|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 22, 01:47. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso aparatūra » Lituojam tarpblokinį kabelį
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
Lituojam tarpblokinį kabelį |
Parašytas: 2011 12 02, 03:04 |
|
|
|
|
| VEC7OR rašo: |
Butent, seip simetriniam signalui ishvys px, kol CMRR pakankamas.
Ir sarvas visgi geriau apsaugo nuo isoriniu trukdziu.
Plius jungt pafa per CAT5 - nesamone - ten slabnas isejimas ir labai didelis stiprinimas, abudu recipe for disaster... |
Gal galima būtų plačiau? Kas vyksta su lygiagrečia linija, koaksialiniu kabeliu ir vyta pora kai šie atsiduria EM lauke? Tarkime, kad šarvas - 0, centras - signalas. O kas vyksta su vyta pora, jei ją įkišame į šarvą ir jį prijungiame viename gale? Koks skirtumas tarp lygiagrečios linijos šarve ir vytos poros šarve?
CAT5 kabeliu pagal aprašymą prijungtas mano patefonas. Viskas puiku ir jokių bėdų. No disasters. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 12 02, 08:37 |
|
|
|
|
| assembled rašo: |
Gal galima būtų plačiau?
|
Galima.
Kas vyksta su lygiagrečia linija, koaksialiniu kabeliu ir vyta pora kai šie atsiduria EM lauke? Tarkime, kad šarvas - 0, centras - signalas.
|
1) Lygiagrecia linija:
a) elektrostatinis laukas - vienodas potencialas indukuojamas abiejose linijose
b) magnetinis laukas - srove indukuojama per kilpa susidarancia tarp dvieju laidu
2) koksas
a) elektrostatinis laukas - potencialas indukuojamas ant sarvo ir srove begioja ant pavirsiaus, i vidu pralyst nelabai gali (faraday cage).
b) magnetinis laukas - EM laukui metalinis sarvas atrodo kaip veidrodis, isorinis laukas indukuoja toki pat vidini lauka, sumoj gaunasi beveik nulis(Rsh > 0), bet i vidu pralyst negali (cia tas pats su mikrobangu krosnele - skylutes duoda paziet i maista, bet per mazos kad per juos praeitu mikrobangos).
3) vyta pora
a) elektrostatinis laukas - vienodas potencialas indukuojamas abiejose linijose, jokios apsaugos (su shituo kovoja balansiniu jungimu)
b) magnetinis laukas - srove indukuojama per kilpa susidarancia tarp dvieju laidu, bet kai laidas apsisuka, indukuojamu sroviu kryptis keiciasi, ir galu gale atrodo kaip + - + - + - ir tt, ir galu gale sumuojasi i nuli.
O kas vyksta su vyta pora, jei ją įkišame į šarvą ir jį prijungiame viename gale?
|
Elektrostatinis laukas beveik negali pasiekt vidiniu laidininku, kas neatsispindi nuo sarvo, toliau sumazindama kaip 3.a
Sarvo prijungimas vienam gale neduoda srovei teket per ji, bet apsaugo, jei gryztama srove teka per ekrana ir ant jo indukuojama srove - ta srove prisideda prie signalo.
Formaliai idealus variantas - dvigubas sarvas, isorinis prijungtas viename gale, vidinis yra zeme, per pora eina balansinis signalas.
Koks skirtumas tarp lygiagrečios linijos šarve ir vytos poros šarve?
|
Mazesnis EM lauko poveikis kuris sugebejo pralyst per sarva.
CAT5 kabeliu pagal aprašymą prijungtas mano patefonas. Viskas puiku ir jokių bėdų. No disasters. |
Good for you, man tai visvien nesamone. |
|
_________________ My rhombicosidodecahedron is bigger than yours. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 12 02, 11:06 |
|
|
|
|
2) koksas
a) elektrostatinis laukas - potencialas indukuojamas ant sarvo ir srove begioja ant pavirsiaus, i vidu pralyst nelabai gali (faraday cage).
b) magnetinis laukas - EM laukui metalinis sarvas atrodo kaip veidrodis, isorinis laukas indukuoja toki pat vidini lauka, sumoj gaunasi beveik nulis(Rsh > 0), bet i vidu pralyst negali (cia tas pats su mikrobangu krosnele - skylutes duoda paziet i maista, bet per mazos kad per juos praeitu mikrobangos).
3) vyta pora
a) elektrostatinis laukas - vienodas potencialas indukuojamas abiejose linijose, jokios apsaugos (su shituo kovoja balansiniu jungimu)
b) magnetinis laukas - srove indukuojama per kilpa susidarancia tarp dvieju laidu, bet kai laidas apsisuka, indukuojamu sroviu kryptis keiciasi, ir galu gale atrodo kaip + - + - + - ir tt, ir galu gale sumuojasi i nuli.
O kas vyksta su vyta pora, jei ją įkišame į šarvą ir jį prijungiame viename gale?
|
Elektrostatinis laukas beveik negali pasiekt vidiniu laidininku, kas neatsispindi nuo sarvo, toliau sumazindama kaip 3.a
Sarvo prijungimas vienam gale neduoda srovei teket per ji, bet apsaugo, jei gryztama srove teka per ekrana ir ant jo indukuojama srove - ta srove prisideda prie signalo.
Formaliai idealus variantas - dvigubas sarvas, isorinis prijungtas viename gale, vidinis yra zeme, per pora eina balansinis signalas.
Koks skirtumas tarp lygiagrečios linijos šarve ir vytos poros šarve?
|
Mazesnis EM lauko poveikis kuris sugebejo pralyst per sarva.
Good for you, man tai visvien nesamone. |
Kodėl nesąmonė? Tiek mano žinios, tiek šis paties aprašymas veda prie to, kad vyta pora šarve yra geriausias variantas. Atsižvelgiant į kabelio kainą man šis variantas dar patrauklesnis ir žymiai geresnis už didžiąją dalį naudojamų paprastų koaksialinių kabeliukų, kurių šarvas naudojamas kaip laidininkas. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 12 02, 13:00 |
|
|
|
|
Kodėl nesąmonė? Tiek mano žinios, tiek šis paties aprašymas veda prie to, kad vyta pora šarve yra geriausias variantas. |
Signalas balansinis ? Ne.
Kabelis pas tave S/STP ? Abejoju.
Atsižvelgiant į kabelio kainą man šis variantas dar patrauklesnis ir žymiai geresnis už didžiąją dalį naudojamų paprastų koaksialinių kabeliukų, kurių šarvas naudojamas kaip laidininkas. |
Paziek S/STP laido kainas ir tada ziesim, plius jis dar labai lankstus (nors galima ne solid jamt).
Nu IMO 2-4lt uz metra kabelio yra norm, toliau jau nesamones prasideda. |
|
_________________ My rhombicosidodecahedron is bigger than yours. |
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 12 02, 15:49 |
|
|
|
|
koks skirtumas
turiu 2x1,5mm2 tokio, tai nepavadinčiau laaaabai jau storu  |
|
_________________ vairavimo menas reikalauja aukų |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 12 02, 20:08 |
|
|
|
|
Kiek teko susidurti su gamykliniais tarblokiniais kabeliais,tai neteko dar matyti tikrų kryptinių tarblokinių kabelių - papraščiausiai jie visi būdavo,kaip aš vadinu, psiaudo kryptinis kabelis.Ir tai kabeliai 1...2 tūkst.lt už 1 metro stereo kabelį...
Gal but tie kabeliai,kurie jau kainuoja kelis kartus daugiau - gal ir pagamintas pagal tikrą kryptinių kabelių technologiją - negaliu pasakyti.Neteko susidurti...
Kalbant trumpai - audio kabeliai yra labai svarbus dalykas,kaip ir labai svarbūs yra visi jungiamieji laidai naudojami sujungimams schemos viduje.Taip pat svarbus yra tarblokinio kabelio viduje esančių laidų atstumai iki ekrano arba tarp dviejų laidų ( mikrofoninis kabelis).Taip pat labai svarbus dalykas yra įzoliacinė medžiaga ant tų laidų....
Kalbant paprastai - visi tie dalykai yra labai svarbūs,jei norime girdėti ne tik garsą,bet ir muziką.Priešingu atveju - tai būtų pinigų išmetimas į šiukšlių dėžę....
Trumpai tiek. |
|
_________________ Gaminys gerai pagamintas. Jei galima geriau pagaminti, vadinasi, jis nebuvo gerai pagamintas. *W.* |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 12 02, 22:36 |
|
|
|
|
| *Wytas* rašo: |
| Kalbant paprastai - visi tie dalykai yra labai svarbūs,jei norime girdėti ne tik garsą,bet ir muziką. |
Kalbant paprastai - svarbiausia, kad klientas turėtų pinigo ir neturėtų žalio supratimo elektronikoje. O kai žmogus turi ne tik pinigo, bet ir proto, būna taip:
Ir netenka "hiendo laboratorijai" ne tik nagų, bet ir ausies prikišti prie rimtesnės sistemos. Ir pasirodo, kad treji metai trelinimo visuose forumuose apie "melejuoninių" sistemų "tuobulinimus" nuėjo šuniui ant uodegos...
Tai tiek trumpai apie šniūrus, makaronus ir kitus svarbius dalykus.... |
|
_________________ Design for yourself, not for other people. Don't be afraid to try something. N.Pass |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 12 03, 02:56 |
|
|
|
|
Kodėl nesąmonė? Tiek mano žinios, tiek šis paties aprašymas veda prie to, kad vyta pora šarve yra geriausias variantas. |
Signalas balansinis ? Ne.
Kabelis pas tave S/STP ? Abejoju.
Atsižvelgiant į kabelio kainą man šis variantas dar patrauklesnis ir žymiai geresnis už didžiąją dalį naudojamų paprastų koaksialinių kabeliukų, kurių šarvas naudojamas kaip laidininkas. |
Paziek S/STP laido kainas ir tada ziesim, plius jis dar labai lankstus (nors galima ne solid jamt).
Nu IMO 2-4lt uz metra kabelio yra norm, toliau jau nesamones prasideda. |
Konkrečiai patefono atveju balansiškumas priklauso nuo to, kaip sujungta. Galvos išėjimas, dvi galvaniškai su niekuo nesujungtos apvijos, - iš esmės balansinis signalas. Mano atveju vienos iš jų vienas galas sujungtas su korpusu, o kita likusi kaboti. Tai kaip ir išeitų, kad jungimas balansinis?
Mano kabeliukas lyg neekeranuotas, kiek pamenu. Kaip ten bebūtų, per jį tikrai neprilenda daugiau nei stiprintuvo nuosavi triukšmai.
CAT6 FTP kainuoja 1.95lt Lemonoje. Aš lyg pirkdamas 100m mokėjau 70ct/m. Čia daug ar mažai? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 12 03, 10:14 |
|
|
|
|
obalys rašo:...ir netenka "hiendo laboratorijai" ir ausies prikišti prie rimtesnės sistemos....
-------------------------------------------------------------------------------------
Nemanau,kad rytoj ar po savaites bus pasaulio pabaiga.Todėl,manau,kad bus tokių progų ir paklausyti ir t.t....
Kadangi ta milijoninė sistema jau gedo rimtai jau du kartus ( apie gedimo priežastį jau rašiau) - manau,kad trečias kartas nemeluos.Jei dar suges - tai gedimas bus daug rimtesnis.Tada bus tik vienas kelias - tiesiai pas mane ir tada ne tik paklausysiu kaip groja,bet ir bus proga apžiurėti iš "vidaus"...
Šiam kartui tiek. |
|
_________________ Gaminys gerai pagamintas. Jei galima geriau pagaminti, vadinasi, jis nebuvo gerai pagamintas. *W.* |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 12 03, 11:03 |
|
|
|
|
| CATx vyta pora pateisinama tik jei yra transformatorinis balansinis isrisimas, o jei iejimas galvaninis - pasireiskia talpuminis tarpkanalinis rysys, tokiu atveju reikia kad kiekviena pora turetu savo atskira ekrana, nebus blogai papildomas bendras ekranas. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 12 03, 11:08 |
|
|
|
|
| Tai kaip ir išeitų, kad jungimas balansinis? |
tai kad ne
| Citata: |
kabeliukas lyg neekeranuotas.............. per jį tikrai neprilenda daugiau nei stiprintuvo nuosavi triukšmai.
|
ko tai abejoju |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 12 03, 11:31 |
|
|
|
|
ASSEMBLED rašo:....tai kaip ir išeitų,kad jungimas balansinis?.....
--------------------------------------------------------------------------------
Norint pasinaudoti balansiniu variantu,reikia taip pat naudoti ir stiprintuvą su balansiniu įėjimu - balansinis phono korektoriaus įėjimas.Žinoma,turi tas jūsų tarblokinis kabelis turėti ir balansinį RCA kištuką,kad būtų galima pajungti į balansinį "PHONO IN" RCA jugtį... |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |