|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 02 27, 04:50. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Energetika ir elektrotechnika » Ar verta/reikia jungti šaldytuvą per srovės nuotėkio rėlę?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
Ar verta/reikia jungti šaldytuvą per srovės nuotėkio rėlę? |
Parašytas: 2012 03 08, 10:45 |
|
|
|
|
| Kestas77 rašo: |
| -tai kas pas tave per virtuve kad reikia skirstyti automatais,- maksimus 2 sakyciau. |
Šiaip žmonės pasižiūri pagal naudojamus prietaisus ir apsisprengžia, ar jam aktualu, kad dėl kokios duonos skrudintuvės kaltės išmetus automata, gaus "stuškių" nuo gaspadinės dėl elektrinės orkaitės programos nusiresetinimo ir pyrago "sukritimo" ar negaus.
| -pastatyciau nuotekio rele su 100mA jautrumu (ir atitinkama srove su rezervu). |
Tiriant mirtiną atvejį buityje bus konstatuota, kad srovės nuotėkio rėlė buvo, tačiau, dėl nukentėjusiojo neatsparumo mirtinai srovei, jam teko numirti.
p.s. testavimai ir pramoninė serijinė gamyba yra du skirtingi dalykai. Nebūtų skirtingi - nebūtų nei gędimų, nei gaisrų, nei visokių kitokių bjaurasčių. |
|
Paskutinį kartą redagavo Sauliucka, 2012 03 08, 10:51. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 08, 10:49 |
|
|
|
|
nerandu argumentu, saldytuve gali laidai nuo vibracijos prasitrinti, bet kaip ir sakiau - tik senam chlame. jei kada buvai mates kaip atrodo kompresoriaus vidus, tada suprasi kad nuotelio is jo nelabai gali buti.
As negirdejau nei vieno atvejo kai saldytuvas nupurte. Geresni saldytuvai savyje turi jau nuotekio reles elektronikos valdymo blokuose, skalbimo masinos beje irgi jas turi (negarantuoju ar visos).
Dabar projektuojant kokia nors elektrinio prietaiso sistema nebeleidziama kad ir avarijos atveju atsirastu zmogui pavojingu dariniu. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 03 08, 10:54 |
|
|
|
|
| Babajuss rašo: |
reikia pas egipą paimti ir pratestuoti tokią
Taip kiti ir nuo olų šokinėja bet pasakysiu kam tampyti liūtą už ūsų. Manau vienas kitas šimtas litų žmonos, vaiko ar savo gyvybės sąskaita nėra daug. |
Prasau,20 lt ir jokiu problemu. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 08, 10:54 |
|
|
|
|
........................................................
Vaiku kambary tei verta ideti tokia rele, arba jei vaikas aktyvus ir megsta kisti virbalus i rozetes, tada galima pagalvoti ir ant viso buto rele.
............................ |
Dėl šito nuotėkio rėlės tikrai nereikia. Aš pas save visam bute sudėjau "pamandrintas" rozetes, į kurias niekaip neįkiši virbalo (vinies ar panašaus daikto).
Pats bandžiau kišti ir vinį, ir atsuktuvą; bandžiau ir į abi skylutes kartu - niekaip nepavyko. |
|
_________________ I GAVE UP DRINKING, SMOKING AND SEX!
it was the worse 15 minutes of my life! |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 08, 10:59 |
|
|
|
|
| Chulio rašo: |
| Pats bandžiau kišti ir vinį, ir atsuktuvą; bandžiau ir į abi skylutes kartu - niekaip nepavyko. |
Treniruotis reikia. Jei ir po treniruočių nepavyks - paprašyk vaiko, kad parodytų. Kol mažas - parodys ir dar nepagalvos ką nors negero, pvz.: "ale koks tėtė žioplas, tokių paprastų dalykų nemoka..."
 |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 08, 11:00 |
|
|
|
|
nerandu argumentu, saldytuve gali laidai nuo vibracijos prasitrinti, bet kaip ir sakiau - tik senam chlame. jei kada buvai mates kaip atrodo kompresoriaus vidus, tada suprasi kad nuotelio is jo nelabai gali buti.
As negirdejau nei vieno atvejo kai saldytuvas nupurte. Geresni saldytuvai savyje turi jau nuotekio reles elektronikos valdymo blokuose, skalbimo masinos beje irgi jas turi (negarantuoju ar visos).
Dabar projektuojant kokia nors elektrinio prietaiso sistema nebeleidziama kad ir avarijos atveju atsirastu zmogui pavojingu dariniu. |
Na ir kas iš tos nuotekio relės jei tarkim saldytuvas astriu kampi prignybia maitinimo laidą ant korpuso tau 230V. Na nežinau kaip kiti bet aš tikrai netaupyčiau tokiems dalykams.
Pats pradėjau remontuoti seną butą ir galvoju kaip čia padaryti bet tikriausiai dėsiu visoms rozetėms, o gal ir įvadui. O po to paskirstysiu. |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 08, 11:03 |
|
|
|
|
| Chulio rašo: |
........................................................
Vaiku kambary tei verta ideti tokia rele, arba jei vaikas aktyvus ir megsta kisti virbalus i rozetes, tada galima pagalvoti ir ant viso buto rele.
............................ |
Dėl šito nuotėkio rėlės tikrai nereikia. Aš pas save visam bute sudėjau "pamandrintas" rozetes, į kurias niekaip neįkiši virbalo (vinies ar panašaus daikto).
Pats bandžiau kišti ir vinį, ir atsuktuvą; bandžiau ir į abi skylutes kartu - niekaip nepavyko. |
Gal galima foto ar nuorodą? |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 08, 11:10 |
|
|
|
|
| RoCkaZ rašo: |
O galima konkrečiau, kas negerai?
Ačiū. |
Prašom: atsiradus nuotėkiui iš bet kurios fazės į korpusą - nuotėkio rėlė atjungs visas fazes. Taip, kad šaldytuvas ar šaldiklis atitirps, jei nieko nebus namuose ir nesutvarkys problemos. Dėl gyvybės apsaugos gal ir būtų logiška, jei tai ne 100mA trifazė nuotėkio rėlė, naudojama pramonėje dėl įrenginių metaliniam korpuse ir skirta prevenciniam įrengimo apsaugojimui nuo galimų pasekmių, kai jo pagrindinė įzoliacija būna pažeista dėl kokių nors nenumatytų priežasčių. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 08, 11:18 |
|
|
|
|
| Babajuss rašo: |
...
Pats pradėjau remontuoti seną butą ir galvoju kaip čia padaryti bet tikriausiai dėsiu visoms rozetėms,... |
Jei nėra patikimo įžeminimo kontūro - taip ir aš daryčiau. Bet kadangi pas mane yra patikimas vietinis - nuotėkio rėles susidėjau tik tiems vartotojams, kurios liesdamas galiu prisiliesti prie vandentiekio ar kitų įžemintų ir esantiems elektrai laidžiu korpusu. Kiekvienam savas atvejis  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 08, 11:23 |
|
|
|
|
- nesupratau kokios nuotraukos reikia ? ar nukratytos saldytuvo bobutes ?
-jei saldytuvas tau isejus is namu nuspres priznybti laida -tada tarp izeminimo ir fazes atsiras labai maza varza del ko ismus paprasta automata ir tam nereikia nuotekio reles.
Galit deti 30mA jautrumo reles, bet po to neverkik kad tas reles ismusineja kai ijungi ciainyka ar k.t.
Geriau prisipirkit amerikoniskos, angliskos buitines technikos, statykit sau zeminanti trafa (kuriame nors nenaudojamame kambaryje) ir bus saugu. Kaz kur esu girdejes tokiu absurdiku diskusiju. -dar laidus reikes storesnius isvedzioti... |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 08, 11:34 |
|
|
|
|
| Galit deti 30mA jautrumo reles, bet po to neverkik kad tas reles ismusineja kai ijungi ciainyka ar k.t.... |
Geriau visai nedėk. Jei jau yra lenkiškoje instaliacijoje su kinietiška buitine technika srovės nuotėkis - tai tik laiko ir sezono klausimas, kada pasieks 100mA ir toliau sėkmingai "mėtys automatus". Nebent visą tai i sertifikatus suvyniotum.
Aha, o kur nukratytos bobutės fotkė ?  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 08, 11:37 |
|
|
|
|
| Sauliucka rašo: |
| RoCkaZ rašo: |
O galima konkrečiau, kas negerai?
Ačiū. |
Prašom: atsiradus nuotėkiui iš bet kurios fazės į korpusą - nuotėkio rėlė atjungs visas fazes. Taip, kad šaldytuvas ar šaldiklis atitirps, jei nieko nebus namuose ir nesutvarkys problemos. Dėl gyvybės apsaugos gal ir būtų logiška, jei tai ne 100mA trifazė nuotėkio rėlė, naudojama pramonėje dėl įrenginių metaliniam korpuse ir skirta prevenciniam įrengimo apsaugojimui nuo galimų pasekmių, kai jo pagrindinė įzoliacija būna pažeista dėl kokių nors nenumatytų priežasčių. |
Gal ne tai paaiškinau. Mano baimė - relė suveiks man išvykus, tuo pačiu atjungiant ir šaldytuvą. Bet vėliau, geriau pagalvojęs, supratau, kad man neesant namie ta relė ir suveiks nebent tik dėl šaldytuvo - visa kita ant jos kabanti įranga tuo metu nebus aktyvi. Tuomet čia viskas OK. Jei relė suveiks ne dėl šaldytuvo, bet man esant namie - irgi viskas OK.
Turima trifazė relė yra 20mA jautrumo. Virtuvę, lauką ir vonią jungiu ant atskirų rėlių, kad vienai suveikus kiti perimetrai neišsijungtų (pvz. lauke dėl drėgmės pertekliaus atsiranda nuotėkis, bet skalbiankė dirba toliau. ir pan.). |
|
|
|
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |