|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 01 24, 20:58. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Lituoklis pradedanciajam
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
Lituoklis pradedanciajam |
Parašytas: 2006 03 09, 13:56 |
|
|
|
|
| CodeC rašo: |
antgaliai tu pigiu kinietisku lituokliu yra geri, tik viena beda yra ta, kad jie labai greitai perkaista. 220V lituokliui galima pasidaryti paprasta galios reguliatoriu. tereik tirisotriaus ir poros kondiku.
labai geras dalykas butu gauti gera 12V lituokli, bet nera tokiu nei lemonoj nei spikarej. gal kas zinot kur dar ieskot? labai noretusi turet galimybe masinoj lituoti. |
Dėl perkaitimo nesutinku, naudoju lituokli 16W iš Gariūnų už 8Lt , kartą pamiršau išjungt, buvo įjungtas ~16 valandų ir nieko, naudoju jį jau kelis mėnesius, kaip už tokią kainą tikrai neblogas. Tiesa, turėjau tokios pačios išvaizdos lituoklį iš Lemonos uz 15lt, galingumas kiek mažesnis buvo- 15W, tai anas labai greit nusibaigė. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 03 09, 14:08 |
|
|
|
|
| nu tai taip 16W neperkais gal. pabandyk palikt koki 40W ar 60W papigiaiska lituokli tokiam laikui, tai is antgalio cuchoris liks. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 03 09, 15:12 |
|
|
|
|
Aš buvau ruskinį lituoklį 40W už~7Lt per savaitgalį garaže pajungtą palikęs .Ir nieko-truputį "sulyso" antgalis ir tiek.Paprastam palitavimui geriausias variantas rusiški lituokliai,aišku kokiam TSSOP korpusui(5x5 mm-16 išvadų) nelabai tinka. |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
Parašytas: 2006 03 10, 12:24 |
|
|
|
|
Taip Blaster ir Codec einat teisingu keliu, geriau sumokėti brangiau bet turėti gerą universalų daiktą ir ne vienai dienai.Aš dabar nors ir nebeužsiimu aktyviai radiotechnika, bet dar tebeturiu visą lituoklių komplektą iš senesnių laikų kuriuos naudojau.Pradedant miniatiūriniu 7W /6V, toliau 10W /12v, 24W/24V ir keletas 40W/42v su skirtingais antgaliais(na pvz išlituoti mikroschemoms ar jungtims), toliau nuo 40W iki 250W("kirvis") 220V lituokliai bent trys.Na vienu žodžiu visoms reikmėms Tiesa jie ir pigesni buvo ir ten kur teko dirbti, juos pavykdavo "pro šalį" iš darbovietės įsigyti O čia daug kas giriasi kad turi ir naudoja vieną vienintelį ir dar 220V Aš išvis nesuprantu kaip jum pavyksta su tuo pačiu lituokliu viską daryti Na sakykim mikrodetales su kuo lituojat, arba jei tenka kažką mašinoj tvarkyti , ką tada kiekvieną kartą su prailgintoju reikia tampytis.
Tiesa visam tam reikalui buvau pasidaręs ir maitinblokį su 6, 12, 24, 36-42 voltų išėjimais, kokį reikia tokį ir pasijungei
O galingumo reguliatoriai turi ir kai kurių minusų(ypač tiristoriniai).Teko susidurti su tuo kad jie per tinklą duoda trukdymus.Va pabandykit su tokiu FM ruože ką nors remontuoti ar derinti Aišku tie brangesni turi trugdžių filtrus. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 03 10, 12:32 |
|
|
|
|
Aš absoliučiai viską lituoju paprastu 15W/220V Weller. Kai prisireikia lituoti "kibirus" ir nebepakanka galios, į kitą ranką imu "feną" ir "komensuoju"...
Šis lituoklis geras tuo, kad labai lengvas, patogus ir, svarbiausia, neperkaista, kaip beveik visi kiniški.
Va dėl tų "kibirų" pirksiu šią stotelę - 40W bus per akis. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 03 10, 12:37 |
|
|
|
|
| BLASTER rašo: |
Aš absoliučiai viską lituoju paprastu 15W/220V Weller. Kai prisireikia lituoti "kibirus" ir nebepakanka galios, į kitą ranką imu "feną" ir "komensuoju"...
Šis lituoklis geras tuo, kad labai lengvas, patogus ir, svarbiausia, neperkaista, kaip beveik visi kiniški.
Va dėl tų "kibirų" pirksiu šią stotelę - 40W bus per akis. |
Matai Šarūnai , tada tokių stotelių dar nebuvo gal ir aš būčiau įsigijęs
Bet dabar kai jų yra aš irgi agituočiau už tokias.  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 03 10, 13:09 |
|
|
|
|
Suprantama
Beje, siūlau naujokam (tiem, kurie jaučia, kad lituoklio reikia ilgam, o ne dviem rezistoriam prilituot) pirkti kokybiškus lituoklius, o ne kinišką šlamštą. Patikėkit, sakau iš skaudžios patirties. Tuos kiniškus po 15Lt pirkdavau vidutiniškai kas mėnesį.. O ir lituoja jie prastai - visi takeliai atšoka (perkaista).
Jei iš pigiausių KOKYBIŠKŲ variantų, tai patarčiau imti 25W Weller. Galima įsigyti lemonoje, kaina ~90 Lt.
Taip, žinau, sakysit "90 Lt yra labai daug". Patikėkit, atsiperka. Ir pats nesu buržujus, iš pradžių irgi taip sakiau. Tik va kinams per porą metų atidaviau dar daugiau. O šis lituoklis (tik 15W versija) man tarnauja jau ~4 metus. Antgalis nekeistas, puikiai limpa lydmetalis, neapdega, nereikia galąst, jokių problemų. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 03 10, 20:31 |
|
|
|
|
Vat, tevo pazystamas arde kazkur vokietijoj fabrika ir viska grudo y lietuva pardavimui... Pirkom is jo second hand langu sodo nameliui, kadangi tas namelis visaj didelis, tai langu pirkom daug, (pries tai dar begale langu, duru namui siaulius, paskui dar langu draugam, duru draugam), tai kol krove viska y masina gavau biski ten pasizvalgyt, magaryciu issirinkau 2 oscilografus (Hawlet Packard), (viena pasilikau vietoj rusisko), daiktai afigieni... Pora reguliuojamu maitinimo saltiniu 0-90v, Osciloscope Calibrer (signalu generatoriu), kelis lituoklius, keleta maitinimo bloku jiem... Keleta galingu latru (maitinimo saltiniu, kur kontaktas vaziuoja per antrines apvijas ir tajp nusireguliuoji itampa... Galiu pasidalint su mielajs kolegajs elektronikajs, jej kas norit... Ten dar stovejo nemazai, kadangi daznai ten lankomes ko nauja parveza, baldu ir tt, tai pazesiu... Nebetilpo y bagazine...
Y akis krito du elekroniniai mikroskopai...  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2006 03 11, 20:44 |
|
|
|
|
| Mane taip pat LABAI domina kokybiškas ir pigus dviejų spindulių skopas.. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 03 14, 10:01 |
|
|
|
|
| mane irgi labai domintu scopas geras:) nu ir lituoklis 12 V geras:) nes pagalvojau kad to 15W masinoj bus per mazai galios. savaitgali bandziau su 40W koloneliu laidus prilituoti ir tai sunkiai sekesi. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 03 17, 11:51 |
|
|
|
|
| CodeC rašo: |
| mane irgi labai domintu scopas geras:) nu ir lituoklis 12 V geras:) nes pagalvojau kad to 15W masinoj bus per mazai galios. savaitgali bandziau su 40W koloneliu laidus prilituoti ir tai sunkiai sekesi. |
siaip kai mashinoje pasidaro per mazai 8W tada i trasa paleidziu :
http://www.spikare.lt/?id=2&lang=lt&acc=show&term=degiklis&pcode=IRLD03&pmode=
tik mazesni ir kiek silpnesni broliuka
siaip visai neblogai gaunas, vienakart is bedos net linijiniams audio kabeliams kistukus dejom
o ir namie kai reikia sulituot leletos 2,5mm2 laidu skrutke tai irgi tingis kaitint 100 W lituokli  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 03 18, 01:00 |
|
|
|
|
Na osciloskopas ir mane domintu. Tik deje nezinau ten apie visokius ju kanalus ir pan. O koki patartumet sakykim siustuvams, imtuvams derinti?
Tai zodziu kai vaziuosi i vokietija tai osciloskopu nepamirsk uzsikraut partija  |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |