|
Forumas » Elektronika žaliems » del W
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
 |
 |
del W |
Parašytas: 2011 07 01, 17:23 |
|
|
|
|
| XgN rašo: |
| Amfiton 25y - 202C. Aš suprantu, kad apsaugos suveikia, bet tiesiog noriu išsiaiškinti, patį principą, kodėl kai daugiau duodi garso, kolonėlės "nori" daugiau galingumo negu stiprintuvas gali duoti? Na pavyzdžiui, s90 kolonėlės yra 35W, šis stiprintuvas 25W, kai duodi daug garso suveikia jo apsaugos. Ar neturėtų prie max. garso, jos imti tik tuos 25W, t.y. kiek gali stiprekas duoti? |
imt duot ))
ar kolonele 100w ar 5w jos varzos vienodos 4 arba 8 omai, taip???
taigi stiprintuva apkrauna vienodai. ar jis 100w ar 25w
belieka suzinot kas pas tave traska, ar stiprintuvas ar koloneles.
greiciausiai traska tas kas yra silpnesnis ))
pats juk sakai, stiprintuvas 25w o koloneles 35w. taigi traska stiprintuvas, o koloneles atlieka savo darba ir atkuria ta traskesi.
ir dar: galingumai rasomi su tam tikrom salygom, nominalus galingumas, max galingumas ir t.t jei jau lygini kelis irenginius tai turetum ir lygint pagal tuos pacius parametrus, pvz pagal nominalu galinguma.
o watai tam ir rasomi kad suderint aparatura (aisku ne vien tik tam) )
taip paprastai butu  |
|
|
|
|
|
 |
 |
del W |
Parašytas: 2011 07 01, 19:30 |
|
|
|
|
Dėkui.
P.s.: tai taip išeina, kad duodant daugiau garso, kolonėlė ima daugiau negu gali stiprintuvas duoti, todėl jis atsijunginėja.  |
|
|
|
|
|
 |
del W |
Parašytas: 2011 07 01, 19:42 |
|
|
|
|
| Deividas rašo: |
Na ir as prie to pacio jei pas mane kolonke 20W 4 omu yra ar galiu jungti 99w 8 omu kolonke ar nieko stiprekui nenutiks ??? (Čia kad geriau taškytu)  |
Kasnors atsakysit ???  |
|
|
|
|
|
 |
del W |
Parašytas: 2011 07 01, 22:37 |
|
|
|
|
Na ir as prie to pacio jei pas mane kolonke 20W 4 omu yra ar galiu jungti 99w 8 omu kolonke ar nieko stiprekui nenutiks ??? (Čia kad geriau taškytu)  |
Kasnors atsakysit ???  |
Kad geriau taskys tai kazin , nebent tik stiprintuvui bus lengviau dirbt.
Cia tuo atveju jei nori atjungt ta ''20w-4om'' ir prijunkt ''99w-8om'' |
|
|
|
|
|
 |
del W |
Parašytas: 2011 07 02, 12:17 |
|
|
|
|
Isikalk i galva dar tai, kad S-90 turi rusiskus 35W. Realiai yra ape 90 RMS. Tai tavo tie 25W yra mazai  |
|
|
|
|
|
 |
del W |
Parašytas: 2011 07 02, 12:37 |
|
|
|
|
| As tai sprendziu apie galinguma pagal rusiskus w, tai europiniams w perkeliu kableli per viena ir madaug aisku. |
|
|
|
|
|
 |
del W |
Parašytas: 2011 07 19, 18:32 |
|
|
|
|
Dar paklausiu:
tarkim as turiu tranformatoriu ir neaisku kiek jis amperu gali duoti, tai kaip man pamatuoti? |
|
_________________ Aš neuždavinėsiu kvailu klausimu.
|
|
|
 |
del W |
Parašytas: 2011 07 19, 22:25 |
|
|
|
|
| nesupykit, jaunuoliai.Kuo labisu sensti,tuo mažiau garso reikia.Nors ir glušesnis buni. Esu padares porą stiprintuvų dar su lempomis 2*10 w. garsu buvo. Bet tada dsr ne glušas buvau |
|
|
|
|
|
 |
del W |
Parašytas: 2011 07 20, 10:47 |
|
|
|
|
| 2x10 tikrai yra mazai, pas pati stovi 2x~15 lempiniu, tai slabnoka. Nebent super jautrias koloneles turi. |
|
|
|
|
|
 |
del W |
Parašytas: 2011 07 20, 11:23 |
|
|
|
|
Kasnors atsakysit ???  |
ble cia stipriai suskeliai..tikrai daugiau netaskys ir jei garsa tylu isleis busi laimingas xD. o bandyti gali.. |
|
|
|
|
|
 |
del W |
Parašytas: 2011 07 21, 17:38 |
|
|
|
|
garso stiprumas matuojamas ne watais, o decibelais watais matuojama garso sistemos suvartojama energija. kai sistema galinga (vartoja daug watu ir puikuojasi uzrasais su dideliu skaiciu) - tai aisku visi tikisi kad ir garso bus daug.
bet realybeje buna visaip.
be to dar yra svarbus parametras kaip garso kokybe. daznai pasitaiko kad 10W garso sistema buna pranasesne uz 1000w kazkokio neaiskaus "burzgimo"  |
|
|
|
|
|
 |
 |
del W |
Parašytas: 2011 07 21, 20:13 |
|
|
|
|
| zamolskis rašo: |
garso stiprumas matuojamas ne watais, o decibelais watais matuojama garso sistemos suvartojama energija. kai sistema galinga (vartoja daug watu ir puikuojasi uzrasais su dideliu skaiciu) - tai aisku visi tikisi kad ir garso bus daug.
bet realybeje buna visaip.
be to dar yra svarbus parametras kaip garso kokybe. daznai pasitaiko kad 10W garso sistema buna pranasesne uz 1000w kazkokio neaiskaus "burzgimo"  |
O tai jei as turiu stipriu su tikrais 1000w ir prie jo prijungiu 2x5W koloneles, tai teoriskai jis turetu eikvoti energijos ne daugiau 10W ? |
|
_________________ Aš neuždavinėsiu kvailu klausimu.
|
|
|
 |
del W |
Parašytas: 2011 07 22, 06:50 |
|
|
|
|
| Ne nedaugiau 10W. Didelis procentas galios iseina i siluma. O tik dalis i garso stiprinima |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |