|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 04 19, 09:15. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Radioelektronika siųstuvai » Blakes patikrinimas.
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Blakes patikrinimas. |
Parašytas: 2006 03 28, 12:57 |
|
|
|
manau geriau mazink Q2 varza...
O siaip tai gali pamegint... |
|
|
|
|
 |
Blakes patikrinimas. |
Parašytas: 2006 03 28, 17:28 |
|
|
|
Varzos R6 geriau neliesti, o R7 gali mazinti iki tiek kol siustuvas naudos kokius 25ma. 25ma manu jau riba, nes veliau tranzas pradeda kaisti ir dirbti nestabiliai. |
|
|
|
|
 |
Blakes patikrinimas. |
Parašytas: 2006 03 28, 21:11 |
|
|
|
o tai prie 25mA tai ir atsumas apie +50% turetu kilti? |
|
|
|
|
 |
Blakes patikrinimas. |
Parašytas: 2006 03 28, 22:46 |
|
|
|
Padariau 14ma asm jam ir atstumas su ilgu laidu (antena) vos siekia 200m  |
|
|
|
|
 |
Blakes patikrinimas. |
Parašytas: 2006 03 29, 08:05 |
|
|
|
Esu jau ne karta sakes kad i tokias konstrukcijas nereikia deti daug vilciu. Is principo tai yra tik zaislas. Dabar del sroves kelimo ir veikimo nuotolio, kazkaip abejoju ar ten atstumas padides 50% nors kazkiek padides. Seip jei netingit kas paeksperimentuokit ir pasakykit, manau kitiems bus irgi idomu. Realiai su tokia schema esu ispaudes kazkur iki 500m atvirame lauke. Visiem kam idomu primigtinai siulau aplankyti si puslapi, rasit ir teorijos ir gana ne mazai realiai veikianciu schemu. http://hem.passagen.se/communication/meny.html Ne taip senai esu surinkes va sita http://hem.passagen.se/communication/fm_500.html su ne labai dideliais pakeitimais,(PLL perdarytas is esmes, naudojau LMX2315 ir ATTINY2313) galinguma priklausomai nuo daznio is tikruju galima ispausti iki 500mw. |
|
|
|
|
 |
 |
Blakes patikrinimas. |
Parašytas: 2006 03 29, 17:23 |
|
|
|
SIGIS rašo: |
Esu jau ne karta sakes kad i tokias konstrukcijas nereikia deti daug vilciu. Is principo tai yra tik zaislas. Dabar del sroves kelimo ir veikimo nuotolio, kazkaip abejoju ar ten atstumas padides 50% nors kazkiek padides. Seip jei netingit kas paeksperimentuokit ir pasakykit, manau kitiems bus irgi idomu. Realiai su tokia schema esu ispaudes kazkur iki 500m atvirame lauke. Visiem kam idomu primigtinai siulau aplankyti si puslapi, rasit ir teorijos ir gana ne mazai realiai veikianciu schemu. http://hem.passagen.se/communication/meny.html Ne taip senai esu surinkes va sita http://hem.passagen.se/communication/fm_500.html su ne labai dideliais pakeitimais,(PLL perdarytas is esmes, naudojau LMX2315 ir ATTINY2313) galinguma priklausomai nuo daznio is tikruju galima ispausti iki 500mw. |
tai ar apsimoka varkti su tiek detalių kai elektronikoje yra iki 10W na nebent dėl dažnio stabilumo  |
|
|
|
|
 |
 |
Blakes patikrinimas. |
Parašytas: 2006 03 29, 18:32 |
|
|
|
''tai ar apsimoka varkti su tiek detalių'' Su tokiu poziuriu radioelektronikoje toli nenueisi. Jei tavo siustuvas surinktas is 1-2 tranzu ir nesiimta jokiu priemoniu dazniui stabilizuoti ir siukslems filtruoti tai ir bus jis zaislas. Nesvarbu kokio jis galingumo 10mw ar 10w. Prie antenos prikisus ranka daznis nuplaukia, maitinimui sedant taip pat. Vien tai kad siustuvas neturi moduliatoriuje varikapo as jau i toki ziuriu kreivai (cia aisku su kai kuriomis isimtimis). Kaip pavizdi galima paimti kad ir sita stiprintuvo scema http://www.elektronika.lt/schematic/theme/75/3142/ visiskai normali schema, padaryta kaip ir visame pasaulyje priimta, belieka jungti prie VCO ir bus siustuvas. O jei kalbeti apie sita http://www.elektronika.lt/schematic/theme/75/30/ galima daryti kaip bandomaji siustuva bet iki normalaus jam labai toli. Kiek teko gyvenime matyti pramoniniu siustuvu tai nei vieno nesutikau pagaminto pagal panasu principa. |
|
|
|
|
 |
 |
Blakes patikrinimas. |
Parašytas: 2006 03 29, 19:16 |
|
|
|
pasakykit kur man gauti kintamos talpos kondikų klaipėdoj nerandu jau 4 ar 5 kartus buvau ir neturi???  |
|
|
|
|
 |
Blakes patikrinimas. |
Parašytas: 2006 03 29, 21:49 |
|
|
|
Heksogenas rašo: |
pasakykit kur man gauti kintamos talpos kondikų klaipėdoj nerandu jau 4 ar 5 kartus buvau ir neturi???  |
Tai  |
|
|
|
|
 |
Blakes patikrinimas. |
Parašytas: 2006 03 29, 21:52 |
|
|
|
Norejau pasakyti jug kondikus gali uzsisakyti pardotuveje  |
|
|
|
|
 |
Blakes patikrinimas. |
Parašytas: 2006 03 29, 22:02 |
|
|
|
edvarys rašo: |
Norejau pasakyti jug kondikus gali uzsisakyti pardotuveje  |
kokioj???  |
|
|
|
|
 |
Blakes patikrinimas. |
Parašytas: 2006 03 29, 22:23 |
|
|
|
nu negi klaipedoj nera radioprekiu parduotuves kurioje galetum uzsisakyt detales mazeikiuos ir tuo bent dvi zinau kur gali uzsakyt  |
|
|
|
|
 |
Blakes patikrinimas. |
Parašytas: 2006 04 02, 12:02 |
|
|
|
Nieko blogo neatsitiks jej as Q2 varza desiu 750om o ne 1kom ir C5 ne 4.7pF o 5pF? |
|
|
|
|
 |
Blakes patikrinimas. |
Parašytas: 2006 04 02, 17:04 |
|
|
|
raudonas rašo: |
Nieko blogo neatsitiks jej as Q2 varza desiu 750om o ne 1kom ir C5 ne 4.7pF o 5pF? |
pagal mano žinesd parametrai gali keistis 20% tai varžą mažoka bet gali pamėginti vienas rtešė ją reik sumažint nuotolis padidės(jei tas siųstuvas) o kondikas tiks |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |