkti kokybiškesnio daikto, galima pradėti spjaudyti ant visų ir sakyti kad viskas vienodai, tik ten kaina didesnė...

PranešimasParašytas: 2013 03 03, 18:39 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
šiaip žmogas
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
obalys rašo:

O va čia tu pievas parašei. Visiškas. Radiotechnika niekada grojimu neprilygs kokiems Scan-Speak, nebent labai pasistengsi ir su kokiu ekvalaizeriu SS skambėjimą pritempsi iki RRR lygio.
Sakyčiau tu paprasčiausiai "negirdi", todėl vienodai kokios kolonėlės groja ir kaip tą garsą koreguoti.
Žinoma yra dar viena žmonių katerogija - kai esi biednas ir žinai kad nepavyks įpirkti kokybiškesnio daikto, galima pradėti spjaudyti ant visų ir sakyti kad viskas vienodai, tik ten kaina didesnė...

Gerb. Obaly.
Taigi aš tą patį ir rašiau, kad girdim, (kaip ir matom spalvas, tarp kitko) mes visi skirtingai. Ir ponuli, jei parašiau kad man egzistuoja tos 3 kategorijos, tai reiškia , kad jos tiesiog skiriasi viena nuo kitos ( yra skirtingos), o ne geresnės ar blogesnės viena už kitą.
Dėl spjaudymo: kodėl jei nuomonė yra kitokia nei paties, tai jos išreiškimas automatiškai yra spjaudymas? Juk buvo parašyta, kad tai mano asmeninė nuomonė, nepretenduojanti, skirtingai nei paties į aukštesnes tiesas...
Jei aš nejaučiu skirtumo, tai aš jo nejaučiu. Jei kiti tą skirtumą jaučia - tvarkoj, jiems tada aktualu susipirkti aparatą, kuris skamba jų požiūriu geriau (ir px ar jis bus brangesnis ar pigesnis). Ir jų nuomonė nei geresnė nei blogesnė už mano ar tavo ji tiesiog kitokia...
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Pereiti prie Atgal  1, 2, 3  Toliau

Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

Sveiki ir ekologiški maisto produktai

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

„Mokslo sriuba“

www.matuok.lt - Interneto spartos matavimo sistema

Programuotojas Tautvydas – interneto svetainių-sistemų kūrimas

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas

FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods,
FS25 Maps
ATS Trailers
American Truck Simulator Mods, ATS Trucks, ATS Maps
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Ets2 mods, Ats mods, Beamng drive mods
allmods.net
„MokslasPlius“ – mokslui skirtų svetainių portalas
www.mokslasplius.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
LTV.LT – lietuviškų tinklalapių vitrina
www.ltv.lt/technologijos/
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
Mokslo festivalis „Erdvėlaivis žemė“
www.mokslofestivalis.eu