|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 22, 12:10. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Programinė įranga » Kompas keistai persikrauna paleidziant DVD is Win-Explorer
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
Kompas keistai persikrauna paleidziant DVD is Win-Explorer |
Parašytas: 2011 04 07, 22:20 |
|
|
|
|
na noreciau paziuret kaip tu narsysi internete, kai visos narsykles pilna pereis prie 64bitu navarotu. atsiversi svetaine ir puse svetaines neveiks, prasys visokius makromedia ar adobe susikist, o tu negalesi isikist nes nesuderinama sistema bus del visokiu seniai patvirtintu vaizdo formatu kur paminejai tai cia neaktualu, bet manau video ir audio kodavimo standartai irgi tobules.
del to tavo dvd tai sunku cia pasakyt nematant kas ten pas tave vyksta, as suminejau galimus man zinomus paplitusius variantus. jei pas tave ten dar kazkas unikalesnio - tai pasiduodu  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 04 07, 22:23 |
|
|
|
|
Gerai, matyt batsiuviui teks mesti kitiems dirbamus darbus ir eiti ziureti savo paties batu.
Nepasakyciau kad si versija man atrodytu labai tiketina, nes nematau jokiu priezasciu tuo metu staiga dideti maitinimo srovems, o be to, kitais panasiais ko nors panasaus paleidimo atvejais tas kompas ne tik nepersikrauna bet aplamai niekaip kitaip nekvailioja, bet del sventos ramybes reikes visgi ir maitbloki paziureti. |
|
_________________ Elektroje stebuklų nebūna - būna blogi kontaktai!
"Aš čia, gyva!"
(durnyno SHIT'o vardas - Lietuva) |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 04 07, 22:35 |
|
|
|
|
| zamolskis rašo: |
na noreciau paziuret kaip tu narsysi internete, kai visos narsykles pilna pereis prie 64bitu navarotu. atsiversi svetaine ir puse svetaines neveiks, prasys visokius makromedia ar adobe susikist, o tu negalesi isikist nes nesuderinama sistema bus del visokiu seniai patvirtintu vaizdo formatu kur paminejai tai cia neaktualu, bet manau video ir audio kodavimo standartai irgi tobules. |
Hm, na nezinau del tolimos ateities, bet kol kas dar nei Opera nei FF del Win2k nesikeikia.
Tikiuosi, sios narsykles dar pratemps tuos kelis metus kol pakankamai atpigs nauji kompai (kitu atveju beje galima bus tiesiog palikti senesnes ju versijas - o juk dauguma man reikalingu svetainiu vis dar puikiai veikia netgi su baziniu Win2k IE6 ) ir as pagaliau nuspresiu i kokia programine aplinka geriausia butu persikelti.
Savo laiku juk ir pradejau nuo XP, po to susipazines su senesniais Win2k perejau prie ju, prie Vistos net nesiartinau iskaitant kiek apie ja buvo keiksmu, apie Win7 lygtai geresni atsiliepimai (mazdaug kaip apie XP, uz kuriuos, kaip minejau, 2000 man labiau patiko), bet Win7 vien tik tokiam paciam veikimui kaip XP reikia apie 3 kartus galingesnio kompo, kas atskirai paemus dar nebutu didele beda, bet deja kompu pas mane namuose tik pilnai sukomplektuotu/veikianciu nebuna maziau nei 5 vnt. plius rezerve dar keli pusiau isrinkti, taigi juos visus iki dual-core modernizuoti be ypatingo reikalo - neracionalu.
del to tavo dvd tai sunku cia pasakyt nematant kas ten pas tave vyksta, as suminejau galimus man zinomus paplitusius variantus. jei pas tave ten dar kazkas unikalesnio - tai pasiduodu  |
Varianto unikalumas tame, kad persikrovimas vyksta tuoj pat mazdaug po sekundes ir be jokio ispejimo.
Neisivaizduoju, ka galima irasyti i DVD kad tai butu legaliai imanoma. |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 04 07, 23:57 |
|
|
|
|
dar yra variantas
kas uzsiima filmavimu, naudoja ivairius bajerius kad ju disku nebutu galima laisvai nukopijuoti, kad pvz nufilmavus koki tusa nebutu taip kad kazkas nuperka viena diska ir paskui visai chebrai padaro kopijas
naudoja ten visokius triukus su juodo fono irasymu, failu vardu keitimu naudojant HEX-redaktoriu plius dar grieztai nustatytoje vietoje( nustato eksperimentiskai ) padaro mechanini disko pavirsiaus pazeidima
toks diskas be problemu eina DVD plejeryje, o pabandzius kopijuot pakimba
tavo kiek supratau irgi kazkoks koncertas filmuotas, gali but kad operatorius irgi naudojo kazkoki metoda - o tu metodiku ten prigalvota nemazai, videooperatoriu forumuose galima paskaitinet
kadangi win seni, teoriskai gal ir gali but kad susidure su tokiu dalyku ant tiek uzlauzia kompa, kas tas restartinasi
paziurek, pas tave nera ant darbinio pavirsiaus netoli prirasytos erdves krasto(nors gali buti ir kitoje vietoje, kur baigiasi specialiai suklaidinimui irasytas "tuscias" failas) padaryto ibrezimo - einancio lygiagriaciai treko trajektorijai arba mazos duobutes - ja padaro su karsta adata |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 04 08, 06:24 |
|
|
|
|
Hm, idomi mintis - bandysiu patikrint, jei mama dar neismete to disko.
(nors neturetu, ten gi jos kadaise buvusios darbovietes folklorinio ansamblio koncertas, kurio DVD dare patys dalyviai, taigi bus ganetinai keista jei ten kazkas panasaus pasirodys, t.y. kad jie bande taip "apsaugoti" diska skirta is esmes platinimui tarp savu ir nelabai idomu pasaliniams) |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 04 08, 07:59 |
|
|
|
|
Bet nuo tokių "apsaugų" kompas nepersikrauna, o tik pakimba arba išjungiamas būna softas staigiai, net nespėji suprasti kas nutiko . Nors kiek aš susidūręs, tai buvo ne tuščias video, o paslėptas folderis su keliomis bylomis. Ir aplamai tokios apsaugos yra labai primityvios palyginus su tomis, kurias naudoja rimti gamintojai (nors ir jos pralaužiamos). Realiai tokiu atveju diskas būna be problemų atidaromas ir rodomas su bet kokiu grotuvu, tik vat kai pradedi kopijuoti į kitą dvd arba darai atvaizdą užkimba arba kaip taisyklė padarius kokius 3-5proc. išmeta lentelę su įspėjimu, kad "Source disk not found". Vat tuom ir baigiasi. O tu kitus DVD bandei atidaryti?
Dell OptiPlex'ai turi labai jau tiksliai savo komplektacijai paskaičiuotus maitblokius. tai jei prieš tai stovėjo paprastas CD-ROM, jiem mažiau amperų reikia, negu DVD-RW. Vat čia ir pasireiškia, įrenginiui reikia nuskaityti didesnį informacijos kiekį, o tai reiškia, kad ir galios daugiau reikalauja Maitblokis tiesiog nebegali to atiduoti... |
|
_________________ No ground, no sound. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 04 08, 08:28 |
|
|
|
|
| SPX rašo: |
Bet nuo tokių "apsaugų" kompas nepersikrauna, o tik pakimba arba išjungiamas būna softas staigiai, net nespėji suprasti kas nutiko . Nors kiek aš susidūręs, tai buvo ne tuščias video, o paslėptas folderis su keliomis bylomis. Ir aplamai tokios apsaugos yra labai primityvios palyginus su tomis, kurias naudoja rimti gamintojai (nors ir jos pralaužiamos). Realiai tokiu atveju diskas būna be problemų atidaromas ir rodomas su bet kokiu grotuvu, tik vat kai pradedi kopijuoti į kitą dvd arba darai atvaizdą užkimba arba kaip taisyklė padarius kokius 3-5proc. išmeta lentelę su įspėjimu, kad "Source disk not found". Vat tuom ir baigiasi. O tu kitus DVD bandei atidaryti? |
Na butent tokiu t.y standartinio formato DVD su tuo kompu nebandziau, nes tokiu filmu is disku as aplamai neziuriu ir tokios muzikos kompe neklausau, na o ivairius diskus su duomenimis esu anksciau bandes ir jie normaliai veike.
Dell OptiPlex'ai turi labai jau tiksliai savo komplektacijai paskaičiuotus maitblokius. tai jei prieš tai stovėjo paprastas CD-ROM, jiem mažiau amperų reikia, negu DVD-RW. Vat čia ir pasireiškia, įrenginiui reikia nuskaityti didesnį informacijos kiekį, o tai reiškia, kad ir galios daugiau reikalauja Maitblokis tiesiog nebegali to atiduoti... |
Visa tai imanoma, bet keista tai, kad visais kitais atvejais tame paciame kombodraive (t.y. ten dabar DVD-ROM/CD-RW irenginys) paleidziami diskai jokiu bedu nesukele, nors sroves padidejimas juk turetu buti toks pats.
Be to, siame nors ir mazame kompe visgi yra dar ir viena papildoma PCI jungtis (ir tik viena todel, kad cia yra maziausia korpuso modifikacija, didesnese tokiu jungciu daugiau, jos ten prisijungia per papildoma plokste), ir i ta jungti pries tai buvo istatyta NVidia GeForce4 MX480 PCI low-profile 64MB TV-out vaizduske, irgi nesukelusi tada jokiu bedu.
Del maitblokio galios rezervo - dabar tiksliai neprisimenu kokios jis ten galios, bet jei ji atseit butu itartinai maza, tai keista, kad as tada kai ji tvarkiau neatkreipiau i tai demesio - na bet sita galima bus patikrinti kada nors prie progos atsidarius ta kompa.
(beje, svarbu juk ne deklaruota galia, o kiek jos dar is tikruju liko) |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 04 08, 09:03 |
|
|
|
|
Jei koks GX-240 tai ten maitblokis vos 180W. Labai dar priklauso koks CPU. Kokie RAM. VGA. Galima primtyviai pasiskaičiuoti.
Kaip tik GX-240 stovi buvo pas tėvą kažkada, tai išsijunginėdavo per savaitę 2-3 kartus. Bet nebesigilinau, išmetė jis tą kompą  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 04 08, 09:14 |
|
|
|
|
na noreciau paziuret kaip tu narsysi internete, kai visos narsykles pilna pereis prie 64bitu navarotu. atsiversi svetaine ir puse svetaines neveiks, prasys visokius makromedia ar adobe susikist, o tu negalesi isikist nes nesuderinama sistema bus del visokiu seniai patvirtintu vaizdo formatu kur paminejai tai cia neaktualu, bet manau video ir audio kodavimo standartai irgi tobules.
Šneki daug, bet ar bandei WinVista ar Win7 64bit? Ten flashas išvis nepalaikomas, tik su 32bit. Minusų daug, bet kogero bus ištaisyti O tie standartų tobulėjimai, tai nieko ypatingo. Atsirado Blue-Ray, o kas yra tai yra? tas pats jau daugelį metų gyvuojantis MPEG-2 tik .TS streamas. MPEG-2/1 niekada nenueis. Vaizde viso ko pagrindas. Audio irgi - WAV, MP3 gyvuos dar ilgai. Dabar labai populiarėja FLAC'as, Monkey Audio (APE). Atsiranda daugiau multimedijos grotuvų palaikančių visa tai. Kogero svarbiau yra tobulinti šių duomenų perdavimo greičius įrangoje/tarp įrangos. Daugiau nieko ir nebeprikursi multimedijos terpėj.
Tiesa, skaičiau kad vokietukai su tyleniais kanadiečiais eksperimetuoja su kažkokiu super duomenų interfeisu - vos ne pakeis ateityje USB. O ir jungtis daug mažesnė, bei laido atstumas neriboto ilgio, o ne kaip USB 2-3m... |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 04 08, 09:43 |
|
|
|
|
| Jei koks GX-240 tai ten maitblokis vos 180W. Labai dar priklauso koks CPU. Kokie RAM. VGA. Galima primtyviai pasiskaičiuoti. |
Maniskis ko gero dar senesnis bus, nes ten CPU ne koks P4 2+ ir net ne daznai pasitaikydaves C1.7(P4), o C1.2(P3)!
(cia gal GX50?)
Kaip tik GX-240 stovi buvo pas tėvą kažkada, tai išsijunginėdavo per savaitę 2-3 kartus. Bet nebesigilinau, išmetė jis tą kompą  |
Pas mane deja ne taip paprasta - visa mano namuose dirbanti kompu kolekcija ant tos pacios P3 1GHz+ platformos laikosi, jei jau kazkuri mesciau tai paskui netrukus tektu keisti visa kompu parka is pagrindu (o tada nelabai matau ir i ka atseit butu verta?), t.y. mazdaug 5 veikiancius ir dar kelis rezervinius kompiuterius.
O juk abiems tevams kol kas tokiu pajegumu per akis, o ir as nejauciu dideliu ribotumu nes nei multimedijos nei zaidimu negainioju.
Jei ne internetas ir konkreciai poreikis kartais paziureti koki filmuka youtube kai jau CPU atsiremia i stoga tai aplamai jokiu bedu del savo kompu pajegumu netureciau.
Visiems darbiniams reikalams P3 1GHZ + 512MB uztenka per akis. |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 04 08, 10:21 |
|
|
|
|
Tai pas tave gal GX150? Turiu aš tokiį maitblokį iš jo. Ten vos 110W Tai kogero turi bėdų su maiteku. VGA pats įdėjai kogero, nes originaliai ten berods tik 8mb VGA komplektuojama. O jei įsidėjai GeForce 64mb ji jau ir taip valgo kone keturgubai daugiau nei ta 8mb PIII jei koks coppermine, tai jau valgo maksimaliai apie 30W. GeForcas ne daugiau 25W. Ram, Hdd, CD, na, net nežinau kokie ten pas tave, pasiskaičiuok pagal amperus. Manau reikalinga galia viršija 110W. O dar būna ir pikas. Tai dar prie tų 110W dadėk kokius ~30W iki piko. Jei su originalia komplektacija, tai kogero pikas ir būtų tie 110W, o reali gal vos ~80-90W. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 04 08, 10:35 |
|
|
|
|
Taigi tas ir yra, kad tas geforsas ten buvo anksciau ir su juo viskas gerai veike, o dabar ta papildoma vaizduske isimta (nes mamai juk jos tikrai nereikia, ji to kompo galimybiu ir taip neisnaudoja) ir naudojama vidine integruota kuri tiek pat galios zinoma nevalgo, taigi nuo buvusios padeties kai viskas veike dabar dar yra ir kazkiek galios rezervo atsirade.
Be to, kaip jau minejau, paleidziant ir anksciau ir dabar ant to paties kompo kitus diskus (taigi, ir sukeliant maitblokiui ta pacia apkrova!) irgi viskas veikia kaip turi buti.
Lygiai taip pat viskas gerai veikia ir tuo atveju, jei ta pati problemini diska paleidineti ne dvigubu peles paspaudimu ant jo pavadinimo "My Computer" lange, o pirma pereiti i to disko vidini turini ir paleisti jau konkretu jame esanti faila. |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 04 08, 11:06 |
|
|
|
|
Tada kaip ir 110W pikas. Turi pakakti. Nu, tikrai įdomus atvejis. O gerai, dabar restartuoja, pasileidžia iš naujo, bet ar gal Windowsai išmeta kokį įspėjimą, kad sistema buvo atstatyta po sunkios sisteminės klaidos ar dar kažkas? Ar startuoja lyg niekur nieko?
O šeip profilaktiškai atliekami kažkokie registro tvarkymai? Gal būti registre bėda. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 04 08, 12:03 |
|
|
|
|
Jokiu klaidu pranesimu, eilinis grazus tvarkingas pavyzdinis persikrovimas.
Beje, jokie registro tvarkymai irgi tycia t.y. sistemingai nera daromi - as stengiuosi nelisti kiek tai imanoma prie irengimu kol jie veikia, ypac prie tokiu sunkiai prognozuojamu kaip kompai ir ju PI.
Tuo labiau, kad kol kompa naudoja mano mama isijungdama ji kada karta per savaite o kada ir karta i menesi, tai tiek ten ir tos veiklos, ypac registre - tai ne pas mane, kur kartais buna surengiami masiniai programu testavimai, ir tai apsieinu be registro valymo, nes netgi jo issipletimas kelis kartus uzlaiko kompo veikima gal tik koki 0.1 sekundes (su mano senu CPU greiciais "tik" apie milijarda operaciju per sekunde), nebent butu kokiu nors uzribiniu klaidu.
(kiek esu seniau testiniais tikslais bandes registro prieziuros programas, jos tik sukeldavo didele isterika matyt reklamos tikslais, bet po to kompo veikimas niekuo nepageredavo nuo to, kad is registro buvo pasalinama keli simtai jau nereikalingu irasu is >10.000 ten esanciu)
Siuo atveju padetis maziau pazistama/aiski, nes siame aptarinejamame kompe OS yra vis dar likusi ta pati su kuria ji kadaise gavau (kol mano mama dar gerai nesusigaude ko konkreciai nori is kompo, as nematau prasmes instaliuoti kazka naujai nes nera aisku ko butent reikia), taip kad teoriskai gali buti ir klaidu atsirade arba uzsilike dar nuo seniau, bet kokia tada turi buti ta klaida nuo kurios visa tai vyksta?
Registras juk saugo savyje ne baziniu kompo veikimo principu pakeitimus o tik kai kuriuos nustatymus, kurie veikia tik OS numatytose ribose, taigi kad pradetu vykti tokie fokusai su persikrovimais visai ne i tema tai ten matyt turi atsirasti labai grubios klaidos, jei tai aplamai kaip nors gali vykti nuo tokiu grynai programiniu klaidu.
As greiciau itarciau kazkoki defekta isivelusi pacios bazines OS kode - pamenu, karu su Linuxais laikais esu siam kompui stumdes HDD skirsnius, tokiu manevru metu kartais galima pazeisti duomenis (yra buve pora tokiu kartu mano praktikoje ivairiuose kompuose, tiesa tik su pakankamai dideliais media-failais, bet visgi pats reiskinys buvo pasireiskes), tame tarpe matyt ir sisteminius failus (nes dirbama is isorines programos esancios uz OS ribu), ir tai netgi gali likti ilga laika nepastebeta. |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 04 08, 13:00 |
|
|
|
|
Pavyzdinis, ta prasme, kad viskas yra gražiai uždaroma ir restratuojasi, kaip paspaudus "restart"? Nes jei tiesiog deda ir persikrauna, tai čia nepavyzdinis toli gražu. Ir būtent registre daug kas gali būti Ir kaip taisyklė aš kiek pamenu tai WIN2000 turėdavo bėdų su autorun, t.y. jis dažnai dingdavo ir net nepadėdavo jo aktyvavimas, tada reikėdavo taisyti registrą. Ir kaip tik registro preižiūra, bei sisteminių failų tvrakymas užtikrina stabilų sistemos veikimą, nes jei apleidi prasideda čiūdiesai.
O koks nors CD/DVD įrašimo softas įdiegtas? Pvz InCD plug-inas? |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |