|
Forumas » Elektronika žaliems » Reikia chemikų patarimo
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
Reikia chemikų patarimo |
Parašytas: 2006 02 23, 12:07 |
|
|
|
|
| Mindaugasu rašo: |
| Tie balti milteliai yra amonio persulfatas. Tirpalo litro uztenka suesti 35g Vario. Tai vat padalinkit 35g is vario sluoksnio storio ant plokstes ir gausit galima nuesdinti plota. |
gramus dalinam is metru ir kokia dimensija gaunam
man rods pries tai reik dar is tankio padalint (8,92 g/cm³)  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 02 23, 12:13 |
|
|
|
|
| H2O2 tirpalo nesu naudojęs,reiktų eksperimentuoti,bet turėtų būti 1:1.Aš tirpdau tabletes,naudoju koncentruotą HCl,tai 10x10cm plokštei sueina apie 50ml HCl ir 4-5 tabletės H2O2(na ten nėra chemiškai grynas peroksidas-dar kažkokių priemaišų yra),tirpalas pilnai neišsinaudoja-bėdai esant dar kokią nedidelę plokštę lėčiau galima išėsdint(ypač pašildžius)-tik įspėju-labai smirdi ta velniava ir nosį graužia.Turiu rusišką aprašymą apie plokščių ėsdinimą-jei įdomu,galiu kur įdėti,ar atsiųst. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 02 24, 17:28 |
|
|
|
|
| Galiu pigiai parduoti geležies chlorido miltelių. Kaunas tel. 867736317 |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 02 25, 14:39 |
|
|
|
|
Man su tuo HCl ir H2O2 blogai baigėsi Tiek vargau, bet nugraužė visą mano spiritinį markerį, teks iš naujo viską braižyt Tikriausiai tirpalas per stiprus markeriui. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 02 25, 15:26 |
|
|
|
|
Aš tau nesiūliau spiritinio markerio naudoti .Man atrodo,kad jį nugrauš bet koks tirpalas.Visą laiką piešdavau su nagų laku,praskiestu acetonu iki reikiamos konsistencijos,dabar su lazeriniu spausdinu takus(bet ir tai su FeCl3 ėsdinu-H2O2 baigėsi).O tirpalą visada išsibandyk ant gabaliuko plokštės,kad paskui gailėtis nereiktų.Kažkada eksperimentavau su koncentruota azoto rūgštim-tai suėdė ir takus ir laką(kažkokį baldinį buvau užtepęs). |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2007 06 10, 04:03 |
|
|
|
|
| Mindaugasu rašo: |
| Tie balti milteliai yra amonio persulfatas. Tirpalo litro uztenka suesti 35g Vario. Tai vat padalinkit 35g is vario sluoksnio storio ant plokstes ir gausit galima nuesdinti plota. |
Ar tai ta pati medžiaga, kur duonai naudojama? http://www.food-info.net/lt/e/e923.htm . Aš visai žalias chemijoj, gal čia bajeris? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2007 06 13, 18:34 |
|
|
|
|
| zhinynas rašo: |
Aš tau nesiūliau spiritinio markerio naudoti .Man atrodo,kad jį nugrauš bet koks tirpalas.Visą laiką piešdavau su nagų laku,praskiestu acetonu iki reikiamos konsistencijos,dabar su lazeriniu spausdinu takus(bet ir tai su FeCl3 ėsdinu-H2O2 baigėsi).O tirpalą visada išsibandyk ant gabaliuko plokštės,kad paskui gailėtis nereiktų.Kažkada eksperimentavau su koncentruota azoto rūgštim-tai suėdė ir takus ir laką(kažkokį baldinį buvau užtepęs). |
O azoto rugsti naudoja plokstem daryt ? Kur gauti ? |
|
_________________ SMD - stebinančiai mažos detalės
Aš pažeidžiau forumo taisykles ir naudojau animuotą avatarą. |
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|